Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ellenséges békaember

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem minden zenész van odáig a zenei tehetségkutatókért, ezzel gondolom, nem mondtuk újat, de sokan közülük nem nyilvánítanak véleményt, vagy ha igen, akkor nem olyan karcosat, mint Brian May, aki egyenesen a zene megcsúfolásának nevezte a holland eredetű…..
ellenséges békaember 2013.05.23 20:04:47
@spinat: Well said :)
Agyhalott, alulképzett, balfasz, barom, baromarcú, bugris, bunkó, buta, butuska, debil, dilettáns, hülyegyerek, idióta, írni nem tudó, kritikán aluli, kókler, kultúrbarbár, nyelvüket nem tudó, ostoba, otromba, paraszt, primitív, prosztó, seggfej, szánalmas, tahó, tróger, tudatlan…..
Pontosan tíz hónapja omlott össze a Malév nevű szarkupac, azóta jobb érzése lehet az adófizetőnek: kissé csökkentek a csont felesleges állami kiadások. Az is látszik, hogy a bedőlés után nyomott rengeteg rinya is nagyrészt felesleges volt, a piac alapvetően megoldja, amit meg…..
ellenséges békaember 2012.12.03 13:34:01
@Kivancsi: Nem mintha nem merült volna fel bennem is, hogy amit felvázoltál, az egy kiváló lehetőség a Malév dotálására, viszont néhány dolog pontosításra szorul a különféle EU-s kiutazásokkal kapcsolatban.

Az egyik az, hogy ezeknek a repülőjegyeknek a legnagyobb részét az EU visszatéríti a tagállamoknak.(a bizottsági üléseket visszatéríti, a tanácsiakat pedig egy ún. nemzeti borítékból fizetik, ugyancsak EU-s pénz, oké, hogy van benne a magyar adófizetők pénzéből is valamennyi)

A másik oka, amiért a brüsszeli kiutazásoknál sokszor valóban irreális jegyárak voltak, az nem kizárólag az utolsó pillanatos foglalás, habár ez a gyakorlat is jellemző, hanem az, hogy rengeteg az egynapos ülés, amire a hajnali géppel történt a kiutazás a Malév érában, és az estivel haza, mert az ő menetrendjükkel nagyjából ki lehetett érni az ülésre és nem is kellett a vége előtt elindulni a reptérre. A nem overnight jegyek pedig általában baromi drágák, a szállásköltséget viszont a tagállamoknak kell fizetniük saját zsebből, ergo a méregdrága jeggyel történő egynapos kiutazások jobban megérték, mint előző nap kiküldeni a kiutazót. Nem volt ritka a 220-240ezres return. Jelzem, hogy a "fejlett nyugati" légitársaságokkal most sem megy sokkal 180 ezer alá, nem ritkán oda-vissza átszállással.

Egy további indok, ami miatt nem lehetett előre jegyet foglalni hónapokkal előre, mert nem minden típusú ülésnek van előzetesen kiadott menetrendje, mindig vannak változások, nem csak az ülések időpontjában, hanem olykor a kiutazó személyében is. A belső utaztatási rendszerben pedig bármilyen meglepő, vannak biztosítékok, így például amíg nem érkezik hivatalos meghívó egy ülésre, addig nem engedélyezik a kiutazást, és nem lehet foglalni a jegyet. A különféle EU-s intézmények pedig nem szokták elsietni a dolgot, gyakori, hogy csak egy héttel az ülés előtt küldik meg a meghívót, ami ugyancsak lecsökkenti a mozgásteret.

