Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gizibaba

149 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiskamasz korom óta fontos a zene az életemben.  Először csak az otthon is hozzáférhető tartalmak, így az Omega, a Dolly Roll, Neoton Família, meg az akkoriban pörgő Modern Hungária (ne kérdezd, honnan és miért!), valamint a nagy kedvenc Első Emelet lett rongyorsa hallgatva, aztán később a…..
Szerintem engem taszítanak a turisztikai célpontok.  Mi vagyunk az a család, akik rendszeresen ráfaragnak a lefoglalt, tervezett szobafoglalásokkal, habár kezdem azt hinni, hogy a gyerekeink mázlisták, csak a 18+ korosztály szenvedi ezt az átkot. Ha belegondolok, hogy amióta gyerekeink vannak, még…..
Igazából szégyenletes, mennyire nincs időm lejegyezni családunk eseményeit, pedig idestova 1 éve vagyok HTB. Ez alatt az egy esztendő alatt nagyjából rendbe szedtem a saját és a gyerekeim lelkét, felgöngyölítettem pár hagyatéki ügyet (megjegyzem, az FBI-nak is becsületére vált volna némelyik), és…..
Majdnem minden gyereknek van legalább egy olyan kincse, amit alváskor mindig magánál tart. Na jó, a szülein kívül :) Nálunk ez úgy alakult, hogy mindkét saját gyereknek egy takaró lett a kedvence, habár különböző módon váltak ezek kincs kategóriássá. Boti még babakorában örökölt Ábeltől egy…..
Amíg a gyerekek kicsik, minden szülő (tisztelet a kivételeknek, és a mártíroknak) arról ábrándozik, hogy majd egyszer végre jól kialussza magát. Egy mit sem sejtő szombat reggelen, egy hirtelen jött kósza vasárnapon, vagy egy égből pottyant ünnepnapon, amikor teszem azt se suli, se meló. Aztán a…..
Van nálunk egy szabály: lakást átrendezni, vagy bármely nagyobb módosítást abban eszközölni kizárólag vasárnap lehet. Ezt a gyerekek vezették be, akik egy ilyen alkalommal megállapították, hogy általában a nagyobb lakberendezési eseményeimet éppen erre a pihenőnapra szoktam időzíteni. Mégpedig…..
Május végén született egy tíz éves fiunk. Ő előtte is meg volt már születve, csak májusban költözött át hozzánk, mivel Kati néni kórházba került (ahonnan sajnos már nem tért haza többé). Nem olyan ez, mint amikor örökbe fogad az ember – habár még azt sem csináltam soha, tehát annyira nem látom,…..
Az alábbiakban álljon itt egy erős merítés az elmúlt két és fél évből, gyerekeink szemével. Lehet találgatni, melyik mondat melyik gyerek foga kerítésén szökkent által: Nézd! Laggol a Molly. Ott rugózik a kanapé előtt, és nem tud felugrani. Anya, most nem érek rá kártyázni, leveleznem kell Justin…..
Erősen pittymallott a tavasz még, amikor a fiam az állatorvos-látogatás kapcsán azt találta mondani: kapjon a kutya ELVESZETTSÉG ellen is oltást, mivel akkor sosem kell majd keresni.    2 és fél évvel korábban... Petyával megbeszéltük, hogy a gyerekek kisállatot szeretnének, és ha lehet,…..
Azt se tudom, mikor hagytam abba az írást… Azt hiszem, egy olyan fájdalmas pillanatnál történhetett, amikor még volt kedvem gondolkodni. Utána már nem volt kedvem, és inkább nem hagytam kifolyni a billentyűzetemből azt, amit nem jó elolvasni. Nem jó, mert túlságosan fájdalmas visszaolvasni. Vagy…..
Olívazöld tésztaszűrő Frenk 2017.09.23 21:01:39
"A magyar nyelv kimeríthetetlen. De azért mi naponta megpróbáljuk." (Petya, 2017.) Tökre bírtam, amíg a gyerekek egészen kicsik voltak. Fárasztó volt, de minden nap tartogatott valami örömöt, és az egészet átitatta a kisgyerekes, babaszagú, békebeli otthon-hangulat. De tökre bírom, hogy…..
Ebben a bejegyzésben röviden elmesélem, milyen volt, amikor a gyerekeink megtanultak olvasni. (Ezt a lead-ben megismétlődő headline-t a svéd filmek stílusában mindig ki akartam próbálni; kössz, hogy kibírtátok! :D )   Petya szokta mondani az újgyerekeseknek, hogy “de jó nektek, még kicsi…..
