Adatok
Ted Aprajev
16 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Tavaly májusban tudtuk meg, hogy Bayer Zsolt az NKA miniszteri keretből nyújtott 35 milliós támogatásával újraforgatja a régi nagysikerű Másfélmillió lépés Magyarországon című sorozatot.
Bayer az Indexnek úgy nyilatkozott, a Magyarországon készülő, 14 részes és a…..
Ted Aprajev
2012.07.13 13:20:37
1, 264 000 Ft jut egy részre....(43, 5 millió, 34 epizód)
Két érdekes nyilatkozatot hallottam a tegnapi hírműsorokban a mezőgazdaság helyzetével kapcsolatban. Két hír, amelyekre külön-külön szinte már csak legyint az ember, de így együtt nagyon ütős.
Először egy sertéstenyésztéssel is foglalkozó gazda panasza szólt, miszerint…..
Abban talán mindenki egyetért, hogy a Heti Válasz a legfurább sajtótermék a jobboldalon. Néha olyan meglepő állításokkal állnak elő a II. Orbán-kormányról, amiről még a Népszava is szűzien hallgat, máskor viszont törölnek egy tökös publit és megbüntetik a szerzőjét. A…..
Ted Aprajev
2012.04.20 17:05:19
Ezek az apró kagylócskák a kedvenceim. Szeretem, ahogy a hálóban, amiben többnyire elém kerülnek sejtelmesen összedörzsölődnek. Hangjuk, mint amikor a szél belekap a villanyoszlopon kicsorbult porcelán babákba. A spagettis változatát szeretem a legjobban, ami lényegében…..
Ted Aprajev
2011.01.23 23:23:00
@Giuszi: ...hát, ha ez a jólét, akkor legyen: 2800.- ért kagyló, és tészta kb. 900.- ért...fokhagyma, pepperoncino, koriander, petrezselyem...hát az se olcsó, és a bor, meg az olivaolaj, meg a vaj...4 személyre összesen 4800.- 5000...szóval egy főre 1200.-...így mulatozunk erre mifelénk..:))
Ted Aprajev
2011.01.26 11:23:03
@Harangláb: köszönet...
Ted Aprajev
2012.02.04 07:42:39
A comment:com úgy tudja, hogy bár aláírt szerződés még mindig nincs, már kitűzték Fábry Sándor új műsorának indulási időpontját az MTV-ben.Úgy tudjuk, hogy a külsős gyártásban készülő új Fábry-show január második felétől kéthetente csütörtökön lesz képernyőn,…..
Sokan ajánlottátok már a Rubent, ahová már hetekkel ezelőtt el szerettem volna menni, de a napi menüA: olyan étel volt, amit pont egy nappal korábban készítettünk el itthonB: olyan étel volt, amit egyszerűen ki nem állhatok.Múlt hétfőn viszont elmúlt minden akadály, így…..
Eredetileg még karácsony környékén akartam bejegyzést írni pontosan ezzel a címmel. Herczeg Ágnes akkortájt egyrészt a Borok a konyhában című könyvével, másrészt a mainstream sajtónak-televíziónak – például a Díványnak vagy a Tv2-s Borkultusznak – adott…..
Ted Aprajev
2011.02.14 10:11:27
@benchmade: konkrétan a férjére gondoltam,...de mindegy...
ami érdekes, hogy ezzel a vállalással feladta, szerintem elég korán, hogy függetlenként értékelje a borokat...nem venném a bátorságot életvezetési tanácsokat adni, de a piaci hitelesség szempontjából a hosszabb függetlenség gyümölcsözőbb befektetés...
ami érdekes, hogy ezzel a vállalással feladta, szerintem elég korán, hogy függetlenként értékelje a borokat...nem venném a bátorságot életvezetési tanácsokat adni, de a piaci hitelesség szempontjából a hosszabb függetlenség gyümölcsözőbb befektetés...
Olvasom a moszkvai kereskedelmi kirendeltségről szóló hírt, látom a képeket is a híradóban. Nem csupán a hétmilliárdos összegen rökönyödöm meg, amelyet a vádak szerint bukhattunk az ügyleten, hanem az érintettek nevének hallatán is. Annak idején a Köztársasági Elnöki…..
Nehogy félreértés legyen: Stefan Gebhardt, a Chateau Visz séfje, egy rendkívül szimpatikus és kedves fiatalember, akivel személyesen is jóban vagyok, és a Viszben végzett munkáját is nagyra becsülöm. De nem a Visz az ország legjobb étterme. Még akkor sem, ha - nem budapesti…..
Ted Aprajev gastrokiller
A szopós kismalac esete a Lengyel Nemzeti Íz Bizottság által eredetinek megállapított bigos-al.
2010.12.31 19:24:00
A dolog úgy kezdődött, hogy karácsony estére szopós kismalacot szerettem volna az ünnepi asztalra, persze sütve. Olvastam valahol, hogy ez egyáltalán nincs ellentmondásban a mo.-i karácsonyi szokásokkal, bár, amikor a hentesnél, már jó előre próbáltam megrendelni a…..
Kellemes meglepetés ért, amikor a Budagyöngye bevásárló központban járván kiderült, hogy kapaható mangalica malacpofa. Azonnal vettem 10 darabot. Hazafelé menet fontolgattam, hogy milyen eljárással fogom ehetővé tenni, de elég hamar eldöntöttem, hogy konfitálni fogom, mert…..
