Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Baltaarcú Apu

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Citadella – ami turisták, kiránduló családok, futók népszerű célpontja lehetne – hosszú évek óta üresen áll. A pusztulófélben, siralmas állapotban lévő erőd a kormány döntése értelmében – közel kétszáz éves fennállása óta először – végre olyan hellyé válik, amire mindannyian büszkék lehetünk…..
Görbicz Tamás Netán Jáhú? 2017.07.21 17:56:15
Hosszadalmas és fordulatokban gazdag látogatást tett hazánkban Izrael miniszterelnöke. A fordulatok nem csak ezt a három napot jellemezték, hanem az előtte levő időszakot is. Magyarországon a nacionalizmus és a katolicizmus előretörésével mindig megerősödnek az antiszemita hangok is, mivel mindkét…..
Baltaarcú Apu 2017.07.22 17:09:29
@Le Orme 2: És mi lett volna, ha senki nem lett volna hajlandó kivégeztetni Jézus urunkat? Öngyilkos lesz,hogy megválthassa a világot? A templomtornyokról meg kötél lógna? Mindenki vérhülye, aki régi vallási történeteket a mai szempontok alapján elemezget, főleg ha politikai alapon teszi!
Erre még Orwell is csettintene....   Újra bebizonyosodott, hogy Magyarország államformája tébolyda. Erre a következtetésre nem csak az utcai plakátok miatt juthat az ember, amelyekkel megerőszakolják az ember elméjét már hónapokkal a választások előtt. Igazán hervasztó látványt nyújt mindegyik,…..
Baltaarcú Apu 2017.07.22 16:53:33
@mh1973: Száz másik mellett ez is egy tantörténet arról, további hosszú Fidesz-uralom esetén miért fog totálisan tönkremenni az ország.
2014-ben Orbánéknak ahhoz, hogy újrázzanak, elég volt annyit mondaniuk, hogy folytatjuk. Nem a hatalmas csillogás és elégedettség, a lehetetlenül nagy siker volt az, ami miatt könnyes szemmel, boldogan ikszeltek a népek, elég volt annyi, hogy ezek nem a szocik. Négy év bizony kevés volt ahhoz, hogy…..
Baltaarcú Apu 2017.06.24 08:45:08
@gmihaly621: Épp most sikálják el, csak szólok! Vagy te tudsz valami komolyabb eljárásról? A metróépítés utolsó 3 évében a Fidesz volt hatalmon, szerinted nem ugyanazt csinálták, mint előtte a Maszop/SzDSz? Lásd még Margit-híd felújítása, ami reálértéken többe került és tovább tartott, mint anno a felépítése. Mindenki lopott belőle, tehát: "Nincs itt semmi látnivaló, tessék továbbhaladni!"
Baltaarcú Apu 2017.06.24 08:56:40
@jandera: Egy barátom 1984-ben egy mikrohullámú sütőre tett szert Moszkvában ( a Los Angeles-i olimpiát úgy igazán önként bojkottálók számára rendezett játékokon volt kint, a neves alkalomra az orosz fővárost feltöltötték olyan árukkal, amit az egyszerű szovjet polgár sem látott még soha9, tizenöt év múlva még megtekinthettük a csodát a nyaralójában, akkora volt kb., mint ma egy 40 liter körüli készülék, csak tízcentis falai voltak, egy szabvány tányér épp belefért. Aztán bekapcsolta a srác egy pohár vízzel és kiterelt minket a villanyórához, a kis pörgettyű úgy forgott, majd kirepült a helyéről, ha közelebb vagyunk Pakshoz, hallhattuk volna, ahogy visítva felpörögnek a generátorok. És egyből Forgó-Morgó alfonzói hangja ugrott be: De kinek van erre energiája?
A pápa tegnap Toszkánában járt. Azon a részén Toszkánának,ahol az 50-es években még nyomor volt, gyakori analfabetizmus és kiszolgáltatottság. Ebben a környezetben dolgozott Don Milani, azokkal a gyermekekkel, akiket gyakorlatilag kivetett a társadalom, az élet.Aki kíváncsi Don Milani személyére,…..
Fejér megyében, Budapesttől mintegy 40 kilométerre található Felcsút községe. Nem csupán a Váli-völgy vonzza a látogatókat a közel 2000 fős településre; itt található a Puskás Akadémia épületegyüttese. Korábban csupán megyei szinten jelent meg a futball Felcsúton, ám nagyjából egy évtizede egyre…..
Lattmann Tamás nemzetközi jogász bukkant egy hatalmas mellélövésre a lex CEU esetében, ami miatt az egész törvény érvénytelen és az Alkotmánybíróságnak hivatalból el kell(ene) kaszálnia. ..
Baltaarcú Apu 2017.05.06 08:33:08
@MaxVal BircaMan HJCD: Nyilván, majd ha úgy fordulnak a dolgok, a te életfogytiglanodat is aláírják előzetesen, még a tárgyalás előtt, mert ez szokás. Beeeeeeeee!
