Regisztráció Blogot indítok
Adatok
téridő

0 bejegyzést írt és 200 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy csütörtökre virradó éjjel történt brutális gyilkosság foglalkoztatja a pesterzsébeti és a soroksári polgárokat. Többen a halálbüntetés visszaállítását követelik, mások inkább  azt szeretnék, hogy soha többé ne ismétlődhessen hasonló eset a Duna-parton. A…..
1000 leütés Párttá alakulunk 2013.09.12 14:04:24
Az elkövetkező hetekben megtörténik a pártalakítás, kíváncsiak vagyunk, a Fidesz-Magyarországon még bejegyeznek-e minket. (A remélt kollektív és személyi vegzálásokról beszámolunk majd.) Ha igen, a párt önállóan fog indulni a választásokon. A tágabb -- szimpatizánsi és…..
téridő 2013.09.13 12:04:27
@HaFr: Elolvastam a posztot, meg is indult bennem egy pozitív érzés, mígnem azt írja ez a HFR: "...leszarom".
Ki ez a szar alak, aki megengedi magának a aszar szájára vételét? Miféle kommunikációs kultúra ez? Ez lesz a mérvadó? (értem én, magyarok vagyunk, jellegzetesen primitív civilizációval, s csak abból indulhatunk ki, ami van. Ám ha lehet, törekedjünk már
emelni a színvonalat kissé.)
Ezután mégis: fontos dolog hiányát érzem még: a "bizalom működő tőke"! Maon pedig a bizalom hiánya
a működő "anti-tőke", azaz maga a rombolás és visszahúzás forrása. Szenteltessék már némi erőfeszítés ebben a tekintetben is! Győzedelmeskedni kellene lassan a magyar mizéria 500 (vagy akár 1100) évén.
téridő 2013.09.13 12:15:12
@HaFr: :) Köszönöm, nagyon méltányolom (és támogatom) a pozitív hozzáállást! Plusz pont HaFr-nek!
Szóval: a bizalom kiépítésén dolgozni kell, emelkedésünk záloga.
Biztonságon is dolgozni kell: a nyugalmunk záloga.
(mind a kettőre lenne gondolatom, ha hasznát venné az "Ez a mi hazánk" törekvés.)
2009-ben két utolsó éves egyetemista: Alejandro Velez és Nikhil Arora egy hirtelen ötlettől vezérelve elhatározták, hogy kipróbálják valóban lehetséges-e kizárólag kávézacc alapon gombát termeszteni. Először a saját konyhájukban kísérleteztek a laskagomba kávézaccon való…..
Deutsch Tamás felfortyant azon, hogy a „magukat demokratának és/vagy liberálisnak gondoló sajtómunkások" kiszimatolták, hogy az állam megcsináltatta az Orbán Ráhel esküvője helyszínére vezető kátyús földutat. "El a gusztustalan kezeket Orbán Ráhel esküvőjéről!" dr.…..
téridő 2013.09.06 12:34:05
@Lasombra: ÓRIÁSI +1!!!!!!!

Biztos hülyén hangzik, de miért nem ilyen józanul és reálisan látók
a mi politikusaink?

(bocs, még lököttebben hangzik, de mindenképp:) "Lasombra for PRESIDENT!!"

Köszönet a tisztánlátásért és biztatás a további tisztánláttatásért!
Tisztelettel!
A politikusok nem független személyiségek az őket megválasztó társadalomtól; a választók értékrendje határozza meg a politikusok viselkedését is. Az interneten megjelenő kommentek híven tükrözik, hogy a nemzetegyesítő propaganda ellenére egy megosztott, és másságot nem…..
A Kommunista Ifjúsági Szövetség boldogan és reménytelien üdvözli az új tanévet, s a Pártot, mely elhozta nekünk a megújulást! Mi, akik mindvégig hűek maradtunk az MSZMP szellemiségéhez megaláztatva és dühösen kényszerültünk hallgatásba 1989 tragikus eseményei után. Nem…..
téridő 2013.09.02 16:31:13
@_most_: Te egy őszinte és rendes ember vagy (ok, sok magyar azt mondaná: balek. Én is ez vagyok.)
De: OV apja MSZMP-s titkár volt (így tom'), OV abban a légkörben szocializálódott, csak szerencsétlen zseniális verbalitással megáldott kártevő, aki nem rendszerváltást akart, csak ő akart bekerülni a kiváltságosok közé, azok közül is főkolomposnak és sok-sok közvagyon feletti rendelkezési lehetőséghez jutni. EZ rendszerváltás?
OV és társai 1etlen célja minél több közpénz magánosítása és ehhez a tömegek birkásítása. Ebben ő profi szóforgató.
(valaki valahol írta: Európában rajta kívül még egy vezérnek épült a falujában stadion: Nicolae C... Hogyan is végezte az ámokfutását? Mi vár itt a hasonszűrűekre?)
Hát ettől rettegett a Fidesz teljes vezérkara, a Nemzetgazdasági Minisztérium több emelete és persze a Magyar Nemzet szerkesztősége. Ez az imperialista baloldal titkos fegyvere, ami agyhalott, szoci szavazót csinál mindenkiből, aki csak odakapcsol. Ha az unió összehangolt támadása,…..
Az utóbbi időben, a Főszerkesztők Fóruma által szervezett vita apropóján ismét előtérbe kerültek az új Ptk-nak az újságírókat érintő, személyiségi jogi rendelkezései, most épp a fotózás vonatkozásában. A vitára okot adó újítás, hogy az új törvénykönyv –…..
téridő 2013.06.27 15:07:19
@salamander:
"...az új Ptk. egy igen kiváló magánjogi kódex, vagyis nemzetközi összehasonlításban is nagyon tisztességes munkát végeztek Vékás professzorék. ..."
Nem vagyok szakértő és nem is értem, ha "magánjogi" kódexről van szó, akkor hogyan kerül a képbe a "közjog"?
Nem volna alapvetőbb kérdés az adatok meghamisíthatatlanságának elve? Nem volna egyszerűbb az emberek (médiák, stb) erkölcsére bízni a "tisztességes nyilvánosság" határának megállapítását a magánjog és a közjog esetében is? Azaz felőttebnek és nem minden téren és minden áron szabályozandónak
ítélni az egyént illetve közösségét?
téridő 2013.06.27 15:07:56
Ezek után, ha valaki felteszi a kérdést, miként vezethet három év kormányzás után is ennyivel a Fidesz, illetve miért van nagy esélye vinni a 2014-es választásokat is, elég lesz rá annyit mondani: Szárszó miatt. Pontosabban: mindazon jelenségek miatt, amik a maguk pompájában…..
téridő 2013.06.26 10:57:26
@pocaklakó minimanó: Igazad van, optimizmus kellene, csak az a baj, erre semmi ok nem mutatkozik.
(hacsak azok közé nem tartozik az ember, aki valóban nem fizet adót, és mégis minden juttatást magáénak tudhat, és még a neoprivatizációból is részesedik - bocsi, én nem tartozom ezek közé és sok évtizede ismerem a magyar jellemet, egyéb népekkel összehasonlítva is) Ám akkor is igazad van, fölfelé kell nézni, nem lefelé. Sok erőt hozzá!
téridő 2013.06.26 11:22:49
@pocaklakó minimanó: :) Még nincs itt az ebéd ideje! (még alkotni is kell addig egy-s-mást - legalább is az én értékrendemben)
 Az éjszaka kellős közepén váratlanul ránk rontó betörő esetén nincs túl sok időnk mérlegelni, hogy vajon a bűnöző az életünkre tör-e, vagy csupán megtakarított pénzünket és értékeinket kívánja eltulajdonítani. Még mindig él a közvélekedés világszerte - így…..
téridő 2013.06.17 16:34:17
@xtlight: :) Remélem, sosem lesz következő alkalom.