Ted Aprajev
2010.11.29 20:18:30
@egy nik a sok közül: ez valóban az egyik legősibb eljárás:"confire": tartósítani...szóval a libacomb is alkalmas, néhány óra alatt meg van. Most éppen borjúpofát konfitálok, az is igéretes. egyébként bármilyen húst, amit eleve hosszan lehet csak ehetővé varázsolni érdemes konfitálni.
Mennyivel megy az új Subaru WRX STI? Pontosan 24 FPS-sel (Frame per second), amit ez a látványos vírusfilm bizonyít be nekünk. A kanadai DDB reklámfilmjében nem a hagyományos módon mérik a kocsi sebességét, hanem egy egész szokatlan módon. Az alapötlet egészen zavarba ejtően…..
Ted Aprajev
2010.11.13 11:57:24
A Tv2 végül elszánta magát, és mégis péntekre menekíti a Megasztárt az X-Faktor elől. Persze nincs ebben semmi meglepő, hiszen már két hete szombaton elindult az evakuációt felvezető kampány: Friderikusz Sándor csak úgy, mellékesen felvetette, hogy miért is kéne választaniuk a…..
Ted Aprajev
2010.10.12 10:17:40
Reggel végigszaladtam a tumblren, és két érdekes dolgot is találtam: az egyiken Danny DeVito lányokat kér meg arra, hogy mutogassák nekik a cicijüket (klasszik WTF kategória), a másik pedig az örök lázadó Vivienne Westwood meztelenül. A divattervezőnő imád polgárukkasztani, és…..
Ted Aprajev
2010.10.11 19:37:42
Ted Aprajev gastrokiller
Hamburger háború, avagy hogy kerül kávé és barnacukor a hamburgerbe
2010.09.22 12:23:12
Valódi háború dúl Amerika államai között, amely időről időre váratlan fordulatokat vesz, hogy az emblematikus húspogácsa: a híres-neves hamburger honnan is származik, melyik állam vallhatja magáénak a dicsőséget, hogy ott született meg a darált húsból…..
Ted Aprajev
2010.09.22 16:01:48
@Billy Pilgrim: teljesen jogos: ez így pongyola. egyéb a tartalomra vonatkozó megjegyzés..?:))
Ted Aprajev
2010.09.28 21:44:48
@Lissakmarci: kösz, nem ismertem...de annyira freak nem vagyok, hamburgerből ennyi elég is..:))
update: a Magic Burger elköltözött a XI. kerületbe. Az új helyről itt írtunk egy rövid véleményt.
Kiugrunk a belvárosból és egészen a Szentendrei útig, a lakóteleppel övezett többsávos autópályáig mentünk, hogy megtaláljuk a legjobb budapesti hamburgerest. Körülbelül itt…..
Receptek tömege szól arról, hogy miként is lehet a polipot puhává, omlóssá tenni, milyen trükköket, előírásokat kell bevetni, betartani ennek érdekében. Sózni szükséges, vagy teljesen tiltott, vagy esetleg a hosszas, lassú hűtés a megoldás, vagy a japán…..
Ted Aprajev gastrokiller
Ideges vagy, magas a vérnyomásod: cékla, cékla, cékla...
2010.09.20 17:57:00
Kutatók szerint bebizonyosodott, hogy a cékla dzsúsz nitrát tartalma a” ludas” abban, hogy fogyasztásakor jelentős vérnyomás csökkenés figyelhető meg. A tanulmány szerint két csoport közül az egyik szedett nitrát tablettát, míg a másik cékla levet ivott,…..
Ted Aprajev gastrokiller
A disznóölésről érzelmesen és tudományosan, meg a nyers halmájról...
2010.09.17 09:17:57
Személyes érzéseim a rituális disznóöléssel kapcsolatban meglehetősen egyértelműek. Ámbár nem volt még alkalmam részt venni eme férfiasnak ismert téli eseményen, és irodalmi ismereteim se győztek meg arról, hogy a disznóölés fagyos, pálinkás izgalmai fokoznák a hús iránti…..
Ez ám a numera: opálos, mintha víz alatt lenne, érzéki zsírpárnák, vöröses, bordós hús. Puhán, lágyan engedi magát némi közepes erejű ütés nyomán, éppen csak kiterül.A Fény utcai piacon Radics úrnál veszem, még eddig nem csalódtam. Már a vétel, a bárd jótékony…..
Matsuhisa: Ideálisabb legendát kitalálni sem lehetne egy világsikerhez, ez meg ráadásul igaz is… Ki gondolná, hogy milyen kemény életútja volt ennek a csendes japánnak, amíg a mai állapotnak megfelelő 21 országban 23 éttermet…..
Hát az vesse az első követ önmagára, aki titkon, a szíve mélyén nem rajong a rántott húsért, de nyilvánosan ócsárolja. Persze manapság, amikor újra gombolt tojásos nokedlik borzolják a kifinomult gasztronómus érzékeit, vagy a tökfőzelék…..
Vagy tasting zone. Ez virít a szőnyegen is, ahogy a Balassi Bálint u.-i bor és pezsgőbárba belépek. Odabent az almazöld és a fekete színek dominálnak. Minden nagyon egyszerű, itt-ott feketére festett fűtés csövek kanyarognak a mennyezethez közel, némi kopottas falfelület,…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz