Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-Musashi-

54 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 2. világháború idején, 1942-től már három női önkéntes ezred is harcolt a Vörös Hadseregben. Az 588. női éjszakai bombázó ezred repülőgépeitől a németek annyira féltek, hogy automatikusan Vaskereszt kitűntetést adtak, annak, aki egyet is lelőtt közülük.  Pedig egy…..
Pontosan 74 évvel ezelőtt született meg a Sárkány, ennek alkalmából vegyünk elő pár érdekességet róla. #1 Bruce Lee filmes karrierje rettentő fiatalon, 3 hónapos korában kezdődött, hála apjának, aki vándorszínész volt. A sokat betegeskedő gyerek első komolyabb…..
A New York Aikikai fő instruktora egy interjúban ellenérzését fejezte ki a World Combat Games miatt. Az alábbiakban közöljük az interjújának egy részét:   "Néha eltűnődöm, hogy az aikido mit jelent manapság. A Combat Games-re is meghívták az aikidósokat. Erős…..
Természetesen a pornóipar is felfigyelt a magyar úszósport jelenleg legjobban eladható termékére, a szexkönyv-írónővé avanzsált Szepesi Nikolettre, aki röptében a legyet is leszopta, már ha hinni lehet a könyvének, amivel nyolcmilliós gázsit tett zsebre eddig. A Blikk infója…..
-Musashi- 2013.07.08 18:56:41
@g-dúrban zúgó kabóca:
Nekem biztos nem lenne olyan ember a példaképem aki a sportban jó,de rongy ember. A teljesítményt el kell ismerni de hasra nem kell esni.Azzal sem értek egyet hogy nagyjából mindenki dug/félredug.Több olyan embert ismerek aki nem dug félre mint amennyi igen.Ez kicsit a bizonyítvány magyarázás inkább.Mert ha azt mondom hogy persze nézd milyen sokan félrelépnek,akkor az már természetes,és annyi mintha véletlen rálépnél valaki lábára.
-Musashi- 2013.07.08 19:10:08
@g-dúrban zúgó kabóca:
Nem. Nálam nem az. Ha vállalsz valamit akkor azt teljesítsd.Ha meggondolod magad,oké,van ilyen,akkor meg lehet mondani hogy nem fog menni a dolog és másnál keresek boldogságot.Jó persze tudom hogy nem az egyenes út a legkönnyebb. :)
-Musashi- 2013.07.08 19:28:31
@Dubovánszky László:
Most tök másról beszélsz mint amiről én beszéltem.Senkitől semmit sem kell elvenni,itt viszont a félredugásról volt szó,amit nem szentesít sem érem sem semmi.
Pl.ha megcsal a feleséged,attól még ő marad álmaid asszonya és békésen nevelgetitek tovább a gyerekeket mert kiderül hogy ''van szexuális élete''
A mester minden év elején beszedi a tanítványoktól az egyesületi tagdíjat (ha valaki tag az egyesületben) és a szövetségi tagdíjat. Minden év elejét a tanítványokat tehát "lehúzásnak" élik meg. A legtöbb aikidókában ilyenkor felmerül a kérdés: miért is fizetek én…..
Már az Urbanista blog első posztjai közt is előkerült a füvesített villamospályák kérdése (nem is egyszer), ám olyan gyönyörűség, mint ami Kispesten van, még látványterveken sem szokott szerepelni. A fotókat Vinczek György készítette az 50-es villamos…..
-Musashi- 2013.04.22 21:02:27
Ön szereti a zsidókat? A kérdésre nem adható jó válasz. Sem a nem szeretem, sem a szeretem nem helyes. Zsidó ugyanis sokféle van. A becsületeseket, kedveseket, tehetségeseket, nagylelkűeket szeretem, a gonoszakat, irigyeket, a bűnözőket pedig nem. Olyan, hogy "zsidók", pedig nincs.…..
Az MTVA műsorkészítő alvállalkozóként látja el megbízásokkal a Dextramedia Kft. nevű céget, az atlatszo.hu adatai szerint tavaly 122 millió forint értékben rendeltek tévéműsorokat tőle. Az atv.hu értesülése szerint ez a cég gyártotta a nemzeti radikális N1 TV internettévé…..
-Musashi- 2013.03.30 10:19:01
@nincs_nick:
Ez pontosan így van.Annyival egészíteném ki hogy ott voltak a japcsik,akik gyakorlatilag ugyan azt megcsinálták mint a németek,de a császárt aki minden lépést szentesített,még csak meg se próbálták perbe fogni.Sőt volt pár főtiszt aki elenyésző büntetést kapott,mert kellettek az adatok a kínaiakon való kísérletezésekről.Ráadásul amikor papíron elkezdődött a 2.vh. akkor a japcsik már javában ritkították a kínaiakat,lőtték az brit,és amcsi hajókat. Jártam a sasfészeknél,és azt tapasztaltam hogy nem járnak az emberek szemlesütve a kertek alatt,hogy jaj mit csináltunk. Túl tudtak lépni a dolgokon.A tények,azok tények,és ennek megfelelően is kezelik. Vajon itt mikor sikerül ez? Ennyi erővel minden nap elővehetnénk az a tényt,hogy a magyarságot mint népet az idők folyamán teljesen kiirtották,miközben Európa seggét védték.
