Regisztráció Blogot indítok
Adatok
paraszgyerek

0 bejegyzést írt és 74 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alsótagozatból a felsőtagozatba lépés egyik biztos jele, hogy az ember már nem kalózos szemfedőket firkál a tankönyvekben a fotókra, hanem pöcsöket. Vannak, akik ezt később sem növik ki, a péniszrajzolás a közösségi tartalom része a videojátékokban is. Volt ezzel elég…..
paraszgyerek 2013.03.12 17:15:32
@Királyvíz: Én nem egy hónapot, hanem olyan másfél-két évet várok vele. Addigra kijön egy-két kiegészítő, a gold kiadás, offline verzió, szépen letesztelve, kijavítva és ráadásul jóárasítva.

Addig meg nyugisan elvagyok a simcity4-gyel, amiből szintén a jóárasított deluxe-ot vettem meg... :-)
paraszgyerek 2013.03.13 21:24:51
@Királyvíz: Én nemrég vettem meg "jóárasítva" az anno2070-et kiegészítővel, és meg kell mondjam, marhára idegesít az elején az online szüttyögés, pedig az még így is sokkal "offline-abb" az SC5-nél.

Remélem ha elég sokan fújnak akkor kidurran a lufi előbb-utóbb.
„Miután egész életemben videojátékokat gyűjtöttem, úgy döntöttem, eladom a teljes gyűjteményem” – írja a sokatmondó nevű videogames.museum júzer az eBayen. Mint kifejti, a játékok túl sok helyet foglalnak, és egyébként is több emberélet kellene, ha minddel játszani…..
Alig ült el az Ultraliskek által kavart por és füst a Starcraft II: Heart of the Swarm trailere körül, itt az újabb, legalább olyan lenyűgöző videó. Az állítólag még az idén megjelenő Elder Scrolls Online-ból kapunk egy kis ízelítőt (persze, amit látunk, nem gameplay), benne…..
IDDQD Közösség elleni izgatás 2013.01.11 13:57:03
Kedves olvasók! Veszélyes dolog jön, aki nincs oda az ötletért, hogy kommandósok törjék rá az ajtót, az jobb, ha most elnavigál valahova máshova. A velem maradó tökös legények (és az amúgy sem széles női közönség tagjai) először is tekintsék meg ezt a videót: Hagyok…..
paraszgyerek 2013.01.12 21:34:15
@Selkath - Nightwish rulez!:
Ami nagyon nem mindegy az embertelen 3,2 gigaherznél, hogy az mondjuk 3x1066, vagy 30x100Mhz szorzataként áll elő. Az utóbbinál ugyanis a proci többnyire várakozik hogy valamit csinálhasson a memóriával.
És ez az aminek "etetnie kell" a vidikártya poligonjait, ezért nőtt meg a vidikártya jelentősége annyira az utóbbi időben.

Az irányvonal viszont sajna szerintem sem az igazi. A Deus ex és witcher is nagyon jó progik, de nem a kismillió poligon miatt.

