Regisztráció Blogot indítok
Adatok
V69

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
HamPLÓ Hajógyári daruk 2014.03.21 07:00:00
A múltkori hajós képeken látszott néhány daru, és szerintem senkit nem fog itt meglepődni, ha bevallom, hogy azokra is rákattintottam egyet-egyet: A legszebb ez a kalapácsdaru: örülnék, ha valaki tudna róla mesélni, mikori jószág, mit tud, miért ilyen! Ránézésre akkora…..
Modorosblog A nyámnyila pasi 2014.01.24 21:55:48
Természetesen nem is létezik ilyen, csakis a T. Posztíró fantáziájában - de mivel annyira erős ez a karakter, én azért mégis leírom, aztán legfeljebb nem hiszitek el. Lehet, hogy én is csak álmodtam? A Nyámnyila Pasi, a Lekvár Matyi egy borzasztóan visszataszító jelenség. Nála…..
Belsőség Ég veled cimbora! 2012.02.07 20:20:00
Meleg, nyári estén ültünk nálad az udvaron az olajos nadrágoktól megfestett kempingszékeken és röhögtünk Tie-on, azon a címeres ökrön, hogy micsoda trójai falovat kapott ajándékba, amikor a Velvet hasonmás versenyén megnyerte Jáksó ezüst Range Roverét, amit a kétállú még…..
V69 2012.02.07 21:19:43
Modorosblog Gyerekszáj 2011.12.19 06:00:00
A gyerekek bölcsessége és romlatlan őszintesége néha egészen megdöbbentő. Mi, felnőttek hajlamosak vagyunk mindent túlbonyolítani - és sajnos a hosszú évek alatt megtanultunk profin hazudni. Ezek a kis emberek nem csupán imádnivalóak és aranyosak, hanem megtanítanak teljesen…..
V69 2011.12.19 22:49:05
@Édy, aki Endre: Ez nem Grétsy, hanem Karinthy Ferenc volt, legalább harminc éve. Igaz, hogy ő is nyelvész volt.
 -Tessék, vegyél a fasírtból is. Vegyél, vegyél! Én csináltam, a legjobb karajt teszik nekem félre a piacon mindig. Nem eszel sertést? Ez valami vallási dolog? Büdös az eszed tokja büdös, ártalmas ám... nézd meg: ide leteszem, ártalmas? Bánt, megharap, tökön…..
V69 2011.07.08 17:23:08
@Frengi: „Csakhogy amíg a legtöbb vegának semmi baja nincs attól, hogy lenyom egy rántott húst”
De. Nekem például van. És akkor a köripöri meg a pacal még szóba se került.
De az igaz, hogy a mélyzöld vérvegák tudnak olyan marhaságokat beszélni, hogy kettéáll az ember füle. Részben ezért is szoktam tiltakozni, amikor levegáznak: én csak simán nem eszem húst, ideológia nélkül.
V69 2011.07.08 17:38:18
@Püspök utcai gombaszedő: E... Nem csak hogy húst nem eszem, de alkoholt sem iszom. Képzelheted, mit hallgatok vendégségben...
Helló Tibi!Megint összehoztam egy cikket. Valaki az egyik poszt alatt megjegyezte, hogy még nem volt falunapos cikk (itt még tényleg nem, de a kiskedvenc Orkánságon igen - T.B), és azonnal beindította bennem a vezérhangyát, az eredmény pedig ez lett. Lehet, hogy ezért fatornyos kis…..
Szia Tibi!A modoros akvarista c. poszton felbuzdulva fogadd szeretettel ezt a kis szösszenetet a modoros tarantularajongókról. A kommentekből úgy láttam, hatalmas igény van egy ilyenre is.Üdv:--NightWeesch-- (művésznév)P.S.: Lszi az igazi nevem mindenképpen maradjon titokban, mert…..
Modorosblog Elkurvultak 2011.04.04 06:00:00
-Már nem akarom tudni, hogy ki csinált ipart a zenéből... tudod, az a baj, hogy hiába eredeti és tehetséges bárki is - a hírnév, a siker és a pénz mindenkit megront előbb vagy utóbb. Mint a hatalom. Persze az elején elhatározzák, hogy ők aztán soha nem változnak meg és…..
