Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A_G_A

21 bejegyzést írt és 270 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Felrúgjuk egy percre jelen webnapló eddig kikristályosodott szabályait. Olyan kötetet (annak részleteit) mutatunk be, amely még meg sem jelent! Ez így egyfajta beharangozóként szolgál tehát, azaz meghívásul a napokon belül esedékes ünnepélyes kötetbemutatóra. Pénteken, május 20-án jelenik meg…..
A sztár virslinácikra vadászó, krumpliorrú fejvadászt alakít Kevin Smith új vígjátékában, a Yoga Hosersben. Igen, ez a Robert De Niro-fejű, jambósapkás alkesz a Szeszélyes évszakok egyik random kocsmajelenetéből tényleg Johnny Depp!!! Az unalmas Kanadát halálra cikiző Yoga Hosersben fog így…..
A_G_A 2016.07.02 18:40:21
Tinédzserkorom egyik nagy élménye volt A függetlenség napja: a negyedik olyan film volt, amelyet már egyedül néztem. Ekkoriban évente csak egy mozira volt pénzem, így nagyon meg kellett gondoljam, mit válasszak. De miután a Dóra jelentiben láttam, ahogy szétlövik a Fehér Házat, abban a pillanatban…..
A_G_A 2016.06.26 16:30:58
@Koródi Antal: Jólvan Atom, látom végre tolod magad mindenhol :)
(Egykori kollégád.)
Biketech blog Erőszaktevő 2016.04.10 14:11:09
Egyáltalán nem tartozik az oldal témájához, (aminek még mindig nem kreáltam dizájt), hacsaknem annyiban hogy végülis sport. Egy valós emlék a múltból.Kilencvenes évek elejéről van szó, a világlátásunk itthon épphogycsak változott, rengeteg dolog történt nem csak technikai szinten. Az akkori…..
Biketech blog A kevláros külsők 2015.07.15 01:37:39
Megint egy fórumposzt reblogja tőlem, mert mint kiderült ez is tévesen van a fejekben. Bocsi. még mindig nem jutottam a rendes hírfolyamaimhoz. Meg nincs design sem... Szóval, miért hibás a kevláros külső elnevezés, amit sokan a hirdetésekben és a külsőkupec…..
Van ugye ez a Vakondok 4. nevű dokumentumfilm, ami a magyar videojáték-fejlesztés hőskorát fogja feldolgozni (minap beszélgettünk egy jót a rendezővel), és a készítők elkezdték promózni - például azzal, hogy minden héten feltesznek egy új werkfilmet. Eddig mindegyikben egy-egy mikrofonvégre kapott…..
Mivel az elmúlt két Checkpoint Minire elég jó visszajelzések jöttek, maradunk ennél a formátumnál, azaz ezentúl minden Minihez lesz egy pár bekezdéses cikkecske is a tárgyalt játékról (nevezzük Kétheti Retrónak). Így a Checkpoint Mini-posztoknál azok is találnak majd kontentet, akik irtóznak a…..
A_G_A 2016.02.09 23:25:25
@Stöki: Regisztrálni kellene a Soundcloudra hogy a letöltőnyilacska működjön. Legalábbis nálam felugrik egy ablak. Eddig tényleg nem így volt.
A_G_A 2016.02.09 23:52:30
@Stöki: Tényleg szemét húzás. No meg szívesen :)
A vicc az, hogy egy letöltőscriptből szedtem ki a linket. Utólag néztem meg, hogy létezik ilyen oldal.
A_G_A 2016.02.10 21:26:11
@brainoiz: A lényeg itt most az volt, hogy flash nélkül, direktlinkkel is el lehessen érni.
Boldog új évet még mindig, 2015 izéit folytatva fogadjátok szeretettel podcastünk különkiadását. Pár napot csúsztam a vágásával (ez látszik is a felkonfon, szilveszterkor terveztük kitenni), de igázából ez a kontent nem romlik meg: elcseszések és kimaradt jelenetek…..
A_G_A 2016.02.04 08:15:49
@Zephyrous: Már van ilyen podcast, a Konnektor.org .
Filmbook Idétlen időkig (1993) 2022.02.02 06:00:00
- Az emberek a véres hurkát is szeretik. Az emberek barmok. - Szeretem a véres hurkát!..
A_G_A 2016.02.02 14:28:57
