Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zorky

0 bejegyzést írt és 87 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Januárban jelentette meg a Fleischmann a MÁV Gbs kocsijának a modelljét N-es méretben, negyedik korszakos kivitelben. Személy szerint én nagyon megörültem a dolognak, mert a gyári magyar modellek igen ritkák ebben a méretarányban. A Gbs kocsi egy kéttengelyes tehervagon, amely már igen régóta a…..
vonatmagazin Stuttgart 2012 2012.11.28 11:08:58
Hetedik alkalommal rendezték meg Stuttgartban ez európai N-es vasútmodellezők összejövetelét. Ez kiállítás és vásár is egyben, amelyre az utóbbi években csapatunk minden évben elzarándokol. Egyrészt lehet látni érdekes modulokat, terepasztalokat, másrészt találkozhat az ember…..
A favonat szóról mindenkinek a gyerekjátékok jutnak eszükbe. Nem kell megijedni, nem a gyerekjátékról lesz szó. Történt ugyanis, hogy fórumokat olvasva eljutottam a lasermodelle.de oldalra, ahol különféle, lézerrel vágott modellezési kiegészítőket, modellalkatrészeket lehet…..
Az idei év jó pár magyar témájú újdonságot kínál az N-es méretarányban modellezőknek - egyik ilyen az Osztrák Vasút Railjet szerelvénye, a Hobbytrain jóvoltából. Mivel majd kizárólagosan ilyen szerelvényekből állítják ki a Bécs felé menő nemzetközi szerelvényeket, a…..
vonatmagazin Hazaértünk 2012.11.03 17:41:19
Az elmúlt két hetet párezer kilométerre innen töltöttük a feleségemmel. Néhány kép a közelmúltból mindenfajta magyarázat nélkül (úgyis rá lehet ismerni a fotókból), aztán majd később néhányról részletesebben is írok. ..
vonatmagazin Järnvägsbilder 2012.09.13 23:52:09
   Ezen az oldalon egy fotós gyűjtötte össze a vasúti képeit. Mivel nem vasútfotós az illető, ezért nem műszaki jellegű képek, hanem - a szerintem szintén hasznos - vasút-táj-szép színek stílusban készültek. ..
Régóta lesegetem már az angol gépek hazai szereplését, modellezői szempontból. Egyrészt kuriózum voltuk miatt, másrészt az elmúlt időszakban annyi class86-os által vontatott vonatot láttam az irodaablakból, hogy már-már szinte megtetszett. Legutoljára, mikor a Facebook-on Matiz…..
Kissé keserédes a cím, de ha távolba révedően elnézem például az 50-es villamos vonalát akkor azt hihetném, hogy valóban erről van szó, holott csak a gaz növekszik igen erőteljesen a sínek között és mellett. Ti mire szavaztok: locsolót, fűnyírót vagy gallytörő rácsot…..
zorky 2012.07.30 11:45:40
A múlt évben jelent meg a Fleischmann Taurusa N-es méretben. Mindenki reménykedett, hátha lesz MÁV, de legalább GySEV változat beőle. Nos, erre nem kellett sokat várni, a GySEV, Haydn emlékére átmatricázott mozdonyának modellje lett az első magyar Taurus a gyártól, amely elérhető…..
Megérkeztek a Brawa Gysev kocsijai N-es méretben. Ha jól számolom, egy évet vártunk rá, de elmondhatjuk, hogy megvan a második nagyszériás magyar személykocsi modell. A Minitrix MÁV-os Y kocsi modellje a német modellezőknek készült, ha úgy nézzük, akkor ez az első, nagy számban…..
Biztosan írtam már korábban az MFTrain N-es autószállító kocsijairól. Anno azért keltették fel a figyelmem a kocsik, mert ezek hasonlítanak a legjobban az esztergomi vonalon szolgálatot teljesítő, a Suzuki gyárat kiszolgáló vagonokra. A 1zu160.info oldalon jelent meg egy hír, hogy…..
