Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kit Fisto

0 bejegyzést írt és 237 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Kicsit belassult az adások publikálása, de csak azért, mert nagyon elfoglaltak vagyunk például az újabb adások szervezésével (közeledik a 500. adásunk felvétele és azzal vannak mindenféle teendőink). A következő napokban viszont kicsit helyrebillentjük a rendet, egy héten belül három adást fogtok…..
Kit Fisto 2024.05.13 15:15:24
Nagyszerű dolog, ha valaki felleli programok kezdeti verzióit, módosított verziókat, esetleg hivatalosan ki nem adott, de valahonnan előkerült programokat. Kiváltképp, ha letölthetővé is teszi!
Viszont az olyan oldalak, ahol csak beszámolnak, pár képet mutatnak olyan játékokról, amelyek nem lettek kiadva, és sehol sem hozzáférhetőek, csak elszomorítanak. Tapasztalatom szerint az ilyen játékok nem egyszerűek, átlagosak - ellenkezőleg! Éppen azért maradt abba a fejlesztésük, mert valami nagyon jó lett volna, minőségi játék, nagy kihívást jelentett a fejlesztése, és általában azért nem jött össze, mert nem volt rá az illetőnek elég ideje. Vagy elkészült, de nem tudott megegyezni a kiadóval. Olyanról is olvastam már, hogy a fejlesztője elhunyt, mielőtt elkészült volna. Elkallódott a lemez, vagy az illető véletlenül letörölte, ám maradt fenn néhány screenshot, és azon láthatom, hogy milyen jó lett volna. Hát az ilyesmit nem szeretem. Csak esz a fene értük. Mert tényleg, bozasztó jó stuffok nem lettek kiadva, láttam már pár ilyet. Jó példa erre az Amigás Gadget Twins! Elképesztő jól néz ki, mert persze képek vannak róla, sőt, újságokban írtak róla, hogy hamarosan megjelenik, és aztán mégsem. Nem is található meg sehol. Pedig működőképes kellett legyen, a képek alapján. Egy ilyen szuper játékot csak úgy elsúvasztani, azért elég gáz.
www.gamesthatwerent.com/2022/11/the-gadget-twins/
Ám, ebben az esetben van lehetőség mégis kipróbálni, sőt lejátszani is! Mivel ugye "érdekes" módon, Megadrivera azért csak ki lett adva ;) Sőt, a Steamen is volt, nem tudom, hogy még van-e, emulátoros verzió - ez is nyilván a Segás lehet. Mivel a két gép grafikai tudásra elég közel áll egymáshoz (és ugyanaz a cpu van bennük), valószínűleg nem sokban különbözik az Amiga verziótól, és ha mégis, talán még pont jobb is kell legyen. (bár ez nem mindig igaz) A Megadrive verzió könnyedén megtalálható a neten, le is töltöttem. Az Amiga verziónak fennmaradt a zenéje, ez is letölthető az Exotica oldaláról.
Tehát ez most éppen jól alakult, de amikor csak látom a csodás screenshotokat, és tudom, hogy ez már nincs meg sehol, hát nem túl vidám dolog.
A Games That Weren't oldalon is a leggyakoribb az, hogy nincs letölthető fájl. Ezen kívül elég idegesítő dolog, hogy a képek ugyanazon az oldalon nyílnak meg, a cikk helyébe lépnek. Ráadásul kicsik, alig vehetőek ki. Fel kell nagyítani. Aztán meg resetelni a nagyítást, mielőtt visszalapoznék a cikkhez. Ma már meg kéne oldani ezt jobban.
