Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alotharian

0 bejegyzést írt és 80 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindig nagyon hálásak vagyunk, ha olvasói levél érkezik és beszámol saját barkácsolásról, javításról. Legutóbb Huber Szilárd rövid, illusztrált leírását kaptuk meg. Leírása "A festéket leszámítva kizárólag háztáji alkatrészekből készített grillsütő". Sajnos…..
Alotharian 2018.05.24 09:59:10
@kommentes nikk: Szerintem a 15ezres kertigrillek sem szépségdíjasok.
Ugyan azt tudják, mint ez.

Ennek (és azoknak) az a hibája, hogy jellemzően csak a gyors, közvetlen grillezést tudják, nem alkalmasak a low-and-slow füstöléssel egybekötött BBQ-ra. (Ellentétben azzal, amit kranfater írt.
Ettől eltekintve szerintem is ügyes, és én többre értékelném ezt, mint egy 15k-s "egynyári" hulladékot.
A konyha lenne az új nappali? Merül fel a kérdés abban, aki mostanában belelapoz/scrolloz lakberendezési magazinokba. Olyan dizájnosak lettek a konyhák, hogy az ember a legszívesebben bevinné az íróasztalát (sőt, akár az ágyát is), és ki sem mozdulna. Azt tanácsoljuk, hogy ezt senki ne tegye, mert a…..
Ferenc pápa átölelt egy gyermeket, aki sírva kérdezett meghalt édesapja sorsáról. A szentatya múlt vasárnap látogatott meg egy római plébániát, és a hívekkel való szokásos beszélgetés, a forum alkalmával a legszörnyűbb, az egyik lehető legfájdalmasabb kérdéssel került szembe. Egy kisfiú szegezte…..
Alotharian 2018.04.20 12:28:40
@$pi$: szerinted

Nem hiszek benne, de nem tagadom. Az ateista tagadja.
Alotharian 2018.04.20 12:35:43
@$pi$: Eszembe jutott egy másik magyarázat.

Te a hittel vagy elfoglalva és a hívőkkel. Nem veszed észre, hogy az a csoport, akiket te ateistáknak nevezel nem mind azok.
(Ez persze a te jogod, hogy ezt higgyed.)
Ez azonban önbecsapás. Ez olyan, mintha azt gondolnád, hogy azok a nagyanyád kertében futkározó állatok, amelyeknek nem 2 lába van, hanem 4 azok a kutyák. Pedig nem. Azok persze emlősök, de van ott kutya is meg macska is.

Tehát van ateista, meg van agnosztikus. És még olyan is lehet, akinek nincs kialakult világképe, tehát nem illik egyik csoportba sem.

Próbáld a világot egy kicsit színesebben nézni, ne feketében és fehérben. Vannak árnyalatok.
Alotharian 2018.04.20 12:41:52
@Iván Gábor IGe: Több nyelvben is vannak olyan előtagok, amelyek tagadást vagy ellentétes jelentést jelentenek.
Ilyen pl. az anti, de az un/in/disz/ valamint az "a" előtagnak is van ilyen szerepe/jelentése.

Néhány példa:
unintelligens / indirekt / diszfunkcionális / atipikus stb. Ezek idegen szavak, de magyarban is használjuk.
Két éve még több százezer forintot kellett fizetni egy olyan telefonért, melynek nyolc magos processzora, 3GB memóriája, 32GB háttértára, 5.5 colos FullHD kijelzője volt. Most meg 30 ezer forintért utánad dobják a GearBest-en! (az akció szeptember 4-ig tart) Ezzel az árral nem lehet felvenni a…..
Alotharian 2017.08.30 12:28:27
@1100011: köszi, ez jó volt
Alotharian 2017.08.30 12:31:17
@1100011: "
" Sokszor kerül ki jobb jpg egy mobilból, mint egy fényképezőgépből."
Ja, hogy te csak viccelsz?

