Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Longeye

3 bejegyzést írt és 517 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A DRBL eredeti telepítési útmutatójában (http://drbl.org/installation/02-install-required-packages.php) azzal kezdődik a telepítés, hogy hozzáadjuk a DRBL publikus kulcsát az apt kulcslistájához. Ezt két féle módon is megtehetjük: wget -q http://drbl.org/GPG-KEY-DRBL -O- | apt-key add - vagy:…..
Esettanulmány: hogyan készíts fel negyven gépet az érettségire 1 óra alatt „Botcsinálta” iskolai rendszergazdaként viszonylag gyakran kell több, akár 40-nél is több gépet telepítenem, újratelepítenem. A viszonylag gyakran, legfeljebb évi 2-3 alkalmat jelent, de vannak olyan gépek is a gépparkunkban…..
Kockateszt Első csapás... 2017.06.28 21:59:52
Üdvözöllek a blogomon!  Eredetileg úgy terveztem, hogy ezen a blogon a saját LEGO készleteimet mutatom be és talán néhány MOC-ot is. Tudom, nem túl eredeti ötlet, van már vagy 100 ilyen, de egyrészt nekem ehhez van kedvem, másrészt így nem kell senkihez sem alkalmazkodnom. Az Internet úgyis tele…..
Noddy annyira termékeny, hogy alkotásai már sokszor és méltán fordultak elő a blogon. Rékocs is, tutuka is volt már olyan jófej. Így aztán időnként én is belekukkantok lélegzetelállító galériáiba, hogy rendre rám törjön a "hagyjuk a fenébe az egészet!" érzés. Mert amikor…..
Longeye 2012.05.18 09:35:22
@ainex: Szerencsétlenségedre van egy szabad fél órám ma reggel és ahelyett, hogy tovább olvasgatnám a többi cikket, most jól megmosom a fejed, mert "én még ilyen buta ugrifülest nem láttam!". Hogy kedvenc klasszikusomat idézzem...
Előre szólok, lehet hosszú lesz és kimoderáljátok, de legalább jól kibosszankodom magam ;o)

Először is. De ilyet tudsz:

kockagyar.blog.hu/2011/08/29/meg_ikarust_barkinek
kockagyar.blog.hu/2011/08/18/magyar_buszt_az_egesz_vilagnak

... meg ilyet ...

kockagyar.blog.hu/2011/07/18/mai_kamiont_a_tegnapelotti_katalogusbol

... meg ilyet ...

kockagyar.blog.hu/2011/06/18/a_legoember_is_csak_ember

"...a többiről nem is beszélve!" Bocs, de a többit most nincs kedvem kikeresni...

Na jó, a buszokat a végére már untam, igazán kitalálhatnál már valami újat ahelyett, hogy itt siránkozol!
Milyen szürke is lenne a világ, ha mindenki csak ugyanolyat tudna. Nekem mondjuk a belinkelt képek pl. nem tetszenek, szerintem vannak a srácnak sokkal jobb cuccai is. Én inkább az olyan alkotásokat kedvelem, amikkel lehet játszani. Vagyis ha megépítem/jük, le tudok ülni a gyerekeimmel és tudok vele játszani. Mert a Lego játék nem több és nem kevesebb! Ezek meg inkább dekorációk. A motor pl. az első kanyarban széthullana.
Elfelejtettél játszani? Ne olyat építs, mint mások, hanem saját magad próbáld megvalósítani. Saját magad, a saját ötleteidet próbáld meg beletenni, mint eddig is. Másrészt meg nem kell folyamatosan építeni, ha nincs ötleted, akkor ne építs!
Persze engem is el szokott fogni néha az érzés egy-egy alkotás láttán, hogy de jó lenne ilyet csinálni, és hogy milyen zseniális, de hát ez nem baj.
Az Eiffel tornyot is csodálom, mégsem akarok ugyanolyat csinálni a kiskertben.

Nekem úgy tűnik elment a kedvetek a blog szerkesztésétől. Persze, megértem, nem ezért kapjátok a fizetést, nincs hozzá kedvetek, csak nyűg az egész. Kár érte, mert példátlanul nagy olvasótábort kovácsoltatok össze. És ennek az egésznek egy olyan oldalát mutattátok, amit eddig még senki. Nem rossz a Klikk se, egyáltalán nem rossz, de más.
Talán nem kellett volna erőltetni azt a napi egy posztos dolgot, mert nekem az az érzésem, hogy sok poszt így csak ezért született. Vagy ha nem volt ötlet, szerintem sokan örültek volna a végigjátszásoknak is. Abból van/volt elég, azt mondtátok.
No de inkább abbahagyom az üres fecsegést, már eddig is túl sokat írtam (és még mennyit tudnék ;o), de a végére még egy számomra nagyon fontos gondolat!

Nincs rossz alkotás. Minden építmény jó, mert benne van az alkotója. Az lehet, hogy nem mindegyik való egy folyóirat címlapjára, de attól még tökéletes.

Ha van kedved hozzá, akkor csináld, ha meg nem, hagyd abba!
Longeye 2012.05.18 18:08:46
@tutuka: Tisztelt Tutuka! Hogy kedves szavaidra válaszoljak, még sohasem voltam ittas, egészen egyszerűen mert nem szeretem az alkoholt.
Bocsánatot kérek, ha félreértettem valamit, nem akartam senkit sem megbántani vagy provokálni.
További szép napot!
Üdvözlettel, L!
Bár a megjelenési "szabályokat" egybeszedő posztban igyekeztem megkímélni mindenkit a véleményemtől (leginkább, hogy a beszélgetés a maga útját járja), a repcsi kapcsán most mégiscsak elmondom mit is gondolok róluk. Mindenek előtt: egyáltalán nem gondolom azt, hogy a kisfiúk…..
Longeye 2012.05.13 17:00:18
@Llew: Én nem hiszem, hogy a Lego álszent lenne. Szerintem komolyan gondolják, amit mondanak, csak legfeljebb nem gondolják át a készleteket minden szempontból. De hát akármilyen állításba bele lehet magyarázni bármit, csak hozzáállás kérdése.

"gyerek otthon sarokba dobj a adinokat aztán mehet az öldöklés"
Ez azért durva, vagy csak az én és ismerőseim gyerekei nem ilyenek és én élek egy párhuzamos idősíkon? Ők először arra használják a játékot, amit a doboz sugall. Később meg amerre elviszi őket a fantáziájuk...meg a szülőké...
Nekem ez az "alibi téma" olyan AFOL-os belemagyarázásnak tűnik.

@tutuka: Az oldalsávos megjegyzéshez: Szerintem nem akarnak elmenni ilyen fegyverkezős irányba. Ez a készlet csak egy "ikonikus gép", ahogyan előttem már többen írták. A II. Világháborús szabály meg szerintem az olyan készletek miatt van, mint az Indiana Jones-osak. Mondjuk tankot abban sem adtak ki, pedig volt a 3. részben egy elég jellegzetes darab.
Én azért erősen remélem, hogy a Lego megmarad még hosszú időn keresztül annak, ami még ma is. Egy hangulatos, jó szórakozást, tiszta játékélményt nyújtó játéknak, amit szívesen adok a saját vagy mások gyerekeinek kezébe.
ÁDER JÁNOS WANTS YOU! Elküldted már a nevezésed a miniversenyünkre??? Ősidők óta és talán legtöbbször visszatérő témánk a blogon a LEGO és az erőszak viszonya. Legutóbb a egy elutasított cuusoo-s projekt miatt került előtérbe megint a kérdés, hogy szokás…..
Az idei Star Wars-naptól nem voltam elájulva legózás szempontjából. Viszont hülyét kaptam a sok-sok "Az Erő veled van a rendelésnél" promóval, az összes jelentősebb SW fórum ezt nyomatta, hogy aztán jól hozzá vágják a T. rendelőkhöz az egész SW univerzumot krómból grátisz.…..
Longeye 2012.05.11 11:21:32
A blogon időről időre előkerül a téma, hogy mire használható a Lego a mindennapi életben. Hát pl. erre:
www.mocpages.com/moc.php/322838
Csak figyeljétek a klassz kis kábeltartót is ;o)
Meg jó a fiók is...és neki is van 5867 alternatívája...
Ma kezdik vetíteni a hazai mozik az Avengers-t! Vigyázat, tele van a film gonoszfejű legóemberekkel! ..
Longeye 2012.05.11 10:35:54
@crusaderman: Normál játékboltban még nem láttam és szerintem nem is fogunk, legalább is itthon, de ha a szállítási költség a gond, akkor nézz szét az eDigitalnál. Nekik vannak országszerte átvevő helyeik, ahol szállítási költségmentesen átveheted a rendelésed.
Ahogy szép lassan megjelenik a 412. gyűjthető legóember-széria is, egyre nehezebb azzal az állítással vitatkozni, hogy már legóemberkéből is bárki megépíthető. Hogy tényleg bizonyíthassam kijelentésem igazát, kitaláltam, hogy csinálunk egy nagy legóember-versenyt itt a…..
Ezer éve az volt az (egyik) oka annak, hogy elkezdtem írni ezt a blogot, hogy nem találtam olyan tartalmat a nagy magyar internetben, ami a legóról a magamfajta egyszerű, a legóért távolról rajongó embereknek szól. Olyanoknak akiket igazából nem érdekel, hogy mi az a snot, mit jelent…..
Longeye 2012.04.26 16:26:24
@tutuka: Érteni nem igazán értem mit mondasz, inkább érzem, úgyhogy nem egyetértek, hanem inkább "egyetérzek" veletek.

Néhámy gondolat, ami kapcsolódik a témához:

Milyen érdekes, éppen pár napja mondta nekem valaki, hogy nem tud jól legózni, mert nem tudja mi az a snot és nem is tudja használni. Én meg azt válaszoltam rá: Ne azon gondolkozz mit tudsz vagy mit nem, hanem építs!

Régebben nekem is napi első oldalak között szerepelt a blog, de pár hete kaptam egy rohadt nagy munkát és minden háttérbe szorult. A feleségem látta ezt rajtam és vett a névnapomra egy Creator készletet. (Életemben először kaptam tőle Lego-t!) Ezt használtam feszültségoldásnak és nekem bejött. A munkahelyemen ugyan körberöhögtek, de nem bántam, mert így jobban ment a munka. És ezt részben a blognak köszönhetem, hiszen itt kezdtem újra legózni.

Szóval nagy köszönet az eddig szerzett kellemes percekért és remélem lesz még több is...

Jó pihenést! és "Folytassa, Tutuka!" ;o)
Azt már régről tudjuk, hogy hozott anyagból IИDOMITUS milyen klassz, meg még klasszabb dolgokat épít. Na de mi van, ha csak úgy nekiesik a kockakupacnak? Lesz belőle mondjuk egy összkerekes erdészeti kamion. Mikor majd már jól eldobtad az agyadat, akkor majd kapcsolj: "Ja, hogy mindez…..
Longeye 2012.04.21 22:06:34
Hűha! Ez nagyon klassz! Gratulálok! És még az alján a meghajtást is kidolgoztad! Ráadásul még játszani is lehet vele...

@artuditu: Hát akkor nézd meg a @backdraft: által belinkelt kamiont. Az mennyire idétlen. Ez így tökéletes...szerintem.
Korábban is jártak már Rábák a blogon, méghozzá minifig méretben és nemcsak kamionként! Erre csak Rábák, erre pedig az egész magyar vidéki járműpark megelevenednek legóból. Ritkán teszünk ki a blogra olyan legót, ami még csak tervasztalon, digitális formátumban…..
Longeye 2012.03.27 20:00:47
Nagy HŰHA az alkotónak. Gyönyörű munka! Az ilyen modelleknél kicsit mindig az a bajom, hogy ilyen méretben a Lego nem gyárt szélvédőket.Kisebbekből összerakva meg bénán nézne ki.
Ha megépíteném, biztosan megpróbálnám legalább távirányíthatósra csinálni, vagy nyitható ajtókat beletenni. De ezek nélkül a funkciók nélkül is lenyűgöző darab!

Nagyrészt
@klarky: -val értek egyet, minél több a kocka, minél nagyobb a méretarány, annál könnyebb jó dolgokat alkotni. Ezért nem tetszenek általában a szobrok. Ez az autó azonban szerintem még nem az a méret. Itt még szükség van a kreativitásra. Nem is kicsit.
@Mnarko: Szerintem rossz oldaláról közelíted meg. Ha a blog olvasói közül BÁRKI megkapná a tervrajzokat és a hozzá tartozó kockákat, akkor biztos, hogy össze tudná rakni. Inkább az a kérdés, ha megkapná a kockákat tervek nélkül, mit hozna össze belőle...
Szerintem a Lego készletek a leírásokkal és a kockákkal önmagukban nem többek, mint egy sima puzzle. Az ember teszi azzá a Legot, ami.

ui.: A bárki-t nem kiabálás képpen írtam csupa nagybetűvel, hanem mert szerettem volna kiemelni.
De a HŰHA-t igen ;o)))
Longeye 2012.03.28 09:52:34
@Mnarko: Nem is értem a legot miért nem műanyag granulátum formában forgalmazzák ;o)))
A hasonlat kicsit mintha sántítana...
Igen, véleményem szerint, ha egy megfelelő eszközökkel rendelkező építési vállalkozó megkapná a terveket és az elkészítéshez szükséges anyagokat, akkor bármit meg tudna építeni. De ha csak az anyagot kapja meg lehet csak egy betonhegyre futná a fantáziájából.
És akkor most ha van a blogon valaki, aki már kapott vagy vásárolt lego készletet és nem tudta összerakni, az szóljon! ;o)
Idén is meghozta a LEGO Life magazin az elmúlt év legtöbb bevételt hozó készleteinek listáját. A Brickset szerencsére megelőzött a közzétételben, így most nincs is más dolgom, mint kattintásra bíztatni azokat, akik kíváncsiak arra, hogy mely témákért, dobozokért fáradtak…..
Longeye 2012.03.23 19:59:57
No, ezek szerint én vagyok a LEGO tipikus célközönsége.
Amikor először megláttam a NinjaGo-s készleteket, azt mondtam ez hülyeség ahogy van...nos, azóta megvan mind a négy sárkányos készlet. Szerintem a sárkányok iszonyat szépek, jó a színösszeállításuk. A kislányommal pedig irtó nagyokat játszunk.
A listán szereplő tűzsárkánynál pl. szétnyílik a pagoda, nagyon ötletes, bár tele van könnyen "lepergő" díszítésekkel. Így gyakran kell szervizelni ;o) És nagyon tetszenek még a díszes ablakok benne. Ezek nem matricázottak!
A jégsárkány kicsi készlet és olcsó (nekem 3000-be fájt akciósan) ugyanúgy néz ki, mint a tűzsárkány, cak más a színezése s a testének a felépítése.
A fénysárkányt BL-ről szereztem használtan. Boltban itthon még nem is láttam. Ez is iszonyat szép, hasonló az előző kettőhöz, ennek is csak a színei és a testfelépítése tér el.
A földsárkányról meg:
kockagyar.blog.hu/2011/11/07/olvaso_jatszik_2509_earth_dragon_defense
Megnéztük együtt a kislányomal a Lego honlapján a rajzfilmeket (nem is egyszer), nekem még azok is bejönnek. A beszélt nyelvet nem értem sajnos elég jól, ezért nem értettem minden poént, de nagyon tetszett. Nem tudja valaki lehet-e ezeknél feliratozást bekapcsolni (én nem találtam, de lehet csak béna voltam)?
Az új NG készletektől viszont egyenesen rosszul vagyok ;o))), mert irtózom a kígyóktól. Nah, abból nem fogok venni egyet se! ;o)))
A Millenium Falcon-ra meg hát mitagadás én is pályázom. Az NXT-ről nem is beszélve...csak hát ezek már nekem kicsit sokba kerülnek így egybe.
Longeye 2012.03.24 19:38:00
@ZOlien: Nagyon köszönöm, nekem a youtube eszembe se jutott...nem tudom miért.
Hogy én mekkora béna vagyok! Nálam itthon a Lego.com angolul jön be alapértelmezés szerint és eddig ez még fel sem tűnt. Ma kipróbáltam a munkahelyemen, ott meg magyarul jött be. És természetesen a videók is magyarul szóltak.
Ugye milyen rendes ember vagyok? A munkahelyemen nem szoktam nézegetni a Lego.com-ot ;o)
Vissza-visszatérő kérdés a blogon, hogy miként is kellene a LEGO-klónokhoz, vagy éppen a kompatibilis kiegészítőgyártókhoz viszonyulnunk rajongóként. Összeépíthetjük-e, keverhetjük-e az eredeti kockáinkkal, elfogadható-e a használatuk, és egyéb nem túl érdekes kérdéseken…..
Longeye 2012.03.22 20:13:06
@siófoki35: @leopold getz: A Java magyar találmány:
www.peppino.hu/hu/bemutatkozas
és egy irtó jó játék.

Nekem sajna gyerekkoromban nem volt, csak a szomszédét használtuk néha, amikor megengedték. Ha jól emlékszem nagy becsben volt tartva. Annál még minden elemnek ki volt alakítva a helye egy műanyag belsőben és mindig úgy kellett elpakolnunk. Akkor még ahhoz is legalább olyan nehéz volt hozzájutni, mint a Lego-hoz.