A nine O'clock-os peres balhé kimaradt az írásból, egyszerre készítették, és valami egy hónappal korábban jött ki, végül nem nyertek. Az a film nem is lett híres, pedig az alapséma ugyanez.
A közös többszörös meg nálam az örök 10 legjobbjában van benne. Alig ismeri valaki.
Az elkúrt szinkronok a tévében még csak hagyján, bár az is durván ront az élményen, az önkényes kivágások viszont a legalja. Régebben még csak azért rövidítettek itt-ott, hogy a reklámok miatt ne 3 órás legyen egy másfél órás film. Ez sem volt jó, de; ma már az erőszakosabb akciófilmeket teszik értelmezhetetlen és értékelhetetlenné, hogy 12 karikával le tudják adni. Elkezdtem így egy Alien-t, hiányzott a háromnegyede. A minap a Terkinator 2 ment, ráadásul a rendezői változat. Le is raktam a laptopot, mert így már érdekelt... volna. (Tv otthon nekem csak a háttérben megy, család nézi, nagyritkán ragadok ott.) Amikor a T1000 átszúrja az őr fejét, az benne maradt, a rendezői miatt még az is benne volt, hogy elrejti a halott őrt. De ezután szinte semmi! Az összes lövés, ütés ki lett vágva, pedig a fél film csak ebből áll!
Ezek a kivágások konkrétan a filmek meggyalázásai, ugyan az mintha könyvet égetnének, vagy lényeges oldalakat szednének ki belőlük. Adják 11 után, vagy bánomisén, de ezt nem szabadna.
Amúgy látom ahogy család szenved a brutális reklámmennyiségtől, mi fiatalabbak eleve úgy szoktuk, hogy ha valami ott érdekes, vagy lemaradtunk róla, megkeressük neten. Sorozatnál a 'To be continued' második része szinte csak így nézett. Van amikor a 70+ rokonnak is inkább leszedem ami érdekli. Lassan megtanítom hogyan kell, aztán lemonduk a francba a reklámdömpinget, mint ahogy lassan minden normális átlagpolgár.
A_G_A 2016.02.02 17:07:55
@scal: Pont azért jó mert baromság, a sci-fi meg a klónozós rész inkább csak egy egyszerű de lényeges adalék. Keatonról meg már jóval a Birdman előtt látszott, hogy mekkora színész. És igen, elmentek megenn...megsimogatni a delfingokat.
Szevasz Stivie, vagy a „nesztek itt a pizza” Hármaska pedig a legnagyobb arc :)
A Call of Duty sorozat pár részét érte már olyan kritika, hogy kocagémereknek való fps, csőlövölde, és az AI által irányított csapattársak szépen leszedegetik az elleneket, akiket a játékos nem talál el. Kent Sheely alias Nullface projektje nem feltétlenül cáfolja ezt a kritikát, ugyanakkor…..
A_G_A 2016.01.30 12:00:16
@load error: A Dishonorednél ez nem egy extra dolog, az lenne az eredeti fő szál. Csak akkor van jó vége ha nem ölsz meg senkit, még Daudot sem és Granny Raget sem, eleve jobban állnak hozzád az emberek ha nem váltassz át vérszomjas őrültbe. Akkor még a nap is süt és alig lesznek patkányok. Pont emiatt értelmezték félre a legtöbben, mert ez nem egy hentelős csőjáték. Ugye az eredeti cél a becsületed visszaszerzése, mert nem te ölted meg az empresst. Logikátlan lenne pont emiatt halomra gyilkolni mindenkit. Mindig eszembejut a fuck logic kép a 9gagen, ami pont ezt kérdőjelezi meg. Csakhát az emberek nagyrésze brutálisan széttrancsíroz mindent benne, egyrészt ott a lehetőség, másrészt egyszerűbb. Ezért is a kedvencem. Szó szerint, ha valakitől megkértdezem mi a véleménye róla, azonnal kiértékelhető a gamer énje. Ne tudd meg mennyi vitám volt már miatta. Tudtad, hogy a legtöbb embernek a végén meghal vagy zsarnok lesz Emily? Pedig a trailerek alapján a második rész főszereplője lesz.
A Daudos DLC-kben is eleve azzal indul az egész, hogy megbánta a tettét, tehát ott sem a bérgyilkos élet folytatása lenne a cél.
