Regisztráció Blogot indítok
Adatok
WatchFun

0 bejegyzést írt és 238 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
via GIPHY Olvasónk még azelőtt elindította a hitelkérelmét, hogy kiderült, december 31--ig nem kell fizetni a lakossági fogyasztási hitelek törlesztőrészleteit. Nem erre alapozott akkor, amikor a felvette a kapcsolatot a Cetelemmel és úgy tűnt, hogy nem is lesz gond a folyósítással. Jó adós, jó…..
WatchFun 2020.03.26 08:37:05
@végrehajtó helyettes: Nem is kell, hogy minősíts... Vettem egy házat, megtakarításaimat felhasználva hitelmentesen. Bár úgy látszott, hogy csak egy tisztasági festés szükséges, kiderült közben ez meg az, erre elkopott az a tartalék is, amit direkt az ilyen helyzetekre még eltettem. Aztán elromlott a kazán, amihez a fél mindenséget ki kellett cserélni, hétszámjegyű lett a vége, hát ez nem volt beleszámolva - na akkor vettem fel a hitelt. Gondolom, pont erre találták ki a hitelt mint olyant, vagy fázol és hidegvízben fürdesz két évig, vagy felveszed a hitelt és bár a végén drágább lesz, nem vacogsz a gyűjtés közben. Szerintem jól döntöttem...
WatchFun 2020.03.26 11:24:48
@aefzuj: Köszönöm a gratulációt, büszke vagyok rá, hogy egy névtelen utolsó senki elismeri a teljesítményemet...

Nem valószínű, hogy elküldenek sehová se, ha elolvastad volna mit dolgozom (értő olvasással persze) láthatnád, én az utolsók között leszek - ha engem elküldenek, akkor már akkora a baj amit Te el se tudsz képzelni.
WatchFun 2020.03.27 11:08:19
@Zabalint: Természetesen megértettem, csak az időzítés volt több mint furcsa. Egyébként ugyanilyen - illetve jobb - kondíciókkal máris kínál (legalább egy) másik bank hitelt. Piac van...
A B1 blognak névtelenül nyilatkozó rendőrök szerint lefeleződhet az utcán lévő rendőr állomány, miután megszűnik a rendőrök túlóra-pénze...
WatchFun 2018.07.20 12:01:43
A rendőröknek emelték az illetményét 2014-ben, akkor nagyot futott a sajtóban, hogy kb. 40%-os emelést kaptak.
Az már kisebbet futott, hogy ezt 5 részletben kapták meg, 2019.január 01-napjáig kell(ett) beállni erre az összegre. Jelenleg valóban 140-150e Ft egy 3-4 éve járőrként dolgozó rendőr fizetése. Korábban volt rá lehetőség, hogy az arra rátermettekből nyomozót csináljanak, de ez jogi szabályozás miatt elérhetetlen távolságba tolódott el, nem is nagyon van rá példa.
Árnyalja a képet, hogy a rendőriskolába felvesznek lányokat is, ha fizikailag és pszichológiailag alkalmasak. Ha egy 50 kilós lány meg tud csinálni 30 fekvőtámaszt (a saját súlyával ugye) és 8 perc alatt le tud futni 2000m-t, akkor alkalmas, mindenki döntse el, hogy ez az 50 kilós lány alkalmas-e egy bedrogozott, feldühödött százkilós tomboló megfékezésére. Felelős parancsnok ezért az ilyen munkaerőt ki se küldi, velük vannak tele az irodák, faxolgatnak, átiratokat készítgetnek. Elküldeni nem lehet őket, bűnügyre nem tudják felrakni, bár esetleg vizsgálónak kitűnőek lennének, hát elcigizgetnek napközben a rendőrségen.

Ha felszerel valaki rendőrnek, az illetményéért cserébe elég sokat "ad". Akkor megy dolgozni amikor mondják, akkor megy szabadságra amikor mondják, nincs olyan mint a civil szférában, hogy főnök holnap nem jönnék. Van próbariadó, amikor reggel 4-kor felkeltenek és be KELL menni, időre, berendeléskor igen, a bejutás ideje a munkaidőbe beleszámít - no de ilyenkor a parancsot otthon kapja a rendőr, onnantól parancs szerint ténykedik, még jó hogy kifizetik neki.

