Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BiG74 Bodri

0 bejegyzést írt és 6447 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vásárhelyi Mária szociológus tabudöntögető írással jelentkezett, amelyben Varga Judit bántalmazással kapcsolatos bejegyzéséről beszél. Vásárhelyi Mária posztja:..
A projekt eleve többéves késéssel indult meg, annak idején pont kampányidőszakban, és később az is kiderült, hogy az unió pénzén már 2017-ben is 2023-as árakon vásárolt be a rászorulók számára a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság...
Válságok ide, válságok oda, az elmúlt három-négy évben a magyarországi milliárdosok vagyontömege 45 százalékkal nőtt. Az Apelso cégcsoport szerint a gazdag családok legégetőbb gondja a generációváltás lesz...
YouTube-influenszerek szerveztek tüntetést péntek délután 6 órára a Hősök terére a kegyelmi ügy és a gyerekbántalmazások elleni tiltakozásul...
BiG74 Bodri 2024.02.18 10:43:02
@guma70:
Borból jó a kannás is :), főleg ha előtted fejtik le a pincében!

@látjátok feleim szümtükkel:
Tudod mi a furcsa, és abszolút csodás?
A sógornőm fent volt a párjával a tüntetésen, mert a párja ki volt rendelve, tekintve, hogy rendőr!
A furcsa: Ilyenek voltak a fontos kiemeléseik:
- voltak olyanok, akik már ittasan érkeztek!
- tízezrek hitték, hogy azariah koncert lesz és azért mentek!
- rettegett, hogy megindul a tömeg és elsöpri őket!

Az abszolút csodás, hogy az tényleges énem ellenére, nem küldtem el őket a mors penisére! Tök büszke vagyok magamra, meg frusztrált egy kicsit!
BiG74 Bodri 2024.02.19 14:12:31
@taga20: Eh, ez a srác (enyhe túlzás) még egész jó, a másik sógornőm férjéhez képest. Rettegtem, hogy ez is olyan hülye lesz. Pedig a sógornőimet imádom!

