Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tengier1

0 bejegyzést írt és 181 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A koronavírus-járvány kezelésére a világ országai és tudományos szakemberei eddig háromféle stratégiával álltak elő. Ezek közül az egyik már megdőlt, a másik pedig mellékhatásai miatt kivitelezhetetlennek látszik, és lassan egyértelműen meghaladottá válik. A harmadik stratégia összetett,…..
tengier1 2020.04.05 10:01:05
@math0: Itt úgy látom te vagy az egyetlen, aki "mindenhez is ért". Kitartás, két év múlva pajzsra emelhetitek ferit, aki borrá változtatja a vizet. Addig is tájékozódj, mert butaságokat beszélsz, és ezzel lejáratod magad mások előtt.
tengier1 2020.04.05 10:28:56
@math0: Azért nem írok érveket, mert nincsenek, nem azért, mert fidióta lennék. Hetente változik a helyzet, vele együtt a narratíva is. Az adatok, amikre te alapozol csak becslések. Jelenleg ember nincs a földön, aki tudja a valós helyzetet..(kivétel talán téged)
tengier1 2020.04.05 10:39:01
@math0: Üzentek, hogy hétfőn jelentkezz az operatív törzsbe szakértőnek. Nélküled képtelenek megfékezni a helyzetet, és eluralkodik a káosz. (előtte át kell majd esned egy szemfenék vizsgálaton, mert nem értik, honnan az éleslátásod. Ez kellemetlen, mert a végbélnyílásodon keresztül végzik, ahová véletlen a szád került. Szóval hétfő reggel kopogj be a karmelitákhoz háromszor, a titkos jelszó: A nevem bond, james bond. Utána ha megkínálnak, felrázva kérd, ne keverve. Kérlek tedd meg értünk, hisz nélküled mindmeghalunk.
A technológia óriási hatással van az életünkre és a testünkre is – ezt bizonyítja egy sokkoló kép. A modern technológia emberi testre gyakorolt hatását sok tudós vizsgálja. A carpalis alagút szindrómától az SMS-nyakig számos negatív következményt mutattak már ki az…..
tengier1 2019.06.27 18:47:31
@dre_ynreh: Ezt megadom :)
A mozgásszervi fájdalmak jelentős részét krónikus gyulladásos folyamatok okozzák. Ezeket nemcsak gyógyszerekkel enyhíthetjük, hanem tudatosan összeállított, sok gyulladáscsökkentő táplálékot tartalmazó, illetve a gyulladást elősegítő ételeket kerülő étrenddel is. Fotó: valeria_aksakova / Freepik..
Mindjárt véget ér a Trónok harca, a tét pedig soha nem volt ilyen óriási. Kár, hogy ez a nyomás a legrosszabbat hozta ki a készítőkből, akik nem tudtak felnőni az egekbe tornázott elvárásokhoz. Részben maguknak köszönhetik, hogy ide jutottak...
A veszekedés jót tesz  a szerelemnek – mondják a párkapcsolat szakértői – feltéve, ha bizonyos határokon belül marad, különben negatív következményei lehetnek. Marina Cozzolino olasz pszichoterapeuta szerint a „mértéktartó” veszekedés oldja a feszültséget, javítja a kommunikációt, erősíti a…..
tengier1 2018.08.16 18:01:35
Blogadó Az ateizmus nem vallás! 2018.07.17 03:01:57
"Az ateizmus Isten, ill. az istenek tagadása, logikailag a teizmus ellentéte. (A teizmus az a világnézet, mely Isten valóságosságát állítja, s létezését megmutatni, bizonyítani próbálja.)" Sajnálatos módon nagyon sok tévhit kering az interneten, az ateizmusról, és ennek mélyebb filozófiai…..
Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a magyar géniusz újra kivívta a világ őszinte csodálatát, s jó esély nyílt arra, hogy tehetséges, ám balsorstól oly gyakran tépett népünk méltán híres fia, Dr. Kásler Miklós onkológus professzor sebész az idén megkaphassa az orvosi-élettani Nobel-díjat...
A neves autógyár marketing igazgatója barátja esküvőjére tartott. A meleg nyári napon is elegánsan akart megjelenni, világos öltönyt viselt. Már majdnem megérkezett a lagzi helyszínére, a vidéki kúriához, amikor egy úton fekvő fémdarab befúródott a gumijába, és defektet kapott. Bár a pótkerék…..
