Regisztráció Blogot indítok
Adatok
retinaturner

118 bejegyzést írt és 79 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Voltál már Belle and Sebastian-koncerten? Vagy Santigoldon? Ha még nem, viszont a mainstream fellépők mellett tényleg szeretnél olyan zenekarokat is látni, amik Magyarországra csak nagyon ritkán jutnak el, vagy mondjuk hipszter vagy, akkor a Take Berlin projektet neked találták ki. Ez a…..
Soha nem voltam Foo Fighters-rajongó. Van pár daluk, ami tetszik, de hosszabb távon untatnak. Ennek ellenére mondom azt, hogy ez a karácsonyi pulcsi KELL. Borzasztó vicces, de tényleg. Persze miért lepődök meg rajta, hogy Dave Grohl szereti az Emperort, szeret ő minden nyavalyát, lásd…..
Először akkor találkoztam a Koroggal, amikor vagy a 97-es vagy a 98-as Szigeten délután elténferegtem a Bahia sátor mellett, bentről meg valami kegyetlen jó zene szólt. Az volt a Korog. A koncerten alig voltak, de akkor még emiatt senki nem bánkódott. Ezt mondják családias…..
Idén április 19-re esik a Lemezboltok Napja (Record Store Day), amikor minden rendes zenebuzi fogja magát, elballag az akcióban részt vevő egyik (vagy több) független lemezboltba, és bevásárol magának ritkaságokból. Itthon két bolt jár az élen évek óta ebben, az egyik a…..
  Ismét egy szépreményű kísérlet arra, hogy bekerüljünk a popzene világatlaszába.   ..
Ó anyám, anyám, megvan az év lemeze (kis mókusok kenyérre is kenhetik, nagy mókusok a fájlmegosztókon is megtalálják). ..
Tas elfingotta magát az Operában, Kalaf áriája közben. Tegnap ebédre csicseriborsó volt, és finom lévén vacsorára, majd ma reggelire és ebédre is csicseriborsót kajolt Tas. Az Operába indulás előtt, a biztonság kedvéért, illetve, hát, hogy ne kelljen tormakrémes molnárkát…..
Új videóklippel jelentkezett a nagyatádi metálszíntér felfutóban lévő zenekara, a Trivium, amelyet először itt, az Egyzene blogon mutatnak meg a rajongóknak. A klippet Zsurzs Éva rendezte, aki korábban is dolgozott már a hordával, többek között ő rendezte előző, sokkoló,…..
Némi vacillálás eredménye ez. Nem tudok választani, ez életem nagy problémája. Minél fontosabb egy probléma, annál nehezebbre esik. A kérdés fontosságával egyenes arányban csökken a határozottságom. A határozottságom pedig amúgy is elég kevés.  "Kompenzáljuk a késői…..
retinaturner 2013.09.20 14:05:15
meleg nyári napokon jólesik a hidegrázás. no, ki szeretne funkzenész lenni? kezeket föl! ..
tollvonás a papíron, ferdén kicsit, felfelé tendálva, hórihorgas befejezéssel. szándéknyilatkozat baszásra, gondolom. és emellett éhségérzet és teltségérzet váltakozása percenként. pukizási kényszer a tömegközlekedésben. rossz szokások, törvények kijátszásának…..
Vannak koncertek, amikre már-már szokásból megy el az ember. Van, hogy örülsz, hogy ikszipszilon zenekar buliját megnézheted. Van, hogy felcsillan a szemed egy fellépő láttán. Aztán van, hogy kiugrasz a bőrödből örömödben. És végül van olyan, hogy Queens Of The Stone Age…..
Terveztem egy bejegyzést a munkahelyi sz*rásról (férfi olvasók kedvéért: szarásról), de az tulajdonképpen az ép belezet saját tulajdonban tudásáig örökzöld téma, bevethető bármikor. Úgyhogy most inkább a futásról fogok írni. Ezt egyszer már megtettem, jé, milyen meglepő,…..
