Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SternComputer számítógépjavítás

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rendszer visszaállító partíció létrehozásaA „helyes szoftver” ebben az esetben egy partíció menedzser és egy backup program, amik együtt képesek létrehozni egy tömörített image-t az újonnan formatált és „feltöltött” merevlemezről. Amit mi használni…..
Több partícióra való daraboláskor tulajdonképpen az egyes partíciók önálló merevlemezként funkcionálnak, egymástól elszeparáltak, saját meghajtó betűjellel rendelkeznek. Alkalmassá téve több operációs rendszer feltelepítésére is. Ha a Windows sérülése…..
A gépet vigyük ki a házból, magunk mögött az ajtót csukjuk be. Vegyük le a gép oldalfalait, mind a kettőt, és kezdjük a por kifújását a tápnál, majd folytassuk a processzorhűtővel, bordákkal, kábelezéssel. Egy flakon tartalma elegendő egy gép kiportalanítására. Ha van…..
Előfordulhat, hogy a rendszer nem látja az optikai meghajtókat, vagy ha látja, akkor nem ismeri fel azokat. Ez többnyire programok telepítése és törlése során szokott generálódni. A hiba megoldásához a Microsoft weboldalán futtathatunk egy javítócsomagot, ami többnyire megoldja a…..
A Windows bootolásakor betölt rengeteg programot, amit korábban telepítettünk, de lehetséges, hogy napi szinten nem használjuk azokat. Ezek mind memóriát foglalnak, és ha abból amúgy sincs sok, kellemetlen meglassulást eredményez, mert az elfogyott memória után a háttértároló a…..
Megoldást jelent, ha HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\windows\currentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\SHOWALL alatt a CheckedValue értékét átállítjuk 1-re. Már a vírus leirtása után is működött a Windows update és a vírusirtó is. Ezek a vírusok Pendriveokon…..
A rögzített cpu-ra felkerülhet a saját hűtője is. Ha nem tuning célokat szolgál a gép, akkor tökéletesen megteszi a gyári hűtő, amit hozzá mellékeltek (már ha box-os kivitelben vettük). Rögzítése eléggé adja magát, egyik oldalon beakasztjuk az alaplapi kis fémnyúlványba,…..
Megoldást csak a merevlemez cseréje jelentheti sajnos, mert ezek nem orvosolható problémák. Ha az eszköz tönkrement, a preamp azaz a fej előerősítő zárlatos lett, tönkrement a fej, vagy a motor, akkor már biztosak lehetünk benne, hogy kiszerelés után birtkosai vagyunk egy kiváló…..
A feltelepítés szépen végig is futott, felkerültek a szükséges programok, irodai alkalmazások, frissítések, és nem utolsó sorban a korábbi adatokat is visszamásoltuk. Finomhangolással optimalizáltuk a rendszert, majd készítettünk egy backup-ot, amit egy dvd-re ki is mentettünk…..
Ebben a cikk sorozatban arról lesz szó, hogy mitől, minek következményeként mozdul el egy számítógép megbízható állapota instabil irányba, mitől lassul a PC vagy notebook működési sebessége. A hiba sajnos törvényszerű és természetes, mint az is, amikor gépjárművünket…..