Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cserépke

0 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bajnai Gordon is a KISZ-ben kezd politizálni, Gyurcsány Ferenc innen ismeri. "a helyreigazítási perek nem a lényeget érintették, valóban voltak öngyilkosok"Ferenczi Krisztina (2012. november 13.), a millamédia alant megtekinthető interjúja bajnaival   A bajnai gordon-féle Haza és…..
Cserépke 2014.09.04 15:19:08
@Muad\\\'Dib: egyetértek, folytatva a sort, ha megengeded:

gyökér 5) azon agyal hányan lettek öngyilkosok 9? 2? 11? ki az izét érdekel ugyan, hogy a számok mögött emberek vannak, nem baj, biztos TTK-s volt :-) amúgy is ki a f>szt érdekel a másik ember, csak neked legyen jó haver...

gyökér 6) nem a Hajdúságban él, hanem gondolom (a) Pesten és bele se gondol, hogy (a) Bajnait mér utálják annyira a keleti végeken és (a) maszopot mér küldik a búsba a választásokon már egy jó ideje...

gyökér 7) mindent elhisz a fidesznek, mindent elhisz az mszp-nek, mindent elhisz az x politikai pártnak, a politikusoknak, ez az agymosottak országa

gyökér 8) én magam vagyok, Phd-val BAZ-ba költöztem, ahol jelenleg 70ért húzom az igát, több munkatársam pedig éhezik és nem érdekel, mert hiszem, hogy lesz jobb.

Nyeljétek csak be az összes politikusi hazugságot, de egy dolgot ne feledjetek, hogy a helyzetért kizárólag Én, meg te, meg te, meg te vagy a felelős. Ezt jó lenne már belátni.
Nem kellett sokat várni, hogy a választás után újabb ellenségképeket találjon a kormány: Lázár János már a választások után pár nappal a Norvég Civil Alap forrásait elosztó alapítványoknak ment neki, és az alap által civileknek szánt pénzek leállítását kérte…..
Cserépke 2014.05.14 11:42:26
A négy évvel ezelőtt nagy sikert arató A mi éveink - Magyarország számokban 2002-2010 című összeállításban már szó esett arról, hogy az OECD-országok közül a magyar munkavállalókat sújtja az egyik legnagyobb adóterhelés, ráadásul az Orbán Viktor által 2005-ben még…..
Cserépke 2014.05.06 12:05:01
Cserépke 2014.05.06 15:58:34
@Nancsi: ilyen sokat :-)
Orosz lapok szivárogtatták ki, hogy a magyar és az orosz kormány – Magyarországon legalábbis – teljes hírzárlat mellett aláírta a 10 milliárd Euróra rúgó szerződést, melynek keretében hazánk azért vesz fel hitelt Oroszországtól, hogy megkezdődhessen a paksi atomerőmű…..
Magyarország miniszterelnöke még mindig egy olyan alternatív valóságban él, ahol minden rendben van, külső támogatásra nincs szükségünk, a gazdaság dübörög, és az ország gazdasági vezetése példátlan sikereket tudott elérni. Pedig Orbán Viktornak ki sem kellene mozdulnia a…..
Cserépke 2013.02.19 13:25:39
@stark: az éhezés jó móka, már mi is próbáltuk, nem is gondolná a földi halandó mi mindent kibír a teste
A Tigáz sorra zárja le a gázt Nyíregyháza panelvilágában. A néhány évvel ezelőtt futó panelprogram keretében ugyanis nem a mai szabványnak megfelelően újították fel a házakat, így újra fel kell újítani azokat. Mikor máskor lehet felgyorsítani ezt a folyamatot, mint télen,…..
Helyettes úr, könyörgök, le ne mondjon! Ha lemondana, az egy túl szimpatikus lépés lenne. A Nemzeti Kétharmadnak, a kormánynak, a pártszövetségnek, a pártnak, a frakciónak, az unortodoxiának, és hát Semjén úrnak sincs szüksége ilyen szimpatikus lépésekre, melyekről…..
Cserépke 2012.12.08 10:54:30
@Con Storm: Természetesen mindent úgy írsz, ahogy akarsz, én nem is erről írtam. Az idézésről volt szó, nem a j-ről.
Én magam is szoktam írni magánlevelekben az általad emlegetett példákat. De nem tudományos folyóiratban megjelenő cikkekben. Szóval nem vagyok nyelvművelő, ha erre akarsz kilyukadni. :-)
Cserépke 2012.12.08 11:25:34
@Con Storm: Na nem mondod. :-) De kérlek szépen, kétféle idézési lehetőséged van, a szó szerinti és a tartalmi, az előbbi esetében kell az idézőjel és mindkét esetben köteles vagy feltüntetni a szakirodalmi hivatkozást, a szövegben és az irodalomlistában is.

A kivonat fogalmát még mindig nem értem...tudományos fokozatot arra kapsz, hogy vannak a témában publikációid, túl vagy a doktori szigorlaton és van egy alkotás, amit te készítettél és azt megvéded (házi vita, plusz védés).

diplomamunka = főiskolai/egyetemi évek zárása

diplomamunka önmagában nem számít publikációnak, tudományos publikáció = lektorált folyóiratban megjelent tanulmány (a lektorált fogalmát érted-e?)

A vizsgabizottság nem készül fel a témádból, mert a bizottság tagjai az adott szakterület tudományos fokozattal rendelkező képviselői, megette a fene, ha fel kell készülniük. :-)

A kisdoktorihoz (phd) egyetem után el kell végezned 3 év doktori képzést.
Cserépke 2012.12.08 12:53:33
@onmagam: miért van a régi kisdoktori a jelenlegi phd-képzés alatt?
(Divatos szóval élve kis "OFF"-fal kezdeném: többször is tapasztaltam, hogy egyes bejegyzések után többen csak néznek: most erre mit kell írni, "Orbááááán", vagy "elmútnyócééééév"? Ezért most segítek, ez a poszt "Orbáááán", úgyhogy aki csak ennyire volt kíváncsi, mehet…..
Cserépke 2012.11.23 11:29:40
@idiesel: :-D életvitelszerűen nem ott élek, hanem a szüleim. Költözést nem javaslok :-), hiszen most is vannak érdekes dolgok: a minap arról értesültem pl. hogy a 17 ezres városba villamost (!) szeretne a fityisz (biztos megirigyelték Debrecentől :S :-D ). Mindezt természetesen úgy, hogy a város lakóinak nagy része munkanélküli...no comment.
Cserépke 2012.11.23 11:38:03
@De hol van Columbo felesége?: Egyetértek.

Azért jó látni, hogy miután kiderült, hogy nem vagyok fideszes (sőt nem szívlelem egyik oldalt sem), megszerettetek. Valahol ez is érdekes, hogy hirtelen harapja le az ember a másiknak a felét, mielőtt még annak felfogását megismerné. :-)
Cserépke 2012.11.23 12:04:57
@De hol van Columbo felesége?: Az előző kommentem 2. bekezdését nem (csak) neked szántam.
Az általad említett szemellenzős emberből benyomásaim szerint nagyon sok van. Ez a klasszikus "nem tudok vmiről vmit/semmit sem, de utálom".

Mindig mondom én, hogy az oktatásra kellene több pénz, de pl. amíg ez nincs és a társadalomtudományok, bölcsészettudományok presztízse a béka s**e alatt van, addig...hát bajos.
Magyarországon az Emberi Erőforrás Minisztériuma, a Hajléktalanokért Közalapítvány (HKA) közreműködésével, pályázat útján biztosítja a hajléktan emberek ellátását, a krízisautókat, a melegedőket, és minden olyan alapfeltételt, ami a szegény emberek túlélését…..
Cserépke 2012.11.07 08:33:13
@wásztákhurwáh: Nagyon remélem, hogy az ilyen felfogásból van kevesebb, mint a tied, bár tartok tőle, hogy nem.
Jó egy éve, hogy a Tigázról elindultak a történetek, hogyan szerelik le kamu szövegekkel a gázórákat, hogy aztán lopással vádolják meg a fogyasztókat súlyos százezres bírsággal egyetemben. Ezt a "városi legendát" azóta nekünk is megerősítették  egy konkrét példával,…..
Minden idők egyik legszemetebb törvényjavaslata: Az alkotmányba kívánják betenni, hogy a regisztráció a választásra CSAK személyes a jegyzőnél, vagy ügyfélkapun keresztül történhet.Vagyis vagy az okmányirodára kell elmenned vagy a jegyzőhöz, ha szeretnél majd a…..
Cserépke 2012.10.03 16:55:26
@elwood: lehetséges...az a baj, hogy nem nagyon látok alternatívát
Könnyen lehet, hogy a mai posztért kapok majd hideget-meleget, de mégis kiteszem Judit levelét, mert azt gondolom, a blog olvasói és hozzászólói (vagyis Ti) számtalanszor bebizonyítottátok már, hogy igazi közösségként működtök. Márpedig itt most egy fiatal lány kér tanácsot,…..
Cserépke 2012.08.02 13:34:48
@bpetya75: jah és képzeld, tisztában vagyok vele, hogy az ember közösségi lény :)
Cserépke 2012.08.02 13:42:21
@bpetya75: ;)
Cserépke 2012.08.02 14:03:13
@bpte: részben igazad van, de azért te még sohasem voltál éhes, igaz?
Ahogy az lenni szokott négyévente, a csapból is az olimpia folyik. Percről-percre frissülő hírek mindenütt, a Facebook üzenőfal elárasztva a magyar vonatkozású aktualitásokkal. Lehet kövezni: engem meg oly kevéssé érdekel. Az Olimpiai Játékoknak évezredes hagyományai vannak:…..
Cserépke 2012.07.31 12:37:43
@broáfka: maximálisan egyetértek
Cserépke 2012.07.31 12:48:09
@Szöszkeboszi: Én is csak a véleményemet írtam le, mint ahogyan te is. Igen, a te blogod, csakhogy az előző hozzászólásoddal egy kicsit sem leszel különb azoktól, akik a fotelben ülnek és odamondják...

Az efféle megjegyzéseidtől pedig a hátamon feláll a szőr:
"...a heti egy-két(hű!)-három(wow!) megmozdulásával képvisel..."
Cserépke 2012.07.31 16:43:55
@Szöszkeboszi:Aki nem akar mozogni, annak magánügye; aki túlzásokba esik, annak is. A mozgás szórakoztat és jó érzést szül...Neked hivatásod, én ezt az oldalát nem ismerem. Sok edző (remélem te nem tartozol abba a táborba) úgy gondolja, hogy ő maga a messiás, ő az egészség mintaképe és mint egy térítő hirdeti a saját igéjét. Egy átlagember, mint én is, meg örül, ha eligazodik a különféle mozgásformák vagy a helyes táplálkozás (az vajon mi??) útvesztőjében. Tehát segíts! :)