Egy fénykép, amelyen cirmos cica ül a kezemben; hetvenes évek vége, nyolcvanasok eleje, Szmena színvilág, egyfelé konvergáló erős elmosódottság, az Instagram üvölt a receptért, de kiszáműzöm az erkélyre, hadd fagyjon meg éjszaka, hideg van még, üvöltsön attól inkább, kurva…..
hitlerrel bécsben ismerkedtünk meg, egy baráti kirándulással egybekötött hétvégén. szombati nap volt, a schönbrunni erdőtől nem messze vertünk tanyát késődélután, és szalonnát sütöttünk. már javában rotyogott a tűz, amikor megfelelő nyársat találtam a sütéshez, s…..
Boldog szülinapot drága blog! Büszke vagyok rád, mint Bécsnek vára: hogy is ne lennék. Ennyire remek ízlésű háromévessel sem találkoztam még sose. Ezt semmiképp meg nem cáfolandó bár, viszont…..
Ha tériszonyos vagy, és még úszni sem tudsz, akkor ne használd ezeket a hidakat! A nyugalmat megzavarjuk kicsit az alábbi képekkel. Kész? 11.Vietnámban úgynevezett monkey bridgeken kelnek át kisebb vízfolyásokon, csúszós cipő, törött kéz kizáró tényező. 10. Franciaországban…..
A mai posztban a zene kapja a főszerepet. Nem is vonnám el a figyelmet róla, mindössze egy elgondolkodtató zen bölcsességet tárnék elébetek.  A zen: Nehéz a megbocsátás, főleg annak, akire nem haragszol. A csajok: A zene: ..
Akármennyien is próbálkoznak vele az elmúlt időszakban, még mindig le tud kenyerezni egy előadó azzal, ha tudomást sem vesz arról, ami az elmúlt cirka 40 évben történt a zenében. Persze, nyitott fülűnek kell lenni, meg az újdonság, progresszió, miegymás fontos dolgok, de nekem…..
retinaturner 2013.02.20 12:37:58
- Ejnye Mici néni! Amíg azon fulladozom, hogy a blogfelület betöltődése és a jelszó beírása és az új bejegyzésre kattintás alatt eltelő néhány másodperc alatt ki ne fogyjak az ihletbül, hát maga nem megetet ezzel a félig átsült rohadó húsdarabbal, hogy esne a maga fejére a…..
Tinireménységek nélkül maradt a The Voice, a Tv2 tehetségkutatónak is nevezett énekversenye. Tegnap egy adásban hullottak ki a Szécsi-ikrek és istenfélő Henderson Dávid, a legjobb nyolc közé pedig csak olyanok kerültek be a jógaoktató tatár nő mellé, akik már legalább egy…..
A dal nem új már, hiszen még tavaly decemberben írtunk róla, de a lyric videó után most egy rendes klipet is kapott a Hollow, ami az Alice in Chains idén megjelenő nagylemezén szerepel majd. A rendező Roboshobo, aki egy Föld körül keringő űrállomás egytagú legénységének…..
retinaturner 2013.01.11 10:17:17
Egy 2012 legjobb klipjeiből szemezgető ranglistában bukkantam erre a videóra. Miközben néztem a képernyőre tapadt, bazedov-kórtól dülledt retinai implantátumaimmal, szívem halkan, de határozottan az asztalon árvátlankodó, megmelegedett és elszénsavtalanodott pohár tonikba folyt.…..
De ez persze csak egy szar vicc. Valójában The Deep a mai előadó neve, a dal címe pedig It's all a part of me. Semmi köze Elton John-hoz, cserébe viszont kurva jó. Nem is szoktam (már) ilyen jó zenéket posztolni, ami amúgy igen szomorú dolog. Úgyhogy különösen ajánlom a dalt…..
na, végre, vége!  és ezen már a betmen se fog segíteni. ..