Megnéztem TOP 10 Vámpírfilm 2013.03.09 18:36:11
A vérszívók legújabb, napfényben csillogással és metroszexualitással teli kétes értékű reneszánszának ugyan valószínűleg vége, de talán épp ez a legjobb pillanat, hogy sorra vegyem szigorúan szubjektíven összeállított 10 személyes kedvencemet tartalmazó vámpíros…..
-Musashi- 2013.03.10 10:45:31
A tavalyi Éhségmenet során is ízelítőt kaphatott a közvélemény, milyen értékek mentén gondolja a jelenlegi IDEIGLENES kormány a munkát végzők megbecsülését, az idén azonban még ezt is sikerült alulmúlniuk.Rájuk eddig is jellemző módon egyszerre cinikusak, lenézőek,…..
Filmdroid Chinese Zodiac poszter 2012.09.18 09:30:00
Jött egy kínai poszter Jackie Chan új, ezúttal otthon forgatott filmjéhez, a Chinese Zodiazhoz. Chan nem tűnik túl boldognak, talán mert a poszter nagyon hasonlít a Texas Chainsaw poszteréhez; lehet hogy a fejek a polcon lesz az új design trend? A filmben, ami egy nyolcvanas években…..
Miután a választási regisztráció egyelőre lekerült az étlapról, a kormány előrántotta a kabátujjból a 13. havi nyugdíj ötletét. Az Index értesüléseit még nem erősítették meg hivatalosan, de a háttérben állítólag már dübörögnek a számológépek. A kormány erősen…..
Sajnos korántsem egyedi eset az akciófilmek történetében, ha a kemény munkával kiérdemelt, szolidabb A-kategóriás siker után az adott harcművész-sztár hirtelen szükségét érzi, hogy magvas gondolatait egyenesen az örökkévalósággal ossza meg. A máskor oly szigorú és éber…..
A hollywoodi trendeket talán soha nem befolyásolta annyira a nagypolitika, mint a legendás Ronald Reagan elnöksége alatt. A "nagy kommunikátor" a nyolcvanas években az Egyesült Államokból egy morálisan és katonailag is szilárd, magabiztos (és önhitt) szuperhatalmat faragott, amit a…..
Az első három film apróbb témavariációi után örökös "magányos rendőrünk" következő dobása már az abszolút profizmusról és a nagyfokú műfajtudatosságról árulkodik. A '91-es Törvényre törve tökéletes egységbe forrasztja az addigi erősségeket, és egy laza…..
Drága Hölgyeim és Uraim! Önök már biztosan azt hitték, hogy teljesen elfeledkeztem arról, hogy valamikor fél éve beígértem egy városnegyed-bajnokságot. Dehogy is! Annyira nem, hogy íme, itt a hivatalos versenymenetrend, az első mérkőzést augusztus 7-én játsszuk majd,…..
Ki a legjobb vízilabdás csaj? A magyar női vízilabda válogatott hétfőn kezd a londoni olimpián. A csapatot most férfi szemel vizsgáltuk, de segítséget kérünk: ki a legszebb? NYERJ A BAJNOKOKKAL!Kövesd a Hajcsatok olimpiai vízilabda-tornát…..
Jblog Az aikido fehér hollói 2012.07.05 20:09:00
Az aikido fehér hollóiSokat lehet hallani, olvasni, filmet látni olyan aikidokákról akik valamilyen fogyatékkal élnek. Mostazokról szeretnék írni akik lehetővé tették, teszik, hogy idáig eljussanak és nem szól róluk se cikk,se film. Mert a háttérben ők hatalmas munkát végeznek,…..
Speciálisan édes sütemények fellazítására való, ünnepi asztalra kívánkozó finomság a különlegesebb fekete teák és édes sütemények kedvelőinek. A taiwani Sun Moon Lake Mountain Tea (Ri Yue tan tea, 日月潭红茶 ) az eddig látott leghosszabb tealevelekből álló csodás,…..
-Musashi- 2011.12.09 21:04:34
Mai fiatalok "Egy zágrábi általános iskola 14 éves, nyolcadikos diáklánya fogadásból egy hónap alatt száz férfival feküdt le." – nyilatkozta Gordana Buljan Flander pszichológus (egyben a zágrábi gyermekvédelmi klinika igazgatónője) a Zagrebancija portálnak.…..
 Kiku matsuri /krizantém ünnep/ A 8.században érkezett japánba a krizantém kínából,ahol gyógynövényként termesztették. Igazán divatossá az Edo korszakban vált. Ezt a növényt választotta jelképül a császári család is. A 16 szirmú kiku jelképezi a hosszú…..
Bear Grylls most Izlandra látogat, amiről kiderül, hogy nem csak azért olyan nyomasztóan szar hely, mert a világgazdasági válság megroppantotta, hanem azért is, mert mindig hideg van, és közben úgy fortyog a talaj, mint egy újramelegített, több hetes pörkölt, pont, mielőtt kifutna…..
-Musashi- 2011.11.05 22:48:44
Megtörtént hát, amire annyira vártunk: a kínaiak végre hozzánk is eljöttek miniszterelnököstül, üzlet- és pénzemberestül. Aláírtak, előirányoztak, bevásároltak, mi pedig megcselekedtük, amit megkövetelt a haza: még békés tibeti zászlólengetők sem zavarhatták meg Ven…..
-Musashi- 2011.06.27 17:46:30
@Filhipposz: Amit annak rendje és módja szerint le is vertek. Mit ahogy itt is jó pár lázadást már. Akkor a Britek kapták meg Hong Kongot,most majd forditva lesz:)