Elmegyek rendőrnek! Úgyis nemsokára állást kell keresnem, így ötven évesen ez könnyen megugorható feladatnak látszik :)
Tartalomgyártók, influenszerek és különféle internetes celebritások vittek tízezreket az utcára péntek este. Tömeg már van, csak be kell csatornázni...
A gazdaságkutató szerint ezt a tavalyi fogyasztási adatok is bizonyítják...
BiG74 Bodri 2024.02.17 08:44:56
@s:
Szórul-szóra!
Megdöbbentő bejegyzést tett közzé Varga Judit volt férje. Nekirongyolt a kormánynak, és név szerint is említett többeket. A hozzászólásokat pedig kikapcsolta. Novák Katalin lemondása után Varga Judit volt igazságügyi miniszter is távozik a közéletből. A hírek megjelenése után meglepő…..
BiG74 Bodri 2024.02.12 12:14:07
@jaegtoer:
Nem látok lehetőségeket, az ellenzéki pártoldalon semmit, jelenleg. Ebből nehéz levonni bármit is.
BiG74 Bodri 2024.02.15 16:25:51
@guma70:
Magyar Péter által elmondottakból én levágom azokat a dolgokat amiket az ország értelmesebb fele tudott, akkor az alábbiak maradnak:
- amikor kiemelte a fiatal, nyelveket beszélő komoly, nyugaton eladható politikusokat előbb négyre, majd korrupciós érintettség miatt kettőre csökkentve.
- hogy nincs baja orbánnal
- hogy nincs baja a nerrel
- csak a viktátor alattiakkal van baj
Miután ezek szerintem rohadt nagy csúsztatások, hazugságok, de tényként szerepelnek mondókájában, hát szerintem valami bűzlik Dániában!
Ráadásul a koncepcióm megerősítése/elvetése miatt vártam a balog maradását/lemondását.
Mert, szerintem itt az ifjúság egy belső puccsra készült, a rendszer és a viktátor megtartása mellett. Csak a második vonal közbelépett és bevitte őket a málnásba. A két csajt látványosan kinyírták, a háttéremberekre pedig csendes kivégzés várt. Igy péterke utolsó sansszal előre menekült.
Aki pedig tudtával, vagy tudta nélkül a csapdát előkészítette még mindig a pozíciójában van.
Hogy a viktor tudott-e róla? Passz, ha tudott akkor ő sem gondolta, hogy itt az ideje egy elitváltásnak, ha nem tudott róla, akkor meg, hogy ne bukjon megint csak ez az egy út maradt.
Persze ez csak az én agymenésem.
BiG74 Bodri 2024.02.17 08:42:39
@látjátok feleim szümtükkel:
És akkor is a végtelen aljas, arrogáns, szemét hazudozás megy. És újra és újra bebizonyosodik, hogy akárhányszor, akármekkora aljasságot is bizonyítasz, egy általuk leuralt média ellenére is rájuk, ez nem vezet számukra a hatalom elvesztéséhez.
A kegyelmi ügy után távozik a köztársasági elnök. https://index.hu/belfold/2024/02/10/novak-katalin-koztarsasagi-elnok-lemondas-pedofilbotrany-orban-viktor/ Novák Katalin után Varga Judit is lemondott Igazságügyi miniszterként ő ellenjegyezte a botrányt kiváltó elnöki kegyelmet...
BiG74 Bodri 2024.02.11 13:38:21
@taga20:
Megvan az valahol mindig dumál, csak soha sincs annyi időm, meg lelkierőm, hogy végighallgassam. Nem tudom, 50 leszek és egyre inkább nem akarok időt adni ilyenekre az életemből, meg persze a fidernyák hazudozásokra.
Decens, kulturált jó reggelt, drámamentes vidám vasárnapot kívánok minden felkelőnek!..
Fontos és sokoldalú elemzést közölt a Pénzügyminisztérium nevében Banai Péter, az államháztartásért felelős államtitkár a Portfolio-n.  Szikár tények sokaságával próbálja bizonyítani, hogy a gazdaságpolitika, kiváltképp a költségvetési politika a kétségkívül nem egyszerű körülmények között a…..
BiG74 Bodri 2024.01.26 08:14:41
@s: Igen, szerintem is így van. Csak annyit tennék hozzá, hogy vajon a többi EU és NATO tag mennyire tekinti még a jelenlegi magyar vezetést szövetségesnek?
BiG74 Bodri 2024.01.26 15:04:16
@s: Van a diplomáciai jómodor, és az, hogy még mindig nem kívánják az orbáni rendszert Magyarországgal azonosítani.
Ez mellett pedig az aktuális helyzet, mely szerint mind a NATO, mind az EU számára jelenleg potenciális veszélyforrások vagyunk, megbízhatatlanok.
BiG74 Bodri 2024.01.27 17:35:19
@s: Kellene...
Azzal, hogy a kormány különleges gazdasági övezeteket hozott létre Göd és Dunaújváros térségében, az eredetileg ellenzéki vezetésű önkormányzatok milliárdoktól esnek el, az oda telepített akkumulátorgyárak adóbefizetéseiből elsősorban a környező Fidesz-barát települések és a párthoz köthető…..
Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő orosz-magyar történelmi számvetésről, és arról, hogyan változott a magyar politika Oroszország-képe...
BiG74 Bodri 2024.01.21 13:10:26
@s:
Teljesen igazad van, viszont mikor arra várunk, hogy valaki eltegye láb alól, akkor mindig eszembe jut sztálin generalisszimusz.
Ilyen egy idióta népet, mint ez, a világ nem látott! Egy hatalmas, természeti kincsekben dúskáló ország, mely még a felmelegedéssel is nyer, melynek a kis népsűrűsége ellenére, komoly emberi erőforrásai is vannak, és melyet senki nem mer megtámadni az elrettentő atom potenciálja miatt, mit csinál?
Vágóhídra küldi az embereit, pazarolja az erőforrásait. De ami a legfontosabb, premier plánban mutatja meg gyengeségeit, közben folyamatosan gyengül a mindenkivel szemben. És észre sem veszi, hogy ezen nemcsak a nagy ellenség az USA nyer, hanem a settenkedő igazi komoly veszélyforrás is, aki közvetlen szomszédja is egyben.
Putyin éppen most adja el az orosz népet a hatalmáért cserébe!
BiG74 Bodri 2024.01.21 13:32:17
@F1őr:
Nem értem mit vársz az Amerikai Egyesült Államoktól?
Értem én a narratívát, hogy szerintetek ez a háború csak miatta van, de egy kicsit túltoljátok a debilséget.
Mi az, hogy az ukrán életek le vannak szarva? Hogyan is szarják le? Úgy hogy segítenek, pedig nem kéne, vagy úgy hogy nem eléggé segítenek? Magyarázd már el légy szíves, hogy melyik most a nálatok uralkodó mainstream vonal, és főleg, hogy miért! Ja és plusz extra kérdés, mi az, hogy nem a győzelem az érdeke? Egyrészt definiáld már, hogy mi is itt a győzelem. Másrészt, hogyan is lehetne ezt elérni?
Kíváncsian várom!
Megjegyzem azt sem hiszem, hogy az USA, Oroszországot el akarná lehetetleníteni. A putyini rezsimet kívánja kordában tartani, hiszen jól látható, hogy egy nagyhatalmi babérokra törő idiótával állnak szemben, aki kicsit sem gazdasági szempontok miatt avatkozik a világ dolgaiba, hanem megint egy világnézeti ellentétet akar létrehozni. Függetlenül attól, hogy a saját népe meg élni szeretne. Persze egy kétpólusú világ megint jól jönne a ruszkinak, mert abban megint potenciáljánál jóval erősebbnek látszana. Csak kurvára mellé fogott, kb. ahogy az amcsik Vietnámmal.
BiG74 Bodri 2024.01.25 12:29:32
@F1őr:
Nos, ez akkora nagy balgaság ( és finoman fogalmaztam!), hogy egy válasz van csak rá:
HA-HA-HA-HA

