Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SanGa

10 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Reisenthel bevásárlótáskáiról már korábban is írtam Nektek, mert szuperek! A karácsony egy tökéletes alkalom ahhoz, hogy a család minden tagját meglephessétek egy ilyen gyönyörű és hasznos darabbal, ezért elárulom Nektek, hogy én kit milyen fazonnal lepnék meg: Az ANYUKÁM…..
 A crêpe [krepp] készítése: egy adag vékony folyékony tésztát egy megfordított forró serpenyő aljára öntjük, vagy lapos kör alakú főzőlapra. A tésztát egyenletesen eloszlatjuk a felületen - sokszor a megfelelő spatula segítségével. A crêpes-ek közül…..
Franciaországban manapság háromszor étkeznek.(reggeli-ebéd-vacsora). Ez általában így néz ki:Reggelit 7 és 9 óra között fogyasztják. Ez áll egy meleg italból (kávé, tea vagy kakaó), és ehhez egy croissant vagy baguette, vaj, lekvár van.Az ebéd dél és 2 között van. Ez a…..
Bár lassan közhelyszámba megy már, de Én is csatlakoznék: olyan, hogy francia konyha mint olyan, nem létezik. ÉN Inkább úgy mondanám helyette, hogy:francia konyha = a különböző gasztrorégiók közössége Vagy úgy is fogalmazhatnék, hogy a "francia konyha"…..
 A csodálatos Provance-i táj látványával és illatával szükségszerűen együtt jár a levendula méz. Különösen nagyra értékelik a "műértők" ezt a kincset.  Szerencsére  Magyarországon is egyre több helyen fellelhető már a boltok polcain.A…..
 La Rochelle igazi turista város. Mi sem mutatja ezt jobban, hogy még "szezonon kívül" is tömve vannak a különböző restaurantok, brasseriek, barok. Több mint 70 helyen csillapíthatjuk éhségünket, szomjúságunkat, vagy csak egyszerűen a terassen…..
 BRETAGNE - NAGY BRITANNIA KAPCSOLATAAkkor első körben tisztázzuk a fogalmakat! A Brit-szigetek elnevezés 1129, egymáshoz igen közel fekvő szigetet jelent. A (leg)fő(bb)sziget neve Brit-sziget, a második legnagyobb sziget pedig az Ír-sziget (ami tőle nyugatra helyezkedik…..
 Azt hiszem minden magyarnak akár külföldön, akár Magyarorszégon él segíteni kell a szorult helyzetben lévőkön. Sajnos elég sokszor találkozik az ember csalókkal, olyanokkal, akik a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek nyomorából próbálnak hasznot húzni. Amitől aztán…..
 Tejföl, sure sahne, schmand... ezek mind különböző variációk a jó kis tejfölre. De hogyan osztályozhatóak?A tejföl a zsírtartalom szerint lehet:10-15 % saure sahne, sauerrahm, sour cream15 % Créme légére16% tejföl - a 16% zsírtartalom alatti készítmények nem minősülnek…..
 És akkor egy gyors történelmi összefoglaló ( a franciák rém büszkék a történelmükre, úgyhogy aki ide jön annak alapnak számít az ismerete:)   Franciaország történelme:A mai Franciaország határai majdnem egybeesnek a történelmi Gallia (Alpokon túli)…..
 A minap egy ismerősömmel beszéltünk, hogy utazik a Franciaországban élő párjához. Kérte, hogy egy-két jótanáccsal lássam el, és meséljek a FRANCIAORSZÁGI ÉLETről. Hát komoly gondolkodás követte a beszélgetést. Nem tudtam hirtelen mit mondani. Amikor legközelebb…..