Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hianni.arg

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igazi kommunikációs fenomén Pajor-Gyulai László, a megújult Csányi-válogatott kommunikációs igazgatója. Ez a rokonszenves fickó a szurkolókat hibáztatta, amiért a rendezők sorozatos hibái miatt több ezren fél órával meccskezdés után jutottak be a stadionba. A nyegle és…..
hianni.arg 2010.09.08 19:59:40
Röviden a III-as kapunál történtekről:
-fél órával kezdés előtt értem a Megyeri útra, eddig sosem kellett több 10 percnél a bejutáshoz.
- jókora kerülővel tereltek át a 3-as kapuhoz, teljesen feleslegesen lezárták a Labdarúgó utcát. Mint kiderült mindezt azért, mert kiemelt védelmet élvező személy vett részt a meccsen. Inkább nézze tévében és akkor talán az a tizenöt-húsz 10 év körüli kisfiút sem kellet volna a tömegen keresztül előre engedni, hogy legalább az első félidő felétől lássák a meccset. Ha én 10 éves koromban ilyen körülmények között mentem volna meccsre biztos soha többet nem érdekelt volna élőben a magyar válogatott.
- A körülménykehez képes nyugodt volt a tömeg, türelmesen várta a bejutást. Félek belegondolni, mi lett volna, ha valaki elkezd tülekedni... Nem a rendezőkön múlt, hogy kialakul-e veszélyesebb helyzet. Gondolom a tömegben sokaknak eszébe jutott az idei németországi tragédia.
- Amikor kb. 20 perc várakozás után bejutottunk az első kapun szomorúan láttam, hogy 2 szervező próbálja irányítani a tömeget, további 10-20 "rendező" bámulja az embereket és úgy érzi nincs teendője. Ha legalább a kapu jobb oldalát megnyitották volna és további két ember is a munkáját végezte volna gyorsabban be lehetett volna juttatni a nézőket. De biztos nem ez volt a feladatuk...
- Miközben vártam a következő ellenőrzési pontnál szó szerint a következőt mondtam feléjük: "Ez a szervezés egyenlő a nullával, többet is lehetne tenni mint bámulni az embereket."
- Erre reagálva a biztonságért felelős "úriember" nyakon ragadt, leteper a földre és a hátamra térdelt. Azt hogy mit kiabált a fülembe nem tudom, nem számítottam erre a "válaszra" részükről.
- Valószínűleg leszedték rólam a "kollégái" és felállítottak. Egyből kértem az azonosító számát és nevét. Természetesen válasz helyett megragadtak, kerítésen kívülre vittek és falhoz állítottak motozásra. Közben hangosan kiabálta a "főnök", hogy kés van nálam és állítólag megütöttem a kollégáját. Biztos akkor amikor a hátamon térdelt... Természetesen azonnal odahívott 5 "kollégát", hogy tanúsítsak, hogy ellenszegültem és ütöttem. Volt már részem motozásban, mivel évek óta járok mérkőzésekre. Amit motozás gyanánt most végeztek az inkább verés volt, természetesen megfelelő helyeken, ahol nincs nyoma. Azt sem tudom miért van szükségük gumibotra... Kb. 5 percig tartott a megfélemlítés majd hárman vittek a rendőrökhöz.
- Ezután jött a kellemes meglepetés, a rendőrök pillanatok alatt felmérték a helyzetet és elküldték a "biztonsági őröket". Meghallgattak, kérdezték, hogy kívánok-e feljelentéssel élni. Természetesen nem javasolták, mivel eredménytelen lenne. Adatokat felírták, tehát ha esetleg az MLSZ ki szeretné vizsgálni az eseményeket a rendőrségen megtalálja adataimat.
- Kicsit félve mentem el a rendőröktől, tartottam tőle, hogy a "biztonsági őrök" ismét "megvédenek" a következő kapunál. Szerencsére ekkor már bejutott mindenki, igaz az első félidőt le is fújták.
- Egy biztos, sikerült 36 éves koromra elérniük, hogy többet ne menjek ki válogatott meccsre Magyarországon. Első meccs élményem is az újpesti pályához kötődik, 1990-ben SSC Napoli Maradonával járt Újpesten, nagy élmény volt közelről, látni élőben Maradona játékát. Utolsó magyarországi meccs is az újpesti pályhoz kötődik, de nem a játékosok miatt maradt emlékezetes.
- 2 évvel ezelőtt személyesen tapasztaltam Inter-MU BL meccsen, hogy elég zökkenőmentesen meg lehet oldani 90.000 szurkoló be és kijutását a stadionból percek alatt. És azon a meccsen olasz és angol szurkolok elkülönítését kellett megoldani. A tegnapi meccsen 9.000 magyar szurkoló zökkenőmentes be és kijutását nem tudták megoldani a szervezők.
hianni.arg 2010.09.08 21:20:51
@s.o.v.i.e.t.:
volt már tapasztalatom szórakozóhelyeken őrökkel hasonló szituációban mint neked. mivel most meccsre mentem, ráadásul kocsival, még egy pohár sört sem ittam, nem láttam kisebbnek az őröket mint amekkorák voltak. azt hiszem sikerült pillanatok alatt felmérni a helyzetet és hagytam, hadd vezessék le a frusztráltságukat és bíztam benne, hogy nem mennek túl messzire. nekem bejött. lehet, hogy a másik srác, akire műtét vár megijedt és próbált védekezni. a falka meg nekiesett... ezek után örülök, hogy én néhány lila folttal megúsztam. ha már újpesten volt a meccs kaptam lila emléket... :-) egyébként kamera volt a bejáratnál, nem véletlenül vittek néhány méterrel hátrébb, az árnyékba. az őröknél is volt kamera, de gondolom "szelektív" a memóriája, csak az marad megörökítve amit ők akarnak.
azért a fociról nem tudnak leszoktatni, októberben Barca élőben a Camp Nouban. de azt hiszem ott nem kell ilyen "vendégszeretettől" tartanom...
hianni.arg 2010.09.08 22:32:49
@Gastroger:
- Walton Security Kft.
- azonosító nélkül
- térfigyelő kamera hatáskörén kívül.

Talán az lenne a megoldás, ha kevesebb lenne a steroidban túltáplált biztonsági őr és több közöttük a IQ-val rendelkező alkalmazott, akik tudnak kezelni egy hasonló helyzetet. Nem csak azt tudják eldönteni hogy üssem vagy ne üssem...