Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MegaTT

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyszer Bubik István egy forgatáson angliai élményeiről mesélt – egy időre kiment megpihenni, rendezni a dolgokat magában. Kocsmai történetet mondott el, ahol 3 melóssal söröztek együtt munka után. A beszélgetés közben egyikük a pulthoz csapta a sörét és méltóságteljesen…..
MegaTT 2011.06.09 22:29:58
@Boudoir: Aga tuzhely... ez az orszag a latszatrol szol! szep legyen az a lenyeg, aztan hogy mukodik-e?

De mi igy szeretjuk!
Igazán súlyos lehet a válság, ha az Egyesült Királyságban feleannyiba kerül a kaja a Lidlben, mint Aprajafalván: Megnyitottam a Lidl angol és magyar honlapját először örömmel láttam, hogy ugyanazok a termékek vannak akcióban nálunk és ott. Konkrétan ázsiai ízek. Örömöm…..
MegaTT 2010.09.07 20:31:38
Eleg nyilt titok Retail berkekben, hogy a Tesco CEE-ben szerzi meg a hires "angol margin"-jat. BOGOF (Buy-one-get-one-free) itt (UK) ezer es ezer termekre vonatkozik, mig kishazankban, mar a 2 for 3 is rengeteg penzebe kerul a beszallitoknak. Tesco minimum arrese, nyeresege 60-80%, es akcios termekeknel meg rosszabb az arany.

Mivel egyre tobb hazankban is elofordulo retail-chain centralizalja a beszerzeset es a management, tulajdonosi kor ossze van olvadva (Plus, Spar, Interspar, Kaisers, Metro egy umbrella alatt) ezert nem meglepo, hogy a nyugaton felesleges, vagy lejarat kozeli termekeket CEE-ben probaljak eladni extra cimkekkel ranyomtatva. Persze joval dragabban. Valakinek meg kell fizetni a (z angol) kulturalt boltokat, hogy nincsenek (vagy alig vannak) ures pultok, palettarol arult aruk, kedves, mosolygos eladok (meg LIDL-ben is). Tesco, Spar, Lidl, Aldi... barmelyiket is veszi valaki alapul, egeszen mas a pozicionalasa CEE-ben, vagyis a volt kommunista orszagokban, mint nyugaton.

Lehet mondani, hogy amig megveszik magyarorszagon, addig csinalni fogjak. A magyar egy birka nemzet (no offence!) eppen ezert a felsovezetosegnek, vagy mas neven a parlamentnek, minisztereknek, kellene a magyar termeloket es ertekesitoket elonyben reszesiteni. Persze a genious CBA, REAL es COOP nem tartozik ebbe a kategoriaba. Ott is csak a kiskiralyok es szethuzas van. Vajon miert eri meg nekik jobban hogy szlovakoktol hozzanak tejet (vagy tejitalt) mint a kivalo agrikulturaval rendelkezo orszagbol. Adorendszer? es azt ki alakitja?

Meg hosszu evek varnak a CEE lakokra, amig ott barmilyen nyugati felzarkozas jelei mutatkoznak. Euro nelkul meg tobb.
MegaTT 2010.09.07 20:32:58
@MegaTT: bocsi, kettot fizet 3-at kap (3 for 2)
MegaTT 2010.09.07 21:14:23
@Perillustris: Te is olvastad :) es szerintem ez nem csak olyan amit en tudok. Csak engem zavar! Latni a kulonbseget a ket orszag kozott. EU? talan majd sok-sok ev mulva :(
Hepiend következett be múltheti ingyenmalévrepjegyes Citibank-ügyfelünknél. Úgy volt, hogy ismerőse nem vehet részt az akcióban, mert ugyan tudtán kívül, de korábban már volt számlája a banknál. A jóságos cégek azóta megkönyörültek rajtuk és engedélyezték a közös…..
MegaTT 2010.09.07 20:37:06
A backdoor kommunikációs üzeneteket bemutató Homár-posztok általában a felhőtlen szórakozást célozzák, ez a bejegyzés azonban a górcső funkcióját is betölti. Toljuk csak a górcső alá az az adópénzből működő mamutszervezetet, ahol a munkavállalók olyan mentális…..