Ha rendőr magánemberként hibázik (ittas vezetés, gyorshajtás, hogy csak a legáltalánosabbakat említsük), méltatlanság címén leszerelik mint a sicc. Ha 24 óránál többet lakhelyén kívül tölt, előre be kell jelentse. Még elég sok ilyen van és ez bizony bele van kalkulálva a bérébe. Ezért is annyi a pénze, amennyi.

A szolgálatot ki KELL adni. Amíg a parancsnok nem tudja felemelni a kezét mert minkét kezével fogja a székét nehogy elveszítse, a szolgálat meg is lesz oldva. Van, hogy ezt okos adminisztratív intézkedésekkel meg lehet oldani, de jelenleg Budapesten úgy oldják meg, hogy a kerület állományából egy járőrpár központi utasítás alapján dolgozik, aztán a csepeli járőr ha kell átmegy intézkedni mondjuk Csillaghegyre, nyilván ott is ismeri a helyi viszonyokat, tökéletes intézkedés lesz...

Az útszéli vegzálás nem a járőr ötlete, esti beszámoláskor meg kell felelnie a parancsnok elvárásainak, általában 2-3 bírság, 1-2 közigazgatási bírság és 1 elfogás-előállítás az elvárás, ha ennél kevesebbel megy be, az meglátszik az éves minősítésén és pénzébe kerül, nyilván senki nem akar anyagi hátrányba kerülni a jó szíve miatt. Személy szerint gusztustalannak tartom, hogy így közvetve bár, de tulajdonképpen anyagilag érdekeltté teszik a járőrt a munkájában, jelenleg ez van.