A legtöbb más címnél ez nem opció, max lehetőség. Egy Far Cry-t megnéznék ölés nélkül, szinte minden esetben az a cél, tehát kb. lehetetlen.
Csodálatos, amit a GuitarHeroFailure nevű júzer művelt YouTube-on. Először is 100 százalékra lejátszotta a Guitar Hero Smash Hitsben Ozzy Osbourne Bark at the Moon című dalát - már ez is elismerésre méltó. Emberünk fel is tette a tökéletes menetet a YouTube-ra, mire nemsokára a YouTube levette a…..
A_G_A 2016.01.28 08:31:44
de ezen vonyítva röhögök, elmentem az utókornak. (A gif a Rossz kifogás mikroblogról van, a játék meg ugye a Prince of Persia.)..
A_G_A 2015.12.24 11:48:22
@Letokteren: Captain oblivioust hallotuk :D
A_G_A 2015.12.24 15:50:42
@Letokteren: Ugyan. :)
Viszont vigyázz vele mert téged is letrolloz majd az egyik cikkében, ahogy engem szokott ;)
Utópia: görög szó, jelentése: seholsem. Eredetileg egyenértékű az eutópia, vagyis „jó hely” jelentéssel...
A_G_A 2016.01.20 17:18:02
@scal: Sokan felhozzák az ONI-t Remember Me-vel kapcsolatban. Csak pár perc gameplayt láttam belőle meg néhány tőmondatig jutottam egy fórumon. Ha jól tudom nem pc-s, így nálam majd egyszer telefonos emulátoron talán elő fog fordulni.
A tavalyi gyenge pc-s felhozatalból egyértelműen a Life is Strange a legjobb, tényleg csak nekem idegen a kislányos szerep. Viszont barátőt bevezetni a videojáték világba tökéletes, mostanában ez úgyis divat. És igen, ezek után a Dontnodék bámivel megvesznek, ha codot vagy minecraftot csinálnának, az is érdekelne ;)
A_G_A 2016.01.20 18:04:16
@scal: Jó, hát mondtam, hogy keveset tudok róla :)
A cikket meg elolvasom, köszi.
(Az alábbiakban Dester kartárs írását olvashatjátok, akinek nem indult jól az év: feltörték a Rockstar-accountját.) Pár napja történt meg az, amivel senki sem szeretne szembesülni, és pláne elképzelhetetlennek tartja, ha épp az IT szektorban dolgozik. Kaptam a Rockstartól egy emailt, hogy a…..
A Mindenes! GTA V - Framerate FIX? 2015.10.23 20:32:08
  Azt csiripelik a madarak, hogy a -FrameQueueLimit 0 parancs hozzáadásával a játék sokkal jobb sebességgel fog futni. :) Rengeteg ezzel kapcsolatban a pozitív visszajelzés(és jómagam is megerősíthetem a tényt),- miszerint ez a megoldás működőképes!! Jobb klikk a GTA V parancsikonjára, és a…..
Hatéves hagyomány folytatódik, idén is csokorba gyűjtöttem a legjobb tavalyi keresőkifejezéseket (korábbi évek: 2010, 2011, 2012, 2013, 2014). Sajnos a Google Analytics pár éve bevezette, hogy egy csomó keresőszót nem ad ki, és emiatt soha nem volt olyan keresőszóínség, mint most. A blog 2015-ös…..
A_G_A 2016.01.09 10:53:49
@prokee: Nekem sem, pedig ez volt itt fent a legérdekesebb. Te tudsz róla valamit? Netán te lennél az? Pl. mekkora lenne már meghívni egy checkpoint adásba! (Mármint ha egyáltalán Attiláról/Madről beszélünk.)
A_G_A 2016.01.09 11:59:07
@prokee: Nyugi, csak a bloghu kommentgépe kivár a linkekkel. Node legalább megvan a srác. :) Persze ismerek (ismertem) én is olyan srácokat akik nagyon keményen tolták akkoriban, viszont senki nem ismerte őket a környezetükön kívül. Vagy csak simán elhúztak szilícium völgybe :)
Boldog új pixeleket mindenkinek! 2016-ban is itt vagyunk, és szokás szerint az év eleji listapornóval kezdünk, vagyis a következő napokban jönnek a múlt év legjobb keresőkifejezései, a podcast kimaradt jelenetei, előbb azonban az év játékai. A blogban már hagyomány, hogy…..
A_G_A 2016.01.06 01:45:57
Alig érdekelt valami a 2015-ös évben.