Ezzel kellett volna kezdened.
"
Nem vicc, de tedd hozzá amit megjegyzésként írtam. Ez az utófeldolgozást követő jpg, nem a raw. A telefonok szoftvere manapság sokszor jobb, mint a gépeké. CSAK a sw. A HW soha nem lehet az objektív ("hiánya") miatt.
Alotharian 2017.09.01 08:36:18
@eßemfaßom meg áll: azért jobb a telefonok képfeldolgozó szoftvere, mert a nyersanyag jellemzően rosszab, tehát ebből kell főzzön valami ehetőt. A célhardverek jó részében pedig a jobb minőségű raw miatt nem tesznek olyan szintű intelligenciát.
A félreértések elkerülése miatt: nem a csillivilli funkciókról beszélek (HDR meg hasonlók) és nem is csak tapasztalat alapján. Fotósokkal is beszélgettem, és hasonló véleményen voltak.
Kicsit off, de van analógia - érdekes pl.; hogy a középkategóriá bridge gépek néha mennyivel jobb jpg-t készítenek (a komfort zónájukon belül), mint a milliós kategóriába eső Canon/Nikon csűcs gépek. Azokból persze ritkán használják a jpg-t. Aki D5 vagy 1D géppel lövöldözik, az dolgozzon a raw-val.
TINTA blog Tegezés a magyarban 2017.08.08 10:00:00
A szociolingvisztika egyik legfontosabb felismerése, hogy magához a nyelvhez hasonlóan a nyelvhasználat is rendszert alkot, amely a nyelvi rendszernél jóval érzékenyebben reagál a nyelven kívüli hatásokra. Minden nyelvben – ha a nyelvi rendszerben nem is, a nyelvhasználatban mindenképpen –…..
Alotharian 2017.08.09 14:26:12
@hullajelölt88: tegezve is lehetsz tisztelettudó, másrészt a magázva is elküldhet valakit a felmenőjébe... nem ezen múlik
Ahogy Messi Ronaldoval, úgy az Audi a BMW-vel és persze ott van Trump és Clinton, Batman és Pókember, nokedlis pörkölt villa és kanál, és hogy célirányosan sporttal zárjuk a felsorolást Katinka és a világ többi úszója, úgy dúl a küzdelem, zajlik a csata, évről-évre skalpokat gyűjtve az ártalmatlanak…..
Alotharian 2017.01.06 16:55:46
@dunántúli gyerek: Azt már leírták, hogy a Prezi csak egy markating eszköz, és nem mindenre jó.
Van azonban más érv is. Pl. ha nem tetszik.
Nekem nem tetszik, ezért nem használom.
Kevesen vállalják azt, amire Bruno Verjus vállalkozott: több, mint 10 év gasztrobologás után átállt a másik oldalra, hogy megmutassa, mit is gondol ő tökéletes vendéglátásnak! És elég jól csinálja, meg is mutatom. Fotók: Robotka Anna..
Alotharian 2017.01.06 16:22:16
@Attilajukkaja: Nálunk még nem láttam olyan sót, amit nyugati TV-s szakácsok (sokszor használnak. Az inkább lemezes, mint darabos. Ezért többnek tűnik, azonban mivel vékony mégsem az. Lehet, hogy ez is ilyen volt. Nekem egyébként elég vastagnak tűnik az a máj (mármint a sóhoz).
A LUI magazinos vetkőzés nagy port kavart nemrég. Emlékeztek rá biztos, ha mégsem, ITT vannak a képek. Ám ezek csak ízelítők voltak a mostanihoz képest. Én már nem tudom mit mondjak erre... A képek a LUI magazin jövő évi naptárjában jelentek meg. Figyelem! 18+ karikás képek…..
Alotharian 2016.12.12 12:01:21
@Chayenne: Lehet, hogy neked nem tetszik, de randának nevezni szimpla hülyeség. Egy randa nem így néz ki. Ha átlagosnak mondtad volna, akkor érthető lenne a mondanivalód.
Prostinak nevezni meg bunkóság, mert senki nem azt a test-kiárusítást nevezi kurválkodásnak, amit ő végez.
Az más kérdés, hogy tényleg baromi sokszor választják témának az indexen.
Még tulajdonképpen hozzá sem kezdett, de minden jel arra mutat, hogy az MSZP-nek ezt a népszavazási lehetőséget, amely az Isten és a Kúria kegyelméből az ölébe hullott, sikerül majd jól „elkúrnia”. Az első komolyabb hiba, amit már el is követtek, hogy a bírósági döntést kizárólag a szocialisták…..
Paul Nipkow 1894-ben kifejleszt egy készüléket, mely képes arra, hogy egy fotocellával a képet elektromos jellé alakítsa át, majd 1897-ben Karl Ferdinand Braun kifejlesztette a katódsugárcsövet és a mai értelemben vett televízió ősét. A televízió történelme párhuzamosan alakult ki a televíziózás…..
Nem tudom, hogy minden olvasóm tisztában van-e a grillezés és a barbecue közötti különbséggel - úgyhogy egy két szóban, vagyis sorban szeretném helyre tenni a különbséget...
Alotharian 2016.03.31 10:05:07
Alotharian 2016.03.31 11:40:41
@Húsimádó: Kétségtelen - ízlések és pofonok. Noha én is akkor szeretem a húst, ha belül lágy és szaftos, de imádom a kívül megpirult húsrészeket. Ha sütőben sütök, akkor kb. 78-80C maghőmérséklet körül (amit rendszeresen mérek) kenem meg a szósszal, és emelem a hőmérsékletet 180-200C körülire. Mire rákaramellizálódik a szósz, addigra kb. 85-87C lesz a belseje. Persze mindez méretfüggő.

Ha jól sikerül, akkor másnap a hidegen szeletelt hús kívül szinte fekete, de belül rózsaszín.

