Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pasztorella

0 bejegyzést írt és 158 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem lesz népszerű, amit mondok: az a javaslat, hogy a pártok a következő két évben ne kapjanak állami támogatást, a mostani kabinet időszakában az egyik legdurvább, a demokratikus versenyt leginkább korlátozó ötlet. Tudom, hogy a tömegdemokrácia korában megnyerhetetlen az a vita,…..
Mikor van vége a demokráciának? – az elmúlt két év (meg persze két évtized…) egyik slágertémája kétségtelenül ezen kérdés körül forgott. A vitában folyamatosan azt képviseltem, hogy érdemes elválasztani egymástól azt, ami nem tetszik, nem szép, nem jó, attól,…..
Varánusz Gyurcsány csőre töltve 2011.10.23 05:15:00
A 2010-es országgyűlési választásokon a választópolgárok nem csak forradalmat hajtottak végre a szavazófülkékben, hanem egyértelmű üzenetet küldtek az MSZP-nek is: ezt, ebben a formában nem kérik, 4 év kényszerpihenő minimum, gondolkodósarokban térdepelés a…..
Pasztorella 2011.10.23 09:46:16
Előző posztomban csak szőr mentén érintettem a szocialisták belső viszályát, a Gyurcsány hívők és a status quo érdekeltjeinek konfliktusát. Ennek kapcsán kezdtem el összeszedni, hogy hol is tart ez az ügy, mert hallani nem sokat lehetett róla az utóbbi időkben. Valóban, a…..
Újabb és újabb területeken hallani elvonásokól. A hvg.hu megkérdezte Szijjártót, hogy: "Meddig akarnak arról beszélni, hogy nincsenek megszorítások Magyarországon, miközben vannak?" Szijjártó válasza: "Mindaddig, amíg nincsenek, mert megszorítások nincsenek,…..
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
Pasztorella 2011.08.06 16:33:48
És büntetésképpen Orbán Viktort is el kéne vinni Dachauba, hogy lássa, hova vezet, ha egy egész népet állami erőszakkal akar átnevelni, különösen álszent módon, olyan erényekre, melynek maga nagyon is híján van (igazság).   *** Nemrég Dachauban jártam, az első,…..
Pasztorella 2011.06.24 01:10:59
@anonymand:

fiatal házas vagyok)".
És? Ilyenkor itt firkálsz!?
Szégyeld magad!
:)
Pasztorella 2011.06.24 07:48:33
@anonymand:

nem találtam a cerkám." Hm. Hát az baj.
Ha Te kéred?! " szégyellllem" . Jó lesz? ha így írom?
Igen?
:))))))))
Coming out: nagy gyümölcsjoghurt-evő vagyok. Egész pontosan minden reggel egy pohárral bedobok ebből a kellemes tejtermékből, másra nincs is nagyon idő, ehhez viszont ragaszkodom. A reggel érzékeny időszak, közvetlenül felkelés után az ember még szívesen fogad egy minimális…..
Bár a politikai szereplők és csatolt részeik hatalmas energiákat mozgósítanak, hogy kizárólag az igazság egyik részéről legyen szó, a pártok támogatottságának alakulása kapcsán (a részletes adatok itt) már megint két állítás egyszerre igaz. A Fidesz valóban nagyon sokat…..
Pasztorella 2011.05.14 09:41:56
@álomszép:

Na. ja. Most még teljes a "képzavar". De ki fog az tisztulni.
És eldől, ki fog menni abba a "bizonyos" levesbe, amiről korábban írtam.
Na. ja. igen akkor.... ami már távol van, de mégis közel!!!

:)))))))))))
Nem lett különösebben nagy ügy abból, hogy Zagyva György Gyula, jobbikos képviselő egy parlamenti sajtótájékoztatón szamurájkardot rántott, hogy ezzel illusztrálja, milyen fegyvereket használnak az általa cigánybűnözőnek nevezett személyek. A médiaesemény célja bizonyára az…..
Pasztorella 2011.05.08 19:46:47
@szaktatar:

Az önvédelemhez nincs, de a fegyverhasználathoz igen. Ki, milyen körültekintéssel, gyakorlattal használja azt. és mégis megtörténhet a baj.
Egyébként nem tartozom a kommentemet megmagyarázni.
Pasztorella 2011.05.09 09:34:53
@szaktatar:

Már bocsánat! milyen álszent dumáról beszélsz.!