FC4 bár jó volt, de annyira nem mint amire számítottam, egyszerűen bele lehetett fulladni a mellékküldetésekbe, csak néhány mellékszereplő volt szimpatikus. A Wolfenstein Old Blood sem sikerült annyira, de azért megmaradtak. Ezekre nem adnék helyezést.

Szerintem;

Év játéka:
Nincs.
(Cities Skyline sem tetszett, ha már felmerült.)

GOTY:
Dettó

Mobil játékok:
Egyértelműen a Xash3D, ami az eredeti és a Gold Source Half-Life 1-et is futtatja. Erre már vagy 10 éve várok. Elvileg más is megy vele, mint multiban a CS 1.6. A többnyire orosz nyelvű honlapjukon hosszú a lista. Nem emulátor hanem wrapper. A HL1 pl. ≈70 fps-el megy.
Itt lett volna még a Tomb Raider 2 meg az Iron Force, ami egy mobilos World of Tanks, de csak úgy a 15-ös szintig szórakoztató, utána átvált erősen pay2winné.

Legjobb multiplayer:
Verdun. Imádom az első világháborús cuccokat.

Amivel senki sem játszott:
Life is Strange. A Dontnod simán megvesz bármivel a Remember Me után. Főleg, hogy kihagyták a legrosszabb részt az előző alkotásukból, a harcot. Nehéz azonosulnom a nekem már túl fiatalos világgal és a főszereplővel, de attól még belefér az év játékaiba.

Legszarabb, amivel mindenki.
Ez valszeg a Fallout 4. Itt fent van valami vitaszerű ment róla, hogy miért lett s̶z̶a̶r̶ roszz. Én ugyan nem tudom, bele sem néztem, de azért a Steam review-k a játék adatlapja alatt jelenthetnek valamit. Alig találni pozitívat:
store.steampowered.com/app/377160/
A Battlefront ugyanez.

WTF játék:
Túl sok volt belőle. A Catlateral Damage talán, vagy a Shower.

Casual:
Agar.io? Nálam egyik sem. Ezek sosem érdekeltek.

Az év hőse:
B.J. Blakowicz mint mindig :)

Év trendje:
Zero day patch. Elvileg a warez ellen. Amire a válasz a warezvilágból; Patchek jelennek meg a tört cuccokhoz. Azonnal, vagy a hivatalos patch megjelenése előtt.

Legjobb hír:
Steamen Linux alá 1600+ játék jelent már meg.
Legrosszabb: Lemmy meghalt. Ok, játékos téma, Ian Murdock is meghalt (a SteamOs alapja a Debian. A Debiant ő alapította).
Még játékosabb téma: Iwata is meghalt.
Nem ennyire szörnyű, de játékos: A Square Enix egy raklap pénzért csak Xbone-ra akarta megjeleníteni az új Tomb Raidert. Aztán mégsem csak arra. Aztán mégis. Végül kiderült, hogy a csak ideiglenes exkluzív. Szóval mostanra csúsztatták...

Legjobban várt:
Nem is tudom. A Tomb Raidert vártam még tavaly. FC Primal is érdekel valamennyire, de lehet megint Retró évem lesz mint már sokszor. Tavaly is inkább pár éves cuccokat találtam amik jók voltak.
Illetve, a Dishonored 2 mindenképp érdekel, az első rész nálam az örök ranglistán is az első ötben van. Kicsi az esély az ezévi megjelenésére.

