Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bokrock

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korg Krome gyorsteszt     Mint az előző bejegyzésben is írtam, a Krome fejlesztését nagyon sikerült titokban tartani a Korg fejlesztőinek. Tudtuk, hogy valami fortyog a laborjukban, de főleg spekulációk jelentek meg a különféle korgos észosztó fórumokon, konkrétumokat nem…..
Bokrock 2012.09.13 10:27:51
@djuice: Bocs, de nem küldök egyikből sem. (irigy vagyok) Az M50-et én vettem meg anno, a Kronos-t a SYNCOPA, a Krome-t pedig kipróbálásra kaptuk Audmaxtól, köszönettel.
Ha személyesen nem tudod őket kipróbálni, összehasonlítani, akkor csak másokra tudsz hagyatkozni, a véleményed lehet saját, de csak mások infóira építve.
Így agy elfogadod más tapasztalatát, ismeretét, vagy megpróbálsz saját teóriát kreálni, konkrét tapasztalatok nélkül.
Ha nem csak a saját kommentjeidet olvasnád, akkor már a válaszokkal is találkozhattál volna...

ui: bocs, ha esetleg sértő lettem volna
Bokrock 2012.09.13 11:29:22
@MidiTom: Ott a pont... :-)
Bokrock 2012.10.28 13:35:14
@Aquarius: Ízlések és pofonok...
Játékérzet tekintetében senki sem állíthatja, hogy objektív, hisz mindenki a saját érzéseit, tapasztalatait tudja feleleveníteni.
Én nem vagyok zongorista, tehát nem is szándékozom ilyen szemszögből megítélni egyetlen billentyűzetet sem. (szerviz szempontból természetesen már több közöm van hozzájuk)
Használom már néhány éve az M50-et, hozzá MIDIzve egy M1-et, csak billentyűnek. Billentés érzetre hasonlóak, de az M50 billentyűit óvom a strapától, inkább az M1 billentyűire osztom ki az ütni-vágni, zongorázni való hangszíneket. (nekem bejön mind a kettő, annak ellenére, hogy ~10évig K2000 (FATAR) billentyűket nyúztam)
Az A30/33-ban FATAR (szerű) billentyűzet található, azokból is a használhatóbb, de még nem kalapácsos.
Egy adott hangszer játék érzetét nem csak a kezünk által működtetett (pengetett, leütött, huzigált, vagy akárhogy...) dolgok reakciója befolyásolja, hanem az ez(-ek) által keltett hangok is nagy szerepet kapnak. Az agyunk ezeket összekapcsolva értelmezi. (már ha bekapcsolt, működő hangszert tapogatunk)
Mindenképp azt javaslom, ha teheted, próbáld ki, akármelyikről is van szó.
ui.: sok esetben az egyforma klaviatúrákat is másnak ítéli meg az ember, mert más a környezet.
MidiTom zenei blogja Korg Krome 2012.09.04 10:59:21
      Megszületett hát a Korg Krome. Az új "kis" workstation bejelentését számos spekuláció, pletyka és találgatás előzte meg. A Korg erősen vigyázott a kiszivárgó információkra, mert konkrétumot senki sem nagyon tudott, és ami még ennél is jobban jellemző a…..
Bokrock 2012.09.04 14:54:34
@djuice: Én inkább felturbózott M50-nek tudom be.(az ára is hasonló lesz) A hangmintái brutálisak, főleg a zongora, meg az elektromos zongorák, de a Kronosból ezen kívül semmi extra nincs átvéve. (na meg a 8 layer/osc)
Holnaptól itt lesz nálunk tesztelésre, akkor alaposabban kivesézzük. :-)
    Ne gondoljátok, hogy valamiféle gasztronómiai blog irányába térülnénk el! Rögtön megmagyarázom az első körben, hogy mi a mai bejegyzés fő csapásiránya: a magyar nyelv néha félrevezető kreativitása.     Az epermálna (gyengébbek kedvéért…..
Bokrock 2012.08.16 09:58:56
@Akenor: Melyik elektromos "dobagyat" használod?
Bokrock 2012.08.18 11:50:55
@Akenor: Elég kellene, hogy legyen egy mezei USB-kábel, meg a cucc USB-drivere. Ezen kívül már csak egy aktuális szoftverre lesz szükséged.