Csak szerettem volna rávilágítani, hogy nem minden annyira szögegyszerű, mint sokan gondolják, az viszont tény, hogy a Malévnak mindenképpen jól jöttek a zsíros hivatalnoki jegyek.
Egy napon belül másodszor cáfolta meg a magyar kormányt a nyilvánosság előtt Iryna Ivaschenko, a Nemzetközi Valutaalap magyarországi képviselet-vezetője.Amikor Orbán emlékezetes facebook-videóüzenetében ("Ilyen áron nem kell megállapodás") gyakorlatilag megerősítette azt a…..
ellenséges békaember 2012.10.28 13:33:27
@Bal: Well said!
Nagyon kedveljük Kovács Kálmán 56-szoros válogatott labdarúgót, szép bajusza van, kellemes az orgánuma és fénykorában úgy tudott esni a 16-oson belül, ahogy azóta se senki, csak Dombi Tibor, a Hortobágy pumája. A futballhoz való viszonya viszont elég ambivalens, a tényekkel még…..
ellenséges békaember 2012.06.09 09:33:53
@Pikk Dáma ♠: bizony :)
Ötven millióba került, és eltüntette a budapesti belváros bringás halálsávját. Kedden hivatalosan is átadták az Andrássy úti kerékpársávot, amelyet védősáv választ el a parkoló autóktól, hogy a biciklisek biztonságos távolságban kerülhessék ki a nyíló kocsiajtókat,…..
ellenséges békaember 2012.05.31 12:35:17
@Farkass Bertalan: Azon merengtem éppen, hogy velemikor a '80-as évek végén az az úr, akitől te a nevedet lopod, csak ő egy s-sel írja, szóval az a bajuszos bácsi, aki járt fönn ott a végtelen világűrben, az nekem akkortájt a szembeszomszédom volt. Őbeléje azért kicsit több értelem szorult, mint beléd, na. De ha egyszer ilyen egy perverz vagy, hogy egész nap itt égeted magad, én szívesen alázlak még :)
ellenséges békaember 2012.05.31 12:53:05
@Farkass Bertalan: az alázat és az alázás két külön dolog, de a hozzád hasonló funkcionális analfabétákkal sosem volt könnyű, másrészt a kor nem érdem, csak állapot, harmadrészt ne arra legyél büszke, hogy egy vén trotty vagy (ha az vagy) hanem arra, amit elértél (ami a frusztrációid mértéke alapján nem lehet túl sok). Na, már így is túl sok időt pazaroltam rád.
ellenséges békaember 2012.05.31 13:08:02
@Farkass Bertalan: még antiszemita is vagy, te kis abortuszmaradék, hogy folytál volna le az apád lábán, olyat aládrúgok, hogy kihányod a golyóidat, te állat
A lengyel válogatott játékosai a varsói Hyatt Regencyben szállnak meg az Európa-bajnokság idején, sportközhellyel élve ez lesz a csapat főhadiszállása. A szálloda látványa nem túl meggyőző, csúnya betonépület, mintha a mi Duna-korzónkon lenne, csak itt még folyó sincs,…..
Folyékony Kenyér Snapsz 2010.02.20 10:39:00
Állítólag szerveződik valahol a mélyben egy sörblogger-találkozó, mi e nemes ügyet egy szűk-körű sörblogger-találkozóval kívántuk előmozdítani valamelyik este, amikor Sertepertével és  Serkoptatóval elmentünk a Király utcába egy kocsmába, ami annyira kellemes és…..
Kocsmablog Henri belga söröző 2012.04.13 14:40:00
Helyszín: 1011 Bp., Bem rakpart 12. Látogatás: 2012. március 28. 18:00-23:05 > Mennyei manna és mámoros részegség. Adatlap Elérhetőség: +36 1 214 4711 Web: http://belgasorozo.com/Facebook oldal: - Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 12-24 Extrák: terasz, wifi, konyha,…..
Igazi állatfarmot sikerült elcsípnie Tamásnak a Tescoban:Tegnap este voltam a veszprémi nagy Tescoban. Tejet akartam venni. Amikor a tejes raklapokhoz mentem, a mellékelt látvány fogadott. A raklap egyik sarka meg volt sérülve és tele volt lárvákkal!! :( Még csak nem is eldugott…..
ellenséges békaember 2011.11.08 09:29:11
Ha lecserélem a házban az összes létező izzót energiatakarékosra, nagyon kevés villanyszámlát fizetek és még jó érzés is tölt el, hogy kevesebb kárt teszek a környezetemben (illetve ez nem biztos, erről majd később). Ha viszont maradok a jól bevált, de nagyon…..
ellenséges békaember 2011.10.18 23:02:35
Na, hát én azok közé az emberek közé tartozom, aki bespájzolt klasszik izzóból, mert jó az ha van a háznál, plusz régóta tudjuk, hogy a kompakt nem jó mindenre. (egyesek szerint semmire, de ők most nem játszanak)

