Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zumrut

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai cikket nem én írtam. Kaptam Angliából. Érdekes néha magunkra nézni más szemmel, távolról. Augusztus 20-a van. Csütörtök. Munkanap.A gyerekek oviban/suliban, a párom dolgozni ment... Tudom, hogy nekik eszükbe sem jut... de nem csak nekik... a legtöbb itt élő magyar nem is…..
zumrut 2015.08.21 17:39:57
Na akkor figyelj! Összesen 6 évet éltem eddig 3 országban, tengerentúlon is. Sokfélét tapasztaltam eü. oktatás, és úgy általában a szociális háló felépítését illetően. Az áfa az uniós 27 tagállam közül nálunk a legmagasabb, 55 féle adó van, lassan felvesszük a versenyt Venezuelával e tekintetben. Kb. 9 uniós államban ilyen mértékű a szem. jöv. adó, adózás úgy általában. Ahol ezek közül hozzánk hasonló az életszinvonal, köztudottan fejletlen, kulturálisan visszamaradt, balkáni nemzet. Ahol nem, ott meg 900 euró körül mozog a munkanélküli segély, az árak viszont nem ezzel arányosan magasabbak a miénknél. Az adómilliárdokból ömlik stadionokba, gyűlöletkampányra, meg a sógoroknak a pénz. Anyámat mikor kórházba került munka mellett ápoltam. Magatehetetlenül feküdt lázasan, hiába kértem a nővért vigyék ki wc-re, itassák, etessék mert nem lát, délben arra mentem be hogy a lefóliázott reggelije- 1 szelet vastag szalámi egy kocka retekkel, zsömlével-ott hever a szekrényén. Szobatársai mondták hogy senki nem nyúlt hozzá, előző estétől feküdt mozdulatlanul, ugyanabban a pozícióban. Nagy küzdelmek árán, rengeteg táplálékkiegészítővel és ápolással kihoztuk a tüdőgyulladásból. Nem a kórház, hanem mi. A végén a dokinő odajött, és azt mondta nagyon sajnálja, és köszöni hogy ezt minden nap végigcsináltam, (este 9-ig), de nem tehetnek semmit, nagy a nővérhiány. Ez van. Az öregotthonról meg annyit, hogy a környékünkön csak olyat találtam, amelyiknek 1 négyzetméter kertje sincs, terjeng a bűz, pár négyzetméter jut 2 emberre, kiabálnak az öregekkel. Most már értem az elfekvő szó jelentését is. Mást nem is lehet ott csinálni, csak feküdni egész nap, és várni a halált. A szüleim nyugdíja egész élet küszködés után még erre sem elég. Mi sajnos nem tudjuk őket tovább gondozni, mert ha nem dolgozunk, mi halunk éhen. Nekem tehát ne írkálj olyanokat hogy mit nem látok, mert én többet látok mint te, hidd el. Nem híradásokból látom a nyomort, hanem a bőrömön érzem. És az más!!! Az hogy pl. az egészségügy hol tart, csak az látja aki valamilyen oknál fogva kórházba kerül. Feltételezem fiatal vagy, és mostanság nem operáltak, rákot sem kaptál, vagy szültél és nem is folytatom. Mostani és korábbi kormányok már régóta nem látják el azokat a feladatokat amire az adóforintjaink mennek. Tipikus magyar módi az is hogy kussban vagyunk, homokba dugjuk a fejünket. Nem akarunk mi tudni senki nyomoráról, amíg nekünk valamennyire megyeget. Amikor meg egyik napról a másikra beüt a ménykű, leesik hogy SENKI nem fog rajtad segíteni, mert egy komolyabb betegség esetén pont ez a drága állam szarik a fejedre, meg arra hogy mennyit robotoltál bele a közösbe. Azt ajánlom kezdj el most gyűjtögetni a nyugdíjas évekre, ha nem akarod hogy leendő gyermeked vagy egy katonatiszt nővér mosdasson egy lepraterepen.
zumrut 2015.08.21 19:15:58
@heptakontanonaéder: Egy ismerősöm folytonos fidesz ajnározásától már a gyomrom forgott, egy idő után már nem bírtam rá sem nézni, mert egy vak, buta embert láttam. Azóta megjárta a pokklot kórházas témában. Mikor kiverte a hisztit, az orvosa azt mondta tegyen panaszt a minisztériumnál, vagy menjen a parlamentbe ha az igazságérzetén csorba esett, mert a törvényeket nem ők hozzák. Na azóta befogta a száját, és legutóbb tüntetésre invitált a facebookon. Szóval az ilyen faszoknak csak egy nagy arculcsapás hiányzik hogy a lebutított agyuk kitisztuljon.