Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Netszamuráj

2 bejegyzést írt és 677 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jacqueline Teissier-Rimbaud, a költő dédunokahúga ellenzi, hogy a 19. századi irodalom kamasz fenegyerekét együtt temessék el a párizsi Panthéonban hajdani barátjával és szerelmével, Paul Verlaine-nel. Álláspontját támogatja a Rimbaud baráti társaság is, szemben Rosalyne Bachelot kulturális…..
Hosszú úton mentek végig a AAA-játékok míg eljutottunk a mai szintre, és sokaknak nevetséges lehet már az, ami lassan 30 éve a kor legmodernebb vívmányának számított. A 20. század vége felé - nevezetesen a 90-es években - nagyot ugrott színvonalában a játékipar - annak is nevezetesen a ma már csak…..
Teljes médiaarzenálját mozgósította a Fidesz, hogy a porba tiporjon egy 18 éves kiskunfélegyházi gimnazistát. Nagy Blankának annyi a bűne, hogy kemény szavakkal ostorozta Orbán Viktor rendszerét egy kecskeméti kormányellenes tüntetésen. A fiatal lány azért keltett feltűnést kormánypárti és ellenzéki…..
A századfordulós Budapest jól ismerte Emma asszonyt. Szinte mindent tudott a hétköznapi életéről, a férjéről, a gyerekeiről, csak éppen azt nem tudták, hogy valójában kicsoda. Emma asszony sok levele jelent meg a Hét című folyóirat hasábjain, de senki sem sejtette, hogy az asszony leveleinek…..
Netszamuráj 2018.11.07 08:40:23
Eljött az Október hónap első vasárnapja így következzen a újabb öt film, amit még nem láttál pedig illene. Mivel nem akartam, hogy a horrorok után egy nagy átmenet legyen, ezért a posztapokaliptikus filmek lesznek az október témája. Én személy szerint két alkategóriára szoktam osztani ezeket a…..
Szólj anyának! Eladtam a lelkem 2018.07.20 05:55:00
Két éve. Az ördögnek. Elhatároztam, hogy a Mammonnal randizom. Megpályáztam egy állást egy népszerű multinacionális cégnél. Elérkezett az idő, amikor az évekig tartó pelenkázás után ellenállhatatlan vágyat éreztem újra, hogy a felnőtt világhoz kapcsolódjak. Eljátszottam…..
Az Iszlám Állam sok hasonló beállítottságú államot követve a fiatalok saját hasznára fordítását egy járható és hasznos megoldásnak tekintette. Egy totalitárius rendszer szempontjából a gyermekkor egy értéktelen és haszontalan valami, amit egy saját, végletekig eltorzított változattal behelyettesítve…..
Netszamuráj 2018.05.25 15:53:29
@project640: Természetesen, aki nem fújja a menekült szép, a menekült jó mantrát az FIDESZ-es agymosás áldozata. Speciel én már évekkel korábban érdeklődtem a téma iránt, amikor még a FIDESZ sehol sem foglalkozott ezzel. És én már akkor is azt gondoltam, hogy ezt a sok muszlimot kurvára nem kéne beengedni Európába, mert nem kompatibilisek az európai értékekkel.

Amit erkölcsi hulla írt a tömeges bebörtönzésükről ezeknek a gyerekeknek, az valóban kissé erős, mivel tényleg áldozatok és (potenciális) elkövetők is egyben. Én nagyon nem szeretném ha Európába jönnének például. Értem én, hogy majd pszichológusok hada dolgozik rajtuk, de ha csak egynél nem sikerül, és felrobbant mondjuk 10 embert, akkor pont tízzel több ártatlan hal meg, mint amennyinek meg kellett volna. Ideje volna Európának a saját állampolgárait mindenki más elé venni, és akkor és csakis akkor segíteni bárkinek, ha a mieink nem szenvednek semmiféle hátrányt.
Súlyos hibát vétett volna az Origo szerkesztője, ha ugyan hibának számítana még a kormánypropagandánál a lebukás, hogy nem sajtóról, hanem a kormány tevékenységéről van szó: benne maradt egy "cikk" url-jében, hogy három hetes fotókat tároltak, várva a megfelelő pillanatot ahhoz, hogy elsüssék őket.…..
Netszamuráj 2018.04.03 07:53:01
@mi a lófasz?: Tökéletesen tisztában vagyok vele, mi a liberalizmus. És te azzal tisztában vagy, hogy az emberek nem tisztán liberálisak vagy konzervatívak, hanem egy skálán helyezkednek el? Ahogy nem tisztán bal- vagy jobboldaliak, hanem szintén egy skálán helyezkednek el? Muszáj egybitesen gondolkodni?

