Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mindenOK (törölt)

0 bejegyzést írt és 94 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      Hölgyeim és uraim, jó napot kívánok! Köszönöm szépen a meghívást! Amikor készültem erre a mai előadásra, valahogy a fülembe csengett Ralf Dahrendorfnak az a 20 évvel ezelőtti mondása, amelyet oly sokszor idézünk: a politikai rendszert 6 hónap alatt meg lehet…..
mindenOK (törölt) 2012.05.20 20:26:06
Egyetértek jó pát dologgal, az Orbán kormányról megfogalmazott kritikákkal. Szerintem csak megy a jobb, és a bal oldal szokásos versenyfutása, a verseny lényege, hogy ki tudja alulmúlni a másikat.

De ha már Bajnai annyira ragaszkodik a számokhoz, nem hangzik el jó pár lényeges dolog: hogyan egyszerűsítsük, és tegyük olcsóbbá az állam működését? Mivel váltsuk ki a válságadókat? Hogyan szorítsuk vissza a korrupciót? Hogyan csalogassuk be a tőkét egy európai válság közepén? Mit fogunk gyártani, és kinek fogjuk eladni?

„a 2000-es évek első évtizedében egymásra épülő, egymást erősítő, kormányokon átívelő, hibás gazdasági döntések miatt” Igen, milyen igaz, egy pillanatra majdnem elfelejtettem, hogy Bajnai ott volt a Gyurcsány-kormányban is, és részt vehetett országunk építésében, szépítésében.

"Számításaink szerint, a minimálbér radikális felemelése miatt mintegy 50 ezer munkahelyet veszít el Magyarország az alacsony képzettségűek szegmensében a következő két évben."
Hol vannak azok a számok?

"Nem vitás, hogy a válságot megelőző hosszú időszakban jó néhány bank Magyarországon szakszerűtlenül, és időnként etikátlanul viselkedett az ügyfeleivel szemben. Annak idején magam is a „vadkeleti viszonyok” felszámolása érdekében szólítottam fel az érintetteket a banki etikai kódex bevezetésére." Bocs, de egy etikai kódex már akkor is kevés volt a probléma valós megoldására. Egy erősebb PSZÁF, vagy egy kiegyezés a bankokkal, hogy minimalizálják a veszteségeket minden oldalon, hasznosabb lett volna. Ez csak egy látszat-intézkedés.

"A korrupció, amely az elmúlt 22 évben, de mondhatnék 220 évet is, átszőtte életünket, mint sok más közepesen korrupt felzárkózó poszt-szocialista országét, államét." Na, ez kivágta nálam a biztosítékot. Volt anno egy korrupció-ellenes törvénytervezet, amelyet a Maszop, és a Fityesz közösen kaszált el Gyurcsány idején. Ha jól emlékszem pont Amnesty International készített egy számítást, amely szerint egy évben pont annyi pénzt nyúlnak le, mint amekkora megszorítást/kiigazítást hozott Bajnai 2009-ben. Vagy csak valamelyik blog egymás mellé tette a két számítást, nem emlékszek rá pontosan.

Ehhez erősen kapcsolódik még az adóelkerülés, külföldön adózó magyar cégek. Az ilyen cégeknek nem lenne szabad állami megbízást kapniuk.

