Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GHG

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régi sztori, kerestem is sokáig, mire rátaláltam, Pista múltkori posztja miatt jutott eszembe. Még a 2010-es nagy belvizek idején sikerült valakinek egy gumilánctalpas John Deere kombájnt fülkéig a sárba ásnia. Aki látott már ilyen gépet közelről, tudja, minden egyes alkatrésze…..
GHG 2015.03.20 20:31:06
@1kutya: Jaja! :D De kíváncsi lennék mi volt a jutalma a vezetőjének...

.. meg hány köbméter vízzel mosták le ezeket a gépeket az akció után :D

... meg aztán a hókifli (Penny reklám agybaj után szabadon) :D

De egyébként ez inkább a 100 milliós kategória. Csak egy példa használtan www.mascus.hu/mezogazdasagi-gepek/hasznalt-kombajnok/john-deere-s680i/mwkvjphz.html
Csak kérni kellett, máris tele a levelező listánk hazai autós közlekedési videókkal. Ez itt már az olvasói dashcam-termésből való. Róbert rögzítette, aki egy decemberi estén nézte meg közelről, milyen egy rajtakapott buszsofőr reakciója. December közepe táján a Verseny…..
Igen: Afrikában meg éheznek. Addig is nézzük, milyen klasszikus hibákat érdemes elkerülni, ha jót akarunk.     Nem rugózik kifelé a szár Érdemes megnézni vásárlás előtt, mi van, ha kifelé feszítjük a napszemüveg szárait. Ha a szár erős, és nem rugózik kifelé,…..
Levelet kaptunk, Csiszár Jenőtől, nem közvetlenül persze, nem vagyunk olyanban, és mivel nekünk is szólt, hát leközöljük, így tisztességes. Egy megjegyzésünk azért van: a műsorvezetőt kerestük telefonon, három számát ismertük, ebből az egyiken nem ő vette fel, hanem egy…..
A szigetelőszalagot is oldja a gázolaj  - Itt vagyok a Rakparton és megállt az autó – búgta a telefonba feleségem. A legjobb hely az elakadásra. Másodszor csinálja, rutinja van benne.  Érdekes a közlekedőtársak reakciója, a villogó elakadásjelző és a kocsi mellett…..
GHG 2014.08.02 09:50:37
Turbófeltöltőt vásárolna, motort csapágyaztatna, vagy inkább elmenne tíz napra a Balatonhoz a családjával? Érdemes az autó karbantartására odafigyelni, sok pénz múlhat rajta. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
GHG 2014.05.09 10:48:21
@novothauto:
"Ha önnek ilyen motorral szerelt Peugeot-ja, Fordja, Mazdája, Citroënje vagy Volvója van, kérem, figyelmesen olvassa el ezt a cikket."

Még annyit tennék építő jelleggel ehhez a cikkhez, hogy a sorba odavenném a MINI-t is. :D :D :D Tuggyamá' mire gondolok!? :P
GHG 2014.05.09 10:50:13
@Bobó: Azért egy minimális hibaleírás segíthet pontosítani a potenciális szakik körét. Nem mindenki villanyász, vagy nem mindenki szerel motort és egyebek. Milyen jellegű a probléma? :D
GHG 2014.05.09 11:42:26
@Bobó: A Fordot passzolom, a Citroent vidd be a Kerepesi úton a Wallisba (a Váci úton ha jóltom' már nincsenek) ...
Nem lopott, de még csak nem is egy ráérős turista autója a marrákesi magyar Polo. A Macan tesztútján szúrta ki Csikós a poros aszfalton, sárga lámpafényben álló szürke VW-t. A teszt után megírta ezt a posztot, hátha megoldódik a rejtély. Fél nap se kellett, és meglett a tulaj,…..
GHG 2014.04.29 18:14:46
Nyitott ajtóval hagyta a kereszteződés közepén autóját, hogy a beszóló kerékpáros után rohanjon, egy sofőr a XI. kerületben, a Fehérvári út és az Etele út kereszteződésében. Az E-tanu blog szerint a személygépkocsi az Etele útról kanyarodott balra a Fehérvári útra,…..
GHG 2014.04.27 13:39:50
@Hajdú Peter: Faszkalap autósok, hm?
Akkor nem is véletlenül az a rossz beidegződés a kerékpárosokban, hogy amivel ők közlekednek, az nem jármű...?
Bárki aláírhatja, hogy a kerékpárosok úgy jönnek-mennek mindenhol, mintha nekik lenne alárendelve minden. Árkon-bokron mennek keresztül, aztán meg ha elütik őket, csak lesnek.

