Regisztráció Blogot indítok
Adatok
badtaste

26 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Senki sem tudja pontosan, mikor, hogyan fedezték fel a kávét, bár sok legenda él ezzel kapcsolatban.   Etióp legenda   A világszerte termelt kávé eredete az évszázadokkal ezelőtti kávé erdőkre vezethető vissza, melyek az etióp fennsíkon találhatóak. A legenda szerin, Kali a kecskepásztor fedezte…..
Kávégép szerviz Palacsinta 2010.11.18 21:44:06
E szó hallatára valószínűleg öreg és fiatal egyaránt lázba jön, hiszen ez az egyik legnépszerűbb ételünk, amelynek a szerte világon végtelen variációit ismerjük. És bár a palacsinta készítés bizony eltart egy ideig, főleg, ha egyszerre sokat akarunk készíteni, mégis igen…..
Pizzarendelés Zserbó 2010.11.18 21:41:00
Magyarországon a kávéházak története és hagyománya igen régi múltra tekint vissza. Írók és költők napi találkahelyei voltak ezek, ahol nem csupán egy jó kávé vagy tea elfogyasztása volt a cél, de mindeközben komoly irodalmi, politikai vitákat folytattak hazán nagyjai. A napi…..
Kávégép szerviz A sárgarépa 2010.11.11 21:59:00
A sárgarépa termesztése igen régi múltra tekint vissza, az egyik legrégibb kultúrnövényünk. Már a görögök és a rómaiak is termesztették és fogyasztották, bár érdekes módon az ő idejükben még fehér színű volt a sárgarépa, narancssárga színét csak a XIX. század…..
Az ember nagyon korán felismerte az édes ízeket, észrevette, hogy boldogság tölti el miközben édes bogyókat, gyökereket fogyaszt. Az édes ízek által megtudta azt is, hogy az evés lehet élvezeti tevékenység is.A mézet nem csak édesítésre használták, hanem feltehetően már az…..
A krumpli egyik legősibb eledelünk, a történelem ínségesebb időszakaiban is a legtöbben hozzájutottak eme egyszerű és laktató táplálékhoz. Termesztése nem igényel nagyobb figyelmet, rengeteg féleképpen felhasználható, sütve, főzve, pürésítve fogyasztjuk. De nézzük meg,…..
Kávégép szerviz A sárgaborsó 2010.11.07 22:01:00
A téli hónapokban sokan fogyasztanak különböző hüvelyes növényeket, amelyek jócskán bővelkednek hasznos tápanyagokban. A burgonya, az olajos magvak, a sütőtök, mind igen népszerűek ebben az időszakban. A sárgaborsó egy szárazborsó-fajta, amit beérés után hántolnak, ezután…..
Ki ne ismerné hazánkban a pálinkát? Eme igen erős, bódító ital nem kis utat járt be napjainkig. Méltán lehetünk büszkék a magyar pálinkára, hiszen majdhogynem egyedülálló a világban, és erőssége miatt nem ritka, hogy gyógyszerként is emlegetik. Mindenesetre érdemes…..
Kávégép szerviz A vendéglátás 2010.11.03 21:50:42
Manapság ha elegánsabb alkalomra készülünk, inkább egy étterembe hívjuk meg vendégeinket. A régi időkkel ellentétben ma kevésbé divat az otthonunkban vendégül látni rokonainkat, ismerőseinket. Talán azért, mert a világ egyre jobban egyszerűsödik, így ezek a dolgok is…..
Gyerekként nem szerettem, ma a kedvencem. Bár jobban visszagondolva inkább amolyan divat volt nem szeretni a karfiolt, csakúgy, mint a spenótot. Aztán később rájön az ember, hogy nincs benne semmi rossz, sőt, kifejezetten finom, és hirtelen minden ételbe az kerül.Így készül aztán…..
Pizzarendelés Tapas 2010.10.26 21:59:33
Mostanában nagy keletje lett a Tapas-bároknak, és már nem csak külföldi nagyvárosokban, de otthon is találunk egy-két „bárt”. Nem lehetne ugyanis étteremnek nevezni ezeket a kisebb helyeket. A tapas különben is eredetileg amolyan sörkorcsolyának számított, de ne is…..
Több ezer évvel ezelőtt a Japán civilizációnak köszönhetően az egész világon elterjedt a rizs. A hatalmas rizsföldek több millió embernek biztosítottak napi táplálékot, nem véletlen, hogy rengeteg különböző recept jelent meg idővel. A rizs olyan volt ezen a vidéken, mint…..