Én inkább azt a "stilizált" rajzfilmjellegű 3D-t látom szívesen ami mondjuk az anno1440-ben vagy red alert-ben/starcraftban van, élőszereplőkkel és jó háttértörténettel. Azt az energiát amit a szem erezetének csillogására fordítanak, szívesebben költeném játékmechanikára- és egyensúlyra.
Volt az a hír, hogy a közelmúlt legdurvább iskolai lövöldözésének hatására nemcsak az amerikai politikusok kezdtek el vakarózni a hétköznapokat behálózó erőszak ügyében, de egy kisváros közössége is. Egy southingtoni csoport kitalálta, hogy minden egyes nekik visszaadott…..
Karácsony előtti rohanás van, este meg céges buli, ezért előrelátó módon bekészítettem egy konzervposztot. Úgyis régen volt toplista, jöjjön a tíz legbosszantóbb játékklisé (a PC Guruba pár éve írt egyik cikkem reciklálásával). Sablonokat, túlságosan ismerős…..
Múlt heti hír volt, hogy alig készült el a Fable: The Journey, a fejlesztő Lionheadtől (ami ugyebár Microsoft-istálló) elküldték az emberek tíz százalékát. A cég úgy kommentálta a lépést, hogy ez bevett szokás a játékiparban, és tényleg nem egyedi az eset. 2010-ben…..
Nem nagyon szoktunk külön posztban megemlékezni arról, hogy valami száz éves klasszikus játék/fejlesztőcsapat a Kickstarteren indít kampányt a feltámadáshoz, leginkább azért, mert ilyesmiből már annyi van, hogy a hírértéke az "Angliában esett az eső" szintre redukálódott.…..
„A Choplifter kis pixelemberkéi sokkal valódibbnak tűntek nekem, mint a Half-Life gyönyörűen renderelt karakterei.” A fenti provokatív mondatot Will Wright, a Sim(s) játékok és a Spore alkotója mondja, majd rögtön meg is magyarázza, hogy a 8-bites ronda emberkék érzése szerint…..
Volt már Trónok harca zenéje C64-re komponálva, Trónok harca 16 bites japán RPG-ben (ennek nemrég a második része is megjelent), épp a múlt héten posztoltuk a Trónok harca kontinense, Westeros Minecraft-verzióját, most pedig itt van, hogy nézett volna ki Westeros, ha a Mario Worldben…..
Régenmindenjobbvolt-rovatunk mai adásában elmesélem, hogy nagyjából másfél-kétévente rendszeresen előveszem a Starcraftet, és újra végigjátszom. Kívülről tudom már az összes pálya minden pixelét, hogy Kerrigan mikor mit mond, melyik átvezető animáció melyik pálya után…..
paraszgyerek 2012.06.22 11:43:05
@Lun_Istar: openttd.info - leszed, magyar járműpark felrak, örül ;-)
Érdekes nyilatkozatot adott minap a God of War és a Twisted Metal játékok atyja, David Jaffe a Gamesindustry Internationalnek: nagy visszaesést jósolt a Wi U-nak, meg úgy általában a következő konzolgenerációnak, ami szerinte az utolsó lesz. A neves fejlesztőt a Nintendo hamarosan…..
Szenzációs leletet posztolt a Retronaut blog: az Atari cég egy játékkatalógusát 1978-ból. Kicsit helyezzük el, mikor is van az: a játéktermi gépek aranykora, ezzel együtt az otthoni konzolgépek első nagy felfutása. E.T. még sehol, katasztrofális Pac-Man-átirat még sehol, a Nagy…..
paraszgyerek 2012.06.14 19:37:39
@Zhilo: Azért ma már szerintem nem ketyeg olyan gyorsan az óra.
Gondolj bele, a Rome Total War megjelenése óta majdnem 8 év telt el, és azt mégsem érezni "kopottnak".
IDDQD A nap videója 2012.06.06 09:55:07
Agni's Philosophy, nem egy játék, hanem a következő generációs Final Fantasy grafikai motor techdemója, simán az E3 eddigi legnagyobb villanásainak egyike. Úgy öt másodpercenként kéne bevillantani a "realtime, nem render!" feliratot rajta a teljes hatás kedvéért.   ..
IDDQD Videók az E3-ról 2012.06.05 08:27:00
Ma kezdődik az E3 (valójában persze már vasárnap este elkezdődött a pre-show sajtótájékoztatókkal), jöjjön hát néhány videó a teljesség igénye nélkül, amivel kicsit hangulatba ringathatjuk magunkat. Először is a Castlevania: Lords of Shadow 2 trailere, aminek mondanivalója…..
paraszgyerek 2012.06.05 08:41:57
paraszgyerek 2012.06.05 10:18:40
@nandesz00: Szerintem épp elég látványos az az SC5 - pedig engem nem is ez érdekel elsősorban :-)
Összességében nekem nincsenek illúzióim a nőknek a játékvilágban betöltött szerepéről, például ezért is indítottam annak idején a heti játékcsaj rovatot. Azt sem gondolom, hogy a játékokban megjelenített erőszaknak jelentősége lenne az elszaporodónak mondott erőszakos…..
paraszgyerek 2012.06.01 19:58:47
@algi: Sajna ez a bizonyos anime kultúra előttem ismeretlen, de talán nem is maradtam le sokról... azon gondolkodtam el, hogy hova lehet ezt még "felcsavarni"... jól kilassítva, rázúmolva. Törjön a csont, folyjon a vér, csöpögjön az agyvelő. Repüljenek a végtagok, villanjanak a nemiszervek. Tényleg ez kell?
paraszgyerek 2012.06.02 09:26:16
@TheElf: Köszi a hozzászólásod - az hogy mi az a 3-4 dolog amivel kapcsolatban szerinted tévedésben vagyok, sajnos számomra nem derül ki, ha felsorolod akkor szívesen reagálok rájuk.

A nyilvános bocsánatkérés alatt erre gondoltam:
www.origo.hu/nagyvilag/20000312ii.html

Nem vitatom azt, hogy a katolikus egyházban is, mivel emberek alkotják, érvényesülnek önző, kapzsi érdekek. Azonban úgy vélem abban is egyetértünk, hogy még az általad felsoroltak mellett sem helyénvaló az általánosítás. Az emberekkel analóg módon a katolikus egyháznak a bűnei mellett azért érdemei is vannak. Mondom ezt reformátusként.