De, azért kifejtem, mielőtt a szokásos vádakat vágod a fejemhez. ( Tudod, ilyen bolsi-libsi tempó, ennyit tudtok ha nincs érvetek, stb.)
Ha lehet kezdésnek főfideszesül válaszolok: Fake news...

De nézzük csak:
" fegyverrel tömik az ukránokat" de "sosem küld annyi fegyvert, nehogy véletlen nagyon behatoljanak orosz területekre"
Akkor most tömik, vagy nem tömik? Vagy esetleg már az alapokat nem tetszik érteni? Egyértelmű kifejtés volt Ukrajna megsegítésénél, hogy csak Ukrajna önvédelmét segíthetik. Ez viszont nagyon nehéz, olyan önhöz hasonló túlképzett kibicek jelenlétében, akiknek fogalma sincs, hogyan zajlik egy háború. És az ilyenek miatt nagyon oda kell figyelni, hogy mit és mennyit kaphat Ukrajna. Mert hát az ilyen beállítottságú "békepártiaknak", nem fogja be az agya, hogy ezt a háborút csak ukrán földön, úgy, hogy az orosz logisztikai vonalakat, még az okkupált területeken sem éri el az ukrán, miközben neki a hátországát és lakosságát nap, mint nap támadják, tizedelik, csak tízszeres áldozatokkal lehet megvívni.
Pont, hogy az ilyen, a gondolkodást vegetatív szinten művelőknek köszönhető, hogy még tart a háború. Mert az ukránok nagyobb hatótávolságú fegyverekkel, és több alapvető hadianyaggal már lezárták volna a háborút.
Aztán meg mi ez a baromság, hogy az USA szar alak mert nem küldi Ukrajnába a katonáit? Egyrészt, te elfuserált békepárti, fel sem fogod ugye, hogy ez nyílt hadüzenet lenne, mely következtében ha a világ nem is borulna kis szerencsével lángba, de hogy évtizedekig menne az öldöklés az száz százalék. De ugye te békepárti vagy?
Ezt a háborút nem Ukrajna vívja? Ne má, basszus nektek nincs egy értelmes gondolatotok se? Csak a pártközpont 20 iq-ra tervezett baromságai? A vietnámiak nem vívták meg a háborújukat? A koreaiak se, a japánok se, de még a szovjetunió se, mert hát már akkor is az usa irányított szövetségesként.
Nagy ívben lenézitek az ukránokat, sőt gyűlölitek őket, mert most ez a kiadott fidesznyik álláspont. Persze felületesen mindig korrekteknek akartok mutatkozni, csak hát a krokodil könnyeinek sem szokás hinni. Ezért az egész narratíva ehhez van igazítva! Roppant szarul, mert ha ezt az egész gondolkodásmódot csak magyar szemszögből nézem, hogy éppen így gondolkodnátok magatokról is, ha az ukránok helyében lennétek, akkor ti nem magyarok, meg függetlenségért küzdő szabadságharcosok vagytok, csak kis megalkuvó pondró hazaáruló férgek.

Ja, még valami, az USA tanácsadói ott vannak Ukrajnában 2014 óta, amikor Ukrajnát az a szégyen érte, hogy szinte egy pillanat alatt eltaposták. Pont annyi embere van ott, amennyi még belefér, hogy ne legyen hadviselő fél! A leépített hadiiparából pont annyit adott át a szövetségeseivel együtt, hogy Ukrajna meg tudta állítani és visszaverni a hozzáképest behemót agresszort! De gondolom akkor jóhír a számodra, hogy a ruszkiknak, meg a ruszki szarkeverésnek köszönhetően lassan visszaemelik a NATO államok a hadikiadásaikat a hidegháborús szintre, ami az elmúlt békés évtizedeknek köszönhetően, egy elvárható állampolgári várakozás miatt a demokráciákban leépült.
Aztán nem lesz gond az ukránoknak küldendő utánpótlással.
Ráadásul lassan kigyomlálják a hozzád hasonló ruszkibérenceket is, és onnantól alap doktrina lesz Ukrajna támogatása és átlendul az inga, amit amit a faszkalap putyinotok meglökött.
Fotó: Momentum TizenX / Facebook Elutasította az Alkotmánybíróság a Külügyminisztérium elé jachtparkolót kijelölő momentumos aktivisták ügyét, falfirkának és rongálásnak minősítve a lemosható krétafestékes demonstrációt, adta hírül az aktivistákat védő Magyar Helsinki Bizottság. A járdára való…..
BiG74 Bodri 2024.01.19 15:03:38
@látjátok feleim szümtükkel:
Tök mindegy, még mindig nincs akaratilag egységes ellenzéki erő, mely megfelelő támogatottsággal bír a váltáshoz, és főleg a váltás utáni teendőkhöz.
BiG74 Bodri 2024.01.09 12:10:00
@s:
Pont most mondod a lényeget:
"Elég ellenzéki párt van, szavazni éppen lenne kire." Ez az orbáni rendszer szerencséje! Délibábot kergetsz! A felismerés nem az, hogy nem tetszik ez a rendszer, tehát ellenzékiként ellenzéki pártra kell szavaznom. Ez alap.
"Egy pártnak annyi az ereje, amennyi a szavazója."
10 éve mutatja neked a fidesz, hogy ez valójában nem igaz, és még mindig itt tartunk? Tényleg a vakság hona ez!
BiG74 Bodri 2024.01.10 08:15:01
@s: Nos, alapvető logikai különbségek vannak köztünk.
A fidesznek, a fidesz választási rendszerében van annyi szavazója, hogy hatalmon tartsa. A jelenlegi választási rendszer nem "egy modell", melyben jól szerepel a fidesz, hanem a fideszre írt alak. Kicsit sem véletlen, sem ez, sem az ehhez szorosan kötődő ellenzéki oldal szétforgácsolásának erőteljes támogatása.
Az pedig nonszensz, hogy az ellenzéki szavazók válasszanak egy pártot akire szavaznak és kész is. Mondjuk a nonszensz, a teljességgel lehetetlen, abszolút misztérium le sem írja ennek a kijelentésnek a logikai valóságát.
Ezer sebből vérzik. Egyrészt etikailag sem elfogadható, már te szerinted sem. Írtad:
"Egy monolit hatalmat csak egy másik monolit hatalom lenne képes leváltani. Kérdés, hogy van -e ennek értelme. Nincsen, liberális demokrataként más válasz nem adható."
Igy van, a tehát azt mondod, mégis, hogy nézettől függetlenül mindenki egy adott szegmentumba lépjen be a szavazás idejére! Én ennek az ellenkezőjét mondom. Csak egy jól körülhatárolt célokra alapított, szilárd, következetes szövetség képes megfelelő számú választót bevonzani. Ennek a megfelelője a régi rendszerünk koalíciója, melyet a fidesz érthető okokból kiírtott. Egy ilyen szövetség az, mely nem monolit, és mégis ideig-óráig össze tud fogni egy komolyabb szavazó bázist. De ezt csakis a pártok vezetői tudnák felépíteni, koordinálni. Azok a vezetők, akik elvileg azért lettek vezetők, mert képesek az átlag többségnél nagyobb szellemi tevékenységet felmutatni.
Viszont az ellenzéki pártvezetők a fidesz elvárásainak megfelelően marakodnak, forgácsolják az ellenzéki színteret, miközben jól látszik, hogy soha, egyiknek sem lesz soha lehetősége választást nyerni, azaz soha nem kell a teljes felelősség súlyával odaállni a rajtvonalhoz.
Ha ez nem ostobaság, akkor jól kiszámított aljasság!

És ebben a környezetben azt mondani, hogy az ellenzéki szavazók ostobák? Persze, miért ne lehetnének? Mindenkinek egyéniben meg van a joga, hogy ostoba lehessen. Aki felkapaszkodik, mert úgy gondolja, hogy képes többeket képviselni, dolgaikat közösíteni, egymáshoz és elvárásokhoz igazítani, vezetni. Na annak nincs meg rá a joga! Az nem viselkedhet úgy, mint egy egyszemélyes választó, a személyes kis gondolatvilágával, elveivel, sérelmeivel.

Amúgy is érdekelne, hogy hogyan koordinálnád le, melyik ellenzéki pártra szavazzunk?
BiG74 Bodri 2024.01.11 14:20:05
@s:
Minél rosszabb lesz a helyzet, annál jobb pozícióba kerülnek a populista nemzeti, és a szélsőséges nacionalista pártok.
Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostor erkélyén (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala) Úgy tűnik, hogy a magyar választók postaládáit január első napjaiban nemcsak csekkek és a maradék konzultációs ívek, hanem olyan levelek is ellepik, amelyekben Orbán Viktor miniszterelnök – ezúttal a…..
BiG74 Bodri 2024.01.06 10:53:06
@látjátok feleim szümtükkel:
Rengeteg idióta lesz, aki utal!
Kína nyerte meg a 2023-as évet, és Kína fogja megnyerni a 2024-et is – állítja évzáró beszélgetésünkben Pogátsa Zoltán közgazdász, a Soproni Egyetem docense. A Della vendége szerint a sikeres távol-keleti országok nagyrészt ugyanazt a modellt követik: autoriter, állami-fejlesztő rezsimek, amelyek…..
BiG74 Bodri 2024.01.05 06:45:53
@látjátok feleim szümtükkel:
Én nem látok egyetlen olyan tényezőt sem, ami egy átlag magyar számára bármilyen optimizmushoz jelenhet alapot!
Persze ott elszúrtam ezt a mondatot, hogy az átlag magyart magamban pozitíve definiáltam, elhagyva azt az apró tényt, hogy az átlagmagyar most is 13 éve asszisztál kis országunk szétdúlásához.
A 24.hu karácsonyi nagyinterjút készített Csányi Vilmos etológussal. A beszélgetés onnan indult vagy az előzte meg, hogy elkérték a Széchenyi-díjas etológus öt legkedvesebb regényének címét, hogy beszélgethessenek róluk egy ünnepit. Csányi Vilmos szerint érteni kéne, hogy egy ország jövője az…..
BiG74 Bodri 2024.01.05 06:35:21
@guma70:
Boldog Újévet!
Mindenkinek is!

Jó szórakozást!
BiG74 Bodri 2023.12.23 11:35:06
@látjátok feleim szümtükkel:
Volt egy kutyánk ami már az én gondom volt. El lett altatva.
Édesanyám után ment, két hónappal utána. Vakon fel alá mászkált a kerítésnél, véresre dörzsölve a pofáját. Nem fogadott el sem élelmet, sem vizet. Fájdalmai voltak, néha hosszan felsírt ( mi is). 17 éves volt.

Van két jó ismerősöm, mopsz rajongók, az egyiknél három is van.
Németh Levente új épületet húzott fel a régi helyébe: barátságos helyszín várja a pácienseket. A vizsgáló falait réz borítja, hogy árnyékolja a rádiófrekvenciát / Fotó: Fuszek Gábor A hosszú várakozási lista adta az ötletet, hogy MR Diagnosztikai központot építsen Németh Levente. Az egykori istálló…..
BiG74 Bodri 2023.12.23 11:24:47
@s:
Ejnye ilyen libsi, brüsszelita, idegen hatalmak által finanszírozott kérdést feltenni, szinte már hazaárulás!

A feleségem épp most lett három napra "doktor", mert kidőlt mellőle a körzeti orvos, és helyettesítés sem volt. Szuper napok voltak elmondása alapján, de a legszebb az az átlag sötét állampolgár aki még ilyenkor is a dokit szidta!

Mondjuk ez lehet a jövő! Elmondod a mesterséges intelligenciának, hogy mi fáj, mi a baj. Aláírsz egy nyilatkozatot, hogy minden felelősség a tied. Aztán megkapod a gyógyszer felírást, vagy egy műtéti leírást.
Persze akinek lesz pénze az elmegy majd egy hitech egészségközpontba a szakdokikhoz. Akinek meg nincs , de a fenti nem jön be, várhat az aktuális Teréz anya jellegű szakorvos ingyenes rendelésére.
Az a baj, hogy a Mercy Ships nem tud feljönni a Dunán!
Lengyelországban valami olyasmi történik, amire még nem volt példa, legalábbis az Európai Unió történetében egészen biztosan. Miután nagyon sok a párhuzam szép hazánk és Lengyelország között (sokunk igen nagy bánatára), természetesen kiemelt figyelemmel követjük az ottani eseményeket. Ha már eddig…..
Mindörökké Off Kis esti Gutalax 2023.12.22 18:00:00
BiG74 Bodri 2023.12.23 11:08:18
@látjátok feleim szümtükkel:
Van egy értelmezésem, de halljuk!