V69 2011.04.04 12:29:53
@vészmadár (pica pica): Értettem én, kérem, nem is veled vitatkoztam, csak akkor nem sikerült egyértelműen kifejeznem magam. Lehet, hogy oda kellett volna tenni mögé a „ha érted, hogy mondom” formulát, bár azért talán még innen is kivágnának.
V69 2011.04.04 10:56:41
@Frengi: Miért, csak a húszéves fasz festheti a haját? Azt hittem, a zenében az a lényeg, hogy hogyan játszik, hogy mennyire jó az, amit játszik.
A 84 éves BB King bácsin szabályosan lefostam a bokámat.
V69 2011.04.04 11:53:32
@vészmadár (pica pica): Az a Szőr tavaly is rendesen odatette magát a hetven éves Ringo bácsi születésnapi buliján. Igaz, a hangja öregül, de attól még jó. Legalábbis nekem tetszik, a többi meg kit érdekel?
De ez azért érdekes: sokszor az a baj, hogy ugyanazt nyomja harminc éven keresztül, ha meg újít, akkor az a baj, lásd a posztbeli Bitliszeket, vagy mondjuk az ős-Dire Straits rajongókat, akik köpködnek a mai Mark Knopflerra.
Ezeket - a zenén hoszan fanyalgókat - azért nem tudom megérteni, mert ha nem tetszik, akkor minek hallgatja? Van annyi jó zene a világban, mindenki megtalálhatja a magának valót, azzal érdemesebb foglalkozni.
Melyik éttermet is ajánlottad a múltkor? Ja, azaz. Mindenképpen evidenciában tartom ezt is, beszélek velük. Drágának kikötése volt, hogy föltétlenül vízparti helyre szeretné szervezni a vacsorát. Lehetőleg Pestre vagy a környékére, messzebb azért gáz lenne elszállásolni a…..
Modorosblog Az elmúlt 8 évért 2011.03.20 15:33:00
-Jancsi bácsi, most már tessék egy kicsit lepihenni, megfájdul a fejem. A kurva életbe már, hogy mindig az ilyen öreg agitprop-titkárok osztják az észt. És most ezt nem sértésből mondom, remélem, nincs harag - nagyfaterom is párttag volt, igaz, ki is lépett 76-ban, pedig az annak…..
V69 2011.03.21 11:16:40
@Frengi: Meg a nyelvhez. A baconszalonnás nyelvőrposztnak hatszáz fölötti kommentje volt, az szerintem rekordgyanús.
V69 2011.03.21 12:34:33
@vészmadár (pica pica): Na ezt ne is említsd. Éppen az az egyik legnagyobb bűne a kommancsoknak, hogy tudatosan rombolták - és rombolják ma is - a magyar nyelvet. Mert nehogy azt hidd, hogy ez véletlen! Meg volt ez tervezve, mindenki tudja. A magyar nyelvet és vele a magyarságtudatot a földbe tiporni, megalázni - hiszen így lehet egy népet könnyen leigázni. Tudjuk, hogy már majd kétszáz éve folyik ez a hadjárat a magyar nyelv ellen, amióta Bécsben a kancellária kitalálta a halszagú rokonságot. Nyíltan meg lett mondva, hogy ezt kell tanítani, punktum. A kommerek meg persze örömmel átvették ezt, még jó, nehogy már valami nemes, harcias nép legyen a rokonunk! Az egész világ rajtunk röhög, már sehol nem tanítják a finnugor rokonságot, a finnek is kivették az általános iskolai tantervből, de persze ezek még mindig ezt erőltetik. Nálunk meg a Magyar Bálint olyan sikeresen elkúrta a tantervet, hogy a mai gyerekek már nem tudnak megtanulni írni meg olvasni sem. Nézd csak meg a helyesírásukat: egyszerűen katasztrofális, minden mondatukban van legalább öt olyan hiba, amiért minket annó dominó úgy kivágtak volna az iskolából, hogy a lábunk nem éri a földet. Meg már lassan több idegen szót használnak, mint magyart. Priceless meg lájkol meg LOL, mire jó ez? Miért nem lehet ezek helyett becsületes magyar szavakat használni? Nézd meg a franciákat: volt annyi a pucájukban, hogy hoztak egy nagyon szigorú nyelvtörvényt, de nem is sorvad a francia nyelv, nem úgy, mint a magyar! Ma már csak gügyögést hallhatsz a fiataloktól: telcsi, üccsi, szenya; már rendesen lerészegedni sem tudnak, csak bebaszcsizni. Hallod, a múltkor is ilyet olvasott haver valami blogon, hogy "olyan depi vagyok, mindjárt öngyi leszek"! Azbazmeg, öngyi... Én mondom neked, igazi magyar nyelvet már csak a határainkon túl hallhatsz, Erdélyben meg a Felvidéken. Mondjuk az is nagy csoda, hogy a sztálinista, deklaráltan magyarellenes szlovák nyelvtörvény igája alatt még nem felejtettek el magyarul, de hát a felvidéki magyaroknak még van gerincük, van tartásuk és öntudatuk. Persze náluk nem volt nyolcéves szocilibsi diktatúra...