Fura amúgy a dolog, mert sok helyen írták/mondták, hogy milyen kemény gamer évünk volt, míg nálam pont az ellentkezője érződött. Itt fent is mindig leírja Stöki, hogy „Platformfüggetlen lista, mert egyre kevésbé van értelme”. Pont nem. A fenti felsoroltak nagyrésze csak konzolos. Én, és itthon még sokan PC only-k vagyunk. A Witcer3-nál pl. várom, hogy megjelenjen végre az általam használt rendszeren is (Linux), mert bejelentették arra is. Amíg nincs, addig meg sem nézem. Valszeg szerintem is nyerne. Ez pont ugyanolyan mint a Rise of the Tomb Rider, amiről már fentebb írtam. Biztos, hogy nem csak egy helyen merülne fel ha nem lenne ez az egybe mindent szavazás, és megjelent volna a többire is.
Állítólag a GTA5 is nagyon jó lett és tavaly jelent meg. PC-re. Fenti helyezése: 0 :)
A_G_A 2016.01.06 15:22:05
@Holnap Kapitány: Legkisebb részben érdekel ha nincs valamiben új vagy forradalminelem, viszont a története nagyon jó. Azért láttam belőle pár percet, és van benne újítás.
Arról bizonyos Linuxos egy százalékról mindig mennek a fejtegetések meg a viták. Elvileg hibahatár körüli 1% a pc-s Linux felhasználók száma. Gyakorlatban meg nem ezt látni. Emlékszem évekkel ezelőtt az egyik MMO-ban véletlen beszélgetésből indult el egy szabályos distrowar, ki melyiket használja, az miért jobb mint a másiké, pedig addig azt hittem vagyunk kb. hárman. A nyári LAN partynkon 40-40-20 arányban Linux, win, Mac voltak az oprendszerek, Ok nem voltunk sokan. A browseres statisztikákba mindig beleszámolják a sokmilliárd kínai felhasználót az Xp-ikkel, meg a munkahelyi kényszerrendszereket. A reális felhasználószám globálisan olyan 5% körüli. Összehasonlításképp, ennyi felhasználóért egy magyar cég mindent megtenne.
Mint írtam 1600+ cím van a Steamen Linux alá, Xbone-ra feleennyi nem jelent még meg. AAA címből kb. 50. Ez még nem tarol piacot, de siralmastól már bőven távol van.

Sokszor hallom ezt a kifogást, hogy a GTA5 már 2013-as, ezért nincs helye a mostani listában. Ez ugyanazt erősíti amint fentebb fejtegettem a Tomb Raiderrel. Már rég kiderült, hogy a jelenlegi top konzolok nagyjából a felét tudják adni egy mai átlag gamer PC teljesítményének. Elég megnézni egy Candyland videót a youtube-on. A későbbi Pc portok egyrészt általában az összes korábbi kiegészítőt megkapnak mindenféle javítással együtt, másrészt brutálisan szebbek szoktak lenni. GTA5-nél még beugrott a jól működő multi is. Nem várok mást a Square Enixéktől sem.
Átok ült a múlt heti podcastadáson, ami abból is látszik, hogy múlt héten nem is volt adás. Múlt keddre szerveztünk felvételt, de Grath aznap elgyötört hangon hívott, hogy bekapott valami vírust, és nem nagyon tud kimozdulni a lakás legkisebb helyiségéből. Pénteken aztán…..
A_G_A 2015.12.31 01:21:33
@Ripburger: Majdnem írtam, hogy Loom meg Dig, de neked a Putt-Putt kell a kritériumok alapján ;)