"legálisan tartott lőfegyver magánkézben: alig 57 ezer. (Főleg gázpisztoly.) Annál többet tartanak engedély nélkül. A bűncselekmények zömét ezekkel követik el.

– Ilyesmi mindig volt, mindig lesz, még az állampárti időkben is találtunk titkos fegyvergyűjteményt. Ma is fény derül egy-egy arzenálra."

Ezért kell jobban szigorítani a törvényt, hogy ezek az "agynélküli gyökerek" ne kaphassanak fegyvert. Igaz teljes biztonsággal kiszűrni nem lehet, de még nagyobb visszatartó erőre van szükség.
Pasztorella 2011.05.09 09:40:47
@szaktatar:

Hm. Ez nem Amerika! Ez itt Európa! Magyarország!
Úgy gondolom, itt az önvédelmi fegyvertartáshoz még nem nőtt fel eléggé a társadalom. legalább is egy csoportja.
Egyfajta "kúltura" is kell hozzá.
Nem pedig az, hogy "két ellopott uborkáért" lőni kell!!!!!! Áramot vezetni a keritésbe, ez nem járható út.!!!!!
Ha visszagondolunk a néhány hónappal ezelőtti politikai vitákra, még élénken emlékezhetünk arra, hogy sokan voltak olyanok, akik ettől a ciklustól valami nagyon mást vártak. Féltek vagy reméltek, de abban egyetértettek, hogy ami most jön, az minőségében lesz más, mint a…..
Pasztorella 2011.05.08 21:55:25
Orbán V. a 2010-es választásokon a pártja elsöprő győzelmét 1956-hoz és 1990-hez hasonlitotta."

Igaz ehhez az elsöprő győzelemhez kellett az öszödi beszéd is.:) úgy gondolom.:)

A párt választási programját a munka, otthon, család, egészség és rend köré épitette. Mindig értet ahhoz hogyan szólitsa meg a népet, konkrétumokat nem fogalmazott meg, ezért abból mindenki azt "hallott" ki amit éppen akart.:)

Azok az emberek csalódtak legnagyobbat, akik a csodaváró hangulatban, az hitték, hogy életminőségük javulásában valóban változás következik be. A szegények, a perifériára szorult rétegek.
- A bankadó, a különadó a fejekre hullik vissza áremelkedés formájában.
- Az egykulcsos adó bevezetése, a magaskeresetüeknek kedvez. Igy egyre jobban mélyül az a bizonyos szakadék a társadalmi rétegek között. Lassan már csak gazdagok és szegények lesznek. Eltűnik a középréteg.
- A nyugdijpénzek államositása, ill. a nyugdijak megvédése.
- Munkahely teremtéssel, igaz indultak közmunkaprogramok, de abba sem fér bele minden rászorult. Éppen az a réteg, amely kilátástalanságban, vidéken él.
- A táppénz lecsökkentése.
Hogy csak a leglényegesebbeket emlitsem, amely azt a réteget sújtja, akik legjobban rászorultak volna arra, hogy kicsit többet keressenek, jobban éljenek, ne csússzanak még lejjebb.

Nem csodálkozni, hogy a kormány népszerűsége egyre jobban csökken, fokozódik az elégedettlenség, a sorozatok tüntetések.
Pasztorella 2011.05.08 22:45:45
@parlamentarista:
Tévedés! Szerintem nem csak a fideszértelmiség csalódott.
Sok-sok ember csalódott. Meg kell kérdezni Őket, de mondják maguktól is.
Egyébként semmi sem lehetetlen, akik elpártoltak a fidesztől bármelyik párthoz vonzódhatnak még a választásokig.
Az Lmp. hát?... a választások előtt nekem az volt a tapasztalatom, hogy akik az Mszp-től távolodtak el, inkább azok szavaztak oda.
De az is lehet, hogy én ... nem jól tudom..:)
Pasztorella 2011.05.08 22:50:19
@Blogger Géza:
Hm. Valóban! Az intézkedések irányán meglepődtem.!!!! Több mint meglepődés, sokkal több!!!!