Akik habzó szájjal fikázzák a kompaktokat, hogy évente elpukkannak, nos az utóbbi években elöntötte a piacot a hígfos, így magam is találkoztam ezzel a jelenséggel, nem csak noname gyártók termékeinél.

De még nagyon jól emlékszem arra, amikor kispöcsös koromban faterral betértünk egy Tungsram mintaboltba, ahol akkor lehetett kapni a legelső 20 meg 23 Wattos Tungsram kompakt fénycsöveket, emlékeim szerint horror áron, de apám, azok olyanok voltak, hogy költözéskor első dolgod volt elcsomagolni és magaddal vinni őket, bőven 10 év fölött teljesítettek, abszolút átlagos, hétköznapi használatban.

Szóval itt a nagy háborgásban szerintem sokan nem emlékeznek arra, hogy egykor voltak iszonyú tartós kompaktok is, mert most, vagy pár éve kezdtek el ezen gondolkodni, és nem mondjuk 20 éve. Jelzem akkor is erősen kétségesnek tűnt, hogy valaha is megtérül-e, főleg a termék akkori árát és az akkori áramtarifát összevetve, de ha most legalább olyan minőségű kompakt fénycsöveket lehetne kapni értelmes összegért, akkor a válasz egyértelműen az, hogy érdemes lecserélni.

Budi, előszoba, kültér, lépcsőház ilyesmire meg marad a körte, és az tök oké.
Naiv várlakó úgy gondolta, hogy a fülledt éjszakában majd biztos szellősre korlátozzák a Budavári Sörfesztiválra beengedett vendégek számát. Nem ez történt. Egy óra után feladták az izzadt embertömegben szörfölést a pultokig, aztán viccből megpróbálták visszaszerezni a…..
ellenséges békaember 2011.08.29 12:14:18
@Grg76: A korsót visszaválthattad, ha nem kellett, nem megvenni kellett. Szerintem jobb megoldás volt így, mintha ráterhelték volna ezt is a belépőre, ha nem akarsz hazavinni egy huszonhatodik korsót, legalább nem vagy rákényszerítve. Arról nem beszélve, hogy nem keletkezett 20 köbméter műanyagpohár, amiből amúgyis elég tré dolog sörözni...

2 decis adagot pedig mindenhol kapásból adtak, amivel éltem is, mert egy idő után elfárad azért az ember, meg lutrizni sem akar egy teli korsóval.
Belsőség Halál a macskákra! 2011.08.27 17:30:00
Ez itt a két kutyám. A nagyobbik, Lloyd, egy 55 kilós hovawart. Nemcsak a macskák, de a kutyák, sőt a betörők réme is ő, hatalmas, gyors és erős, nem lennék zsákmányállat a közelében. A kicsit Vikinek hívják, és bár még csak 9 hónapos, már most 23 kilós, csupa izom,…..
ellenséges békaember 2011.08.27 22:45:47
@kolbászoszsömle: Egyre biztosabb vagyok benne, hogy nem láttál még macskát.
ellenséges békaember 2011.08.27 23:17:48
@pupak30: másra is jó:

"Biztató eredményeket könyvelhet el az a kelet-csehországi klinika, amely a hosszú kórházi tartózkodásra kényszerülő páciensek kezelésére macskaterápiával rukkolt elő. A cicás gyógymódot elsősorban pszichés problémákkal küszködök kiegészítő terápiájaként alkalmazták, de az új módszer egyéb betegségek gyógyítására is hatékonynak bizonyult."