Ha megszüntetik a túlóra kifizetését, a rendőrség hónapokon belül intézkedésképtelen lehet, a túlórát ha lecsúsztatja valaki, a helyére is be kell valakit állítani, egyszerűen nem fogja kiadni a matek. Mindenkit nem lehet az utcára küldeni, részben mert nem ért hozzá - az utcai járőr tudománya nem csak annyi, hogy öteze' -, részben nem mindenki alkalmas rá fizikailag, pszichikailag. És amíg megfelel a törvényi feltételeknek, el se lehet tanácsolni/küldeni...
WatchFun 2018.07.21 11:55:28
@Mester.Tamás: Vastagon védik ezt az államot. Meg védték az előzőt is, meg a következőt is fogják. Ez a dolguk. Tetszettek volna másik államot választani... Azt is védnék...
Rengeteg külső akkumulátor töltő kapható, melyek névleges kapacitása többszöröse a mobiltelefonunk akkumulátorának, mégis gyakran ezek a töltők csak egyszer tudják feltölteni a telefonunkat. Nem véletlen, mivel rengeteg kamu akkumulátor van forgalomban. Sajnos hazai, legális kereskedésből is könnyen…..
WatchFun 2017.09.28 22:52:09
@Kinai cuccok blog: Az én 10.000 mAh-s Xiaomi powerbank-omra rá van írva, hogy "10.000 mAh 38.5 Wh"- tehát a kínai 3.85V-tal számolt, nyilván középérték táján-, a következő sorban pedig: "6900 mAh 5.1V", amit ha kiszámolsz, 35,19 Wh. A kettő közötti különbség (9%) a töltési veszteség, ahogy Téged kijavítottak úgy a töltési veszteség meghaladná a 30%-ot ami irreális.
WatchFun 2017.09.28 23:03:17
@Kinai cuccok blog: Nem mindegy, hogy a 4000 mAh 1 vagy 2 (esetleg 3) cellás akku. A 4000 mAh azt jelenti - elméletileg - hogy 4 A áramerősség mérhető a pólusokon 1 órán át, folyamatosan. Belátható, hogy 4A áramerősség 7.4V-on kétszer annyi munkát tud végezni, mint 3.7V-on. A Phantom akkuja 4480 mAh, de 15.2V-on, ez ugye 4C. 1C-n 17.920mAh lenne, ez kb. 30 deka. a 20 Ah-os Xiaomi poerbank meg 338g. A Li-Po energiasűrűsége 130-200 Wh/kg, azaz kb. ki is jön a matek mind a két esetben.
WatchFun 2017.09.28 23:04:34
@WatchFun: Persze, hogy nem 4C hanem 4S...
A MÁV START Klub kártyacsaládja azoknak lett kitalálva, aki rendszeresen vonatoznak, ugyanis ezen törzsutaskártyák segítségével mindenféle kedvezményekre kaptak jogosultságot. Ha jól értjük, eddig a kártyákat simán meg lehetett hosszabbítani, hirtelen viszont csak személyesen lehet elintézni,…..
Olvasónk talán kicsit túlérzékenykedte a mobilszolgáltatójánál átélt eseményeket, mert végül is nem megverni akarták, hanem egy kedvezőbb ajánlattal megtartani, de ettől még a végkövetkeztetései megfontolásra érdemes felvetések. Arra rákérdezünk, hogy oké-e, hogy 8 napot kell várni a…..
Aztán írt egy levelet a Homárnak, arról, hogy mit gondol az eMagnál vásárlásról. Amiben annyi igazság van, hogy mivel nem magyar székhelyű a cég, ezért a garanciális és egyéb ügyek intézése nehezebb illetve korlátozottabb velük, amivel nem árt tisztában lenni vásárlás előtt. Bár az eMag azt állítja…..
Azok közé tartozol, akik szerint az Ikea ≠ minőség, csak a csináltatott bútor az igazi? Hah! Akkor olvasd el ezt a sztorit, különös tekintettel az ügyfélkezelésre, meg nézd meg a fenti képet (a társát ki se mertük tenni), és légy kedves bíráld felül a nézeteidet. Kedves Homár! Egy bútorvásárlás…..
Ezt nem fogjátok elhinni: az Auchan házhozszállítása a raktár kamerája által rögzített videófelvétel alapján tudja csak megmondani egy kiszállításra váró termékről, hogy a kocsin van-e. Ezek szerint már egy exceltábla is minőségi ugrás lenne nekik. Kinek jó ez? Mert, hogy sem a vásárlónak, sem nekik…..
WatchFun 2017.04.19 11:33:40
Sokszor nézegettem már ezt az órát, tök olcsó a kategóriájában, jól néz ki, és a képek alapján úgy tűnt, hogy normálisan is működik. Hát tévedtem...
Régebben írtam a Xiaomi power bankjáról, amit egymás között csak daginak becéztünk. Ezt végül egy barátomnak ajándékoztam, amit aztán megbántam, mert azóta rengetegszer lett volna rá szükségem. A jellemzően 5.000-5.500 forinttal megegyező dollárért megvásárolható második…..
Tartottam egy nagyobb fotós bevásárlást, kíváncsi voltam, hogy miket lehet kintről beszerezni, milyen minőségűek a termékek, mennyivel lehet olcsóbban megúszni, mint itthon, és milyen kompromisszumokat kell kötni. Rendeltem egy Yongnuo fix 50mm F1.8 objektívet, egy Caden K7 fotós hátizsákot, egy…..
WatchFun 2016.11.26 17:19:38
@mpl: Ha már tanítasz, nézz utána mielőtt butát írsz! A rekeszt kis f betűvel és / jellel jelölik, az F1 az egy verseny ... a jelölés viszonyszám, azt jelzi, a teljes átmérő hanyadrészén jut be a fény.
A hideg sörös dobozon a pára meg nem a dobozból jön ki hanem a levegő páratartalma csapódik ki rajta. Tehát, zárt táska esetén a hideg sörösdoboz SZÁRÍTJA a környezetét mivel rajta csapódik ki a jelen lévő légnedvesség... ülj le, egyes.
WatchFun 2016.12.01 06:27:48
@mpl: Aki tudja csinálja, aki nem az meg tanítja... vagy hogy is van a mondás? Nyilván most sem bírtad volna ki, ha nem taníthatsz.