Azt hiszem ebben az egy gondolatban minden benne van.
"Holnapra sajtótájékoztatót hívok össze. El fogom mondani, hogyan értékelem meggyanúsításomat, és azt is, hogy mit fogok tenni. Teszem a dolgom. No pasaran!" – írja Gyurcsány Ferenc, utalva a spanyol polgárháború idején híressé vált antifasiszta jelmondatra.…..
Pasztorella 2011.05.03 00:26:11
@álomszép: :)

Semmi képpen nem fog akkora politikai hasznot hozni, mint esetleg várnak. Arra biztosan jó lesz, hogy "sokaknak" esetleg elégtétel lesz. No. meg arra, hogy a nemzetközi politika, és a világlapok újra "ránkfigyelnek".

:)
Pasztorella 2011.05.03 10:14:38
@panelburzsuj:
Komolyan?
Pasztorella 2011.05.03 13:05:03
@panelburzsuj:
hm. Te milyen utálatos vagy!!!
törökgáborelemez 355. Na dnye 2011.04.28 21:02:00
Ma pontosan hét darab levelet kaptam, amelyben – különböző stílusban – arra szólítanak fel a kedves olvasók, hogy fejezzem be a gyáva hallgatást, és írjak végre valamit a gyöngyöspatai eseményekről. Tényleg tudatosan nem akartam írni az ügyről, de más okból: a…..
Pasztorella 2011.04.29 10:48:27
@porfelhő:
Jól van! Ne hagyd magad.
Én "mindig a gyengébbnek szurkolok"!
Ne foglalkozz velük mit írnak. legfeljebb mennek abba a"bizonyos levesbe" .

Tudod "az ész elment a mezőre, halmozódik a feszültség és egyszer csak robban".
Ilyen ez.
:)
Holnap, húsvéthétfőn Schmitt Pál aláírja az új alkotmányt, s ezzel lezárul egy fontos és kritikus szakasz a második Orbán-kormány életében. Az alkotmányozással kapcsolatos korábbi szövegeimet nem ismételem meg, most már érdemes arra figyelni, hogy miképpen alakul a dokumentum…..
Pasztorella 2011.04.25 18:13:56
@porfelhő: :)

Bezony! Te is elgondolkodhatsz. Könnyekkel teli egy év!

A lényeg, irhattál kommentet.:)
Itt a történelmi húsvét, és az új alkotmány.

Áruld már el! neked semmi nem elég!?
:)
Több megoldás merül fel – mondta ma Lázár János a Klubrádió műsorában a hamarosan a parlament elé kerülő választójogi törvény kapcsán. Most, hogy lezárult az alkotmányozás, a - sokszor emlegetett - hatalmi viszonyok és a politikai pártok versenyhelyzete szempontjából a…..
Pasztorella 2011.04.21 22:35:52
@porfelhő: :)

Na! Végre!
Tudod? Az a bizonyos "leves" ? tavaly irtam.!

:)
Pasztorella 2011.04.24 17:18:46
@porfelhő: :)

Hm. Millyyen igaz! "Akkor" nem kellett volna "elfelejtened!! írni sem kellett volna!!!
Vagy még is??!!

:)
Vasárnap parlamenti választások voltak Finnországban. A békés, konszenzuskereső, jóléti demokráciák észak-európai, sokszor pozitív példaként emlegetett modelljén ismét csúnya makula keletkezett. Illeszkedve a svéd, a dán és a holland fejlemények által rajzolt trendhez a…..
Pasztorella 2011.04.20 22:29:15
@juditka*: :)