Modorosblog Búvalbaszott nemzetem 2011.03.15 08:08:00
Sírva vigad a magyar. Ez van, sajnos ilyen egy búvalbaszott nemzet vagyunk mi. Létezik persze az a legendás mélyszláv bánat is, az az igazi keserűség - de hát azok mégis többnyire fiatal, győztes, szerencsésebb nemzetek. Ha össznemzeti érdekről van szó, azonnal összezárnak. Itt…..
Szia Tibi! Mivel nagy kedvencem a Modoros blog, gondoltam megosztom veled az amatőr zenekarokról gyűjtött tapasztalataimat. Használd egészséggel! Üdv.: nagytoti Amatőr koncertre járni egy életérzés. Van, aki öregkoráig jár kedvenc klubjaiba, és van, akinek nyűg ha az…..
V69 2011.03.12 22:14:03
Nem zenekar, de nagyon ide tartozik a negyvenes szobazenész. Tízévesen addig sírt az anyja fülébe, míg végre kapott karácsonyra egy gyakorlatilag használhatatlan, játékszintű akusztikus gitárt. Mivel rájött, hogy egyedül még behangolni sem tudja, ezért a következő szeptemberben beiratkozott a szomszéd általánosban működő zeneiskolába klasszikus gitárt tanulni. Az első évben színötös lett a bizonyítványa, bár azt eleve kibulizta magának, hogy ne kelljen szolfézsra járnia, mert az unalmas. Négy évig bírta, aztán otthagyta a zeneiskolát. Nem sokkal később a szaközépiskolát is, inkább elment egy raktárba pakolni, és első keresetéből a bizományiban vett egy ócska Jolanát. Régi barátjával elméleti zenekart alapítottak, de soha egyetlen dalt nem játszottak el együtt, viszont rengeteget beszélgettek arról, hogy ők milyen nagyok lesznek. Később az élet messzebbre sodorta őket egymástól, a szobagitáros pedig vett egy lepukkant, ámde rohadt nehéz erősítőt és két pedált, amitől úgy érezte, hogy automatikusan nagy zenésszé vált, és egy komoly bandában lenne a helye. Néhány újsághirdetés alapján összehozott próbajáték rádöbbentette arra, hogy mégsem. Rájött, hogy mégiscsak tanulni kell, és elment az akkor épp a csúcson lévő "Májcirrózis" zenekar frontemberéhez rockgitárt tanulni. Kis híján egy évig bírta, de amit itt összeszedett húsz éve, abból él ma is.
Hogy zeneközelben legyen, beügyeskedte magát a kerületi művházba hangosítónak. Itt aztán végre összehozott egy majdnem valódi zenekart: több hónapon keresztül próbáltak rock-klasszikusokat, persze énekes nélkül, mert azt a legnehezebb szerezni. Fellépés nyilván nem volt egy darab sem, de készült egy demókazetta, ezt néha ma is előveszi és párás szemmel hallgatja.