A törvényhozásról: még azt sem tartom kizárhatónak, vannak ügyvédek, akik a betörések értelemszerzői, orrgazdái, megbízói. Ők eleve alkotás nélkül, mások megszorult helyzetéből
szereznek pénzt, nekik ez van a vérükben, "más zsebéből" (jól) élni.

Itt is, most is hangot adok annak: minden ember tér-idő koordinátája legyen bármikor lekérdezhető (arra följogosított, egymást is ellenőrző, kiválasztott hatóságok és csúcs-civilszervezet által). Valamiféle beültetett jeladó (RFID, GPS, stb....?) és szerverek.
Nálunk 2012 június 22-én 2:32-2:44 között jártak, cm-re pontosan tudom, pl. hol jöttek be és hol ugrottak át a kerítésen. Ha lenne ilyen lekérdezhetőség: 5 percen belül már az illető kezé bilincs csattanhatott volna. Nyilván nem, mert ennek tudatában nem is próbálkoznának.
Aki meg nem követ el semmit, annak nincs félni valója. Ennyi lenne.
(A postásoknál, az érdekükben, hamarosan bevezetnek valami hasonlót --- első lépések egy jó irányban.)
Sajnos igen, pontosabban a hölgyek teste több energiát raktároz, mint a férfiaké, az élet tehát ezen a téren is igazságtalan. A különbség nem számottevő, de azért határozottan kimutatható. Mennyi is pontosan, és mi az oka? Ez a mennyiség óvatos becslések alapján körülbelül 50 kalória naponta. És…..
Az öreg autónk a mai közlekedésben olyan, mintha egy gramofonra tennénk rá a DVD lemezt. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Az oroszokat nem kell félteni. Miközben a fél világ azért harcol, hogy a tudományos folyóiratokban megjelent cikkek szabadon hozzáférhetőek legyenek, a másik fele meg próbálja mindezt megakadályozni, ők egyszerűen mindent közzétesznek, amit csak érnek. A…..
téridő 2013.04.09 21:27:36
Aki most íratja be gyermekét általános iskolába, az felkészülhet, egyrészt nem biztos, hogy elsőre helyet talál gyermekének a köznevelés rendszerében, másrészt pedig színt kell vallania, milyen világnézetű oktatást kíván a gyermekének az állami iskolában - marad az…..
Válasszuk ketté a dolgot. A legnagyobb együttérzéssel gondolok a Páva-családra, nyilvánvaló, hogy mostani napjaik végtelen keserűségben telnek. Az utcán megtámadott lány talán soha nem fogja kiheverni a lelki sérüléseket.És éppen abban a városban történt ez a támadás,…..
Kezd az ember pöcke nagyon ki lenni azzal, hogy lényegében két ember, az új jegybankelnök és pártfogója, a Vezértörpe hülyesége miatt gyengül a forint kitartóan hetek óta, s amikor lehetőség lenne néhány szóval megfordítani a trendet, akkor sem történik semmi. Lassan nem…..
Annak ellenére, hogy a Fidesz gyakorta hangoztatta: véget vet a szocialisták „uram-bátyám” típusú hatalomgyakorlásának, a kormányzó pártszövetség személyzeti politikája, illetve bizonyos általa elfogadott törvények nem ezt mutatják. A II. Orbán-kormány megalakulása óta…..