Haverom (nem elütött!) elsodort egy biciklist pár éve, aki neki jobb oldalon előzte az álló kocsisort, majd elért a kereszteződéshez, ahol a biciklis egyenesen akart továbbhaladni, ő meg jobbra le.
Biciklisünk tekert mert megvette... ő nem volt tekintettel senkire, csak ment. Ellenben szerencsétlen gyerek aki kétszer is jobbra nézett és a tükrében sehol nem volt a majom, megszívta, mert még ő fizetett és járt bíróságra meg ilyenek. A mai napig nem értem a sztorit, vagyis értem, de el nem fogadom.
S megjegyzem, hiába tekint valaki hátra, a kocsiból sokkal korlátozottabb a kilátás, mert még akkora kiterjedésük sincs mint egy motorosnak, lehetetlen észrevenni őket.
Szóval át kellene alakulnia a nézőpontnak, hogy ne az autós vigyázzon rájuk, hanem ők magukra.

www.delmagyar.hu/szeged_hirek/kozlekedesi_gumicsont_leszalljak_vagy_ne_szalljak/2239943/

"...az NKH válasza és KRESZ-értelmezése szerint nem csak a gyalogátkelőn, de – ahogy írják – minden úttesten csak kerékpárt tolva kelhetnek át a biciklisek, ha nincs kerékpáros átvezetés. ..."

"Az NKH levele így folytatódik: „A kerékpáros a gyalogos-átkelőhelyen a gyalogosokkal elvileg párhuzamosan halad, elsőbbségadásról ekkor nem lehet szó. Ha ez az átkelő csak zebra, ott nincs mód átbiciklizni, ahogy alapesetben a járda sem a kerékpárosoké, ezért leszállva át kell tolni a kerékpárt a gyalogos-átkelőhelyen. Ha a kerékpáros kijelölt gyalogátkelőhely mellé felfestett kerékpárút-átvezetésen akar átkelni, a párhuzamosságot kihasználva leszállás nélkül is áthaladhat az úton, ha a gyalogosokkal együtt vagy tőlük függetlenül az úton haladó járművektől az elsőbbséget megkapta."

