Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szilu Bácsi

4 bejegyzést írt és 112 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az androidos világ nagyjai közül már  páran letették az asztalra az idei nagy dobásaikat, és a Samsung nagyot durrant "becsszóra, mostantól minden más lesz" csúcstelefonja után most a "kisebbik koreai gyártó" örök pozíciójában ülő LG-n a sor, hogy valami nagyot dobjon - bár a…..
Egy érdekes kis kütyü jutott hozzám a távol keletről. Korábban már írtam egy beharangozót arról, ha az ember eszköze kap még négy gombot. Ebben az eszközben "egyesülnek" a gombok. Ez a toldalék gyakorlatilag egy programozható gombocska, segítségével akár a főképernyő…..
Szilu Bácsi 2014.10.20 07:38:57
Lekoppintották a Pressyt, én ezt használom.
get.pressybutton.com/
Egy kickstarteres ötlet volt. Az első szoftververziók ott is nagyon rosszak voltak, akkor félreraktam, de becsületesen kijavították, most már kiválóan működik (Moto G). Kb. 3-4 funkciót programoztam rá. Nagyon szeretem.
Szilu Bácsi 2014.10.21 08:24:27
@][-][alo: Nem kevés, de fejlesztettek hozzá egy működő szoftvert.:))) Nem lehet mindig csak a gyártási költségekére fókuszálni. Dolgoznak a fiúk, fejlesztettek prototípusokat, megcsinálták profin a kütyüt, figyelik a felhasználói visszajelzéseket, foglalkoznak a problémákkal. Döcögősen indult a szoftver, de nem léptek le a pénzzel, hanem nyomatják a munkát. Persze lehet, hogy a 2 dolláros is működik sok telefonon. Mindegy is, én még talán a kickstarteren találtam meg őket, jó ötletnek találtam, előrendeltem, akkor még nem volt kínai verzió. Részemről megérdemelték érte a pénzüket.
A Google Glass-jelenség, akár az okosszemüveg valódi értesítései, csendben ott lebeg a perifériás látásunk szélén, sosem ugrik igazán a figyelem középpontjába, de általában jelen van. A Google nagy dobása, amit a Time Magazin "2012 legjobb találmányának" nevezett, két teljes…..
Szilu Bácsi 2014.05.13 08:26:05
@Koholmány: +1
Továbbá a Google nyilvánvalóan először csak a komoly fejlesztőknek szeretné odaadni a kütyüjét.
Egy napsütötte januári délelőttön a Négyes Metró Barátai felvonultak, hogy a fővárosi Rákóczi téri építési területen munkára jelentkezzenek. Épp hat éve ennek. Az önkéntes metróépítő civil kezdeményezést intenzív plakátolás előzte meg, igazán mindent…..
Szilu Bácsi 2014.01.17 10:09:14
@Virág et.:
Jól jött ez a paksi bővítés, igaz?
Ezt mostantól mindenre be lehet dobni.
Hány lélegeztetőgép jönne ki belőle? A tanárok és orvosok fizetését mennyire lehetne megemelni 3000 milliárdból? De nem segítek, menni fog az anélkül is.
Hogyan mutatnál be valamit vagány módon úgy, hogy közben az a valami még igazából nincs is ott? A magyar Suzukinál ráéreztek a dologra, és elkészítették a Suzuki View  nevű alkalmazást, melyben az augmented reality (AR) technikával válik láthatóvá a  gyártó új…..
Apró ötlet, nagy taps! Egy szemfüles kínai felhasználó hibázott rá erre a használati utasításból kifelejtett funkcióra a HTC One sorozat készülékeinél, miszerint egy párosított Bluetooth headset távoli exponálógombként használható fényképezésnél. Nem mindegyik…..
  Furcsa elveket vall a szólásszabadságról a baloldal. Nagy-Britanniában egy szakszervezeti vezető, az ilyen témákban igen aktív Brendan Barber homofóbiával vádolja Lancashire katolikus iskoláit, mivel egy ottani katolikus hitvédőnek egy olyan füzetecskéjét terjesztik bennük,…..
Szilu Bácsi 2012.02.29 08:18:21
@Virág et.: "Ez minek kellett?"
Tudod ez egy blog. Emberek leírják a véleményüket.
És igen, ide sajnos csak begyöpösödött, maradi, buzizó, zsidózó ősemberek járnak.
De jó, hogy alátámasztotta, tisztelt et., a ballibbel kapcsolatos sztereotípiákat.
TComment Így vesz autót a nepper 2012.01.24 06:33:35
Elméletben mindenki tud autót venni, de gyakorlatban pár apróság miatt képesek otthagyni egy ilyen remek vételt. Szerencsére nekem. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
   „Isten útjai kiszámíthatatlanok” – mondta Švejk Dub hadnagynak, miután talajrészegen megtalálta egy kuplerájban. Kábé ennyit mondhatok el a szerda reggeli poszt szavatosságáról is, melyen már megjelenése előtt keresztülment egy hajnali exkluzív a…..