Vagy az év első modellvasúti csalódása - nem tudom, remélem nem lesz több ebben az évben. Régóta a polcon van a modell - január első heteiben érkezett - de még nem írtam róla. Gondolom ebből látjátok, hogy nem kicsit csalódtam a KATO MÁV festésű Nohabjában - ha örömködtem…..
Legutóbbi cikkét Zorky nem hagyta folytatás nélkül - jöjjön a következő. Most az U sorozatú silóvagonokról írt egy szebb összefoglalót. Ezek a vagonok sokféle formában léteznek, és még több festésben - szinte aranybánya egy vasútmodellezőnek, ha van átalakítható modell. A…..
Aki a cím alapján holmi egzotikus tudósításra számít többkilométeres teher-, illetve húszkocsis személyvonatokat ábrázoló fotókkal, bizony csalódni fog. Ugyanis nem utaztam az észak-oroszországi tájegység területére, hanem Szibéria küldte hozzánk üdvözletét…..
vonatmagazin Vendégposzt - Tadgs 2012.02.15 07:00:00
Már-már pironkodtam, hogy ritkulnak a posztok, mert elhavazódtam egy cseppet. A munka mellett bejött az új modellklub rendezgetése-szervezése, mostanság ez vitte az időt, nomeg a modellezhetnék is rámtört. Blogolni meg nem maradt sok idő.... Azonban Zorky megmentette a helyzetet, új…..
zorky 2012.02.16 10:30:46
vonatmagazin Railway Herald 300 2012.02.06 20:18:00
A héten megjelent az egyik kedvenc brit újságomnak, a Railway Heraldnak a 300. száma. Az internetről, azaz a magazin honlapjáról eddig pdf file-ban ingyen letölthető hetilap jócskán megváltozott a kinézetét tekintve, de a tartalma is igencsak bővült. Nyilván ennek köze van a szép…..
Megjött a hó, az aktuális tél és az idei év első rendes hava. Rémisztő előrejelzések érkeztek, harminc centiméter feletti hóról, ebből lett kb. hat centi. Két dologra nagyon jó az ekkora hó: hogy a félősebbje otthon maradjon, illetve hogy a vasútbarát fajta nekiveselkedjen…..
Ismét a múltba kalandozunk, az egyik kedvenc témámról írok nektek egy áttekintést, mégpedig a monorail vasúti készletekről. A téma 3 teljes értékű készletet, és 2 kiegészítő szettet vonultat fel, 1988-1994 közötti időszakból, és szokásomtól eltérően most…..
vonatmagazin Liszt Taurus 2012.01.10 23:33:00
Az elmúlt év utolsó napjaiban jelent meg ez modell. Eredetije a soproni Loc&More és a GySEV jóvoltából kerülhetett a sínekre, míg modellben H0 és N méretben a Jagendorfer jelentette meg a mozdonyokat. Az eredeti H0 modell szépségét mindenki ismeri, az N-es bejelentéstől meg…..
A mostani poszt úgy született, hogy Írtam a ROCO 2012-es újdonságlapjáról, és megemlítettem benne a 310-es gőzös modelljét.Modelleztem volna is egy kicsit még aznap, de mivel elpakoltam a vizesmatrica-pakkom, a program lakásfeltúrás lett. A matricák utáni keresgélés közben a…..
zorky 2012.01.17 12:12:56
Eliveleg ő még működik az A4-ek közül :):
www.nymr.co.uk/
Érdemes is lenne megnézni május 4-én.
Nos, eldőlt: péntektől a kockagyar.blog.hu címen találjátok a legoblogot. A végig nagyon szoros szavazás végén kicsit elhúzott a kockák (37.38%), de elsöprő fölényt nem tudott szerezni a bricks (33.64%) és a kockagyár (28.97%) előtt. Mivel a preferenciáim úgy…..