Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LReni

11 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző részben az óvodások szabadidejéről adtunk képet egy kisebb felmérés alapján, és előre bocsátottuk, hogy az általános iskolások körében kapott eredményeket is bemutatjuk. Ebben a részben eleget teszünk ennek, és egyben az konklúziókat is levonjuk. Mit csinálnak…..
Május első vasárnapján összetorlódtak az ünnepek. Az anyáknapi köszöntő dalban megakadva együtt nevettem édesanyámmal a mosoly világnapján. Nevetésre adhatott okot az is, hogy nekünk van munkánk, amit szintén ünnepelhettünk. Egy hét elteltével, május 5-én újabb világnapra…..
Idén, immáron a tizedik alkalommal rendezték meg az autizmus napját Magyarországon. Április 2-án világszerte a boldogság kék színe ragyog fel. A Magyar Televízió Híradójában egy autista lány felsorolta, hogy az európai nagyvárosokban ma mely emblematikus középületeket…..
„Mackó család vasárnap együtt reggelizett. Reggelizés közben Mackó papa odafordult kislányához/kisfiához, és így szólt: Ma azt csináljuk egész nap, amit Te szeretnél.” Mit gondolsz, mit válaszolt a medvegyerek?” Vidámparkba, cirkuszba, állatkertbe, moziba menne…..
PedaBlog Egy kisfiú 2011.01.07 06:00:00
Christophernek és Nickynek nem kell álmodnia egy olyan világról, ahol a tizenegy éves fiuk boldog, jó iskolába jár és örömtelin játszik. Mindez megadatott nekik és ragaszkodnak hozzá és ragaszkodnak fiúkhoz, Davidhez is. David egy kisfiú, aki teljes lényével hiszi, hogy ez így is…..
Mélyszegénységben élő családok élete: otthon, munka, család, barátok, gyerekek, játék, étel. Ezekbe a kategóriákba rendezték össze az általuk készített szociofotókat az ELTE szociális munkás hallgatói idén, 2010-ben „A szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni…..
A cím akár így is hangozhatna: A tanár ember. A kijelentő mód ellenére végig ott húzódik a kérdés: A tanár ember? McCourt önéletrajzi kvázi trilógiájának harmadik kötete a pedagógia rögös útjáról szól: hogyan oszlatják el az amerikai kamaszok az ír bevándorló és…..
Tizenöt középfokú iskola fenntartói, intézményvezetői és pedagógusainak jelentős része nem hisz abban, hogy a felzárkóztató évfolyamok a szegregációt szolgálják: idén másodszorra indítanak egyéni fejlődési utakat biztosító előkészítő évfolyamokat egy projekt…..
„Játékvezetők”: Kardos Péter és Nyári Gábor„Játékos”: Olvasó"A Keleti nem olyan hátborzongató, mint Budapestet megjárt társaid mondták. Lelépsz a vonat vaslépcsőjéről, elindulsz a kijárat felé. A peron töredezett aszfaltcsíkjain gyalogolsz,…..
Dávid hatéves, néhány napja számára is megkezdődött az iskola. Előző posztunkhoz hasonlóan vele is beszélgettünk a tanévről, a várakozásairól. Egyúttal megkérdeztük az apukáját is, valamint egy barátja apukáját - apukája egy barátját.A tanévnyitó előtt nem…..