"Egy mezei hívőt támadni, kifigurázni ezért nem szép, mert ő csak Istenben hisz, és abba a templomba jár ahova gyerekkorában is vitték. De akár ír, akár amerikai keresztény fundamentalistákat, akár egyházi személyeket kifigurázni már belefér. Mert itt ők választották mivel azonosulnak. És sokminden az ő választásukon, támogatásukon múlik."

Na ez az a pontod amivel leginkább nem értek egyet. Szeretném egy példával érzékeltetni. Tegyük fel hogy a háború idején egy "egyszerű mezei" katonai sebesültet az elvérzéstől egy katonai kórházban egy apáca ment meg. Na most egy ilyen
embernek szívesen megmutatnád ezt a videót? (tudom tudom, valószínű az illető nem épp a célközönség tagja lenne...) Még akkor is ha előtte azt mondod neki hogy Józsi bácsi, azok a nővérek ott nem olyanok akik magát ápolták hanem ezek bizony fundamentalisták...?

De itt már elkalandoztunk kissé... mi tudjuk, hogy a videó épp a szűzies apácának öltözött lányok latex-amazonná történő gyors átváltozásán alapuló meglepetésen alapul, de ezt lehet hogy nem mindenki tudja és nem tudom elítélni azért, ha nem is veszi poénnak.
paraszgyerek 2012.06.04 07:18:25
@Xezs: A South Park-os példa nagyon jó - és szt hiszem meg is magyaráz mindent; - a hülyeséget szerencsére nem kell felvenni az emberi jogok közé :-)
Hancu nemrég posztolt arról, hogy készül a világ legnehezebb platformjátéka, ehhez kapcsolódva írnék kicsit a Polytron által fejlesztett Fezről, ami szintén nagy erőfeszítést követel a játékostól, bár szellemi értelemben. A játék XBLA-n jelent meg egy hónapja, és szerintem…..
Hopp, máris érkezett egy levél tegnapi felhívásunkra, amiben kiadtuk a (kép)vadászati engedélyt magyar otthonokban található játékszobákra. A levél küldője Dewla, a Konnektor videojátékos podcast egyik alkotója, akinek máig lógok egy vendégszerepléssel (és ezennel szentül…..
IDDQD Régen minden jobb volt 2012.04.16 15:54:00
Ennek örömére nézzünk is meg egy friss techdemót a CryEngine 3-ból, aztán mehet tovább a szokásos eszmecsere arról, hogy bezzeg 1981-ben ZX Spectrumon. Neked melyik volt az első játék, aminek azt mondtad a grafikájára, hogy úristen úristen, ennél jobbat már nem lehet…..
Emlékszünk még a Zynga (Farmville, Ilyenville, OlyanVvlle) tavalyi tőzsdei bevezetésére? A cég egymilliárdot kaszált a tőzsdére lépéssel, a Wall Street 7 milliárd magasságéban árazta be a teljes piaci értékét. Az IGN annak járt utána, mire költi a cég ezt a temérdek pénzt,…..
A 28 éves Amir Mizra Hekmati a Kuma Games nevű, háborús témájú (egyébként rém gyenge) játékokat fejlesztő cégnél dolgozik, iráni származású, de ő már amerikai állampolgárként, Arizonában született. A játékipar előtt a tengerészgyalogságnál szolgált tolmácsként.A…..
paraszgyerek 2012.01.13 23:10:12
@Johnfive:
"nem Iránnal van, hanem az éppen regnáló hatalom céljaival és eszközeivel."

Én úgy gondolom tömegpusztító-fegyver kártyát Iraknál már eljátszották. Iránt épp az USA által kiképzett és felfegyverzett Irán támadta meg anno, és most hogy szintén USA bázisokkal van körbeépítve egyszercsak elkezdünk csodálkozni hogy fejleszti a védelmi képességeit?

"amúgy meg kurva könnyű a világ jobbik feléről ignoránsnak lenni."
Szerintem épp akkor vagyunk ignoránsak ha tapsolunk ahhoz hogy bombázókat meg hadsereget küldjenek az irániakra arra az indokra hivatkozva hogy nekik jobb legyen.

"ja, és nem egy "szuperhatalom" akar "beleszólni", hanem kb. mindenki, aki egy csöppet is tiszteletben tartja az alapvető emberi jogokat."

Az emberi jogok kapcsán mi újság van Guantanamóval?
Vagy jobb lett az élet a "demokráciává bombázott" Irakban és Afganisztánban...?

Mellékes megjegyzésként, ugyanilyen emberi jogokat féltő okokból a Benes dekrétumok miatt Szlovákiára is rá lehetne pirítani, az azonban mégsem fáj az emberi jogok élharcosainak.