Szerencsére Csaba letölthetővé tette a játékokat, és én két játékot is
begyűjtöttem. Az Arthur egy szöveges játék. Nem nagyon szeretem az iyeneket, mert sokat kell tökölni csak azzal, hogy egyáltalán miket lehet beírni, és persze a beírogatás is viszi rendesen az időt, lassú, nehézkes a játékmenet. De az a rózsaszín képernyő a bugyuta szöveggel felkeltette az érdeklődésem! Ez olyannak tűnik, ami olyan rossz, hogy az már jó! A Metal Pyramid pedig kifejezetten jó platformernek tűnik. Még ma kipróbálom mindkettőt. ?
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Kit Fisto 2024.05.05 17:11:19
Érdekes, vannak, akik nem tudják, mi az a testrész. Az agy egy belső szerv, a vér pedig folyékony sejtközötti állománnyal rendelkező kötőszövet. Na mindegy.

Én a Head Over Heelst véleményezném. Nekem nem jön be. Maga a mászkálás izometrikus nézetben még csak tetszene, de az összes többi el lett tolva.
A két pofa idétlenül néz ki. Két kutyafej, aminek nincs teste, egyből a fejekből nőttek ki a végtagok. Az egyiknek nagy fekete orra van, a másiknak mintha egy kis haja lenne. Bénán néznek ki. Az egyik ráül a másik fejére. Érdekes.. És akkor úgy összeadódnak a tulajdonságaik. Ne jó, ez már hülyeség a köbön. Ráadásul, ha a lassú fejére felül a másik, a túlsúllyal még fel is felgyorsul.
Én nem is tudom, mik azok a zsámolyok? Ódivatú, középkori zsámolyoknak tűnnek, de fémes a tetejük. Minden nagyon elvontan néz ki. Cizellált átjárók és lovagpáncélok. Hmm. Ez a középkor?
Előre nem tudható, hogy melyik zsámoly árt, melyik nem. Némelyiknek az érintése is halálos, a másikra rá is lehet ugrani. De semmi sem jelzi, melyik mire jó. Melyik eltolható.
A labirintus elég nehezen követhető, mikor hol járunk. Bonyolítja a helyzetet, hogy nem csak vízszintesen kell bolyongani, egyes szobákból le lehet esni egy másikba. Aztán hol vagy, jó kérdés.
Amikor belépsz egy szobába, mindig lejátszódik egy rövid dallam. Ugyanaz. Én pár perc után már nagyon untam.
Nem is értem, ennek mi célja, a macerán kívül. Szerencsére az Amiga verzióból kihagyták!
Már az első szobában csak néztem, amikor a játékos felugrált az életért, ami egy nyúl.. Én ki nem néztem volna abból a néhány párhuzamos vonalból a sarokban, hogy oda fel lehet menni.. Amigán valamivel kivehetőbb, három kétablakos "keret" lebeg a levegőben egymás felett. Vékonyak, nem is fér el rajtuk a kutya. A fekete orrú kutyának van hátul, a feje tetején egy fekete pont. Az a szelep, ott lehet felfújni? ;)
amiga.abime.net/screen/0601-0700/677_screen4.png?v=26922
Elsőre felismerhetetlen dolgok. Ki lehet tapasztalni, de közben elmész nyugdíjba. Kezdheted újra és újra, amíg meg nem tanulsz mindent, hol mire kell figyelni, mit kell csinálni. Persze ma már nézhetsz róla videót.
Ha valaki mindenképpen játszani akar vele, az Amiga verziót ajánlom. Sokkal szebb, aprólékos, színes a grafika, a játék nem lassul be, és a hangok is jók. Szükségtelen megvenni a PC verziót. Emulátoron játszható az adf formátumú file, amit ingyen le lehet tölteni a netről. Akár itt is találunk rá linket, a LemonAmiga oldalon.
www.lemonamiga.com/games/details.php?id=490
Kit Fisto 2024.05.05 18:20:23
@manson karcsi: Így van, bár én, még mindig tanulok, csak 57 éves vagyok :) (de lélekben csak 35..)