Manapság minden gondra-bajra vitamint szedünk, amiket jó pénzért könnyedén beszerezhetünk a patikákban. Ám még inkább megkönnyítjük a dolgunkat, ha utánajárunk, mely vitaminok mely ételekben találhatók meg. Csontritkulás ellen például legjobb, ha mákot fogyasztunk. De…..
Japán sajátos, jellegzetes kultúrája leginkább az étkezési szokásokban őrződött meg. A japán konyha ízei nem sokat változtak az évezredek során, és míg a világ más pontjain szinte évről évre rohamosan változnak az étkezési szokások, Japánban még mindig a szamurájok…..
Ahogyan az ételek, úgy étkezési szokásaink is folyamatos változnak. Az asztali illemtől az étkezés rendszerén át az ételek elfogyasztásának módjáig más-más korokban eltérő szokásrendszert fedezhetünk fel.KözépkorA középkori étkezést éppen olyan szemléletben…..
Vannak bizonyos sós finomságok, amik kifejezetten egy jó pofa sörhöz dukálnak. No meg rágcsálni sör nélkül is szeretünk. És bár a sör és korcsolyái nem tartoznak éppen a diétás ételek közé, mégis érdemes néha megengednünk magunknak ezeket az élvezeteket.Pláne mi,…..
Miért szeretik annyira a gyerekek a tejbegrízt? A kérdésre nincs egyöntetű válasz, ezek puszta tények, a tejbegrízt mindenki szereti.Ha saját általános iskolás emlékeimre gondolok, mindig az jut eszembe, milyen őszinte lelkesedéssel tudunk örülni annak, ha tejbegríz volt a…..
Kávégép szerviz Magyar lakodalom 2010.10.06 00:00:00
Egy lakodalom a mulatás mellett kétségkívül az evésről szól. A család mindent megtesz azért, hogy a mulatság minél gazdagabb legyen táncban és ételekben. A lakodalmak tervezésekor általában nem számít a mérték, inkább több az étel, mint amennyit elfogyasztanak. A…..
Pizzarendelés A tonhal 2010.10.05 21:57:00
Emlékszem, gyermekkoromban a tonhal volt az egyetlen halfajta, amit szívesen fogyasztottam, vagy úgy is mondhatnánk, hogy egyáltalán megettem. Valószínűleg azért, mert nincs benne szálka, de emlékeim szerint az előre elkészített, fagyasztott hal rudacskák kifejezetten a kedvenceim…..
Az ember gyakran vágyik nassolásra. Este a tv előtt vagy munka közben, tulajdonképpen bármikor. Az éhségünk sok dologtól függhet: a fronthatástól, hormonváltozástól és különböző környezeti hatásoktól. Általában nassolás után bűntudatunk támad, hogy mennyi…..
Pizzarendelés A pezsgő 2010.10.01 00:00:00
A pezsgő az úri mulatságok elengedhetetlen kelléke volt. Ma ez hasonlóképpen történik, hiszen a pezsgőt általában ünnepi alkalmakkor isszuk. Kitűnő ajándék egy ünnepi lakomára, egy romantikus estére, vagy ha valami különleges alkalom kapcsán ülünk asztalhoz.Ma már kevésbé…..
Kávégép szerviz A sajt 2010.09.30 22:09:00
Gyakran eszünk sajtot, sokféle sajt létezik, ma már világszerte óriási hagyománya van a sajtkészítésnek. A sajt feltalálása egy legenda szerint a véletlen műve volt. Valóban elképzelhetőnek tarthatjuk ezt a történetet: Egy nomád arab férfi kb. Kr.e. 8000- 3000 körül…..
Pizzarendelés Szörpölődve 2010.09.28 09:00:00
Ha szeretnénk megőrizni a nyári gyümölcsök ízeit, két alapvető módszer közül választhatunk, egyik a befőzés, másik a szörp készítés. Ezúttal szörp főzés rejtelmeibe tekinthetünk bele. Hiszen ki ne szeretné a hűs gyümölcsös italokat, pláne ha igazi friss gyümölcsből,…..
Ha gyrost szeretnénk enni, igazán nem kell messzire mennünk, szinte a világ minden pontján, minden második utcasarkon találunk egy görög gyorséttermet, ahol szívesen kiszolgálnak minket. Pitában, vagy tálban? Csirkével, vagy marhával? Csípőssel, vagy anélkül? Hagyma mehet? Itt…..
Pizzarendelés Holland sajtok 2010.09.24 22:25:00
Ha Hollandiára gondolunk a tulipánok, és a sajt jut először eszünkbe. Hollandia ugyanis a sajtok igen széles választékát gyártja és kínálja a világnak, nem csak napjainkban, de a régebbi időben is egész Európa sokat tanult tőlük a sajt készítés kultúrájáról. A…..