Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tiltsuk Bea

0 bejegyzést írt és 208 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Danialves kritikája itt olvasható. Nem szoktam az írásaimat előre beharangozni semmilyen módon, ám most előre szólok, hogy egyesek számára bicskanyitogató lehet a véleményem. És nem arról van szó, hogy a kis jelentéktelen, mitugrász blogger egyszer az életben fontosnak akarja…..
 Közép-Kelet-Európai létünk nem tette lehetővé a Turbigó módra elkészített marinírozott vajhal iránti olthatatlan vágy felkeltését, de a rántott húst azért ismertük. Generációk számára a vasárnap egyet jelentett (s sokaknak egyet jelent ma is) a jobb ételek asztalra…..
Mire a végére jutottam, rájöttem, hogy a mai poszt tulajdonképpen egy szerelmi vallomás Ausztráliához, méghozzá egy nagymamától, akinek az unokái a világ másik felén élnek. Biztos lesznek, akiknek ez vagy az nem tetszik majd benne, én szerettem Klári őszinte lelkesedését (és a…..
Az Áram Ára Paks ára 2014.01.15 16:11:54
  Háttéralkuk szövevénye lehet a frissen megszáradt aláírások mögött Olcsóbb gáz, Ukrajna szívatása, biztos tranzitdíj a gázszállításon, orosz pozíciók építése az Európai Unió területén, új fosszilis erőmű: néhány olyan dolog, ami mind megbújhat a tegnap…..
Tiltsuk Bea 2014.01.16 16:50:58
@csak egy néző:
"Szorgos népünk győzni fog!" :)))
Ugy nez ki Vityaek nem nagyon biznak ebben a Szeles savu energiatermelesben,
talan ezert is irtak ala a szerzodest.
Történelmi pillanat: az első olvasói történet! Zsolt a parkettással és fizikával is megküzdött. Az eredeti történetben név és telefonszám is szerepelt, azokat kivettem. Egy lakásban általában csak akkor derül ki, hogy valami hiba van, mikor először használni kezdjük az adott…..
A színész szerint nehéz lesz 2020-ra kiszorítani az összes drogot, de mindent meg lehet próbálni. „Nagyon egyetértek a kormány terveivel, miszerint 2020-ra el kell tűnnie az összes kokónak, fűnek, heroinnak, tablettának, italnak és pornak” - nyilatkozta Stohl, majd…..
Elkészült a Kígyó utca díszburkolata. Esztétikus, faltól falig bézsszínű lapokkal burkolták a Ferenciek terét a Váci utcával összekötő sétálóutcát – csakhogy szárazon is csúszik, esőben pedig itt lehet gyakorolni a leszúrt Rittbergert.  Egy hete járható ez a…..
A nagyipari élelmi(halálmi)szer gyártók mindig arról próbálnak meggyőzni minket, hogy a termékeik idilli családi farmokról származnak, ugyanakkor ez a rózsaszínes-vérvörös kép nem is lehetne távolabb az igazságtól. Mostanában jelent meg egy légifotó-sorozat a brit Mishka Henner művésztől, mely…..
Tiltsuk Bea 2013.08.26 14:21:08
@GNandor:
Mind a kettőn dolgoznak!
Tiltsuk Bea 2013.08.26 14:24:13
@odamondó:
Egyrészt ne annyit (a zemberek fele már 100 kg+), másrészt ne annyi húst, és akkor a szükséges mennyiségű állatot lehetne normális körülmények között tartani és szenvedésmentesen levágni.
COSMOPURITÁN - A drog rossz, ezt mindannyian tudjuk. Az igazság azonban az, hogy a drog még annál is sokkal rosszabb, mint ahogy azt az átlag, nem drogfogyasztó állampolgár elképzeli. Nem csak hogy fizikai és szellemi leépüléshez vezet, de a drog meg is foszt egy csomó mindentől,…..
Tiltsuk Bea 2013.08.22 20:38:02
@Avenar:
Szomorúak?!
Én szeretnék ilyen vidáman meghalni!
"Nobody should have to be afraid of cancer!" - ezt mondja a videóban mosolyogva.