Gondolhattam volna, hogy az abime.net kép linkjének a végén az a v=26922 védelem, csak egy ideig marad megjeleníthető a kép ezzel a sorszámmal. Hogy elkerüljék a hotlinkelést. Kedvesek.. biztos sok káruk lenne belőle.
A LemonAmiga oldalon az 5. képen látható a Head fején az a "szelep"!
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Kit Fisto 2023.09.17 13:17:31
Áh, egy újabb takarító? Úgy értem, a Future Wars ablaktisztítója után. Ez végülis tetszik. Elegem van már a filmekben is a sok ügyvéd, újságíró, és rendőr főszereplőből. Miért nem vízvezetékszerelő? Vagy hidegburkoló?
Szerintem is vicces az, hogy "Harcol az igazságért meg a tiszta padlókért". Na de "szarian" a saurian névre.. ejnye. Uraim,"szórien"!

Sajnos nem volt még alkalmam játszani egyik részével sem. De fogok, az biztos! Bár, most egy kicsit csalódott vagyok, ugyanis eddig azt hittem, normális sci-fi kalandjátékról van játékról van szó.. Egészen eddig fogalmam sem volt arról, hogy ez tulajdonképpen afféle paródia, és a főszereplő egy takarító! A képeken, amit erről láttam, egy sima űrkalandos hősnek tűnt. Elsősorban a talán a Guruban(?) megjelent kép miatt tetszett meg, amelyiken egy szépen rajzolt fehérnép van, és oda van írva, hogy Latex Babes Of Estros! Még a betűtípus is tetszett, hát még a nő! Azt gondoltam, ez a hely, ahol ilyen nőcik vannak, az Estros egy helyszín a kalandozások során, illetve az ottani női faunának is lehet némi szerepe a kalandokban. Afféle űr-amazonoknak gondoltam őket. :) De a többi képen is elég érdekesnek tűnt a játék, és abszolúte sci-fi-nek. Szóval egyik szemem sír...
Egy komolyabb történet azért jobb lett volna, de ugyanakkor tetszik a humoros megvalósítás is, és hogy egy takarító a főhős. Néztem videót az első részről. Kis felbontás, téglalap pixelek, de meg kell mondjam, rosszabbra számítottam! Engem jobban zavar a speakeres prüntyögés, mint a grafikája. De legalább annak minőségi, ha lehet így mondani. A korai ID játékoknak sokkal rosszabb a hangja. A stílusa nem rossz, hangulatos, és 100%-ig retró. Már csak emiatt is lejátszom, és mert úgy van értelme, ha végigmegyek a részeken. Az első rész remakejét pedig majd lejátszom valamikor, mint külön játékot. Az Amiga verzióval jobban járhatok, mert rendes pixelekkel van rajzolva, sőt szintén van enhanced változat az első részből, ami sokkal szebb. - És az Amigában nincs speaker!

m.media-amazon.com/images/M/MV5BNTUyZWZmOGYtMzYzYS00N2ZjLTliMjEtNzhlY2NlOTExYzAwXkEyXkFqcGdeQXVyNDI5Njk2Mzc@._V1_.jpg
Kit Fisto 2024.05.01 21:10:47
@Kit Fisto: Bocs, az nem "saurian", hanem "sarien". Valahol elírták, én meg pont odatévedtem.. Ám akkor sem szarianok, hanem szarenek ;)

Továbbá megtudtam, hogy a Latex Babes of Estros egy szójáték, vagy utalás-féle egy másik játékra, aminek címe Leather Goddesses of Phobos.
Az sem lehet rossz.. Képek a második részéből, sajnos az elsőből itt nincsenek, és máshol sem nagyon találtam:
adventuregamers.com/games/view/16545
Szomorú hónapot kellett feldolgoznunk az aktuális Checkpoint Now-ban. Tavaly csak kapkodtuk a fejünket, olyan tempóban rúgtak ki embereket kisebb-nagyobb fejlesztőstúdióktók és videójátékos cégektől (nem függetlenül az Embracer lassú összeomlásától). Idén viszont úgy áll a helyzet, hogy az…..