Egyébként, a blogger nyilván nem azon döbbent meg, hogy mennyivel több fény jut be f1.8-on mint f3.5-ön, hanem azon, hogy például a kitobihoz vagy más, olcsóbb alapobjektívhez képest - amik ugye jellemzően 3.5 körüli kezdő rekeszértékkel bírnak

A levegőben van pára, mindig. Ez a pára a hideg dobozon kicsapódik. Akkor a levegő zárt térben nyilván nem szárazabb lesz, ha a pára kicsapódott belőle, ugye?
Zárt térben mikor a környezeténél hidegebb sörösdoboz felveszi a nála melegebb környezete hőmérsékletét (felmelegszik), a kicsapódott nedvesség ismét elpárolog, vissza a zárt tér levegőjébe. Ne haragudj, de én még mndig nem látom a folyamatban, hogy honnan lesz a zárt térben esetleg PLUSZ NEDVESSÉG, tehát ami a sörösdoboz berakásáig nem volt ott és ami károsítaná a szenzort (tehát azt a szenzort, ami üveglap alá van beragasztva légmentesen, és nem a nyomtatott áramkörön szabadon levő forrasztásokat)?

Szerintem hagyd, nem megy.
Nyakunkon a karácsony, ha még csak képletesen is. A kis lurkók már dörzsölik a tenyerüket, hogy milyen jó kis játékkal lehetne jelentősebb összegtől megfosztani szüleiket, míg a nagyra nőtt gyerekek (értsd: apukák) már azon gondolkodnak, hogyan adják be az asszonynak az "ezt a gépet tényleg nem…..
WatchFun 2016.09.15 07:09:53
@Jackal_: úgy van, litchi a program neve. Amúgy a DJI programjának nincs nagy igénye a megjelenítőre, egy HTC desire 500 telefonnal is repültem vele, igaz nem sokat láttam a kijelzőből de ment. Aztán vettem egy Samsung Galaxy Tab S-t, használtan 45k-ért, na ezzel már lehet látni is.
Biztosan jó móka összerakni egy gépet, de aki nem akar vagy nem ért hozzá (pl. én) az megveszi a DJI-t, bekapcsolja és használja. A Phantom nagyon jól ki van találva, aki kamerázni akar és nem a repülés élvezetéért száll fel annak ideális. Gyári akksival szinte kizárt hogy fent elfogyjon a delej, sípol-dudál-pánikol ahogy közeledik a vég és a röpte is elég bolondbiztosra van megcsinálva. Nyilván ha a júzer fának vagy drótnak repül vele, akkor leesik ez is, de sokkal nagyobb biztonságban érzem magam vele, mint egy esetleges kompatibilitási problémákkal küzdő, hullámzó minőségű alkatrészekből összeállított épített madárral.
A cím kicsit olyan mint az XXX film (tripöl Eksz), mindig le lehet róla húzni egy újabb bőrt, ettől még persze igaz, jártunk ott újra, mert ez az egyik leginkább zavartalan terület, ahol nem veszélyeztetünk senkit, nincs magántulajdon, egy jó nagy puszta az egész és a feljelentgetős nyugdíjasok is…..
WatchFun 2016.08.14 21:08:00
Van képzés: www.honvedelem.hu/cikk/52252_dron_kezelo_tanfolyam_a_nemzeti_kozszolgalati_egyetemen