Neked is jót tenne egy, meg az összes többi macskagyűlölőnek. Egyre erősebben hiszem, hogy aki a macskát szereti , az egyetemes állatbarát, aki pedig csak a kutyát, az egy soviniszta f@sz.
ellenséges békaember 2011.08.27 23:29:55
@pupak30: Sok embert neveltek rosszul, én nem vitatom, rengetegen gondolják úgy, hogy ez a kutya vs. macska dolog, ez valamiféle döntési helyzet, hogy már gyerekkorban el kell dönteni, hogy ki melyik oldalra áll, és az egyik kizárja a másikat, mint ahogy eldönti valaki, hogy fradista lesz-e, vagy Újpest drukker, aztán feszt rühelli a másikat, holott lehetne szeretni akár a focit is. Ezen nehéz segíteni.
Kedves Jakab Andor! Jellemző az ízlésemre, hogy el sem olvastam a blogbejegyzésedet, amíg meg nem jelent egy "hurráoptimista" ellentétpárja. Már a címe alapján sem voltam kíváncsi rá. Gondoltam, "nem akarsz foglalkoztatni, jól van, ha te így, hát így, biztos van…..
"Itt az előreköszönő,A soha fel nem növő,Az örökös túlkoros,A porosan modoros,Zsákutcák vándora,Süketek kántora,A későn érő típus,Az ordenáré stílus,A kerítések hőse,A medvék hegedőse,A tátogó trubadúr,A papagáj, kakadúúú..."Mit tehet a legkisebb…..
ellenséges békaember 2011.04.11 13:01:23
Papcsák Zugló botránypolgármestere, korábban elszámoltatási kormánybiztos a valóságtól és a realitástól nagyon távol eső kommunikációs manőverbe kezdet. Szerintem ezzel többet árt a saját megítélésének, mint sem használ, de ha Fidesz PR gépezete ezt dobta, akkor ez van.…..
Tőlünk, autósoktól elvárják – és nem egyszer kényszerítenek -, hogy ésszel, takarékosan és minél kevesebbet közlekedjünk, ideje bizonyítania a nép választott képviselőinek.Tessék spórolni, erre jó a Skoda Superb.Mai cikkünk blogposztja...
ellenséges békaember 2011.02.15 13:20:15
@WhiteEagle: van hibrid üzemű Toyota termék a parkban, igaz, az L-betűs nevűből, abból is a jó nagy :)
ellenséges békaember 2011.02.15 14:02:00
@kewcheg: 25 éve a szivar100-as baromira nem volt egy rossz autó, de még 15 éve sem. Persze alapfelszereltségben elég fapadosak voltak, de kényelemben és minőségben eléggé nyugatnémet volt, már jóval előtte is kis Benz-nek hívták, ami nem volt túl derogáló egy akkor felfelé jövőben lévő márkának. A világ egyik legjobb négykerékhajtása, 1986-ban már kétoldalt galvanizált lemezek 10 év átrozsdásodás elleni garanciával, ki csinált hasonlót akkoriban?
Ha meg már ott tartunk, a hidegburkoló jól tette, hogy az akkor kapható egyik legtágasabb verdával utazott (nem számolom a Volvo 740 kombit), másrészt meg ha az alapján állapítjuk meg egy márka presztízsét, hogy kik használják, akkor eléggé recseg-ropog egy BMW vagy egy Benz presztízse is, különösen szerény hazánkban...
Hibát-hibára halmoztál Jánosom, pedig látod, én megértelek. Pontosan tudom, miért van szükséged S8-as Audira. De a polgár nem, ezek ilyenek, rá se ránts. Vélemények az azonos című írásunkról...
ellenséges békaember 2011.02.10 22:07:34
ellenséges békaember 2011.02.11 10:07:15
@conmorientes: igazából a másodikra gondoltam, de most, hogy így mondod, az első verzióval is együtt tudnék élni.