Zooom-bik eee-szik aaa szomszéédot, fa-la-la-la-la, la-la-la-la. Avagy boldog ünnepeket kívánunk mindenkinek a Checkpoint Mini karácsonyi adásával. Illetve nem karácsonyi, csak történetesen éppen karácsonyra esik, de ez nem tart minket vissza attól, hogy egy kis ünnepi hangulatot…..
A_G_A 2015.12.30 17:02:28
@RobertThorn_: De megmondták, senkinek nem okozott kárt rajtuk kívül. Chace hiba volt. Láttad más accountját, esetleg a bent lévő pénzösszegét, de kövekező kattintásra random másra ugrott. Persze gáz a dolog, viszont pont egy biztonsági frossítés miatt történt az egész. Banki adatokhoz nem fértek hozzá, más nevében nem lehetett vásárolni. Nekik pár milla bevételkiesés történt ezidő alatt. Ennyi a történet.
IDDQD Checkpoint 1x13: Esportok 2015.10.25 20:49:22
Még éppen sikerült a hét legvégén teljesíteni a podcastpenzumot, és mielőtt hétfőre vált az óra, még begurítok egy Checkpointot a vasárnapba, akárcsak Kodiak egy gránátot a de_dust2 lépcsőfordulójában. Aki esetleg nem tudja, kicsoda Kodiak, és mi az a de_dust2, feltétlenül…..
A_G_A 2015.11.20 10:51:38
@Karvaly: Nem kellene megmondania a frankót, elég ha csak beszél. Az is érthető ha kiábrándult az egészből, itt csak beszélgetnie kellene egy régi barátjával.
A_G_A 2015.12.26 21:24:43
@Pene: Igen van, és amatőrnek tartom. High sesnse-hez pont nem méretes egérpad kell mert nagyon kevés mozgással tud a delikvens pontosan célozni, ez nem kicsit gyorsabb, az emelgetéssel szintén tizedmásodperceket veszít, ami lehet bőven a halál pillanata. emiatt mondja azt hogy már nem olyan jók a reflexei, pedig csak eleve a rossz technikához, beidegződésekhez szokott hozzá. Ez pont olyan mint amikor versenyen görgővel váltanak fegyvert, nem pedig gombokkal, amik közelre lettek beosztva. Létezik ez is, de a teljesítményt és a hatékonyságot rontja. Lehet valaki a legjobb is egy világversenyen rossz technikával, de ez inkább a többi versenyző sara. Eszembejut az a gyorskorcsolya olimpikon, aki úgy nyert, hogy előtte az összes esélyes elesett, pedig ő kb. fél körrel maradt le, kétszer is.
0: Rosszul írtam, előfordul :)
A_G_A 2015.12.30 01:22:27
@Pene: Akartam írni, hogy loop...
Leírtam ugyanis miért amatőr (nem az angol jelentésére értve).
A befőttes beszólásra sem reagálok inkább, utálom fölöslegesen fényezni magam, főleg hogy múltidőről lenne szó.
Legyen más témából egy hasonlat; Magasugrásban rengeteg világcsúcsot és olimpiát nyertek egykor hagyományos ollózással, aztán egyszer valaki háttal ugrotta át a lecet. FPS Esport még (már) nem tart ott, hogy új kezelési technikákat kezdjenek el használni. Nézz meg egy hivatásos* RTS versenyzőt hogyan játszik ordenárénagy pályákon. Az ujját nem látod a mozgástól, viszont alig mozgatja az egeret. Ott már rég használják a high sense technikát.

