Regisztráció Blogot indítok
Adatok
andan81

1 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap kora este vettem elő a családban a legújabb szerzeményemet, az Aqua Romana-t. A játékban az ókori Rómát kell ellátnunk vízzel, mégpedig úgy, hogy építőmestereket igénybe véve minél hosszabb vízvezetéket építünk munkásainkkal. Mi négyen játszottunk, így a…..
Zoli barátom készített egy kimutatást, amely a Boardgamegeek ranglista (Geek rating) alapján sikerességi sorrendbe állítja a játéktervezőket. A kimutatás az alábbi kritériumokkal készült: Minden top 500-as játék után pontot kap a tervező: (top10: +3 pont; top100: +2 pont;…..
A játék neve: Die Speicherstadt. Angolul - mint azt a boardgamegeekről megtudhatjuk - The Speicherstadt a játék neve. Azt hiszem a potenciális célközönség közel felét itt vesztették el... A másik 50%: a kitartó / a Stefan Feld rajongó / a német vagy germanofil viszont egy igazán…..
andan81 2010.09.08 11:14:20
@Rwind: Köszönöm a választ! Azt megtaláltam, csak az érdekelt, hogy a játék elemei tartalmaznak-e idegennyelvű dolgokat, de akkor nem. Azt hiszem akkor ezt rendelem jövő hónapban meg az Agricola mellé :P
andan81 2010.09.08 15:25:38
@Plenni: "lapjában véve engem sem zavar, pláne, hogy tudok is németül. De sok ismerősöm van, ami egy ilyen címtől már elveszti a kedvét a játéktól..."

Igen, a mi klubbunkban is az a "gond", hogy elég sok 30-40-50 év közötti van a fiatalabbak mellett, akik még az orosz nyelven kívűl mást nem igazán tanultak, így nekik nem mindegy :)