Négyhetes, nappali, 180e+ÁFA, ez elismert képzést ad. Más kérdés, hogy megéri-e 10e Ft-os drón reptetésére 250e Ft-ot (merthogy Szolnokon van, vagy eljársz oda vagy ott laksz egy hónapig) kiadni. A többi párezer Ft-os tanfolyam amit ilyen-olyan gittegyletek szerveznek, az nem elfogadott. Légtérhasználati engedély továbbra is kérdés. Megoldás: letagadni a videokapcsolatot, mert ha nincs FPV, akkor NEM UAV, hanem repülőmodell és mindez a szabályozás nem érvényes rá...
Fúúúúú gyerekek állítsuk meg a triciklit, mert nagyon messzire gurult. Enyhébb nyomásra a Fidesz kihátrált ebből a buliból, és egy évnyi szenvedés után kinyitja nekünk a boltokat, kereskedelmi egységeket. Bloggerként nagyon sok emberrel érintkezek a legkülönbözőbb társadalmi, politikai rétegekből és…..
Kommentár nélkül. Kíváncsi vagyok ki mit lát meg benne, mi jut eszetekbe, van-e valami, amiről mesélni tudtok? Kommenteljetek bátran, ahogy eddig. 42 ritkán látható, színes fotó jön...
Irány a RALLYLEGEND! Csütörtök reggel fél hétkor indultunk Riminibe a szállásra.  A navigátor szerepét én öltöttem magamra az egész hétvége folyamán. Nyolc fős társaságunk egy kisbuszban rótta a kilométereket Szlovénián át Olaszországig. Néhány megálló után…..
Nincs ebben a sztoriban semmi, csak egy történet egy ellopott és megtalált autóról, ami végül mégsem lett meg. Mert csak. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
WatchFun 2015.04.08 11:29:33
@Terry Wrist: Nem kell az egész települést név szerint ismerni. Ha az emberek a közvetlen lakókörnyezetét ismernék , akár csak a saját társasházukat vagy kertesházas övezetben a saját utcájukat, már jobb lenne.

A "hiányos jogi háttér"-be persze beletartozik az is, hogy ha tanú vagy meg kell jelenned a rendőrségen - persze munkaidőben, ami Neked is munkaidő, tehát két boldog ember máris lesz, ugye Te és a főnököd - majd a bíróságon is, ahol a zsivány szeme láttára, füle hallatára kell élőszóban megismételni a vallomásodat. Csábító kilátás, nem? Ha ezt valahogy meg lehetne oldani, sokkal kevesebb ember félne tanúskodni. Mert ha a rendőr ennek ellenére bevonja az állampolgárt tanúként, még ő lesz a szarszemét a frissen lett tanú szemében, hát hiszen dehogy akart ő bajt magának, inkább nem látott semmit. Ha meg senki nem látott semmit, a rendőr hogyan találjon ki bármit is? Ő pont nem volt ott a balhénál, csak hozott anyagból tud dolgozni. De ha nem hoz neki senki semmit?
WatchFun 2015.04.08 11:40:15
@m.o.p.: Ha a bíró is lezárhatna az ügyet 30 nap után, hogy nem volt rá ideje, hidd el megtenné. Csak ő nem teheti meg. Így is sok olyan ítéletről hallottam már, ami feltehetőleg idő hiányában született. A bírónak elvileg van, gyakorlatilag nincs határideje, 3-4-5 évekig elhúzódik egy ügy, ezt a rendőr nem teheti meg.
Az ápolónő már más tészta, sztem mindenki hallott már olyan ellátatlan idős emberről, akit ha a rokonai nem tesznek tisztába, akkor ott fullad meg a saját piszkában... Az a szerencse, hogy a magyar kórházakban a betegek eléggé önellátók, akinek meg nem megy, ott a hozzátartozó.