Az egyén szabadsága pedig csak addig engedélyezett, amíg az nem megy más egyének szabadságának a rovására. Nem tudom, számomra például a túlbuzgó muszlim polgártársak által szervezett sária őrjáratok már más egyének szabadságának a rovására mennek, például a parkokban italozó angol fiatalokéra. Tehát ha én ezt nem akarom, nem helyeslem, azzal nem léptem ki a liberális keretből.

A rasszista kártyád pedig szépen rámutat arra, amivel az iszlamisták is revolverezik a nyugati demokráciákat. Pont ugyanúgy rasszizmust kiáltanak, ahogy te, ahol valójában az egészséges önvédelmi reflex éledezik.

A soros portos kis lekezelő eszmefuttatásodra meg nem tudom mit is mondjak. 1.) Semmit sem mondtam Soros Györgyről, nem hiszek az összeesküvés-elméletekben. 2.) Valószínűleg több Cisco routert és switchet konfigoltam soros porton keresztül, mint te. ;)

Látom nem tudsz bekategorizálni, pedig nagyon szeretnél. Azt kéne megértened, hogy 1.) Liberális alapon is lehet és kell is kritizálni az iszlámot. Bár ez azokban az országokban, ahol már jelentős a muszlim kisebbség, kezd életveszélyesség válni, ld. Pim Fourtyn és Van Gogh gyilkosság Hollandiában. index.hu/kulfold/1105fortuyn/ 2.) Én már sokkal régebben foglalkozom ezzel a témával, mint hogy ez egyáltalán felmerült itthon. Továbbá nem a kormánypropagandából tájékozódom, sem origot nem olvasok, sem köztévét nem nézek. Tisztában vagyok a kormány ambivalens politikájával, a kötvényes témával sem értek egyet.

@Mmarci: Egyet értek veled. Szívesen élnék egy határok nélküli Földön, vagy világegyetemben, ahogy azt mondjuk Asimov elképzelte Az alapítványban. De sajnos a népesség nagy része még nem elég fejlett ehhez. Talán majd 1000 év múlva. A vallás meg egy atavisztikus, túlhaladott dolog. Semmi keresnivalója a XXI. században.

@Hozzászólok: Szavazás ügyében mérlegelni kell. Én úgy ítélem meg, hogy a Fidesz sokkal nagyobb kárt okoz jelenleg, mint amennyire reális veszély, hogy minket elözönlenek a migránsok. Illetve azt is remélem, hogy az ellenzék vette az üzenetet, hogy a magyarok jelentős része nem akarja ezt, és nem fog ezzel szembe fordulni.

