Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lupusinfabula (törölt)

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napi Vagányság XIV. Lajos 2014.02.15 08:33:00
#400  XIV. Lajos volt a középkor kicsit buzis Lemmyje: eleve kényszerből volt egy csomó kastélya, mert annyira lelakta mindegyiket 3-4 hónap alatt, hogy egyszerűbb volt új helyre költözni, mint renoválni és kidzsuvázni a régit. Imádott balettozni, az egyik leginkább zavarba ejtő…..
Ezt a cikket most a magyar kormány elképesztően zseniális munkájának köszönhetjük. Kösz. El nem tudom képzelni, hogy minek kellene történnie ahhoz, hogy a magyar társadalom narancsosabbik részének feltűnjön végre, hogy a többi oldalon levők mellett a farok rossz végén áll?…..
lupusinfabula (törölt) 2014.02.14 21:20:22
@Rodolfo63:
Erre szokás mondani: ha nem ártasz, már sokat használtál. :-)
A koronaékszereket az ember általában időtlen, és tulajdonképpen felbecsülhetetlen értékként szemléli általában. Persze látjuk, hogy míves, meg drágaköves, de valahogy nem az jut az ember eszébe, hogy vajon mennyibe kerülhetett. Vagy mégis? Azt mindenesetre fel lehet mérni, hogy…..
Bevezetés Talán már sokan hallottak róla, hogy az olaszországi Torino városában, a Szent János székesegyházban őriznek egy szövet darabot, amelyet csak úgy ismernek mint Jézus Krisztus halotti leple, vagy a torinói halotti lepel. A katolikus keresztények által tisztelt ereklye…..
Egy osztrák katonatiszt, Franz Ludwig von Welden volt az építtetője annak a parknak Zadarban, amit ma Horvátország első közparkjaként tartanak számon. Báró von Welden neve, nekünk, magyaroknak az 1848-as forradalom és szabadságharc történetéből lehet ismerős, tekintve, hogy…..
A Hunyadi János, Kapisztrán János (Giovanni da Capistrano) és Szilágyi Mihály vezette keresztény sereg 1456. július 22-én világra szóló győzelmet aratott Nándorfehérvár, az „ország kapuja” (a mai Belgrád) alatt. A diadalnak óriási szerepe volt abban, hogy a török hetven…..
lupusinfabula (törölt) 2013.07.22 14:45:22
@nemzetikonyvtar: Javítva, de hibásan. Az érem ugyan II. Callixtus pápát ábrázolja (a hátoldalán lévő felirat szerint is), viszont ahhoz, hogy ő -halála után 332 évvel- emlékérmet veressen a nándorfehérvári győzelem mementójaként, legalább egy kisebbfajta csodára lett volna szükség. :-)
Visszafogott semmiség volt a leendő brit trónörökös és Kate Middleton esküvője ahhoz a csillogáshoz képest, amely Brunei szultánja ötödik gyermekének esküvőjét kísérte. A brit Vilmos herceg és Kate Middletone esküvőjét milliók figyelték a képernyők előtt. A…..
lupusinfabula (törölt) 2012.09.22 18:45:46
1917 szeptemberében a naplóíró Lowetinszky János József életében először leutazott Szegedre. Az alábbi naplóbejegyzések a kalandos le- és visszautat, valamint a másfél napos városnézést örökítik meg.   1917. szeptember 10.: Leutazom Szegedre. Reggel 5-kor fel,…..
 Röviden: igen.Még tavaly volt szerencsém részt venni Krasznay Csaba "Digitális Mohács" című előadásán. Krasznay Csaba és Kovács László (Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem) több, mint egy órás, igencsak elgondolkodtató előadását itt láthatod, csak kattints a…..
lupusinfabula (törölt) 2011.04.09 16:19:40
Varánusz Éremgyűjtemény 2010.09.04 08:00:00
Díjat alapított tegnap az Emberek Embere. Kellett egy díj nyilván, ami saját, amit nem osztogattak mások csak úgy, következetlenül mindenkinek. Egy díj, aminek súlya van, mint az udvari bolondok sapkájának, amit oda lehet ítélni...Kinek is? Az indoklás szerint:"A…..
lupusinfabula (törölt) 2010.09.04 18:50:59
@gramercy: Ajaj! Még befagyhat! Akkor aztán...:)