Kit Fisto 2024.04.28 20:51:54
@Stöki: Két-három esetben előfordult egy kis arrébb pöckölés, de nem többször. Ahhoz már nagyon elvontnak kell lennetek. Mindent meghallgatok, aminek legalább egy pici értelmét látom. A jobb vendéges és mini részeket meg újrahallgatom negyvenkilencszer.
Ma kb. tizenegyedszer hallgattam meg a CoVboy-os részt. Már nagyon várom a folytatást!
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Kit Fisto 2024.02.05 12:17:09
A grafika tetszik, a hangok is, de a játékmenet? Ez egy vicc. Most komolyan, azért kéne az életem idejét pazarolva a pc előtt ülnöm, hogy egy hülye újratermelődő, háromszögekből álló kukacot lődözgessek? Mi vinne rá erre?
Egy újabb olyan játék, amit nincs miért játszani, nem inspirál, nem mutat semmit, ami miatt érdekelne. Felőlem cikázzon csak ott az a kukac, na és.
Ha ugyanígy nézne ki, de a világ nem virtuális lenne, és nem vírus az ellenfél (és nincs kukac), hanem valós környezetet szimulálna, mondjuk egy idegen bolygót, ahova az űrhajómmal lezuttyantam, majd megpróbálnék túlélni és megszerezni egy idegen hajót, hogy elhúzhassak onnan, na az már tetszene. Sima akció, nem akarok gyártani semmit, sem egy szakaszt terelgetni. Néztem egy darabig a videót, de nem jött le, hogy ebben mi lenne a jó.
Toplista: Én nem szoktam virtuális világokban játszani. A System Shock-ot még nem játszottam le, de az talán tetszik. A Tron-t sem, de az eredeti film bejött. Szerettem az MDK-t, de az meg nem virtuális világ, csak egy másik. Viszont a hangjaira hasonlítanak ennek a játéknak a hangjai.

Ehhez (legalábbis számomra) hasonló az Amigás Virus c. játék, ami ugyan nem virtuális világban játszódik, hanem a jövőben. Idegenek szórnak a tájra valami vírust, ami rossz a flórának, ez ellen kell harcolni. Bár ez inkább egy shoot'em up, a nézet hasonló és szintén vektoros, de szerintem szebb grafikával. És ebben kis járművel kell repkedni.
amiga.abime.net/games/view/virus#information
Kit Fisto 2024.03.30 05:23:08
@Szekrényszagú néni: Hát... egy másikkal játszanék, vagy neteznék és közben Checkpointot hallgatnék! :P
Ha valaki kukacozni akar, inkább itt tegye, ez tök jó!
playsnake.org/
A remek Konnektor podcast egyik tagja, Lusztig Zsolt alias Warhawk már kétszer is volt nálunk vendég, és most harmadszor is sikerült rávennünk egy felvételre. Warhawk tapasztalt, régi gémer, ezért átfogóbb, akár egy egész céget kibeszélő adásokra kiválóan alkalmas. Beszélt már nálunk a Westwoodról…..
IDDQD Checkpoint Mini #235: Stunts 2024.03.26 20:22:59
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
     Szeretettel üdvözlök minden kedves olvasót, és ezzel a lendülettel szeretném megköszönni Pali bácsinak a lehetőséget, hogy itt élhessem ki magam, randalírozhassak és megoszthassam véleményem és tapasztalataim. Bemutatkozásképpen annyit, hogy régóta űzöm és szeretem…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Kit Fisto 2024.03.06 04:37:17
Nem szeretem a beat'em up-okat, a shoot'em up-okból is csak pár különösen jóval játszottam. Ez a játék pedig a gameplayt, felépítését tekintve egy beat'em up, amiben azonban a főhős lőfegyverekkel rendelkezik (a táncmozdulatoknál is tulajdonképpen lődöz maga körül, mint valami plazma fegyverrel), tehát valójában shoot'em up, vagy inkább a kettő ötvözete. Ennek ellenére, és a Jackson téma miatt egész jó lett. Viszont ugyanakkor egy nagy hülyeség. Elég lett volna, ha csak a táncmozdulataival osztja az ellenfeleket, a kék plazmajelenség szerintem felesleges. Úgy még inkább Jacksonos lett volna a karakter, hiszen ő a valóságban sem lődözött, csak táncolt. És jobban tetszene oldalnézetes platformer akcióként.