Ezt is megunta, de annyira, hogy otthagyta a bandát, eladta az egyetlen gitárját egy neppernek féláron. Jó tíz év múlva, mikor már befutott hangmérnöknek számított, elkezdett neki nagyon hiányozni, úgyhogy leszaladt a hangszerboltba és hirtelen vett egy olcsó Squiert meg egy kínai erősítőt. Innentől nincs megállás, most, két évvel később már tizenöt gitárja van otthon, köztük egy-két márkásabb, jobb darab is. Zenekar? Ja, az még mindig nincs, tudod, nincsen nekem arra időm, meg hát valljuk be, béna vagyok én ahhoz. Zenészfórumokon kimondottan aktív, hangadó szerepet tölt be: bár a zenéről semmit nem tud, de a gitárokról és a technikáról legalább van fogalma, és ügyesen guglizik, ha kérdeznek tőle valamit. Minden másnap játszk egy fél órát, ugyanazt a tíz dalt, amit húsz éve is. Az Entertainert még mindig nem tanulta meg végig, igaz, azóta levette a Sweet Home Alabama majdnem felét, és ha formában van, egész kevés hibával el is tudja játszani. Mióta új fényképezőgépet vett, ami tűrhető mozgóképet is tud rögzíteni, azóta elárasztotta a Tecsőt a saját felvételeivel, de ezeket szerencsére senki nem nézi meg. Természetesen megveti a "modern", tekerős gitárosokat, és szűk baráti körben nagy hangon vallja, hogy a túlzott technikai tudás megöli a zenét. Nagyobb nyilvánosság, például a fórumok közönsége előtt persze nem meri ezt mondani, mert pontosan tudja, hogy mekkora baromság.
Mióta újra "zenél", azóta ismét megnövesztette a haját, vagyis ami maradt abból, és vett egy fekete, szegecselt bőrkabátot, így most ha koncertre megy - általában külvárosi kiskocsmákba, haverok fellépésére, hogy összejöjjö a tízfős álomközönség -, egészen hülyén néz ki. Fülbevalót is szeretne, de fél, hogy buzinak fogják nézni a munkahelyen (egy katolikus rádióban dolgozik), a tetkót meg az asszony nem engedi. Arról álmodozik, hogy egyszer, ha sok ideje lesz, csinál egy felvételt, amelyen minden hangszeren maga játszik, egyedül rögzíti és keveri. Ha véletlenül tényleg megcsinálja, akkor hallgatni is egyedül fogja.
 John Lennonnak volt egy ígéretes dalkezdeménye, de még nem volt teljesen kerek. Paul McCartney eközben szintén összehozott pár bohókás sort, de önmagában az is kevés lett volna. Aztán ahogy a két dalrész egymásra talált, úgy született meg az A Day In The Life.…..
Az internet aranykoránál is bevált Ásés-brigádos gondolatfolyam - sokadik közös művünk nosferatóval, egy webkettes Lennon-McCartney... kösz neki. Szokás szerint övé a macskaköröm. Vigyázat, hosszú!Házgyár, teherautón kettesével szállított építőelemek, daruk,…..
V69 2011.03.09 19:51:46
@Modor Tibi: Nem lakóház, hanem a Távhűtő Művek és asszem az Elmű üzemi épületei, és a pepita minta nem csak simán festett, hanem kiáll a tényleges falból, szóval van rajta egy ilyen hálószerű izé kőből. Na ezt jól elmagyaráztam, a lényeg, hogy ezen a borításon klasszul föl lehetett mászni az épületek tetejére. Az elműs alacsonyabb, talán három méter, arról a bátrabbak le is ugrálhattak. Később, már sihederként a két épület közötti kis sikátorszerűségben meg előttük szerelgettem az első autóimat. Ma ez a rész el van zárva, a villanyosház aljában csövesek laknak.
Roliék mindig szerettek Imréékhez menni: akkor nem abból a hányadék Józsefvárosiból vagy az ijesztő, hangoskodó hordákkal megpakolt Keletiből kellett indulniuk, hanem a szép, modern Déliből. Eleve Budapesten - Zuglót leszámítva - ahol trolibusz közlekedik,…..
 Köszönjük szépen a mait Kacagó Gerlének (tudjátok, a Szárazbarát óta nyelvújító) - Az Ingyenélő és A Balek után jó újra olvasni valamit a témában.  A tarhálós Nem számít, hogy azért, mert csórók, bunkók, vagy csak lusták elmenni a boltba, a tarhálósok…..
V69 2010.10.07 10:38:58