"Azok" a fiatalok esetleg írni, olvasni nem tudnak, de van, lesz? "kiképzőtábor!
hm. Nem gondolom, hogy ez lenne a jövő útja.
:)
A 2010-es parlamenti választás egyik fontos eseménye volt, hogy hosszú idő után nem csupán kikerülni lehetett a törvényhozásból: a MIÉP 1998-as „fehér hollós” bekerülése után most két új politikai erőnek is sikerült átlépnie a küszöböt. A Jobbikkal és az…..
Pasztorella 2011.04.02 22:33:48
@porfelhő: :)
Látom! Egy egész nap kellett mire felfogtad. mit "üzen" a mosoly!?
Van ilyen. üzent neked a "tanárod".
Gondolom. Igen.
:)
A Tárki ma nyilvánosságra hozott kutatása szerint a Fidesz támogatottsága elérte azt a kritikus, a teljes népesség kevesebb mint egyharmadát maga mögött tudó szintet, ahol az MSZP járt 2003 tavaszán. A különbség persze látványos: miközben akkor a csökkenő támogatottságú…..
Pasztorella 2011.03.26 22:04:15
@jjulie: :)
Jaj. de buta vagy.
elnézést, bocsánat!" te átaludtad a 2006-os évet, " bocs. az elmult egy évet? teccccik emlékezni ugye? vagy nem?
:)
Pasztorella 2011.03.26 22:08:08
@porfelhő: :)
Neked meg tényleg elment az eszed?!:)
No. mindegy had utáljanak, ne törődj vele! Legfeljebb mehetnek abba a "bizonyos levesbe", tudod. tavaly irtam.?!!
:)
Ma, pontosabban már tegnap, Makón jártam, egy ottani civil szervezet meghívására. Érdekes kérdéseket – és a program végén még csodaszép makói hagymát is – kaptam, melyek közül most egy olyan felvetéssel foglalkozom, amelyet régebben első hallásra élből el szoktam…..
Pasztorella 2011.03.18 21:51:52
@porfelhő: :)

Majd egyszer "elzavar" ! és akkor irhatod mindig.függetlenül attól, hogy igaz. mert valóban az:)
Majd lesz neked bocsánat! mehecccc te is a "levesbe" . tudod irtam egyszer?!
:))))))))))))))))))
Az előző bejegyzést – elnézést kérek érte – szándékosan félbehagytam. Kíváncsi voltam azon a ponton a véleményekre, a reakciókra, s különösen érdekelt, hogy mit szólnak az olvasók a cikkben elhelyezett Sztálingrád-utaláshoz. Nem kellett csalódnom: valamennyire…..
Pasztorella 2011.03.17 17:28:42
@porfelhő: :)
Jaj! De buta vagy! Hát tudod, hogy volt ilyen?! Még "küldemény"
is érkezett. A "feladója" meg azt sem tudta hirtelen, hogy "fiú e avagy lány"!
A "másik" meg azt irta neki, hogy "az eredeti jobban tetszik, szebb". bezony.
volt ilyen, használd a kis eszecskédet!
:) )
Magam is meglepődtem, hogy mennyire nehezen szántam rá magam ennek a bejegyzésnek a megírására. Magyarázat persze akad, a tavasz fantasztikus újrafelfedezésétől a négy napos munkakerülésig. De az igazi indok sokkal inkább az, hogy magam sem rajongok az efféle elemzői…..
Pasztorella 2011.03.14 16:22:00
@armanda*:
Azt meg elfelejtetted irni, hogy mikor védte a miniszterelnök a médiatörvényt, az EP. képviselőket "kitörte a frász"!
Nem tudták elképzelni, miért kell harcolni, és hogy most mi?van!
:)))))))
Pasztorella 2011.03.14 16:29:18
@armanda*:
"Megszokják" ! Mit? az eddig hozott intézkedések, a bankadó, a különadó, a "fejekre hullik vissza". A többi intézkedés megszoritás, az egykulcsos adó a kiskeresetüeket sújtja.
Nincs több munkahely, nem élénkül a gazdaság.

Szerinted mit lehet megszokni? Na.ja. a szegénységet.
:(
Végre itt van előttünk a Fidesz-KDNP közel véglegesnek tekinthető alkotmánytervezete. Alapvetően most is ugyanazt gondolom róla, amit már tavaly december elején a koncepció ismeretében írtam: a kormány – a korábbi közjogi barkácsolási hajlandóságát ismerve –…..
Pasztorella 2011.03.13 10:31:47
@jjulie: :)

az "ikertestvéremmel" nem lehetsz ilyen gonosz!
modd már meg, ill. ird már meg" Te "átaludtál" egy évet?
miért csinálod ezt?! tudod?
:)
Pasztorella 2011.03.13 10:42:07
@álomszép:
De még mennyire! Vele akar "dolgozik" reggeltől, estig.

"tudom"

:)