@megamedve: Nem akarom a teljes bezárkózást, amúgy is teljesen hülyeség az egész, Magyarország erősen export- és importfüggő, reménytelen függetleníteni magunkat bárkitől is. Én csak abban reménykedem, hogy Európa is felébred végre. Miért nem lehet úgy védeni a határokat ahogy az USA védi magát már évtizedek óta? Egyébként pedig vannak arra utaló jelek, hogy bár a felszínen velünk keménykednek, valójában már az összes európai ország lázasan dolgozik a védelmén. Ld. lepaktálás a törökökkel, osztrák határzár, Anglia kvázi elbarikádozása Calais-nél, stb. Csak én jobban örülnék, ha ez a védelem egységes lenne, nem minden ország partizánakcióban tenné ezt. A schengeni határt kéne tartani, védeni, de azt nagyon.
Netszamuráj 2018.04.03 08:03:24
@Marvinyo: Aki nem akar úgy élni, az nyilván jöjjön. Csak az az egy gond van ezzel: hogyan válogassuk ki, hogy ki az aki hajlandó elfogadni a mi normáinkat, és úgy élni mint egy civilizált nyugati, és ki az, aki jön ide lázadozni és párhuzamos társadalmat építeni.
A Blikk közölte az örömhírt, azaz azt, hogy a fent dokumentált Sajnálatos Esemény ellenére Magdi anyus, a Barátok közt ikonikus házmestere, még azazabb Fodor Zsóka, visszatér a sorozatba. A nézettségi versenyben egyre nagyobb kihívásokkal küzdő szappanopera alkotóinak valóba ki kell ötölniük valamit…..
Netszamuráj 2018.03.14 17:08:34
Jóval a #metoo kampány előtt kezdtük el a Kötőszó blogon vallássérültekkel foglalkozó cikksorozatunkat, melyben a spirituális bántalmazás témakörét jártuk körül. Nemrég újabb olvasói levél érkezett hozzánk a témában, melynek szerzője zaklatást élt át egy keresztény közösségben egy nála jóval idősebb…..
Napjainkban igazán trendi táplálkozási forma a vegán vonal. Amelynek a lényege az, hogy elhagyni mindent, ami állati eredetű, és a növényi alapanyagokat minél sokrétűbben beépíteni a mindennapi étkezésbe. De pontosan miért lesz valaki vegán, és miért változik meg egy csapásra tőle az ember élete?…..
Netszamuráj 2018.01.30 15:54:45
@A tudomány sosem téved!: Mi van Wmiki, a Wmikiség már ciki, hogy új néven vagy itt? ;) Pedig Wmikiként már egy intézmény vagy ám!
Vissza a Gyökerekhez. Az utolsó darab keksz: lélektani dolog, de az valahogy sehol, soha nem kell senkinek. Zabál végig gátlástalanul a közösből, de azért az egészet csak nem eszi meg. Maradjon másnak is! Nehogy neki kelljen elpakolni. Nehogy észrevegyék, hogy ő zabálta fel az egészet. Képesek…..
Netszamuráj 2017.07.27 10:23:49
@Köldök_szösz: Így van. Soha többet nem kívánok magyar tulajdonú cégnél dolgozni, ahol a tulajdonos úgy érzi, hogy megvásárolt téged. A többi faszságról ne is beszéljünk, borítékos pénz, stb. Ezerszer inkább a multi minden hátrányával együtt.

A poszthoz pedig, van benne igazság, a stílus meg nyilván szándékosan ilyen. Viszont a rizst, tésztát én is eszem kanállal, ha például szószos a cucc! :))) (Nyilván nem rántott hús esetén, amikor úgyis késsel-villával kell vágni a húst.) Bár nem hiszem, hogy ez bárkit is zavarna. Engem amúgy csak egy dolog zavar igazán, a csámcsogás. De az nagyon. El is szoktam ülni ilyenkor.
Der Mensch Tracht und Gott Lacht. (Ember tervez, Isten nevet.) Ez a jiddis közmondás jutott eszembe, midőn elkezdtek csordogálni az információk arról, hogy Alföldi Róbert művész úr passiót rendez. Kockázatos dolog előre írni egy még be sem mutatott előadásról, az előjelekből azonban az látszik, hogy…..
Netszamuráj 2017.04.05 13:07:46
@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ehhez először minden kétséget kizáróan bizonyítanod kellene, hogy Isten csak képzelt személy."

Már bocsánat, de te fordítva ülsz a lovon. Miért neki kéne bizonyítani, hogy valami NEM létezik? Ennyi erővel te meg bizonyítsd be, hogy a nagy spagettiszörny nem létezik. Vagy Xenu. A hívőknek kell bebizonyítani minden kétséget kizáróan, hogy létezik Isten, elvégre ők állítják ezt. Nekem speciel tök mindegy, hogy Isten létezik-e vagy sem, mert teljesen irreleváns az életem szempontjából. Ha valaki bebizonyítja nekem minden kétséget kizáróan, hogy létezik, akkor majd foglalkozom a kérdéssel.

De egyébként is, ha létezik is Isten, a vallás akkor is egy baromság. Mindegyik. Mert azokat emberek találták ki. Az összes rituálét, meg minden szir-szart. Majd gondolod, hogy aki megteremtette az egész világegyetemet, az olyan fasz szabályokat hoz, mint hogy ne egyél disznóhúst (arabok, zsidók), meg a többi faszság. Hagyjuk már.