* Magyar nyelvben a profi szót olyan emberre értjük, aki valamihez nagyon magas szinten ért, de nem hivatásszerűen foglalkozik vele. Mint az olasz dilettanti, ami pont az ellentettje a magyar hasonhangzású szónak, azaz műértő. Az angol professional szó jelentése, hivatásos. Sajnos már itthon is sokszor összemossák a magyar professzionális szóval. Igen, ugyanonnan jön, viszont közel hasonlóan félrehonosodott szó mint a szia, a flex, a winchester, a stíl, az olfa vagy a pendrive. .

A lényeg, ha valakik nincsenek a ranking listákon, nem nyernek versenyeket mert mondjuk nem érdekli őket, ugyanúgy lehetnek kiemelkedően jók valamiben. Nézz rá egy utcazenészre.
Ha kb. havonta nézel be egy sokmilliós felhasználóbázissal rendelkező online akármibe, és még így is kb. kétszázezredik vagy, akkor sem szerepelsz a világ legjobb 10 versenyzőinek felsorolásában.
Na jó, túltoltam a témát.
Ja, meg persze igazad is van, légy vele boldog...
Most kicsit átmegyek Angeldayba pixelbuzerátorba. Megvan az a kép, ami szépen megmutatja, hogy a régi videojátékok bizony nem egészen úgy néztek ki, mint amilyenek a mai retrós indie cuccok? Erre gondolok: Mert ugye a crt-kijelzők és tévék a megjelenítést illetően kihívásokkal…..
falhoz vágom A Unix megtagadása 2015.04.20 10:04:00
Mai értekezésünk tárgya: miként viszonyulnak az iOS és az Android mobil operációs rendszerek ahhoz a rendszerhez, amire épülnek, a Unix operációsrendszer-családhoz. Spoiler: megcsúfolják a filozófiáját, plusz kis mozdulattal nagy károkat csinálnak. Nincs filesystem A minap egy…..
A_G_A 2015.12.17 01:04:44
Cifrázzuk a témát;
10+ éve használok Linuxot desktopon, itthon már jóideje nincs olyan gép amin ne az lenne, jópár éve már a telefonjaimon is azok futnak. Évekig elvoltam a Maemo Linuxszal telefonon, de sajnos a hardver kihalt alóla, így nemrég váltottam Sailfishre.
Nos, az hogy egy telefonon Mass Storage mód van, és gyakorlatilag sima pendrive-ként használható, az egy nagyonnagy áldás. Volt. Pedig már itt sem a teljes filerendszert lehetett elérni, a rendszer direkt korlátozta a hozzáférést, az egyetlen „hátránya” -márha ez hátrány- hogy mountolni kellett és dolgunk végeztével lecsatolni. Tehát jól működött ez évtizedeken át Symbianokon, át korai androidokig.
De most jött a 'megváltás a gyökérostoba MTP protokollal. Már az is kicsit zavaró volt amikor hölgycsaládtag, a már nem is első, de épp új androidos telefonját szokás szerint rádugta az elvileg rokonrendszeres Linuxos gépére, és az meg sem szólalt. Ok, kapott KDEconnectet, az mindenben jobb mint a kábeles megoldás, extra funkciókkal stb. de akkor is.
Vissza hozzám és a nemrég beszerzett Sailfishes telefonra. Ugye echte Linux, teljesértékű bash terminállal, Qt alap, buherálható, csomagkezelő, kb. minden ami csak kellhet. DE! Mivel ajándékozott meg az a fránya fejlesztőbrigád? Hát kérem.
A képlet annyi lett volna, hogy az (amúgy Arch) Linuxomra rádugom USB kábelen a Sailfish Linuxos telefonom, hogy rámásoljak mondjuk pár giga zenét. Linux to Linux, nem gond ugye. DE EZEK A K.ASZOTT MTP azaz Microsoft Transfer Protocollt használják erre. A konkurensét. Annyira nem működik a dolog. Ok, Arch alatt van rá ötféle megoldás, megy is úgy ahogy, de mint mondtam, úgy ahogy. Rendszeresen kapcsolatot veszít, másoláskor végtelen ciklusba kerül stb. Mindezt azért, mert pár oktalan tervező úgy gondolta, hogy az emberek hülyék ahhoz, hogy szabályosan csatolják le az eszközeiket. Ennek ellenére én (és az erre szigorúan megtanított környezetem) reflexből csatolja le az összes ilyen cuccot, én is, pedig ennél már nem is lehet. Ráadásul még a lehetőséget sem adták meg arra, hogy az advanced userek maradjanak Mass Storage módnál. Jó igen, ott van az ssh, de azért gyorsabb rádugnom a 'madzagot, másolni, majd továbbhaladni. Melóhelyen kipróbáltam windows alól is, hát ott sem győzött meg Az MTP működése, illetve annak hiánya.
Amúgy ezenkívül, a rendszer az eddigi legjobb amit használtam smart handleden, pedig a Geosos Nokia 9000-em óta több mint 15 év eltelt, legalább ilyen számú kütyühasználattal...
IDDQD Légy átkozott, GOG.com 2015.12.12 21:36:54
Felmentem megnézni, milyen a winter sale, azzal a határozott szándékkal, hogy egy fillért nem költök. Kb. tíz perccel később: De hát 136 dollárt megspórolok! A hülyének is megéri! És csupa olyan játék, amit a közeljövőben ki akarok próbálni vagy újrajátszani, és eddig…..
A_G_A 2015.12.14 17:07:32