Én egy műveletlen tuskó vagyok, ráadásul nincs se képzelőerőm, se fantáziám, se kreativitásom, úgyhogy inkább nem írom le a véleményem erről a ... izéről. ;o)
Longeye 2012.03.22 20:41:38
@tutuka:
Kicsit tovább olvasva:
"...A szülők és nagyszülők közül sokan emlékeznek gyerekkoruk kedvencére, mely magyar szabadalom alapján készült és most újra kapható: új,... "

Ezért gondolom. Ha a szabadalom magyar...

Nekünk van egyébként, de meg kell mondjam én sokkal jobb minőségűre emlékszem...de hát akkor még 5-6 éves lehettem...az viszont egészen biztos, hogy igényesebben volt csomagolva. Szóval ha vásárlás előtt tudtam volna, hogy ilyen minőségű...nem biztos, hogy megveszem. Legfeljebb egy kisebb készletet nosztalgiázás képpen. Nekem olyan kínainak tűnik.

Szegényes fantáziámat bizonyítja az is, hogy gyerekkoromban soha nem is akartam a különböző építőjátékokat ilyen módon összekombinálni. A fémépítő daru gond nélkül kisegítette a "törött tengelyű" kétéltű Lego szállítójárművet, amin a talpas műanyag katonáim utaztak.
Tényleg! Ki emlékszik még azokra a talpas műanyag katonákra (mint a Toy Story-ban) amiket zacskókban árultak és voltak indiánok, meg cowboyok is közöttük? Meg arra a nyalókára, amihez pici aranyos vonatot adtak ajándékba? ... Istenem...milyen jó gyerekkorom volt ;o)))
Longeye 2012.03.22 21:07:06
@tutuka: Akkor lehet nem sokat változott a minőség, mert ugyanúgy emlékszem én is rá. Arra viszont nem emlékszem, hogy az elemek ennyire sorjásak lettek volna. Főleg a kis sárga csövecskék, meg lezárók. Persze néha jól jön az a kis plusz anyag, mert attól szorulnak be a csőbe ;o))) Meg sikerült kifogni egy gyári hibásat, mert az egyik gumiabroncs el van törve benne (igen, nem írtam el: gumi - törve).

Jó van na, azt csak úgy írtam. A lényeg, hogy nekem sem tetszik ez a bigyó.
Minden gyereknek nagy fantáziája van, ezt én is most figyelem meg a sajátjaimon, meg a játszópajtásaikon...;o)
Olvasónk, minifig88 annyira megunta a LEGO kamionok alig-alig változó formáját, hogy elkészítette a saját verzióját. Erre még akár legyinthetnénk is, a legó leginkább építésre és újraépítésre való, de ő nem állt meg az új dizájnnál: motorizálta és irányíthatóvá…..
Longeye 2012.03.15 22:43:50
@minifig88: @MaRc: Köszönöm a válaszokat!
Nem akarok én trial-truck-ozni, csak kíváncsi voltam, és a fotókból, videókból, amit eddig láttam nem derült ki számomra egyértelműen.
Csak itthonra akarok majd építeni valami kisebb távirányítós akármicsodát és a gyerekek nem mindig érzékelik a határokat...
Ez a sztori sem ma kezdődött, de véget érni sem ma fog, az tuti.Még gyermekként égett a retinámba ennek a Lego vonatnak minden jellegzetessége. A 3 egységből álló szerelvény, a domináns sárga-piros szín, a 6 stud széles szélvédő, a zöld sorszámok és a jellegzets szürke…..
Longeye 2012.03.14 10:03:57
A mai kamionos posztról jutott eszembe, ide jobban illik:
Nemrég úgyhozta a jó sorsom, hogy hozzájutottam egy szakadt leíráshoz és egy (na jó, talán két) marék alkatrészhez. Először nem foglalkoztam vele, mert láttam, hogy technik (és hát ugye nem vagyok egy nagy technik rajongó), de végül csak utána néztem, hogy mi lehet. Hát ez volt:
8408 Desert Ranger:
www.brickset.com/detail/?set=8408-1
No engem ez a készlet bizony megvett magának. Szépen összevadásztam hozzá a hiányzó alkatrészeket, ma már csak a kerekek, meg az ülés hiányzik belőle, de már összeraktam (persze más kerékkel egyenlőre). Még a bukókerethez való műanyag csöveket is megszereztem hozzá, de nem mondom meg honnan, mert az SW fanok meglincselnek ;o)
Szóval a lényeg, hogy szerintem ideális kezdő készlet. Van benne kormányzás, differenciálmű és még jól is néz ki (élőben még sokkal jobban, mint a képen). Egy érdeklődő fiúgyermek sok mindent megtanulhat belőle a járművek felépítéséről és működéséről.