Always look on the bright side of death!
Kedden a cigányok ellen elkövetett sorozatgyilkosságról szóló perben kihirdetett ítélet határozottan elítélte az elkövetők rasszista motivációját. Ezt üdvözöltük és hatékonyabb állami fellépést sürgettünk a hasonló motivációjú bűncselekmények ellen. Azonban a kiszabott büntetést, a feltételes…..
Ami manapság történik, ahhoz gyakran egy Mikszáth kellene, hogy megírja. Mi most egy Jókai regény címét, az Új földesúr-t idézzük. De vannak itt éhbéren tartott jobbágyok is. Mészáros Lőrinc rendes gázszerelőként kezdte. A kétezres évek második feléig vállalkozását…..
A fiatalnak mondható magyar terrorelhárítás mára jelentős nemzetközi sikereket ért el a köztörvényes bűnözők elfogásához, a védett személyek védelméhez és a titkos információgyűjtéshez kapcsolódó feladatok ellátásában. Terrorcselekményt ugyan szerencsére még nem…..
  Részben az egészséges életmód- részben pedig  a spórolás jegyében egyre többen és többet kerékpároznak hazánkban. A kerékpározás szélesebb körű elterjedése  mind ökológiai, mind pedig ökonómiai szempontból indokolt és hasznos. Havi 5 vagy akár 10 ezer forint…..
Tiltsuk Bea 2013.07.08 14:48:56
Na nekem van egy kis tapasztalatom ebben. Ötször loptak tőlem el bringát, ezt úgy, hogy ebből az egyiket kétszer, mert az első meglovasítás után sikerült visszaszereznem SZERBIÁBÓL!!!. Ehhez elég volt a vázszám és a meglévő papírok, na meg az, hogy egy baromi ritka márkáról van szó, amit könnyen fel tudtam ismerni egy internetes hirdetésben (persze keresni is kellett). Szóval szerintem egy átlagos (mountain bike-nál 200-300000 Ft-os), vagy annál olcsóbb tömegbiciklinél esélye nincs senkinek, hogy visszakapja.
Érdekesség még, hogy az egyik bicajomat Bécsben, az egyik legbiztonságosabbnak mondott városban lopták el egy igen forgalmas helyen, ahol kamera is volt, csak éppen az adott helyre nem látott rá. Ugyanez igaz a legutóbbi veszteségemre is: a Margitsziget legforgalmasabb pontján volt lezárva egy kerékpártárolóba, ahol ezrével özönlenek az emberek. Ott is volt kamera, de a gépemet éppen nem lehetett látni.
Az U-lakatot pedig akkus flexszel vágták szét valszeg egy perc alatt.
Az is egy érdekes történet, ahogy visszaszereztem ezt a bicajt, amikor először ellopták. Amikor rátaláltam a neten, azonnal értesítettem a rendőrséget (természetesen a lopáskor feljelentést tettem), valamint segítséget kértem rendvédelmis ismerőseimtől. Minden noszogatás ellenére több hónap telt el, mire visszajutott hozzám A VÁZ!!!, úgy, hogy közben kétszer kellett kiutaznom Szabadkára a saját költségemen.
Ha visszaveszem simán a neten kínált árért a bicajt az orgazdától, akkor még mindig beljebb vagyok csak annál is, mint amit telefonra költöttem.
Nem tudom, hogy poén-e vagy sem. Trükkös Photoshop vagy a valóság, de Fejes Attila pár napja küldött levele szerint kalózlobogó alatt jár a BKK hajója. Ahogy írja: "Ma fotóztam a Boráros téren, sajnos csak mobilról, így csak elég pixeles haloványan látszik, de ennek a…..
Tiltsuk Bea 2013.05.26 13:40:15
Tiltsuk Bea 2013.05.26 13:41:37
@hazeittenimicsodakérem:

ja tényleg, most, hogy megnéztem jobban valóban:
ez fake
Postmode HANEBRINK hegynek felfelé 2013.05.14 01:45:45
Arról volt már szó, hogy mivel érdemes nekivágni egy ejtőernyős ugrásnak, és Indiana Jones bringája is kapott már posztot. Míg egyikük pár pillanat alatt hadra fogható, a másik a felfedező expedíciók hangulatát adja meg. De az új jégkorszak beköszöntével, vagy az…..
A hír bejárta az országos sajtót, de még egyik szerkesztőség sem kerített sort arra, hogy riportert küldjön Balatonfüredre. Pedig érdemes volna, az észak-balatoni város református iskolájából ugyanis el akarnak távolítani két pedagógust, mert „nem elég lelkesen közvetítik…..
A mostanában oly népszerű emigrációs "útleírásokhoz" szeretném hozzátenni a magamét, miután a finnországi életemről már írtam egy ilyen kis összefoglalót. Finnország után én úgy gondoltam, hogy ez volt életem "nagy kalandja", tudtam venni az összespórolt pénzből Budán…..
Újabb, közel tíz kilométer hosszú kerékpáros főútvonal terveit véleményezhetik a civilek, miután a Transport of London a napokban fejezi be a brit főváros ötödik „bike highway”-jének konzultációját. A korábban elkészült utakon becsúszott néhány balesetveszélyes rész,…..
Tiltsuk Bea 2013.01.11 14:26:31
@kohabitállak:
Sajnos rosszul van írva még a kerékpárosklub honlapján is.

Én onnan tudom, hogy nekem már volt bírósági ügyem ebből, úgyhogy meg tudom a végzést mutatni neked - ami során felmentettek - hogy lakott területen BÁRHOL kerékpározhatsz, még főúton is, kivéve ha tábla konkrétan tiltja.
Szívesen elküldöm beszkennelve.
b.
Tiltsuk Bea 2013.01.11 14:28:15
@Tiltsuk Bea:
Persze a rendőr lehet, hogy ezt nem tudja: mint ahogy az én esetemben is így volt.
Nem a felsőoktatás helyzetéről és nem a tandíjról szeretnék írni, ebben az ügyben ugyanis duplán elfogult vagyok: egyrészt a munkahelyét féltő egyetemi oktatóként, másrészt egy ésszerű mértékű, a tanulást és a minőség számonkérését ösztönző tandíj híveként.…..