A nyáron átépítik az ovinkat, ezért a gyerekek gyakorlatilag június közepe óta csöveznek itthon anyámmal, míg közvetlenebb felmenőik előteremtik a mindennapi betevő tabletre és sellőbarbira valót. ​Ez alatt az idő alatt rengeteg hasznos dolgot tanultak, tényleg tartalmasan telik az idő.  Franka…..
Kalló Alapítvány Bemutatkozás 2016.03.18 13:33:46
A Kalló Alapítvány 2007 óta tekinti küldetésének, hogy támogassa a Kismaros és Verőce környékén élő fiatalok, rászorulók, nagycsaládok és idősek közösségi, kulturális, szabadidős és sport tevékenységét. Non profit szervezetünk a Börzsöny hegység és a Duna kanyar természeti-, folklór és épített…..
Tél van. És bár egyre később sötétedik, de azért még így is túl korán ahhoz, hogy bármilyen értelmes tevékenységet szívesen hatékonyan végezzek délután öt után a szabadban. Pláne, hogy még annál is hidegebb van, mint amilyen sötét. Így aztán a meló után erős motivációval oly hatékonyan begyűjtött…..
Ebben az összefoglaló bejegyzésben teszem közzé azokat a félbehagyott szösszeneteket, amelyek a blog szunnyadása alatt lettek elkezdve, és maradtak befejezetlenek. Okulásul, mivel elrejtve igen fontos emlékeket őriznek (random, az elmúlt két…..
Anyám, hogy én milyen rég írtam ide! Valójában rengetegszer akartam, és majdnem ugyanennyiszer lett is volna miről. És ugyanennyiszer szórtam szitokszavakat fogam kerítésén által, mivel mikor lett volna mondanivalóm, egyéb dolgom miatt kénytelen voltam elnapolni az írást - minekutána már nem jött…..
A méregdrága Jet2 mellé normális fapadost követelnek maguknak a skóciai magyarok, megkérdeztük a Wizz Airt, nem akarnak-e netalántán oda repülni. Vizsgálják a lehetőséget, de nem csak ezt. Adtak még másik négy opciót, amivel szemeznek. Itt a vissza nem térő alkalom, lehet…..
Gizibaba 2015.02.02 18:26:45
Olívazöld tésztaszűrő Hajcihő 2015.01.02 21:47:58
"Franka haja göndör, és egy ideig álomképeket dédelgettem arról, ahogyan ülünk a baldachinos kislányágyon, én fésülöm és fonom a hajacskáját, míg ő csendes, angyali mosollyal, békésen babázik. (Ennél a jelenetnél a filmben romantikus zene szól, és a nyitott ablakon…..
A Töki kezdte... Kijött a nappaliba Szent Karácsony reggelén, és annyit mondott ragyogó arccal, kicsattanó jókedvvel:- Apa! Én meleg vagyok!!!Teszem hozzá: a zuhany alól jött éppen, és a lelkesedés természetesen a melegvíz okozta bőrhevülésnek volt köszönhető, de azért…..
Olívazöld tésztaszűrő Első 2014.10.15 22:46:32
Botkó csajozik. Legalábbis szerintem. A választottja a velünk szemben lakó, csodaszép, hatalmas kék szemekkel és szőke fürtökkel operáló Mirci. Amikor elképzeltem, hogy milyen lesz, ha a fiam egy másik nőneműt is szeret úgy nagyon rajtam kívül, nem ilyennek gondoltam :D Oké,…..
Az előző rész tartalmából: Botkó óvodás lett, majd Franka is bekapcsolódott a műfajba május elején. Petya és Petra tovább hosszabbítják a lakásfelújítást, kertrendezéssel karöltve. Fáradtak. Mamzi nyugdíjba vonul, és eleinte nem találja a helyét. Így lepi meg őket a…..
- Psssszt! Franka, mostmár aludjál!- De a szüleink még nem kapcsolták le a villanyt!Manapság ilyen párbeszédek hallatszanak ki a gyerekszobából esténként. Keserédes mosollyal állapítom meg, hogy nincs, és már nem is lesz kiságy ebben a szobában. Franka ugyanis - jócskán…..
Nyugi, nem dől meg a blog a szentimentális, bölcselkedős, coelhoskodós, müllerpéterkedős túláradóan hatásvadász irányba, de néhány gondolat idekívánkozik a részemről, amelyeket bocsáttassék már meg, ha már egyszer...  Egyik nap azon kaptam magam, hogy megfigyelek.…..