Szerintem ezek is egyértelműek, és 1.5sec alatt találtam ilyen tartalmat.
Belsőség Magyar Polo Marokkóban? 2014.04.25 14:05:39
Történik, hogy az embert meghívják egy kicsit vadonatúj Porschét vezetgetni Marokkóba, egész pontosan Marrákesből (Marrakech, Marrakesh) indulva fel az Atlasz hegységbe, berber falvak között kanyarogni, szédítő mélységek fölött elporozni csúszós földutakon. Nem rossz…..
A Mazdám aksija célul tűzte ki magának, hogy az őrületbe kerget a random kamikaze akcióival. Gondoltam túljárok az eszén, és beszereztem egy aksitöltőt. Na de ahhoz helyváltoztatásra kellett volna bírni az aksit, ami sehogy sem akart magától bekövetkezni, így az internetet…..
Nemrég megkérdeztünk titeket, hogy mire vagytok kíváncsiak az Autókereskedők tévésorozattal kapcsolatban. A kérdéseiteket el is küldtük Mike-nak és Eddnek, végül csak néhányat válaszoltak meg. Ti emiatt jogosan kissé csalódottak is voltatok. Ez feltűnt Megyeri Zsuzsinak is, a…..
GHG 2014.04.02 18:58:39
@area_51: Először azt hittem a "Kakadal" jön! :D
De nem olyan rossz gratula! ;)
GHG 2014.04.04 21:15:34
@area_51: ENTER! :D Nálam te nyertél :D :D :D
Sportkormány, pótféklámpa, sportlégszűrő, xenon? Akár ezekért is ugorhat a műszakid. A rendőrök már akcióznak. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
GHG 2014.03.21 22:04:07
Ott a pont bassssszameg! Évek óta mondogatom azt, ami a posztban le van írva. A veterán autók vizsgájához (mint pl. a FIVA) hasonlóan létesítsen a mélyentisztelthatóság' lehetőséget az ilyen autók vizsgáztatására oly módon, hogy ne a Kalányos Kevinkoszner autószervizes kisvállalkozó pénzén levizsgázott, 2-3 hónapos nevetséges vizsgáztatói képzésen jogot nyert egyébként "autószerelő de sosemvoltamszerelőcsakszereztempapírt" Lakatos Vindízel dönthesse már el egy személyben, hogy az adott autó alkalmas-e a közúti közlekedésre (aki nem mellesleg megvesztegethető), hanem legyen néhány dedikált, igenis hozzáértő banda, aki fogja magát, és igenis megvizsgálja azt, hogy az adott átalakítással megfelel az adott autó a közúti közlekedésre, ha nem, akkor támponto(ka)t ad, milyen fenntartásokkal (értsd: korlátozásokkal) vehet részt benne. Mindemellett írásos, fényképes dokumentációt adjon és vezessen ez a bizottság (mert azért az sem buli, hogy levizsgázik valahogy, aztán felkerül a kocsira még ez is meg az is, ami meg már pl. tök veszélyes/szabálytalan ... ), hogy a hierarchiában elhelyezkedéssel már tisztában lévő útszélén állítgató karhatalom hivatalosan és jogszerűen végezhesse a munkáját.
Ezer sebből vérzik itthon ez a tuning őrület, az igazi baj hogy azok sem értenek igazán ehhez, akik tűzközelben vannak (mert nem azért kerültek oda mert értenek hozzá, hanem mert örökölték a pozíciót). Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a szituáció évekkel ez előttre, mi több, már inkább évtizedekkel ez előtti időre nyúlik vissza, és még soha nem történt nem hogy egy-, semmilyen lépés annak érdekében, hogy élhető irányba mozduljon el a helyzet.
Idehaza nem tudsz egy keményen-, de amúgy tényleg szakmailag is kiválóan-, biztonságosra átépített autót forgalomban tartani, legálisan vizsgáztatgatni, használni. Nincs is rendszer, ami szar lehetne. Nincs semmi. És ettől szar.
Innentől kezdve jönnek azok a dolgok, amiket mi a mindennapokban tapasztalunk:
"az a köcsög rendőr igazolást, engedélyt kér, de nekem nincsen, meg amúgy is így vizsgázott le és különbenis..."
Csakhogy annak a köcsög rendőrnek elvileg a jogszabály szerint kell eljárnia. Arról meg nem ő tehet hogy az a jogszabály szar, vagy nincs, hanem az, akik megalkotják vagy nem alkotják meg azokat.

Na ezt be is fejezem mert reggelig tudnék mesélni,és nem hallomásból, hanem sokéves tapasztalatból, minden oldalról.

Annyit még azért megjegyeznék, hogy az elmúlt évek és a mostani galeri tanúsága szerint, ezen a tunyingsón is az átépített autók mellett !!!NÉHÁNY KIVÉTELLEL!!! hazánk összes lotyója képviselteti magát. Ennek megfelelően jelen lesznek a "wannabí sztárok", a tapló-agyatlan hülye gyerekek (ráadásul csoportosan, még nagyobb mellénnyel), emiatt minden ingerenciám elmegy attól, hogy kimenjek, és az esetleg tényleg engem is érdeklő vasakat megkukkoljam.