Önszerveződés: egyszer egy biztosítós azt mondta nekem, hogy nekik nem érdekük, hogy senki ne lopjon el semmit (!), mert akkor az emberek nem kötnek biztosítást, nem vesznek zárakat stb. Érdekes, nem? Pista befizette az adóját, a bűnöző ellopta a kocsit, - és megszakad az analógia, mert a rendőr akkor is megkapja a fizetését, ha Pista kocsiját NEM LOPJÁK EL. A rendőr nem biztosítás, a rendőr egy lehetőség arra, hogy a lehetőségek szerinti hatékonysággal MEGPRÓBÁLJA megtalálni az autót. A kérdés az, hogy mik a lehetőségek és a további kérdés, hogy a rendőr elment-e a lehetőségek határáig. Ha igen, akkor nem ő a hibás, hanem a rendszer (ha meg nem, akkor meg ő a hibás, lehet keresztre feszíteni). Ha a lehetőségek nem tették lehetővé az eredményes nyomozást akkor meg azon kell változtatni, nem? Esetleg Pistának van még arra lehetősége, hogy a tolvajnál elérje azt (aki MINDENKÉPPEN Priust fog lopni, mert neki az kell), hogy ne az ő autóját lopják el, hanem másét, vagy ha nehéz Priust lopni mert már mindenki jól védekezik, akkor mást típust. Sem Pistának, sem a másnak nincs hatalma arra, hogy a tolvajnál elérje, hogy az NE lopjon hanem mondjuk dolgozzon inkább helyette. Azt senki sem gondolhatja, hogy a munka nélküli jövedelem gondolatát a rendőrségnek kellene kiűzni az agyakból, ugye? Mert az nem rendőrség, hanem egy másik szervezet már...
WatchFun 2015.04.08 11:56:09
@a_szűz_spermatáncos: Nem a rendőrt vagy a rendőrséget védem, még ha úgy is tűnhet. Arra próbálok rávilágítani, hogy válasszuk külön (legalább fejben) a rendőrSÉG, az eljáró rendőr és a rendszer/igazságoszolgáltatás hibáit. Minden rész hibája ellen lehet tenni, csak mindegyik ellen másképp. Véleményem szerint a jogi háttér és a rendőrség szervezeti problémái sokkal súlyosabbak, mint az eljáró rendőr egyéni felelőssége. Ha nem kérte be a felvételt, holott volt felvétel (az, hogy a benzinkút lepattintja a sértettet azzal, hogy csak a rendőrségnek adja ki a felvételt, még nem jelenti azt, hogy VAN felvétel és ha VAN felvétel, nem biztos, hogy értékelhető, vagy tényleg hordoz olyan információt ami előbbre viszi a nyomozást, pl.: látszik a felvételen, hogy ott húz el az autód a kút előtt. OK, de látszik benne a figura arca? Látszik a rendszám, ami rajta volt? Tudom, a károsult minden szalmaszálba belekapaszkodna, teljesen érthető. De az a baj a sok CSI meg ilyen-olyan helyszínelők sorozattal, hogy nem létező vagy nálunk elérhetetlen technikát mutatnak be benne amit persze aztán a sértettek számon kérnek a hazai rendőrökön is. Képjavító technikák? Van rendszer, ahol még mindig VHS kazettára rögzítenek, igen ugyanarra a példányra mint 1999-ben! DNS vizsgálat a kapitányság alagsorában? 100e Ft egy vizsgálat, havi 2-300 db-ot tudnak elvégezni és mivel hasonlítják össze, ha ki is jön? Az adatbázis felvitele évekkel van lemaradva. Ne a dr. Csont meg kollégái lehetőségeit nézd, hanem a hazai viszonyokat amik nem is tudod mennyire siralmasak.
T. Jánosnét teljesen feldúlta tálca nélkül érkező fürdőkabinja, a feszítő indulat pedig egy igazi drámai monológot eredményezett. T. Jánosné állapota tök érthető. Ha a Mall.hu egy sablonszöveg helyett olyan szép, egyértelmű infókkal árulná az E129C-t, mint mondjuk…..
WatchFun 2015.01.13 14:14:41
Belsőség Heti merítés 2015.01.11 07:04:23
Olasz luxus sport sedan Itt nincs semmi műanyag takaró lemez holmi hangzatos felirattal. Itt csak egy őszinte blokk látszik. Német vas, golyóálló motorral Nagy meglepetés volt mikor megláttam, 168 ezret mutatott az órája, a kesztyűtartóban pedig ott hevert a 17 éven át…..
WatchFun 2015.01.12 10:51:03
@Gabikám: Az megvan, hogy mikor honosította, kapott egy endszámot, majd mondjuk két év múlva elvesztette és kért egy másikat, akkor lett NFH? VAgy csak én nem olvastam, hogy ezzel a rendszámmal honosította?
120e km alatt ráköltött kb. 120e Ft-ot, meg a kopó-fogyó cuccok. Ezután a 450e-be kerülő kocsit eladta 100e-ért. Így kilométerenként 4Ft az amortizációja a kocsinak. Nem rossz.
Még valamikor két éve ellopták Tóth Vera telefonját a moziban, ami ugye baromira nem érdekelne senkit. A cikk szerint az énekesnő kifakadt a rendőrségre, a Blikk újságírója a rendőrséget is megkereste a kérdéseivel, aztán tegnap megjelent. Ez még mindig nem lenne említésre…..
WatchFun 2015.01.08 11:36:35
A rendőrkapitányságokon 1-2 éve már fegyveres biztonsági őrök teljesítenek szolgálatot. Sem képzettségük, sem joguk nincs feljelentést felvenni, jogosultságuk a beléptetésre, a belépők ellenőrzésére stb. terjed, illetve, az ügyfelek által otthagyott (mondjuk ott helyben leírt) dokumentumokat átveszik és továbbítják. Csomagot már nem is vehetnek át, mert mi van, ha robban, vagy antrax.
Miután a létszámhiány folyamatosan erős (néha úgy oldják meg, hogy az állománytábla módosításával a korábbi mondjuk 20 helyes részleget 10 hiányzó emberrel átírják 10 emberesre, amiből egy sem hiányzik), előfordul, hogy egy ember több helyen is helyt áll. A szolgálatírányító parancsnokok munkaidejük jelentős részét közterületen kell töltsék, a készenléti csoportvezetők - őt régen ügyeletes tisztnek hívták - sok helyen készenléti feladatokra veszik igénybe, ami lehet akár házkutatás vagy helyszínen történő tanúkuhallgatás is. Ez van, a rendőrség nem írja a kottát csak játszik belőle...