Jézus más. Ő történelmi személy. Hajlamos vagyok azt gondolni, hogy létezett, bár így 2000 évvel később, ki tudja ezt biztosra. De ha létezett is, akkor is mi van? Bizonyíték ő bármire is? Egy messiás hajlamú karakter, aki hirdetgetett valamit, aztán kampec.
   Most az iszlám egyik nagy sikeréről és annak bukásáról lesz szó...
Az énekesnő a Facebookon jelentette be, hogy az idei évadban már nem ő lesz a zsűri női tagja.  Utódjáról egyelőre nem tudunk semmit, kommentekben tessék segíteni az RTL-nek. Búcsúzzunk Tóth Gabitól egy gif-összeállítással!..
Netszamuráj 2017.03.11 00:09:48
@bencelovescars: Csekkoltam a képeit, nagyon kis helyes! Jöhet.
  Foreign Policy Magazine Magyarország kétszeresen is biztosra akar menni, nehogy – úton Nyugat-Európába – illetéktelenek a területére léphessenek, ezért újabb kerítést emel a déli határon. A lépés még jobban kiélezi a feszültséget az unióval, amelyről Orbán Viktor úgy gondolja, hogy túl puha…..
Netszamuráj 2017.02.26 11:22:52
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Nincs igazad. Nem tudom miért nem lehet megérteni, hogy én, és a legtöbb magyar nem akar muszlimokat az országba, nem akar muzulmán gettókat. Orbán és a bandája rohadt egy társaság, de azzal, hogy védik a határokat tökéletesen egyet értek. Minden, az Unió külső részén lévő országnak ez lenne a kutya kötelessége. Legálisan, ellenőrzötten jöhetnek. Ideiglenesen, menedékért. De én nem akarok arra ébredni, mint mondjuk a franciák, németek, hollandok, hogy leviszem a gyerekemet a játszótérre, és azt veszem észre, hogy csadoros/nikábos nők között vagyok. Az iszlamizmus pont ugyanolyan ideológia mint a sztálinizmus, fasizmus. Totalitárius. A muszlimok már 5%-os populációnál lényegesen jobban hallatják a hangjukat, mint amit a részarányuk indokolna, mi van, ha többségbe kerülnek? Segítek, legálisan, parlamentáris úton antidemokratikus kormányt/intézkedéseket léptetnek életbe. Aztán majd lehet siránkozni, hogy ezt nem kellett volna engedni, amikor kikiáltják - mondjuk 50-100 év múlva - a francia/német kalifátust. Nevezz meg egyetlen muszlim országot, ahova nagyon szívesen kitelepülnél a feleségeddel, lánygyerekeiddel! Hagyjuk már a PC dumát, az iszlám liberális szempontból nagyon nincs rendben! Pont liberálisként kutya kötelessége mindenkinek harcolni egy ilyen totalitárius elnyomó ideológia ellen. Gondolkodásban 1400 évvel ezelőtt a múltban élnek. De az eszközeik a maiak. Pokoli veszélyes kombináció.
Netszamuráj 2017.02.26 11:57:22
@Tibi !: Melyik része ostobaság, hogy az iszlamizmus egy totalitárius ideológia, vagy hogy meg kéne védeni a határokat? ;) Speciel nem vitatom, hogy Orbán ezzel is csak hasznot akar magának hajtani. Kurvára utálom Orbánt és az egész mocskos kormányt, és lehet, hogy minket nem fenyeget az a veszély, ami a nyugati országokat, de nekem az sem tetszik ami a németeknél, franciáknál és a többieknél történik. És valójában szerintem az ottani népnek sem tetszik. Ha kijön egy hír, hogy megint történt valami muszlim issue Németországban, mindig azonnal keresek német oldalakat, és elolvasom a kommenteket. Hát kurvára nem a hivatalos álláspontot képviselik. ;) Németországban élő barátaim se épp arról számolnak be, hogy a németek aztán kurvára rajonganak a muzulmánokért. Remélem, hogy szép lassan feleszmél a politika minden nyugati országban, és nem lesz rögtön mocskos rasszista, aki szót emel egy antiliberális elnyomó ideológia ellen. A szélsőjobb megerősödése is ennek köszönhető, mert ha a regnáló kormányok tudnák kezelni a problémát, akkor a nép nem fordulna szélsőségesek felé.
Minek a gyerek? Hogy az is szegény legyen? Ugye milyen hülyeség leírva? Pedig hányan felteszik ezt a kérdést hasonlóan akár csak naponta is? "Ha valaki szegény, minek a sok gyerek. Ha nincs pénze, háza, vagyona, akkor ne vállaljon utódot, majd ha a sorsa jobbra fordul. Vagy akár még akkor sem, hisz…..
Szakmai okok miatt távozik az MTVA-tól Gundel Takács Gábor, - írja a Bors. A Bors mellett a ma megjelenő Story magazin is címlapon hozza a hírt, miszerint a Maradj Talpon! műsorvezetője felmondott. Ők az okot is megjelölik: Gundel Takács szerint nagyon méltatlanul bánt kollégáival a csatorna. A…..
Három évvel ezelőtt lelkes, vidéki fiatal lévén leváltam a családomról (ez úgy hangzik, mint egy rossz nevelési kézikönyv), és megkezdődött saját kis életem: kollégista bölcsész lettem Budapesten. Nem standard kollégista – szakkollégista, elit kollégista. Intézményem pontos definíciója:…..
Kérdezem apámtól, aki tizenkét éves koromban vitt el először prostihoz: mi az a boldogság? Ha akkor horgászik valaki, amikor akar? Ha otthon várja az elhízott felesége már ötven éve? Azt mondja az öreg: ja, az lehet boldogság! Hát francokat! Nekem nem! Az már igen, ha Dubajban kefélhetek tíz szexi…..
Gyereknevet választani nem is olyan egyszerű, mint gondolnánk. Egyfelől sokszor ott a családi nyomás, másfelől a divat – mindkettő könnyen oda vezethet, hogy az ember egy idő után megbánja a döntést. Az indokok azonban még ennél is meglepőbbek lehetnek...
A határátkelés kétirányú dolog, hiszen éppen a Tárki minapi felméréséből derült ki, hogy elég sokan vannak azok, akik a kiköltözést követően vissza is térnek Magyarországra – hogy aztán egy részük megint felkerekedjen. Utóbbi csoportba tartozik Vicky és családja is, akik…..
Netszamuráj 2016.10.24 13:31:55
@Zoole[uk]: Abban igazad van, hogyha valahol, akkor a célországban lehet legjobban megtanulni egy nyelvet. De azért az angolt ne hasonlítsuk már a franciához. Én tanultam mindkettőt, sőt németet is. Az angol összehasonlíthatatlanul könnyebb, mint a francia, több okból kifolyólag is.