A legnagyobb respekt amúgy azé, aki rohadtuk részt sem vesz az egészben... Kovi! A TuttiFrutti pápa...
Tudja ezt ő is... biztos már napokkal a kezdés előtt lázban van/volt, mert a Goldengate ilyenkor tuti hosszabb időre megsokszorozza a látogatottságát. Megjelennek ugyanis a són' készített, direkt jól elcsípett fotók az oldalon az említett lotyókról, amire még a szerző is visszatér recskázni.
GHG 2014.03.21 22:25:19
@TaaT: Papa, te jókat mondasz. Pacsi! ;)
Eredetileg a Csepel Autógyárról akartam írni, de végül egy Légoltalmi bunker lett belőle. Nem gond, önmagában is érdekes, bár valamivel kevesebb autófílséget tartalmaz. Nem egy szívderítő látvány Gyerekként naponta HÉV-eztem el a gyár mellett, és bámultam eleinte a…..
GHG 2014.03.20 13:05:51
@EddieCivic4g: Hehehehehehhheheheheheheeeeeeee :D :D :D
Nevettem/nevetek a kommenteden, de ugye azért legbelül tudjuk hogy ez elég szomorú a maga valójában (mármint ami történt, amire gondolsz).
GHG 2014.03.20 18:31:55
@EddieCivic4g: Belülről vagyunk férgesek évtizedek óta, mindig is mondtam ... Nekem egy gyártelep előtti vasútállomás volt a kedvenc helyem (sok más pajtásommal együtt) úgy 15 éves koromig. A gengszterváltás' után meg lineárisan pusztult az a gyártelep, s vele együtt az állomás is. Ma már 4 félig-meddig összedőlt fal van csak az egészből. A többit mindenki sejti... :(
Tények és elméletek, csak a miheztartás végett. Szándékosan ugrasztották ki a nyulat a bokorból? Beáldozták Ricciardo pontjait? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Túl jól sikerült egy cseh egyetem népszerűsítő reklámfilmje. Az Opavai Sziléziai Egyetem lehetővé tette diákjainak, hogy bekapcsolódjanak egyetemük népszerűsítésébe, csináljatok promó videókat! Az eredeti tervek szerint a rektorok választották volna ki a beérkező legjobb…..
Ahogy a frissen megvett Fiat Ulysse-t vittük Szentendréről az M0-on, pár dolog kiderült. Például, hogy nem rosszabb, mint amilyennek elsőre tűnt. A mosatásnál kiderült, hogy sehol sem ázik be, és hogy a kilencvenes évekből, franciáktól származó, sötét színű autókkal…..
GHG 2014.01.11 10:02:23
Heheheeee
Rá kell tenni a piros ajtókat, és fóliázni az egész kocsit, mint Mike meg Edward. (
www.car-components.co.uk/cars/4026404.jpg )

Félretéve a vicceskedést. Meg tudom érteni a választást. Kevés annyira kényelmes kocsi van, mint a PSA termékek.
Lehet kényelmes egy VW, egy BMW, bármi, de azok mindig valahogy "feszesek" maradnak. Olyan mintha a nappalit hasonlítanád össze a hálószobával. Aludhatsz a nappaliban is, de sosem kapod meg azt a feelinget, mint a hálóban. És ebben a sztoriban a VW,BMW, stb. a nappali, a PSA meg a háló... :) Megjegyzem, Skodám van. Hehehheeeeeee