Szerintem Jackson nem volt pedofil. Ő egy gyerek volt felnőtt testben. Sosem nőtt fel. Valószínűleg homoszexuális volt, és így jöhetett az ki, mintha férfiként kedvelte volna a fiatal fiúkat. Gyermeki lélekkel mégsem vonzódhatott a felnőtt férfiakhoz. Csak hát ugye felnőtt korú volt, és ez neki valahogy nem tűnt fel. Egy felnőtt nem akar magának vidámparkot. És nem lógatja ki a saját gyerekét az ablakon. Ez is egy gyerekes dolog volt, a veszélyének és felelősségének fel nem mérésével, ahogy egy dacos gyerek haragszik a világra.

Volt egy-két jó szám a Bad c. albumon is, de szerintem a tökéletes album inkább a Thriller volt. Azon minden szám zseniális.
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Kit Fisto 2024.03.03 11:05:11
@larry: Ja, hát Ghosts'n Goblins, az természetesen megvolt, és hozzá a frusztráció, hogy képtelen vagyok valameddig is eljutni benne. Talán még egy kicsit jobbra, át a vízen, aztán Game Over man, game over!
Van egy folytatása SNES-re, Ghouls'n Ghosts címmel. Ki még nem próbáltam, de az emulátorhoz már megvan a rom. :)
Viszont volt még egy, amit kihagytam, és jó volt, a Blood! Abban is vannak zombik, adtam is nekik vasvillával. Aki még nem játszott vele, és szereti az FPS játékokat, ki ne hagyja!
Sasvári "TCFS" Tamás, a Plus/4 legendás hazai portoló mestere  már volt pár éve vendég a Checkpointban, amikor a - nahát - Plus/4 volt a téma. Akkor elmesélte, hogy 1993-ban félbemaradt egy Lemmings-porttal, de 1994 óta nem is portolgat, és ma már nem is tudná befejezni a Lemmings-portot, mert nem…..
Kit Fisto 2023.11.22 21:43:39
Csatlakozom az előttem szólóhoz! TCFS egy zseniális programozó, a magyar számítástechnika egyik legendás személyisége. Nagyon élveztem őt hallgatni. Ez a rész is bekerült nálam a legjobb adások közé!