@Bobby Newmark: Nem gyenge érv, én is csak ritkán használom a magyar lokalizációkat, ez viszont nem szempont akkor amikor a kiadók elmennek az országból vagy eleve be sem jönnek, mert itt úgy is csak a warez megy. Lásd a sok, nálunk letiltott videót a tube-on, mert itthon nagy számban szedik le akár a zenéket is onnan. Vagy megveszel egy címet egy országból ahol forgalmazák, de nem működik, a support meg beleröhög a képedbe, mert itt nem is forgalmazzák (sarkított példa, ilyenről nem tudok, viszont ha magyarul szólnál, mondjuk jogi szöveggel, amit azért az olyan perfekt inglisek sem nagyon vágnak, mint te) akkor joggal nem reagálnak. Ezeken sem segít a warez. Aki legálisan jár el, azzal cseszel ki.
Mosdathatod magad, de fölösleges. Kiírni, hogy mindenki hülye aki pénzt ad mások munkájáért, nem menő. Inkább szánalmas. Főleg ilyen stílusban.
A_G_A 2015.12.15 15:26:23
@Bobby Newmark: Szép amikor lehülyézel másokat, meg próbálod visszaforgatni a szavait a te ostoba értelmezési irányodba. A gond az, hogy nagyon fordított lovon ülsz, itt neked kellene védekezned mert voltál olyan hülye, hogy leírd a hibás érveidet. Ha oprendszerről vagy office programokról van szó, megértem, hogy nem akarnak az emberek fizetni egy töcsgazdag cégnek, főleg mert van ezeknek bőven jól használható free alternatívája. Amúgy is alig van bennük néhány ember munkája. De egy játéknál, ha csak a textúrák, vagy az animáció elkészítéséről van szó, eszméletlen mennyiségű idő és energia kell hozzá, és sokszor annyi ember munkája. Ilyeneket senki nemkészít hobbiból, míg profi office-t meg oprendszert igen.
A nagyonhibás érvelésed is abszolút megdől olyankor, amikor szinkronos filmeket látsz a moziban világpremierrel egyidőben, pedig szerinted szánalmasan kevesen vagyunk ahhoz hogy megérje a kiadóknak. Vagy, mint a példát látod, mégsem. Játékoknál kicsit sem más a helyzet, csak te és a haverjaid természetesnek veszitek, hogy leszeditek.
Kedvenceim az ilyenek voltak, mint amikor a (szerinted szemét EA) épp ingyen adta a BF3-at, itthon persze az ment, hogy minek az, úgyis leszedem kórról ugyanúgy ingyen...
Vagy rajongói oldalon, ahol alapból tiltott a warez, methogy rajongók gyülekezete. Rendszeresen előfordul, hogy a tört/szedett verzió nem megy, segítsetek (Illetve valahogy így: „leszetem dea krakolt vrzio nem múkődik, segícsetek”). Pedig egy olyan árú dologról van szó, ami ma már kevesebb mint egy pizza, doboz cigi vagy két sör ára. Mikor közlik vele ezt, és hogy warezzal amúgy sem foglalkoznak, akkor jön ugyanez a támadás mint tőled, „köcsögök vagytok stb”.
Amúgy jó kis botnethálózat tagja lehetsz, Valszeg annyi malware-ed van, ami simán pótolja a víruskergető lassításának hiányát. Bizrosan bekaptál pár bitcoin minert is, (uTorrent ugye) jövedelmező lehetsz a „warezkiadók” számára. Fizetsz te, csak nem tudod kinek.
A_G_A 2015.12.16 15:18:09
@Bobby Newmark: Sajnos menthetlenül hülye érved vannak, és már tényleg nem tudsz mást tenni, mint belekötni abba, ami számodra csak kiragadott szövegkörnyezetben állja meg a helyét. Egyetlen logikus mondatod nem volt, semmit nem tudtál cáfolni, csak üres frázisok jöttek ki belőled. Azon a rajongói oldalon a többségük hivatásos informatikus, aminek te is állítod magad. Mégis kivetik a fajtádat. Mivel több mint 10 éve nem fizetek a legális oprendszeremért vagy az office-omért de akár profi grafikai szoftvereimért sem, ezért a zakót nyugodtan elkönyvelheted magadnak. Pedig ezekkel azért szoktam pénzt is keresni. Igaz, nem windowsom van.
A szinkronos szómenéseddel engem, minket igazolsz. Ha már úgyis utolsó suttyónak tartod a nyelvünket, miért nemmondjuk a neogafon suttyózol le mindenkit a natív angoloddal, ők tuti értékelik. 4chanen is jól éreznéd magad.
Grafikáról láthatólag halvány lila fingod nincs, animáció készítésig már el sem jut az értelmezési tartományod. Utóbbi lett volna a lényeg, de ugye leszarod.
Nincsenek múlt béli sérelmeim, nem követek semmiféle hitvallást, abszolút realista vagyok, de azért a közerkölcsöt be szokás tartani. Persze vannak a világnak területei ahol a rablás és a gyilkolás is elfogadott a helyi lakosság körében, sőt a sértegetés is rituálé része lehet, csakhát itt a blog kommentszekciójában nem az a törzs lakik.
Mindenesetre, mivel láthatóan menthetetlen vagy, csak személyeskedni tudsz és környezetéből kiragadott szavakkal is csak a magad igazát tudod bizonyítani, így innentől ahogy te is mondtad a kiadókról, magasról teszek arra mit vergődsz a továbbiakban. Hiteltlenségedet már csak tovább mélyítheted. No meg mostanra fogyott el a trolloknak szánt heti ingyenebédkvótám.