Sok sikert a biztató-motiváló posztokhoz!
Most kéne észnél lenni. Ez az ország tele van gyűlölettel. Gyűlölik a cigányokat, a hajléktalanokat. A zsidókat, a libsiket, a melegeket. Gyűlöli a főváros a vidéket, a vidék a fővárost. A biciklis az autóst, az autós a biciklist. Gyűlölik a bevándorlókat és a…..
Három hónapja fogadta el a kormány az árfolyamgát rendszerét, a legszemfülesebb devizaadósok pedig már júniusban alacsonyabb törlesztő részletet fizettek. Azoknak, akik még bizonytalanok, itt van még egy kalkuláció. Számításunk szerint a direkt módon elérhető nyereség a…..
Cserépke 2012.07.02 19:11:32
@Makkasz: ha eladja (és vesz/venne kisebbet), akkor ki kell fizetni a hitelt, ami jelenleg nem 17 millió, ha jól gondolom...
Cserépke 2012.07.02 19:27:35
@Makkasz: többet? hát én nem ezt tippelném
Miért nem tesz a kormányzat semmit? Miért van az, hogy csak ingatják a fejüket az illetékesek, „akik elmennek, majd 5-10 év múlva visszajönnek”?  Lehet, hogy azért, mert nem érdeke, hogy az elégedetlenek itthon maradjanak?     „2012 elején a felnőtt lakosság 13…..
Tisztelt Munkahelyi terror. Idén januárban kezdem el dolgozni egy irodában, viszont amint jött a nyári meleg nálunk is beizzították a légkondikat. Tudom, hogy sok embernek nagyobb problémája is van ennél de nálunk ez totális elviselhetetlen módon tették ezt. Ahol én dolgozom,…..
Cserépke 2012.06.29 11:51:36
@altimus: igen, a huzattól meg lehet betegedni, aki érzékeny rá
Olyan, hogy a takarító szólt: “most akkor lécci hagyd el a helyet, mert porszívóznom kell alattad”, olyan nem fordult elő... Soha nem sikerült a német munkahelyemre úgy érkeznem, hogy első legyek. Akkor sem, ha reggel 6-kor toppantam be. Valamelyik kolléga mindig…..
Trükk vagy bénázás? Ha a 29 pontos akciótervből ez lett, vajon Matolcsyék mennyire lesznek képesek a sokkal keményebb megszorításokat tartalmazó Széll Kálmán-terv végrehajtására? (Fotó: Index) Az [origo] értesülései szerint az államháztartás hiánya 2010-re a tervezett…..
„Még vitázni sem lehet vele, mert mindent rám hagy, azt mondja, hogy igazam van… de nem tesz semmit” – a barátnő hiába macerálja a pasiját, az minden alkalommal kitér előle. Azt mondja, ha képes lenne egy nőnél lakni, az számára olyan volna, mintha felszedték…..
Cserépke 2011.03.04 14:43:28
@,,i,: Hm? Én nem így szoktam hozzáállni a másik felemhez. És te?
Cserépke 2011.03.04 14:51:03
@,,i,: :D:D zseniális dalszöveg

"Te is tudod, hogy van
ha Tomika felbukkan
partyszemcsiben a klubban
sapiban meg színes cuccban
az F-L-U-O-R
a partyállat, ezt tudnod kell
mer' az élet csak úgy lesz jó
ha felpörög, mint az electro"
Cserépke 2011.03.04 14:52:10
@,,i,: Azt hiszem sejtem milyen típusú ember lehetsz. No de ez már személyeskedés lenne, azt meg nem szeressem.
A Napi Gazdaság ma megjelent cikkében elég világosan levezetik a Fidesz által bevezetett egykulcsos adó hatásait. Elöljáróban annyit, hogy amelyik adórendszerben egymillió ember bukik, biztos hogy nem igazságos és ha ez az egymillió ember az alsó 5 millióból kerül ki akkor…..
Cserépke 2011.02.22 16:12:53
@Árpi: Teljesen egyetértek a véleményeddel. És fel a fejjel! Mást úgy sem tehet az ember...
"Itt a lét a tét." Orbánék egymillió munkahelyet ígértek, de tízezreket taszítottak az éhezésbe. Pattanásig feszült a helyzet a szegénységtől sújtott kistelepüléseken. Az Orbán-kormány foglalkoztatáspolitikája miatt tízezrek veszítették el a megélhetésüket…..
Cserépke 2011.02.09 12:46:09
@Tűzfal: Szerintem ne fáradj, Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer-nek nincs szíve. Nem is lesz soha. Sajnos ilyen emberekkel van tele ez az ország.
Cserépke 2011.02.09 18:36:24
@Winston Smith: Igen, valóban nem autópályát kell érteni alatta. Kelet-Mo.-n az utak többsége hulladék.
Mától elérhetőek a képviselői vagyonnyilatkozatok az Országgyűlés honlapján, tegnap volt a leadási határidő, szépen teljesítette is minden aktív képviselő. Ilyenkor a szemezgetés és a kéjes zsebben-turkálás szezonja jön el; jól is jön ez a modern népszokás az újév…..
Cserépke 2011.02.01 20:07:38
@GeorgeousGlory: Egyetértek. Ráadásul pártállástól függetlenül ez a helyzet.
Különben nem is bánná az ember,ha legalább ne éheznének a fél országban. Itt, vidéken az átlagfizetés 90-100 e Ft, diplomával vagy diploma nélkül, ez teljesen mindegy is, csak legyen munka.
Kíváncsi vagyok melyik politikus bírná ki 16-17 fokos lakásban...és mi van azokkal, akiknek fedél sincs a fejük fölött.
Sohasem fog változni a helyzet.