Vízhajtásúvá alakítjuk Winkler tehenét. Házilag, fillérekért. Felezzük a fogyasztást, kitisztítjuk a kipufogógázt. Vagy csak simán felrobbantjuk. Mai cikkünk blogposztja...
Szilu Bácsi 2012.01.20 12:17:40
@h4z4rd: Segíts a tudatlanoknak, kérlek! Pár cikket linkelj már be erről az örökmozgóról és a fizikájáról.
„Ha Cohn-Bendit Európa, akkor én nem vagyok európai.”  (MG)Akarok a békéért menetelni szombat délután? Nem hiszem. Legfeljebb a békénhagyásért. Tiltakozni akarok. De nem a kormány voluntarista és átgondolatlan lépései ellen. Azok ellen már tiltakoztunk eleget, és…..
Na itt a vízhajtású mobiltöltő! A neve PowerTrekk, és az üzemanyagcella technológiára szakosodott svéd myFC nevű cég terméke, amit a jelenleg zajló Las Vegas-i CES kiállításon jelentenek be, és ami remélhetőleg kereskedelmi forgalomban még idén elérhető lesz. Az…..
Belsőség Köszi, gyökér! 2011.12.16 18:18:00
Ma egy kicsit később értem be a szerkesztőségbe a megszokottnál. Jó mentségem volt: Károly kutyámmal állatorvosnál voltam, ami nincs is annyira messze a lakásunktól és a szerkesztőségtől, de annyira éppen, hogy autóval kelljen menni. Szinte végig a szentendrei úton. Az idő…..
Aki nem rajong  a Fűrész sorozatért, csak óvatosan nézze meg ezt a reklámot, amit az ausztrál kormány megbízásából készített egy helyi ügynökség. Az ártalmatlannak tűnő képsorokkal kezdődő film ugyanis egy elég bestiális jelenetbe fut ki, amit az ember önkéntelenül…..
Szilu Bácsi 2011.09.01 07:47:16
@Teddy Beer: Megfogtad a lényeget.
@Nyomek: Nem. Azért hajt rá mert hülye. Sokat kell várni? Igen, mert túl van biztosítva, mert kurva veszélyes. Mi az hogy nem veszi észre a sötét fénysorompót? Hány táblával van előrejelezve? Ha meg figyeli a kilométerórát, de akkor már tudja, hogy jön az átjáró, mert azért figyeli, tehát baromira meg tudna állni. Ekkora logikai bukfencet. Menjél csak nyugodtan, nem lesz túl nagy veszteség a világnak, csak szegény mozdonyvezetőt fogom sajnálni. Ha valakinek fontosabb az pár perc, mint az élete...
Mivel az angol Wulffmorgenthaler oldal több hete leállt, így a régebbi stripekből sem lehet válogatni sajnos. Ez azt jelenthetné, hogy az oldal megszűnik, de azért még várunk, vagy megtanulunk dánul is. A fentmaradó várakozási időben viszont rendbetétel lesz az oldalon. Jött pár…..
Szilu Bácsi 2010.12.30 18:09:36
Szia!

Próbáld meg "
www"-vel nem hajlandó műküdni.
BÚÉK!
Szilu Bácsi 2010.12.30 18:11:10
Tegnap nem akartam más tenni, mint létrehozni egy új címként a Gmail fiókomban, de ahelyett, hogy létrejött volna, inkább dobtam egy hátast. Sikerült? Nem. Miért? Mert úgy tűnik, hogy a Gmail alapjai magyar nyelven készültek, így el kell fogadnunk, hogy emiatt a nyelvi…..
Nincs is fontosabb az életben, mint a boldog, kiegyensúlyozott család. Ehhez hozzá tartozik, hogy hétvégére lemenjenek a Balatonra, hogy kipihenten, mosolyogva térhessenek vissza elcseszett fővárosunkba. Persze már az úton is eldurran néhányak agya, mert nincsenek rá felkészülve,…..
Népszerű ajándék tél végén-inkább mást válasszunk. Forrás   A hóvirág (Galanthus) nemzetség 16 faja közül legismerebb a kikeleti hóvirág (Galanthus nivalis-utóbbi szó telet jelent). A nemzetség az amarilliszfélék (Amarylliaceae) családba tartozik, így legközelebbi…..
Szilu Bácsi 2010.02.27 12:48:31
MesésKrémes egy az elmúlt napok hóhelyzetén kiborult pesti lakosok közül és az a remek ötlete támadt, hogy a reggelenként lesben álló parkolóőrök kezébe nyomhatna valaki egy hólapátot, hogy hasznuk is legyen. Ugyanis a gazdátlan járdákat nem takarítja le senki és ha nincs…..