Kijött a Tárki felmérése, amelyben a Fidesz nem vesztett szavazókat szignifikáns mértékben. Hogy lehet, h a Mediánnál visszaesett, nem is keveset, másoknál (még Republikon és Závecz) meg nem? "Erre varrjon gombot a Valóság!" (index) Először is, a Medián friss felmérésében én is közreműködtem:…..
Sokan azt hiszik, hogy Orbán Viktornak komoly víziója van Magyarországgal kapcsolatban és tudatosan építkezik. A valóság sajnos nagyon messze áll ettől a kijelentéstől. ..
Baltaarcú Apu 2017.04.25 19:31:29
@Nanemaaaar: Fröcsögésből jeles. Elképzelésem sincs mire jó az ilyen primitív hozzászólás. Hacsak nem pénzért írja valaki.
A húsvét miatt lecsengtek a megatüntetések, a Fidesz már-már úgy gondolhatta, hogy a botrány 3 napig tartott, vége van, megúszták. De ez nincs így...
Baltaarcú Apu 2017.04.22 14:24:36
@Barakk Husszein Obongo: Orbán várja a segítséget külföldről, keletről persze...
A Fehérvári út lakói a napokban megint légkalapács zajára ébredhettek. Néhány hete írtunk már arról, hogy a elcseszett jól átgondolt tervezés miatt a tavaly nyári felújításnál kifelejtett munkákat februárban kellet lóhalálban pótolni. Már akkor jeleztük, hogy lesznek még itt forgalomkorlátozások a…..
A 2011 augusztusában indult Mai Manó Ház Blog – mely nemrég átlépte a huszonkétmilliomodik oldalletöltést is – hatalmas népszerűségnek örvend, köszönhető ez a Ti lelkes megosztásaitoknak is. Blogunk történetében az egyik legtöbbet frissített rovat a Fotó-dokumentumok…..
Az osztrák-magyar vasúttársaság 2012-ben lepte meg a vasútbarátokat azzal, hogy a német vasút román leányvállalatától szovjet gyártmányú ex-NDKs dízelmozdonyokat bérelt. A négy gép Szombathelyről eleinte Csorna felé járt, aztán Pécs felé is lecsorogtak. Egy évvel később már a Balaton fölött is…..
HamPLÓ Egy érdekes kísérlet 2014.04.01 00:00:00
Ismét egy olvasótól kapott régi képet szeretnék mutatni: Wendel Károly egy 1959-es nautikai szakkönyvben találta ezt a fotót. Egy érdekes kísérlet végstádiumát láthatjuk rajta: az egyre növekvő Budapesten komoly gondot okozott a hidak hiánya, ezért megpróbáltak uszályokból…..
Megjött a Széll Kálmán 2.0. Megszavazták, lesz, ennyi. Hatékony, mi?DE!Az egész alapja (és nem a vége!!!), hogy a GDP arányos államháztartási hiány 2012-ben 2,5%. Na ez ölég nagy baj, ezt többen, akik a számokhoz értenek, és nem nagyon kalkulálnak hosszútávon egyszeri…..
Imádja Orbán Viktort, és közben azt gondolja, hogy jobb lenne, ha Európa visszavenne, hiszen itt arcoskodnak nekünk, miközben náluk verik a négereket? Ha azt hallja, "külföldi", rögtön az jut eszébe, hogy "holdudvar, szoknya, kettős mérce"? Önnek sosem…..
Bár a blog nagyrészt pozitív hangvételű, mégsem tudok elmenni legutóbbi filmélményem mellett. Aki ismer, az pontosan tudja, hogy eléggé nagy a tűrőképességem, filmek terén sok minden befogadására alkalmas vagyok. Talán a gagyi vígjáték az egyetlen műfaji kivétel, de most nem…..
  Tegnap este a Fidesz frakció megszavazta immáron harmadszorra a 98%-os különadót. Így immáron harmadszorra várhatjuk az Alkotmánybíróság döntését, ennek megsemmisítéséről. Mint emlékezhetünk a különadó első megsemmisítésekor vonta meg az Alkotmánybíróság…..
Tétényi Éva Egy hónap 2011.05.02 19:00:00
Deutsch | Français Egy hónapja indultam útnak, hogy meglátogassam német testvérvárosainkat. Útközben kaptuk a hírt, hogy a polgármesteri hivatalból az önkéntes segítőket megalázó módon kitoloncolták. Később zárat cseréltek az alpolgármesteri irodán, a számítógépek…..
Azt eddig is tudtuk, hogy a kormány mohósága féktelen. Egészen mostanáig mégis reméltük, hogy a civil szférát, társadalmi szervezeteket, a kultúra, a művészet érdekképviseleti szervezeteit nem éri el. Hittük, odáig nem fajulhat a diktatúra a harmadik évezred Magyarországában,…..
Több százmilliárd kell bölcsődékre, az anyák munkába állítására, a cigány gyerekek integrációjára. Vagy dönthetünk: idegen bevándorlókat vagy áttelepülő határon túliakat akarunk-e inkább? (Karikatúra: Schnutinger) Tegnap demográfiai vitanapot tartott az Országgyűlés.…..