Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cslilla

41 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint ahogyan azt sokan tudjátok, idén júniusban szögre akasztottam a terepfutócipőmet, hogy belevágjak egy aszfaltos maratoni kalandba. Több motiváló tényező is volt bennem, hogy miért is hiányzik ez az én életemből annyira nagyon, hogy rászánjak három hónapot egy speciális maratoni felkészülésre:…..
Az ultrafutás cirkuszi freakshow. Kívülről nézve biztos, belülről is időnként. De néha beleesnek a szórásba meglepően normális egyedek is. Ilyen Jurek. És itt az ő véleményes szerkesztésű (egyelőre csak angol nyelvű) könyve ultrafanoknak. Ez az a különös kiadvány, amiben a Jurek anyjának haláláról…..
 Módosult az "Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva" című pályázati kiírás!Az Új Széchenyi Terv hivatalos honlapján (ujszechenyiterv.gov.hu) közzétett felhívás alapján: A KEOP-2011-4.9.0 kódszámú…..
Az EUROSTAT tegnap közzétett adatai szerint hazánkban 1999 és 2009 közt több mint duplájára nőtt a megújuló energiaforrások aránya a bruttó energiafelhasználáson belül. 2009-re 7,2 százalékos megújuló-részesedést értünk el, ezzel elmaradunk az Európai Unió tagországainak…..
NRG Zajlik az élet a Construmán! 2011.04.06 22:46:35
Nyereményjátékkal, tanácsadással és sok egyéb érdekességgel várunk minden kedves érdeklődőt standunkon (G pavilon 104 I) a Construma kiállításon! Ha kíváncsi rá, hogy milyen képet mutat Önről egy hőkamera, feltétlenül látogasson el hozzánk! ..
NRG Construma 2011 2011.04.04 11:20:00
Szívesen megnézné egy hőszivattyú belsejét? Érdeklik a megújuló energiaforrások? Esetleg építkezni szeretne a közeljövőben? Látogasson el a HUNGEXPO-ra, ahol ezen a héten 4 kiállítás várja az érdeklődőket. Idén, a 30. CONSTRUMA alkalmából belépőjegyével nem csupán a…..
Félreértés ne essék, nem a delphoi jósdában jártam, vagy Nostradamus próféciáit kívánom elemezni. Ez a bejegyzés nem a világvége lehetséges időpontjára próbál fényt deríteni, hanem a WWF kezdeményezésére kívánja felhívni a figyelmet!A WWF 2007 márciusában hívta életre…..
NRG Ma van a Víz Világnapja 2011.03.22 15:44:21
A Víz Világnapját 1993 óta ünnepeljük minden év március 22-én az ENSZ 1992-es dublini közgyűlésén elfogadott javaslatnak megfelelően. A kezdeményezés célja felhívni a figyelmet arra, hogy a Föld édesvízkészletének megóvása érdekében átgondolt vízgazdálkodásra,…..
A Nemzetközi Energiatakarékossági Világnap apropójából indította útnak a Magyar Villamos Művek az "Energia 2.0-kampányt", mely az Európai Unió energetikai célkitűzéseit hivatott népszerűsíteni.A kampány keretein belül interaktív kiállítás nyílt március 5-én a…..
A stockholmi Hammarbyverket a világ legnagyobb szennyvizet hőforrásként hasznosító hőszivattyús rendszere.  A rendszer hét hőszivattyúból (összesen 225 MW teljesítmény), 2 biológiai olajat hasznosító hőerőműből és két elektromos kazánból áll. A…..
Living in America 20 2011.02.14 04:53:00
Konnyeimmel kuzdok mikor ezeket a sorokot pingalom, hiszen e blogbejegyzes nem kevesebb mint a 20. ezen a virtualis jatszoterunkon. ez szinte szebb evfordulo mint az, hogy az elso pun haboru pontosan 2252 eve ert veget. e meghatodottsag vezerli a mai patetikus hangnemet. na de eleg ebbol, e hetem…..
cslilla 2011.02.15 14:40:26
Remek hírrel szolgálhatunk az Új Széchenyi Terv pályázati lehetőségei iránt érdeklődők számára: mától elérhetőek a zöldgazdaság kitörési ponthoz kapcsolódó végleges pályázati kiírások!Úgy tűnik, hogy a társadalmi egyeztetés keretében felvetett észrevételek…..
