Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Yad

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ácsi polgármester vélhetőleg roma származása miatti igazoltatása nettó rasszizmusnak tűnik, ami amúgy – Kovács Zoltán államtitkár minapi európai parlamenti felszólalása szerint – itthon általában csökkenő tendenciát mutat. Sokan csak legyintenek az egész esetre, nem…..
 Mármint nem a nap, hanem én (vagy ez a nap számomra). Reggel kikapartam magam az ágyból 8-kor, pedig nagyon álmos voltam, aludtam vagy 6 órát, és nekem az kevés, bevánszorogtam (csúszkáltam) a suliba - ahol csak a sötétség fogadott... Gondolom, elmaradt az óra. De ez annyira…..
 Akkor most definiálom a címet, ahogy a szakdogában is kell az alapfogalomnak tűnő dolgokat. :) Szóval miután múltkor azt írtam, hogy első hó, azt nem írhatom, meg igaz se lenne, viszont olyannyira nem nevezhető nagy hónak, hogy amikor kiléptem a koliból fél 12 után, nem tűnt…..
 Megbeszéltük Mariyával, hogy 10-kor találkozunk a Muminmúzeumnál, végül bementünk oda, én jórészt inkább haldokoltam, pihiztem, filmet néztem, könyvet olvastam, mivel egyrészt láttam a kiállítást (bár Mariya is) pár hete, másrészt meg asszem beteg vagyok/leszek. Ami…..
 Ma nem volt Ahyoung-nak reggel órája, rosszul kezdődött a hét. :D Azért viszonylag korán elment, úgyhogy élvezhettem a természetes fényt. :D Szokásos hétfő reggeli háziírás. A finn óra a szokásos unalom, a végefelé csoportfeladat volt, a 2 amcsival meg Katkával voltunk…..
Yad 2010.09.27 20:24:29
 Tegnap rájöttem, hogy kétféle agnosztikus van. Az egyik, aki lerendezi annyival az isten(ek) létezését, hogy nem lehet tudni, és ezért nem is gondolkozik rajtuk, az élet dolgain nem gondolkozik el, mint a vallásos, hogy lehet-e jelentésük mint (jutalom vagy) büntetés. A másik…..
UTA-004 21-22. nap: gasztroblog :) 2010.09.11 13:50:00
 Tegnap nem csináltam egész nap semmit azon kívül, hogy voltam benn menzán kajálni, eléggé rossz kedvem volt. Amúgy makkarastroganoff volt (makkara = kolbászt jelent elvileg, de inkább ilyen krinolinszerű valami volt szószban). Ma sem megyek sehová szerintem, mert csak 13 fok van,…..
 Mivel a csoporttársaim nagy része síkhülye finnből. Olyan alapszót nem tudnak többen is, hogy iskola. Bár lehet, hogy a diákról nem tudták, hogy mi az. Az se sokkal jobb. Szóval rém unalmas az óra. Elvétve új szavakba ütközöm, akkor örülök. Mondjuk, holnap lesz…..
Yad 2010.09.09 11:18:25
 Igen. Miután lelőttem múltkor az első nap az iskolában-t, új szlogen kellett, bár nem vagyok Vackor (szívesen lennék, mert őt mindenki [?] szereti :D), és éppenhogy az utolsó osztályt járom (mondjuk, itt pont nem). Lényegtelen. Szóval megízleltem a finn felsőoktatást - és…..