Plus4 sosem volt a kezem alatt, és mindig csak egy "majdnem 64"-nek tartottam. Mivel nekem C64 volt, és az bizony betyár jó volt, sosem értettem, miért van valakinek Plus4-e. (vagy Spectruma) A Plus4 egy mostoha sorsú Commodore. Bár több színt tud, de gyengébb a hangja, mint a C64-é, és ugye a hardveres spriteok hiánya.. Cserébe kapott az ember fia hozzá bedrótozva 4 db kvázi használhatatlan programot. Nekem nem tetszik a kivitele sem. Főleg a négy nyíl alakú kurzor, kényelmetlen elrendezésben. Ennél akkor már a C64 két kurzor + shift kombója is jobb. Nem bántani akarom szegény Plusit, csak sosem értettem, erre mi szükség volt. Na persze, az irodai használat.. amire különben teljesen használhatatlan volt. És oda is a négy nyíl, hát nem túl irodás, és kinézetben is pont a C64 nézett ki komolyabbnak, akár irodában is jobban mutatott. Láttam, használta a "költségvetés üzem" és a Posta. De Plus4-et sosem láttam, csak képen. És olvastam róla a CoV-ban. De azért értem, milyen nagy dolog, hogy TCFS C64-es programokat írt át rá, és pedig kiváló átiratok lettek. Ma már a retró rajongásom miatt, és hogy a programozás fejlődése miatt jelentek meg rá sokkal jobb játékok, érdeklődöm a Plus4 iránt is. Egy kicsit :)
Kit Fisto 2024.02.11 23:49:32
@Szekrényszagú néni: Igen, látom, hogy egyrészt nyíl alakúak a gombok, amik korántsem nevezhetőek ergonómikus formájúnak, és azt is, hogy a LE nyíl lejjebb van, mint a BAL és JOBB. Mivel rengeteget játszottam már az Amiga és PC kurzoraival, és ez az elrendezés nekem nagyon bejött, el tudom képzelni, milyen az, ha a LE gombhoz lejjebb kell nyúlni a megszokott egyvonal helyett. Sőt, voltak olyan játékok is PC-n, amiket nem a rendes kurzorokkal lehetett játszani, hanem a numerikus nyilakkal, és onnan gyakorlatból is tudom, hogy nagyon x4r úgy kezelni a LE gombot, hogy az nincs egyvonalban az oldalirányokkal. Nem távértés, józan paraszti ész. Attól, hogy valamit nem próbáltam ki a gyakorlatban, még láthatom, hogy az nekem x4r. Te csak akkor jössz rá, ha valami nem jó neked, ha előbb kipróbálod? :)

Én elég későn találkoztam a C64-gyel, 89-ben. Akkor már a "köznép" is vehetett Ausztriában, ott nem volt olyan drága. És onnantól kezdve volt az, hogy nem értettem, miért Plus-os, vagy Spectrumos valaki. Az újságokból azért tudtam, hogy milyenek a képességeik. Fogalmam sincs, hogy mennyivel voltak olcsóbbak, sosem ismertem senkit, akinek lenne, és sosem láttam egyiket sem "élőben". Mindig úgy jött le, hogy vannak, akik ezeket tartják jobbnak, és ezt nem értettem. Nem nézem le egyiket sem, mindkettő fontos volt a 8 bites korszak egészét nézve, megvan a helyük a számítástechnika történelmében. Ma már retró rajongóként sokkal többre értékelem ezeket a gépeket is. Még nem próbáltam ki, de elkezdtem gyűjteni a Plus4-re és Spectrumra is a jobb játékokat, majd emulátorral azért meg akarom tapasztalni a Plusis és Speccis feelinget is. Manapság pedig már tényleg olyan játékok jönnek ki rájuk, hogy csak nézek.
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Az anyát fenyegetés ugyanannak a szexizmusnak a túlvége, amit Tüttő Kata táplál szereptévesztett politikusként. Tüttő Kata az MSZP-politikusa, 2019-től Budapest Főpolgármesteri Hivatalának, Karácsony Gergely főpolgármester kabinetjében a városüzemeltetésért felelős alpolgármestere, többdiplomás,…..
Nem múlhat el az év úgy, hogy nem beszéljük ki az év videojátékos termését. Szokás szerint Mazurral és Sasával ültünk össze, hogy saját toplistáinkat ütköztessük. Elég meglepő dolgok maradtak le vagy szerepeltek csak egy embernél, de szokás szerint sok indie (vagy legalábbis "indie") cuccot tudunk…..
Régi hagyományunk, hogy az évet kristálygömbös adással kezdjük, vagyis megnézzük, mi várható az újévben, tippelgetünk és szembesülünk előző évi tippjeinkkel. Az idei starttal kicsit megcsúsztunk, mert a CoVboy-adást mindenképp ki akartuk lőni szilveszter környékén, aztán meg az esedékes Now jött. De…..
Kit Fisto 2024.01.27 03:18:54