Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rwind

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kaszr várat jelent arabul, és ennek névelős változatából, az al kaszrból vették át a spanyolok az alcázar szót, ami egyfajta, eredetileg mór erődítményt jelent; a leghíresebb a sevillai Alcázar. Egy másik Alcazar pedig az ismert szerző Wolfgang Kramer játéka, ahol a spanyol főnemesi családok…..
Először is, addig rágták a fülemet, amíg elkészítettem a Belford kiegészítőjének - amely a jól csengő Kiegészítő kiegészítő nevet viseli - a fordítását. (Belfort: Kiegészítő kiegészítő) Szintúgy felkérésre készült a Bohnanza kb. kettőszázhetvenkettedik…..
Saabee ismét időt, energiát nem kímélve interjúkat vadászott és fordított. A három részesre tervezett sorozat első része pedig már itt is van! Az eredeti írás linkje: Kramer interjú (2005. október 13.). Wolfgang Kramer napjaink egyik a legismertebb társasjáték tervezője.…..
Sziasztok kedves játékosok, játékokkal ismerkedők, vagy véletlen idetévedők!Ma a Szolnoki Társasjáték klubban előkerült a Hab und gut nevű játék. Bár középfokú oklevéllel rendelkezek német nyelvből, nem tudok dűlőre jutni a cím szó szerinti lefordításával, így…..
Sziasztok!Mindig elhatározom előre, hogy milyen játékról/játékokról akarok írni (van pl. egy beígért Agricola bejegyzés is), aztán mindig valami olyasmiről írok, aminek majdhogynem a létezéséről sem tudtam korábban (ez egy az egyben igaz pl. a Jamaica játékra). A…..
Sziasztok!Ma egy összetett, 3-5 fős játékot szeretnék bemutatni. Bár már elég régóta a birtokomban van, sajnos csak ritkán kerül elő, mert szó, mi szó, nem egyszerű a játék és a kerettörténete sem vonzó a többségnek. Konkrétan arról van szó, hogy Kuba fővárosa…..
Rwind 2010.10.08 08:27:40
@-csibu-:
Hát bár igazad van abban, h Plenninek érdemes lenne kipróbálnia, de az általad felsorolt játékok mindegyike jobb, mint a Cuba. /szerintem/
Mondjuk, ha csak az az érve h bonyolult, és nincs türelem megtanulni, azért nem bonyolultabb egy Agricolánál, sem egy Caylusnál
Zoli barátom készített egy kimutatást, amely a Boardgamegeek ranglista (Geek rating) alapján sikerességi sorrendbe állítja a játéktervezőket. A kimutatás az alábbi kritériumokkal készült: Minden top 500-as játék után pontot kap a tervező: (top10: +3 pont; top100: +2 pont;…..
Rwind 2010.09.10 11:48:37
@Rwind: ja:
a saját top 5-ösöm így nézne -rangsorolni nem rangsorolnék köztük:
Schacht-Kramer-Moon-Dorn-Ornella

Amúgy a dobogósok szerintem nagyjából tippelhetőek voltak, legalábbis nekem egyik sem meglepetés, ha vakon kell tippelni valszeg rájuk gondoltam volna.
A játék neve: Die Speicherstadt. Angolul - mint azt a boardgamegeekről megtudhatjuk - The Speicherstadt a játék neve. Azt hiszem a potenciális célközönség közel felét itt vesztették el... A másik 50%: a kitartó / a Stefan Feld rajongó / a német vagy germanofil viszont egy igazán…..