Kedves Bajnai: a jövőben több konkrétumot, és kevesebb bullshitet. És nem ér a többiekre mutogatni, hogy a csúnya ők, amikor mindvégig csak 'mi' voltunk ott.
mindenOK (törölt) 2012.05.20 21:38:47
@Lucky Larry Silverstein: A kedves bankárok pedig továbbképzett disznósajtkészítők, nemde?
Sokat kellett várni erre a jogerős ítéletre, de végre itt van! Tudom, sokan szkeptikusakvoltak a bankok perelhetőségével kapcsolatban, a bátrak viszont úgy vélték, hogy a bankok monopol helyzete a bírósági tárgyalótermekben véget ér. És így lett, nincs kettős mérce!A…..
mindenOK (törölt) 2012.04.27 19:41:05
@balafánt:
Egyszerű a történet: a bankok minél kisebb veszteséget akarnak elszenvedni, a hitelesek meg csak túl akarnak élni. Ez nem populizmus. Egyik oldalról üzlet, a másikról pedig létkérdés.
A devizahitelből a börtönig jutott A férj ács, a feleség ápolónő, három gyereket nevelnek. 2006-ban vásároltak egy telket egy régebbi családi házzal, amit átépítettek. Az Erste Bank ehhez háromszor (!) adott jelzálog hitelt, 2006-ban 42, 2007-ben 59, 2008-ban pedig újabb 33…..
Az Apollo 11 holdlátta legénysége nem csak a holdraszálláskor volt képes csapatmunkára: az asztronautákat meghurcoló Bart Sibrel holdraszállást tagadó konteóst egymástól függetlenül intézték el, és vitték le a földre: Armstrong verbálisan küldte padlóra, Aldrin viszont szó…..
A zöld terület itt valóban kincs, az épülethez mégis tartozik 11 hektár és néhány szökőkút   A jó kilátás bizony nagyon sokat megér. Ez a kritérium lakásvásárlásnál fontos szempont lehet, annak, pedig aki ezt szintén lényegesnek tartja a legjobb ajánlat minden…..
mindenOK (törölt) 2012.03.30 10:36:02
Sziasztok! Elöljáróban annyit, hogy ez az első blog.hu-s posztom, úgyhogy egyrészt remélem, hogy sikerült hiba nélkül felraknom mindent, másrészt, ha valakit érdekel, egy pár sorban írnék arról, hogy mire számíthattok tőlem a jövőben. Nem szeretnék úgy járni, mint az a…..
mindenOK (törölt) 2012.03.29 18:22:52
Az utóbbi időben ismét élénk mozgolódás tapasztalható a korrupció ellenes fellépés kérdése kapcsán. Lázár János pedig megrángatja a polip csápjait, lemondott államtitkár zöldbáróival kelünk és oligarchákkal fekszünk. A kormány közben megelőzési stratégiát rendelt, a…..
Hogyan dugnak a dánok? Hát, így! A környezet totál kék, a nagy kékségben szürke alakok és tárgyak, hiperrealisztikus miliő, sivár iroda északi módi szerint berendezve, és persze telepakolva hasznos és fontos cuccokkal. Odakint ramaty idő honol, zugivásra csábít a behavazott dán…..
mindenOK (törölt) 2012.03.06 16:54:52
Előtte... Milliárdosként kaphatunk csak igazán kellemetlen telefonhívásokat. Például arról, hogy az előbb süllyedt el az alig egy éve elkészült 60 méter hosszú jachtunk, valahol Görögország partjainál. Mindezt úgy, hogy a srácok csak a garanciális festetésre vitték el. A…..
mindenOK (törölt) 2012.02.21 17:21:22
Annyit talán már mindenki tud Dubajról, hogy az emirátus szülötteit nem érik olyan kihívások az életben, mint a napi kosztpénz megteremtése, ahogy nem kell rettegniük a munkanélküliségtől vagy a helyi valuta, az emirátusi dirham gyengülésétől sem. A dubaji emirátus lakossága…..
Kérem szépen, lassan tényleg kiderül, hogy minden valóságshow-szereplő megpróbált karrierje során megélni a testéből, most éppen Aranypart Ada, a Viasat tavaly nyáron a Balatonon forgatott trashreality műsorának egyik szereplőjéről került elő egy link, amin igencsak mosolyogva villant melleket és…..
mindenOK (törölt) 2012.02.17 13:46:28
  (forrás: Vámpírpillangó) Ez most kicsit hosszú lesz, meg tényleg csak az, amit én láttam. Plusz okosság a végére.  Tandíjpártiságom miatt viszonylag nagy dilemmát jelentett, elmenjek-e a Hallgatói Hálózat szerdai megmozdulására: egyértelműen problémásnak tartom a…..
Dalmát horror (A kép illusztráció) Döbbenetes képek fogadták egy dél-dalmácia hótorlaszokkal elzárt hegyi településen, Vrgoracon a horvát hegyimentőszolgálat dolgozóit. Egy negyvenéves vrgoraci férfi ugyanis a szomszédaitól kért élelmet, akik a vele élő szülei felől…..
 Úgy tűnik, hogy a karma megvédte a thaiokat, na meg a Bangkokban lévő külföldieket: saját magát robbantotta fel az állítólagos iráni merénylő. Minden bizonnyal nem a thaioknak szánta a három arab férfi a hátizsákjukban cipelt több kiló C4-es robbanóanyagot -…..
Mégis mit csináltak abban a félévben, amikor el kellett volna dönteni, ki gyűjtheti és ki hasznosíthatja újra az autókról leszerelt abroncsokat? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
 Általában hajlamos vagyok úgy gondolni, hogy a problémák (igen, minden egyes probléma) megoldhatóak azzal, hogy az ember beszív (a szó füves és alkoholista értelmében egyaránt). Nem azért, mert akkor effektíve tényleg megoldódnak a dolgok, nem, ahhoz sajnos tenni is kell…..
mindenOK (törölt) 2012.01.28 22:55:46
Hehe:)