Köszi a linket.
Imádom Rejtő Jenő műveit, különös humorát, szójátékait, nyelvi leleményeit. Úgy gondolom, hogy a legméltóbban akkor tudok megemlékezni a száztizenegy éve született zseniről, ha a kedvenc idézeteimből választok ki néhányat. Így is sokat ki kellett hagynom közülük. Az 1905. március 29-én született és…..
A magyar sokat dolgozik, mégis ötöd, vagy éppen nyolcad annyit keres, mint egy nyugat-európai - felmerül a kérdés, hogy valóban lenne-e tér a béremelésre, és ha igen, milyen forrásból? A nagyhatalmak játéka, hogy a magyar mindig csak pórul jár? A multik kiviszik a profitot? Vagy épp jelenleg tényleg…..
Alotharian 2016.02.15 21:16:09
@Józsi bá':
1) Az egy főre jutó GDP-vel az a baj, hogy a teljes lakosságot veszi figyelembe, és nem csak a jövedelem termelőket.
2) Van-e párhuzam a GDP és a jövedelmek között? Persze, abból adódik a mi 66%-os produktivitásunk a nyugathoz képest.
3) Az itt termelő cégek igenis visznek ki egy nagy rakás profitot, méghozzá sokféle módon. A jövedelemkivonásnak sok nyílt és rejtett módja van.
4) Az a te bajod, ha pár sor stílusa felidegel...
Quentin Tarantino hatása felbecsülhetetlen a modern mozira, nem kevesen a legjobb élő filmrendezőnek tartják és nem kevés filmje van ott minden idők legmagasabbra értékelt filmjei között. Azoknak a rendezőknek az egyike, akiknek stílusát azonnal fel lehet ismerni és nem lehet összetéveszteni…..
Libazsúr Rántott hús deluxe 2016.01.23 20:41:24
Nem mindig vágyunk különleges ételre, ugyanakkor unalmas fogásra sosem. Akik egyetértenek ezzel, azoknak biztosan elnyeri tetszését a klasszikus kabátos hús még klasszikusabb körettel tálalva. Picit azért mégis csavarunk az összetevőkön: a hús bundájába zabpehely kerül, a rizst mogyoróval…..
Ez tipikusan egy olyan egyszerű étel, ami csakis kiváló hozzávalókból készítve az igazi. A rusztikus tálaláshoz az elkészült húst szeleteld fel, majd Jamie Oliver-t megszégyenítő lazasággal csapj ki a tányérra némi krumplipürét, szórd meg pirított gombával, nyomkodd bele a húst és csorgasd rá a jó…..
Bencsik Rita Sok ember indul útnak manapság és próbál szerencsét külföldön akár egy jó munka miatt, egy ösztöndíj vagy egy szerelem okán, nyelvtanulás céljából, vagy egyszerűen azért, hogy kipróbálja magát, hogyan állja meg a helyét egy idegen országban, mennyire tud azonosulni az ottani…..
Alotharian 2016.01.14 14:18:14
@Lődörgő Hollandi: Belőled hiányzik valami. Sajnállak érte.
Igazából nem tudom, mi a pontos megnevezése ennek a színnek magyarul. Petrol kék? Mindenesetre én egy jellegzetes, erős, zöldes-szürkés kék színárnyalatot értek alatta, amely most különösen menő - és persze nekem nagyon megtetszett. Monitorokon elég nehéz egy színt megítélni, ezért nézzük inkább,…..
Alotharian 2016.01.12 14:13:23
Elsőre úgy tűnik, mintha a japán igazságszolgáltatás teljesen jól működne. Övék a világon az egyik legalacsonyabb bűnözési ráta – az amerikainak kevesebb mint egytizede. A hatóságok a fiatalkorú elkövetőkkel elnézően bánnak: a hangsúly a büntetés helyett inkább a rehabilitáción van. A visszaesések…..
Alotharian 2016.01.11 15:06:34
@arncht: Nem a hamis vallomások miatt alacsony a bűnözési ráta.
A kereszténység misztikusnői bátor és gyakran radikális életet éltek. Megfeszítették testüket a túlélés végső határáig, társadalmi normákat kérdőjeleztek meg, olykor életüket adták hitükért. Lázadók és renegátok voltak, akik közreműködtek abban, hogy a kereszténység azzá váljon, ahogyan azt…..
Az Apollo 11 program sikere azon a 3 percen múlott, amikor a landolás előtt bekövetkezett hibát a 32 éves programozó Margaret Hamilton elhárította. Ezért Neil Armstrong elhíresült mondata, amikor 1969 július 20-án a Holdra lépett „ Egy kis lépés egy embernek, de hatalmas…..
Alotharian 2015.07.29 13:48:01
@biciklis bakter: "a Holdon mi a talaj? Holdaj?"
Nem a talaj a holdon is talaj. De ami itt egy hold föld, az lehet, hogy odafönt egy föld hold :)