Mindezt azért írom le, mert ezt a készletet több helyen is láttam már használtan 3-4000 Ft körül leírással és szerintem nagyon megéri. Magamtól nem adtam volna ennyit érte, még csak nem is halottam korábban erről a készletről.

Nekem kicsit sajna többe lett...viszont vettem hozzá eredeti dobozt és jobb állapotban lévő leírást is. Van néhány mai, hasonló árú új technik készletem, de egyiknek a színvonala sem közelíti meg ezét.
Na végre egyszer én is leírhatom, hogy "a régi jobb volt" ;o)
Az iPadon sokmindent lehet csinálni. Nem csak zöldséget aprítani, hanem legózni is: Meg tudjátok, felnőtt-legózni is: No és persze i-legózni. A LEGO ugyanis a maga módján azért igyekszik a hagyományos platformok (szőnyeg, parketta, stb.) mellett újabb felületeken is nyújtani…..
Visszatérő nyafogásom, hogy az évek múlásával minden egyre nagyobb lesz, ami legó. A dobozok, a házak, az árak, de még a kockák is. (Na jó, ez utóbbiak nem.) Van azonban olyan, mikor a gigantomán építkezés kicsit sem baj! Mészáros Gábor (butcher) küldte nekünk ezt a…..
Longeye 2012.03.07 19:26:46
@butcher__: Lehet, hogy a daruddal Guiness rekordot döntöttél!? :D
A tésztahíd építőversenyen most magyar siker született. Vagy hatszor akkora terhelést bírt a magyar híd, mint a második helyezett, ha jól emlékszem ;o)
Az új Friends-vonal, mint tudjuk, főképp a lányokat hivatott bevonni a legózás gyönyöreibe. Ez kétségen kívül helyénvaló, a LEGO hosszú évekig kutatta az új célcsoport igényeit, és ehhez mérve fejlesztette ki az új Friends-készleteket. Az én véleményem kicsit azért…..
Tudjuk drága olvasók, hogy közületek senki nem lopna legót. Ausztráliában azonban másként mennek a dolgok! Carey Horner, a szerencsétlen tulaj Egy derék legó-rajongó vasárnap éjjel felfegyverkezett egy bevásárlókocsival, és hajnali 5 óra körül meglátogatta…..
Az a szerencsés, aki szombaton 19:46-kor az m1-re kapcsolt az ebbe a képbe ütközött: Ha ez nem volna elég, ezután még úgymond szakértettem is egy kicsit klón-legó témakörben. Tekintettel arra, hogy a helyzet felettébb zavaros Magyarországon a klón-kockák jogi megítélésével,…..
Longeye 2012.02.21 08:02:46
@Cyrko: Túl nagy a sávszélességed, válts kisebbre, úgy még spórolsz is ;o)

De komolyra fordítva @Llew: szerintem már válaszolt. A plug-in-t kell frissíteni a linkről. Ha úgy sem megy akkor a windows-os codec-kel lehet valami, akkor azt (is) kell valószinüleg frissíteni.
Ha úgy sem megy, akkor nemtom...

Akkora reklámot csinál ez a blog a klónoknak, hogy lassan már kedvem lesz nekem is beruházni egybe ;o)
Longeye 2012.02.21 09:16:59
Bocs megint az OFF-ért, csak segíteni akarok:

@Cyrko: A véletlen úgy hozta, hogy épp most ültem le egy win7-es gép elé, ami telepítése óta nem volt frissítve. Ki van rajta kapcsolva az automatikus frissítés (ami nagyon is helyénvaló).
Ugyanazt tapasztaltam rajta, amit Te. Tehát kockázott a video. Olyan, mintha csak a keyframe-eket jelenítené meg.
Ráfrissítettem. 104 frissítést rakott fel, majd 300 MB. Kb 1/2 óra. Most már rendesen megy rajta. Tehát valószínüleg nálad is ez hiányzik.
Legalább havonta egyszer azért nem árt frissíteni... ugye @klarky: ;o)
Longeye 2012.02.21 23:04:14
@Cyrko: A sávszélességet én is csak tréfának szántam, persze, hogy nem attól függ, legalább is nem így.
Akkor csak a codec frissítés marad. Viszont abban nem vagyok biztos, hogy fejlesztenek XP-hez is újabb codec-eket, mert úgy tudom hivatalosan megszűnt a támogatása. De szét kell nézni a MS honlapján. Sajnos nem tudok többet segíteni, mert nincs XP a környezetemben, csak Win7 meg Linux.