Egyébként meg mit ér az élet autós szopóágak nélkül? :D Milyen már az, hogy csak beülünk mindig és csak megyünk??? :D
Belsőség Ilyet még nem láttál! 2013.12.23 18:33:19
Egy bocsánatkéréssel szeretném kezdeni a képek minősége miatt, de csak telefon volt nálam, annak is koszos volt a lencséje, és a nagy kapkodásban elfelejtettem megtörölni. Cápa barátomnál jártam, szintén nepper, iszonyatosan tud alkudni, egy isztambuli bazárban ríva szaladnának…..
Belsőség Hazavágtam az autómat 2013.12.14 06:48:39
Még a jogosítvány kézhez kapása előtt, 2008-ban vettünk egy új SX4-et. Tudom, rohadjak meg. Édesanyámmal ketten élünk, ő már nem vezet (azért vagyunk még életben), két hozzá nem értő nő pedig gyilkos kombináció egy autónak. De nagy volt az öröm, csak sajnos nem tartott…..
GHG 2013.12.14 11:13:37
Nem baj Lilla. Sok sikert a továbbiakhoz, jó kis gép ez a Mazda mindentől függetlenül, nekem még tetszik is (attól is függetlenül hogy Skodázok, perverz vagyok, mi? :D vehhehee ).

A tulajdonostól és az esettől függetlenül, általánosan azonban az a véleményem, hogy a hazai autópark állapotárt a nepperek szorgos munkájától függetlenül mi magunk is tehetünk - genya leszek, én mondjuk tuti nem -.
Ez jórészt köszönhető annak, hogy atyáink nem teszik tele pénzzel a zsebünket hogy gondoskodhassunk az igáslovainkról, de sajnos azt is be kell ismerni, hogy a többség le se szarja az autóját (nem feltétlen a TC közösségre gondolok, mi csak egy kis szelet vagyunk a nagy tortából). Nem figyel rá a többség, nem is akar, nem is veszi észre még a kirívó dolgokat sem, mert - ismét- nem akarja. Ezért van az, hogy minden autónak rengeteg esetben menthetetlenül elrohadt az alváza, kilóg a bele (motorhibák tömkelege), életveszélyes a futóműve, és még belül is hányinger...
Rengeteg emberrel találkozok nap mint nap, jönnek, ez van meg az van a kocsival. Van egy alapprobléma. Azt megoldod, de elmondod neki hogy "ez is, ez is, az is, amaz is, ja és még ez is és az is szar a kocsidon", amire jön a válasz, nembaj, úgyis megy eladásra???????????????????????
Tényleg(???), akkor pláne meg kellene csinálni ombre'!!!
Abba nem is megyek bele, hogy ez sokszor csak kamu, mert az emberek csak kis része tudja, hogy a pénztelenség nem szégyen, az autó viszont létszükség. Sok olyan eset lenne, amikor lépcsőzetesen végigmenve a problémákon, el lehetne érni a biztonságos, patika állapotot.
Mindehhez csak fel kellene ébredni. Ha ez megtörténne, Lillának is lehetne fasza verdája, a tisztességtelen(!!!) nepperek meg éhen halnának végre...

És itt akkor felébredek, és a kezem belelóg a bilibe... tudom... :(
GHG 2013.12.14 14:17:48
@Never: Ez így igaz!
Csak viccelt Balázs, amikor élő adásban buzizta le az egyetemistát, aki fellépett az ellen, hogy a lányokat ingyen engedik be bizonyos szórakozóhelyekre. Teczár Szilárd többször hangsúlyozta, nem az ingyenbelépőt irigyli a lányoktól, hanem szerinte az ilyen jellegű helyek pusztán…..
A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2013. augusztus-októberben 57 ezerrel többen dolgoztak, mint 2012. ezen időszakában. A munkanélküliek száma 29 ezer fővel csökkent a tavalyi év azonos időszakához képest. Ezek biztató adatok, ugyanakkor több kérdés merül fel. Kik…..
GHG 2013.11.29 19:33:09
@Szelid sunmalac: Egyetértek!
Ráadásul küszöbön van 2014. Innentől k..va releváns a cikk. :D :D :D :D :D