  Nem az a baj, ha valaki jobbról előz. Szabálytalan, de nem vagyok én rendőr. A gond akkor van, ha ezt úgy teszik, hogy tudják: a végén le kell majd szorítani a belső sávban autózót. Vélemények az azonos című írásunkról...
Szilu Bácsi 2009.09.02 07:45:45
Jó kis cikk volt.:) Nagyon klasszikus történet, minden magyar autópályára illik.
@Real_Infidel:
Igen, többek között a 3 sávot sem bírjuk megtanulni.
De azért ez a "csak azért is elmegyek jobbról" mentalitás sem túl szép.
Checkpoint Charlie A féreg 2009.08.25 14:17:00
Sokat gondolkodtam azon, hogy sólyomlászló minden egyes megnyilvánulása után miért kerekedik hatalmas közéleti zűrzavar. Aztán a kislétai gyilkosság és a melegfelvonulás ügye megadta a választ és kialakult az összkép. Azért, mert sólyomlászló gyáva! Emlékezzünk…..
Szilu Bácsi 2009.08.25 16:32:38
Megnyugtatásul, hogy nem csak a mi 386-unk él vissza a költségtérítés adta lehetőségekkel: Jacqui Smith, brit belügyminiszter a Sunday Express című vasárnapi brit bulvárlap híre szerint egy 67 fontos (kb. 22 ezer forintos) havi internet- és kábeltévé-előfizetési számlát is…..
A hős lovag visszaszerzi a táskát, de aztán csak a növényekről tud beszélni. Jelige: Tescoban nem voltunk, csak Ikeában A kép innen Úgy voltam vele, ha végzek a vizsgáimmal, elküldöm nektek ezt a sztorit, csak legyen már vége. Vége; csak rápihentem kicsit. :) Még tavaly, az…..
Szilu Bácsi 2009.02.23 08:03:42
@pongyolapitypang: És elárulod, hogy mit jelent? Mert én tényleg nem tudom.:(
 Öt éve, akkor még sportminiszterként a fideszes árnyékállam elleni küzdelmet hirdette meg Gyurcsány Ferenc. Azóta sem lett kisebb a harci kedve, tavaly nyáron főcivilként, a Magyar Charta élén fordult szembe a fasizmussal, most pedig egyenesen a konzervatív fundamentalizmussal…..
Szilu Bácsi 2009.01.07 07:47:44
@Tudtad?: Elsősorban azért nem fogadta el, mert pontatlan és értelmezhetetlen megfogalmazások vannak benne. Érdemes elolvasni a levelét, feljebb be van linkelve. Én nem vagyok jogász, de így is felidegesített, hogy hogyan lehet így megfogalmazni egy törvényt. Itt inkább az a szégyen, hogy majd' az összes képviselő megszavazta, és egynek sem tűntek fel ezek a hibák.
Például ez az egyik hülyeség:
"(5) E törvény alkalmazásában hozzátartozónak kell tekinteni a Ptk . 685 . §-a b) pontjában meghatározott közeli hozzátartozókat és hozzátartozókat, valamint a volt házastársat, a volt élettársat, a volt jegyest, a gondnokot, a gondnokoltat, a gyámot, a gyámoltat, továbbá együttélés nélkül bensőséges kapcsolatban álló személyt e kapcsolat fennállása alatt vagy után."
Az utolsó az mi a tököm? (Elnézést!) Az egyéjszakás kaland az bensőséges, vagy csak két izélés után lesz az? Meg a kapcsolat fennállása után is hozzátartozó? Ha bevezetik akkor az összes exbarátnőm a hozzátartozóm lesz?:) Szép család lennénk.:) (Tudom, hogy csak e törvény alkalmazásában, de ez akkor is blődség.)
Ezzel kapcsolatos a kedvenc részem a levélből:
"Azon túl, hogy a bensőséges kapcsolat fogalma ismét csak értelmezhetetlen, nem látható be, miért szükséges a személy testi integritását, lelki egészségét vagy méltóságát az esetleges erőszaktól akként megvédeni, hogy a bántalmazót a bíróság vagy a rendőrség adott esetben a saját lakásából tiltja ki.
...
Amikor azonban nem közös háztartásban együtt élő személyekről van szó, nem tekinthető arányosnak a bántalmazó kitiltása adott esetben a saját lakásából, hiszen a
bántalmazott személy nem abban a lakásban él."
Van még néhány érdekes hiba ezen kívül is, a jogászok meg biztosan jobban ki tudnák elemezni.
Ja, egyébként a levél 6. oldalán Sólyom kvázi javaslatokat tesz, hogy hogyan lehetne javítgatni ezen a szaron. A szemét "konzervatív fundamentalista" akár a kényszerintézkedések körét is bővítené a családon belüli erőszak megfékezésére.
A szintén halálos, Szőnyi ütközés után azt indítványozta a Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ), hogy hibás biztosító berendezésnél két állomás között csak egy vonat mehessen. Ezt az ajánlást azonban a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) csak részlegesen vette át. A…..