Egyrészről az angol a csapból is folyik, kicsit jobban odafigyelsz, és megtanulsz angolul. Nem túlzok, én sosem tanultam angolul hivatalosan, aztán mégis olyan helyen dolgozom, ahol angol a munkanyelv. Semmiféle nyelvvizsgám nincs belőle, de folyékonyan beszélek.

Másodsorban a francia írott nyelv olyan szinten eltér a kiejtett nyelvtől, hogy hihetetlen. Kombinálva mindezt a liaison-nal, azaz azzal, hogy a franciák egymáshoz kötik a szavakat, hogy minél dallamosabb legyen. Te meg döntsd el, hogy hol kezdődik az egyik szó, és hol ér véget a másik.

Én a franciával megszenvedtem. Csak úgy tudtam lenyelvizsgázni a diplomához, hogy 1 évig külön a francia intézetbe jártam a rendes főiskolai franciaórák mellett. Ha ma visszapörgethetném az idő kerekét, a német mellé az angolt vettem volna fel második nyelvként a főiskolán, és nem a franciát. Nekem egy horror volt.
Netszamuráj 2016.10.25 01:02:57
@takarék-láng: Nekem egyértelműen a francia a nehezebb. Én borzasztóan vizuális vagyok, és a német majdhogynem annyira fonetikusan ír, mint a magyar. Egyszerűbb a kiejtés.

Tény, hogy a franciában is vannak kiejtési szabályok, és ha megtanultad, akkor azt mindenre lehet alkalmazni. Na de könyörgöm: Qu'est-ce que c'est?, kiejtése: kɛs kə sɛ, jelentése: Mi ez? Ezzel szemben németül ugyanez: Was ist das? :DDD
Nagyon erős jelek utalnak arra, hogy a miniszterelnök személye körüli propagandaminiszternek meg vannak számlálva napjai a kormányban...