  Olvasgatva a német nyelvterület hírportáljait, még kb. másfél nap és átgyűrűzik Magyarországra is az Elmúlt 100 leghidegebb tele következik című őrület. A forrása tuti biztos (Sputnik News - igen, ruszkik, ki más), szóval a megagigafüggetlen és szakértő oldal úgy tudja angol kutatók (brit…..
tengier1 2017.09.21 17:28:31
@moonlight777: például hogyan? lakótelep, 6. emelet, távhő..ötlet?
tengier1 2017.09.21 18:52:21
@moonlight777:

Áram nélkül bárhol meghalsz a "modern" világban. Nincs alternatíva. ezzel együtt az "önveszélyes" meghatározásoddal egyet értek.
tengier1 2017.09.21 20:53:11
@Kovacs Nocraft Jozsefne: hát..kb fél napot :)
Ha volt elbaszott című sorozat a tévében, az a Prison Break volt, aminek első évada azzal ért véget, hogy a címben ígért szökés bekövetkezett, és utána meg nem volt szökés, csak menekülés, legalábbis a második, és ha emlékezetem nem csak, a negyedik évadban, mert az írók, akiknek az agya teljesen…..
Hujber Ferenc újabb ámokot futott a Mokkában, viszont a ma reggeliről már világosan kiderült, hogy csak egy szopatás az egész, összefüggéstelenül beszélt mindenről, ami eszébe jutott, vallás, Orbán a magyarok királya, a fehér király, a fekete király, mittudomén, aztán jött egy vízió is, Eurovízió,…..
Egy intenzív osztályon ugyanis bárki, bármikor meghalhat, reklamációnak helye nincs. Tisztelt Praxis!   Barátnőm intenzív osztályos szakápoló, aki a következőt mesélte: Egy országos intézmény intenzív osztályán az a szokás, hogy az éjszakás nővérek legkésőbb 12-fél 1-kor nyugovóra térnek, mivel a…..
tengier1 2017.03.08 14:14:20
@qbr: Ez qrva jó volt :) És tényleg kb ugyanaz mindkét "eset" komolyan vehetősége.
KultúrPara Őseink és a szex 2017.01.07 07:24:00
A szex, a testiség az egyik legnagyobb tabu, amit az ember saját magának kitalált. Pedig a legősibb mesterség ugye pont ehhez köthető. Miért tartották bűnnek a testiséget, miért azonosították szinte minden kultúrában ördögi mesterkedésnek, boszorkányok csábításának, ha valaki élt a testével, és…..
tengier1 2017.01.08 15:08:29
@Tibitron79: Amit te csinálsz, az novellaírás. Sajnálom ez van. Forrásokat nem ismered, kritikát nem fogadod el, csak a leírt dolgaid véded. Novella.
tengier1 2017.01.08 18:01:32
@Tibitron79: Igaz. Tényleg.Nem tiltottál ki,és válaszoltál is. Valóban úgy tűnik, érdekel a téma. Ezért próbáltam segíteni azzal, hogy ajánlok néhány alapművet. Nem nagyképűségből,hanem mert vannak dolgok,amikről egyszerűen nem lehet írni valamiféle alapműveltség nélkül. Nem írhatsz a robbanómotorokról, ha nem ismered a termodinamika fő tételeit. Ennyi. Nem megbántani szerettelek volna,csak erre felhívni a figyelmed.
Kötőszó Luther és a zsidók 2016.12.12 06:55:00
Úgy voltam ezzel, mint a kínos családi történetekkel. Tudtam, de sosem beszéltünk róla. Tudtam, hogy élete végén, mikor már, tudjátok, na. Szóval, akkor írt kellemetlen dolgokat Luther a zsidókról, de kezdetben, meg alapvetően azért ő sem gondolta így, meg hát ilyen volt a korszellem, és különben…..
UTOLSÓ VACSORA - A Cinken felmerült az ötlet, mi pedig nem haboztunk, és megemlékezünk azokról a borzalmas piákról, amikre csak a trú 90-es évekbeli gyerekek emlékezhetnek.     St. Hubertus, ismertebb nevén: Hubi Minden középsulis olcsó bebaszás alapkelléke volt. Édes is,…..
A köztévés dalverseny első blikkre pontosan olyan, mint egy kereskedelmi tévés tehetségkutató. Pont úgy néz ki, mint az X-Faktor (nem csoda, ugyanaz a főrendezője), vérprofi az egész produkció, minden takkra megy, nincsenek benne bakik, belógó mikrofonok, hanghiba is csak kevés…..
tengier1 2015.02.22 18:27:50
@sixx: csak megjegyzem,mi vagyunk az olvasók.ha mi nem kattintunk,te éhen halsz. nem kell segget nyalni,de azért tudja már mindenki,ki,kiért van.aki pedig ennyire öregkutya kedvű,lassan gondolkodhatna a nyugdíjon. a kritikus nem tűri a kritikát.....