    A KORG kellemes húsvéti ajándékkal lepte meg a Kronos tulajdonosokat. Végre kijött a hangszerhez a számítógépen futó szerkesztő program. Sokan persze értetlenkedtek, hogy ugyan minek is kell a Kronoshoz számítógépes editor, mikor a saját grafikus,…..
Bokrock 2012.08.02 15:23:07
@djuice: Én pl. örülök neki, hogy dolgoznak rajt :-) .
Számoltad, hányadik frissítés jött ki? Nem ez volt az első, remélem, nem is az utolsó. Szerencsére, most már nem kell minden frissítés alkalmával lecserélni az egész hangszert.
( 60G SSD + 1G RAM pár tízezerről agyalunk..., az eredetileg 30G SSD vszeg kifutott már)
Szerintem az "X" egy jó apropó, hogy szóba kerüljön maga a KRONOS.
Na, milyen igazuk lett...
Bokrock 2012.08.02 10:47:52
@djuice: Attól, hogy egy luxuskocsiban lecserélik a hang cuccot egy kicsit komolyabbra, még nem nevezném egy új modellnek. Főleg, ha a régebben megvásárolt modellekbe gond nélkül be lehet utólag is építeni. Kicsit hasonló a szitu.
Korábban ennél nagyobb, ill. durvább módosításokkal is adtak ki hangszert, egy árva szóval sem kommentálta a gyár. Csak később, adott esetben a szervizben derült ki a modifikáció.
Jelen esetben pozitív változásról van szó, mely nem zárja ki a régebbi felhasználókat semmilyen új lehetőségből.
Nem cseréltek le semmi olyat, amit maradéktalanul ne lehetne elérni.
Ez a lényege a nyitott, jól fejleszthető cuccoknak...
     Aki azt gondolta, hogy a midi kontroller téma esetében már az összes csontot lerágták az elmúlt években a mindenféle tabletgépes, telefonos, infrás megfejtések kapcsán, az téved. Az új midi keyboardban alkalmazott elv tulajdonképpen nagyon is kézenfekvő:…..
    Így :)     A különféle CSI sorozatokban a boncolás során próbálják feltárni a halál okát, a bűncselekmény elkövetésének módját. A következő áldozat valószínűleg sorozatos traumákon esett át. A személyazonosságát a rajta levő…..
    Csinglingling! Ámbörök! Ébresztő! Itten van a KRONOS!     Ha az üzletünkben még nincs is, de az országban már van, és mostantól megtekinthetitek a KRONOS kiváló hazai demonstrátorának, Janca Ákosnak a bemutató anyagát. Ákos már az Oasys-be…..
    A napokban egy beszélgetés közben felmerült Szalay András neve. Ha már így eszembe jutott, arra gondoltam, hogy megguglizom kicsit, biztosan kapok egy tonna találatot a nevére, és ki fog derülni, mivel is foglalkozik manapság. Tudjuk, hogy számos vezető hangszeres…..
MidiTom zenei blogja Rock Band 2010.10.18 00:11:00
    Pár éve kicsit meglepve tapasztaltam, hogy többen is keresték nálunk a Guitar Hero -t. Mikor mondtuk, hogy mi játék konzolokhoz való szoftvert nem árusítunk, akkor páran csodálkozva kérdeztek vissza, hogy miként lehet ez, mikor hangszerbolt is vagyunk, és…..
    Az történt, hogy az Index Midi fórumának az Adok - veszek topikjában valaki egy varrógépet kínált eladásra (5101-es hozzászólás). Néhányan, akik törzstagok vagyunk, ebből kifolyólag csúnyán szétoffoltuk az ilymódon megoffolt topikot. Az erősen elítélendő…..
MidiTom zenei blogja Unplugged 2010.09.06 21:13:58
    A vidéki élettel együtt jár néhány nemszeretem következmény. Felénk ilyen például a rendszeres áramszünet. Ha fúj a szél, azért, ha nem akkor azért. Ha esik az eső vagy havazik, akkor azért. Ha nagy a meleg, akkor azért. Alig van olyan nap, amikor a cégnél a…..
MidiTom zenei blogja Lapátgitár 2010.09.04 13:23:01
    Nem rég az egyik gitáros srác hangszereket próbálgatott nálunk, és amikor az egyik nagy múltú gitárgyár termékeit ajánlgattam neki, azt mondta, hogy ő azokat nem szereti, mert olyan nyakuk van, mint a lapátnyél. Kicsit megütköztem a kijelentésén, mert az…..