Ilyen hülyén támogatni valamit. Na jó, meggyőztél, legyen.

Egyébként létezik egy tudományos kutatás, amely több mérhető pont szerint megvizsgálta a különböző szereket, és a cigi, és az alkohol is veszélyesebb lett, mint a mariska.

www.youtube.com/watch?v=Zobnz9phc90

Természetesen örülnék további kutatásoknak, amelyek megerősítenék, vagy cáfolnák ezeket az eredményeket.

Most egy kalap alá kerülnek a könnyű -és nehéz drogok, a természetes, és szintetikus dolgok: a gyerkőcök meg vidáman bekapkodnak mindent.
 Először a Békés Megyei Bíróság minősítette visszamenőleges hatállyal semmisnek a kezelési költség devizában történő megállapítását egy perben, ezt követően pedig, a Szegedi Törvényszék egy takarékszövetkezet egyoldalú szerződésmódosításra lehetőséget adó,…..
Tetőfokára hágott az elmúlt hónapokban a határon túli bevásárlási láz Szlovákiában. Leginkább Magyarországon éri meg bevásárolni, durvább esetben féláron, de átlagosan harminc százalékkal kedvezőbben. Hogy mit? Mindegy, mivel szinte bármit olcsóbban megvehetsz a…..
Mihail Prohorov, az orosz milliárdos, aki Putyin ellenében indul az elnökválasztáson, bejelentette, hogy 40 milliárd euróért megvenné a Zeusz-templomot Szicíliában A szicíliai Agrigento polgármestere, Marco Zambuto az ANSA olasz hírügynökségen keresztül üzente meg, hogy a…..
mindenOK (törölt) 2012.01.09 15:54:50
Az utca emberét kérdeztük 2012-ről: jobb vagy rosszabb évre számítanak? Van, a ki egyszerűen a világ végét várja, van, aki „materiálisan nézi a dolgot” és úgy látja, hogy a” gazdagok és szegények közötti rés egyre szélesebb lesz” 2012-ben. Az emberek…..
mindenOK (törölt) 2011.12.27 17:24:55
Kedves Olvasók!   Az előző munkahelyemről szeretnék több érdekes történetet megosztani veletek.A munkahely egy kisvállalkozás volt, de ez ne tévesszen meg senkit, csinos kis összeg volt a bevétel, a főnököm aranyórát hordott és a háza drága perzsaszőnyegekkel volt…..
József eleget tett a felhívásnak és letette az autót, hogy vonatra váltva juthasson el a munkahelyére. Természetesen saját bőrén is megtapasztalhatta, mennyire is tartja a MÁV a menetrendet. A levelében arról érdeklődik, hogy jogos -e az IC-k előnyben részesítése a többi…..
addict Lottó az életeddel 2011.06.13 10:00:00
Ha fel akarod hívni az emberek figyelmét egy fontos társadalmi problémára (és nem akarsz meztelenkedni), érdemes belehelyezni őket egy számukra idegen szituációba, ahol talán másképp látják majd a dolgokat. Ezt a mechanizmust követte a svéd Save the Children is, amely mint az a…..
mindenOK (törölt) 2011.06.14 16:43:09
 Volt már olyasmiről szó ezen a blogon, hogy vannak környékek Budapesten, ahol az esély a jóra erősen a nulla felé gravitál. Én ilyennek ismerem a Stadionok metrómegálló körüli területet, a buszból kipufogó gázolaj szaga, a romlott fornetti íze és részeg hajléktalanok…..