A középkori alkimista kézikönyvek rendszeresen figyelmeztetik olvasóikat, hogy a bennük szereplő tudás titkos, csak az arra érdemesek, a beavatottak számára hozzáférhető. E könyveket olvasva elitista, elzárkózó, ezoterikus tudomány bontakozik ki szemünk előtt, amely ellentmond a…..
tengier1 2015.02.14 17:00:59
@Mr. Közbiztonság Szilárd: de vannak benne istenek, sokan, és vallás.Tájékozódj!!!
1. A boszorkányvád már az i. e. 1. évezredben megjelent Mezopotámiában, míg az első jelentősebb boszorkányüldözések a Római Birodalomban zajlottak a 3-4. században. Bár elszórtan már a középkorban is rendeztek boszorkánypereket, az egyházi elit ekkoriban még javarészt népi…..
tengier1 2015.02.05 14:52:00
@gigabursch: Sose mondott ilyet Könyves Kálmán. Strigákat említ. Olvass utána mi az?
tengier1 2015.02.05 14:54:24
@Roan: A striga nem a seprűs boszorkány.
A gasztronómia talán legközpontibb témája ha végeznénk kutatást, a sültkrumpli lenne. A legalapabb alap, Mégis sokan leragadunk a mirelit hasábburgonyánál, ami akár tud jó is lenni, de azért nem áll meg itt a tudomány. Jó, nem találtam fel a spanyolviaszt, de a témakört…..
Pontosan 74 évvel ezelőtt született meg a Sárkány, ennek alkalmából vegyünk elő pár érdekességet róla. #1 Bruce Lee filmes karrierje rettentő fiatalon, 3 hónapos korában kezdődött, hála apjának, aki vándorszínész volt. A sokat betegeskedő gyerek első komolyabb…..
120 millió éves 3 dimenziós térkép? 290 millió éves megkövesedett emberi lábnyom? 2,8 milliárd éves, mintákkal, vonalakkal ellátott fémgolyók? Az oda nem illő, rejtélyes leletek láttán, különös gondolatok fogalmazódnak meg a fejünkben. Vajon csalás, esetleg félreértés…..
tengier1 2014.11.14 18:35:02
@Sea-you: valami azért bizonyított tény, mert nem lehet az ellenkezőjét bizonyítani? Az evolúció sok sebből vérzik.
tengier1 2014.11.14 18:43:48
@Sea-you: Ne már, olvass utána, nem fogok itt pötyögni, de az egyik legfontosabb, a mutáció létrejön, mondjuk egy marha okos ember születik pl Einstein..hú, hogy elszaporodott, csupa olyannal van tele a világ. Egyszerűen az átlagéletkor kevés volt ahhoz, hogy egy egy mutáns egyed, kiszorítson egy egész populációt. Nem beszélve arról, hogy te szem biztos, hogy a szüleid legjobb génjeit örökölted. Nem minden zenész gyereke tud zenélni.
tengier1 2014.11.14 18:45:05
@Sea-you: illetve ott a hiányzó láncszem kérdésköre is
Szegény Bors, szegény magyar férfiak, hát mi lesz így veletek, hogy a Celeb vagyok, ments ki innen! egyik új szereplője SOHA A BÜDÖS ÉLETBE' nem vetkőzik kamerák előtt? A pompás kesergő itt olvasható, az, ugrás után a nosztalgia jegyében mutatunk egy momentumot az…..
Egyetlen húzással több ezer magyar diploma elértéktelenedik. Ezúton tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, hogy alapításának és sikeres működésének 24. évében, „hosszan tartó, súlyos” támadások után, a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar Tanácsának indoklás…..
tengier1 2014.09.27 16:12:38
@turista a saját országában: Sajnos gödöllő kamuegyetem. A cocilizmusba hozták létre, a legnagyobb káderképző volt. Nem is az oktatásügyi tárca alá tartozott, hanem a mezőgazdasági tárca alá, hogy minden jó pártkatona megszerezhesse a papírt, azután mehessen a kolhozba,hirdetni az igét. A színvonalat is ehhez lőtték be (gyp-s pártfunkcik gyerekeinek,nehogymá pistike ne kapjon diplomát). Na ott kéne atomot robbantani. Az egész intézményt felszántani,behinteni sóval, a színvonaltalansága miatt.
Belusz sírja Amikor Xerxes perzsa király meghódította Asszíriát, az egyik ninivei palota kirablása közben egy pompás sírra bukkantak, Belusz asszír király nyughelyére. Xerxes parancsára a sírt fölnyitották, hogy a halott uralkodó mellé temetett ékszereket megszerezzék. A sírban meg is találták…..