A blog olvasói bizonyára tisztában vannak vele, hogy milyen kényelmesen és gazdaságosan oldható meg egy épület hőellátása hőszivattyús berendezés segítségével. Azt viszont talán csak kevesen tudják, hogy a hőszivattyús rendszerek felhasználási lehetőségeit nem meríti ki a…..
NRG Megjelent a Zöld Ipar Magazin! 2011.01.19 09:57:00
A Hulladéksors szerkesztősége a napokban új szakmai lappal jelentkezett. A Zöld Ipar Magazin a hulladékgazdálkodás mellett a megújuló energiaforrások és a környezetvédelem témaköreivel foglalkozik. A havonta 4000 példányban megjelenő folyóirat célközönségébe a…..
 Ma délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és  Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter bemutatták a várva várt Új Széchenyi Tervet,  amely Matolcsy szerint Magyarország gazdaságpolitikai sikerre vitelének kulcseszköze…..
NRG Zöld Karácsonyutó 2011.01.10 10:51:01
Lassan az összes karácsonyi dísz eltűnik a lakásból, de még mindig használatlanul hever egy-egy kevésbé eltalált ajándék??? Mit tegyünk, ha nem akarjuk megbántani az ajándékozót, de nem szeretünk felesleges tárgyakat halmozni otthonunkban? Szervezzünk ajándék csere-berét…..
Tavasztól napkollektorok és napelemek is részt vesznek az Egyesült Államok elnöki rezidenciájának energiaellátásában. Meglepő, de nem ez az első eset, hogy napenergiát hasznosító berendezések kerülnek a Fehér Ház lakószárnyainak tetejére: Jimmy Carter már…..
NRG Boldog Karácsonyt! 2010.12.22 16:15:00
Áldott, békés Karácsonyi Ünnepeket és boldog Újévet kívánunk a blog olvasóinak!            ..
NRG Öko-diszkó 2010.12.20 12:32:24
Szilveszter közeledtével a legtöbb baráti csevej során szóba kerül a bulizás. Ebben nincs semmi különleges, de hogy kerül a téma egy megújuló energiákkal, környezetvédelemmel foglalkozó blog bejegyzései közé??? Csakúgy mint bármely egyéb tevékenységünk, a szórakozási…..
NRG Zöld Karácsony 4. 2010.12.16 14:25:00
Karácsony környékén mindent ellepnek a hóemberes, fenyőfás, angyalkás, csillogó-villogó csomagolópapírok. Mielőtt bevásárlókosarunkat teletömjük a papírtekercsekkel, érdemes elgondolkodni rajta, hogy tulajdonképpen milyen célt szolgálnak ezek a termékek. A legnagyobb…..
NRG Igazán zöld karácsonyfa 2010.12.13 16:43:00
Gyanítom mindannyian a kellemes karácsonyi élmények közé soroljuk a karácsonyfa díszítését, a fenyő jellegzetes illatát – de vajon belegondolunk-e, hogy ennek a tradicionális karácsonyi kelléknek mekkora ára van?Sokakban felvetődik a műfenyő, mint…..
NRG Szén-dioxid semleges opera 2010.12.10 12:05:41
A világhírű milánói Scala operaház december 7-i idénynyitó előadását, Richard Wagner Walkűr című darabját — a hagyományoknak megfelelően — a város utcáin is figyelemmel követhették az érdeklődők. Forradalmi újítást jelent azonban, hogy…..
NRG Zöld Karácsony 3. 2010.12.07 15:31:00
Vasárnap már két gyertya lángját fújhattuk el az Advent koszorún, úgyhogy itt az idő, hogy a tettek mezejére lépjünk az ajándékok beszerzését illetően. Az alábbiakban bemutatunk néhány megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos játékot, amellyel örömet szerezhetünk a…..
A Napi Gazdaság által tegnap megrendezett "Átalakuló energiapiac - Lehet-e az energiaszektor a gazdasági növekedés motorja" című konferencián Bencsik János felvázolta az energia-szektort érintő legfontosabb kormányzati terveket. Az államtitkár beszámolt a tervezett…..
NRG Zöld Karácsony 2. 2010.12.01 10:19:00
Az elmúlt napok télies időjárásának hatására biztosan mindenkit elöntött az adventi készülődés lelkesedése. Ha úgy érezzük, hogy a karácsonyi ajándékbeszerzés során a fogyasztói társadalom mókuskerekét pörgetjük, és az ünnep "tiszteletére" hatalmas…..