Megjegyzem, egy telefonlopáson nem nagyon van mit sietni. A moziban nincs utaslista, bárki felvehette, ha onnan eljöttek mi alapján találnád meg azt aki mondjuk mögötte ült? A megtalálásra csak az IMEI-szám szolgáltató általi figyelőztetése a megoldás, azt a szolgáltató munkaidőben biztosítja, a megkereséstől számított 30 napon belül. A moziban esetleg felszerelt videokamerájának felvételét vagy őrzik 8 napig és akkor szintén csak munkaidőben lehet kikérni, vagy nem rögzít és akkor már úgyis mindegy.
Az eljárás hőzöngés helyett megindítható lett volna egy papírra leírt 3-4 sorral, ami azt tartalmazza, hogy ekkor és ekkor, ellopták/ismeretlen körülmények között eltűnt itt és itt, a telefonja amiben az xxx hívószámú kártya volt. Dátum, aláírás. A rendőrség ez alapján bizony el fogja indítani az eljárást. Az eredményességet szintén nem (csak) a rendőrökön kell számon kérni, ennyi pénzből ennyi emberrel nagyjából ezt lehet. Az állomány lelkesedése "csúcsra járatva" még hozna egy kis eredményt és persze a rendőr kis odafigyeléssel lehetne kedvesebb, kevésbé leszarom az emberekhez, de ennyi pénzért ilyen embereket kapni - tisztelet a kivételnek.
WatchFun 2015.01.09 16:10:17
@neduddki21: Úgy van. Bármilyen módon jut a hatóság tudomására a bűncselekmény, megalapozott gyanú esetén köteles elindítani a noymozást. A bármilyen mód pedig lehet személyesen tett feljelentés, írásban beküldött (nincs alakisághoz kötve, ha a tartalomból kiderül, az pont elég), sőt elektronikus levélben is meg lehet tenni.
A rezsiháború fontos szerepet játszott a Fidesz sikeres 2014-es választási stratégiájában: szükségszerűen népszerű egy olyan intézkedés, amely a társadalom nagy része számára jelentett érezhető kiadáscsökkenést. A rezsicsökkentéssel kapcsolatban fanyalgók – akiket a…..