Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Landor

123 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi bejegyzésben 4 olyan helyről olvashattok, amelyek bár félelmetesek, mégis vonzzák a turistákat.     Kutna Hora-i csontkápolna   Prágától alig hetven kilométerre található ez a római katolikus kápolna, amely mintegy 40 000 csontvázat tartalmaz. A csontok díszítik a kápolna belsejét,…..
Gavallér-csapda Hókaticák 2011.12.04 19:00:00
Soraimat Balogh Ildikónak, az "Indigókönyv" alkotójának ajánlom -Tudhatod, hogy a mesék sosem hagynak el! Emlékszel, egyszer...?Egyszer hóba hazudtuk a katicákat. Hóbortos ötlet volt, tudom. S nem is hazugság, mert a gyermeki lét bennünk csak fantáziált. Csak…..
Gavallér-csapda November 2011.12.01 02:01:00
 Egy utolsó simogatás,egy merengő csók most a nappali fény,kitérő legyintés, lemondás,mi csak egy percig élHabzó, hideg hullám a folyam sírján,jeges hunyorgás,csak ne jöjjön az éj!Ameddig ér,még életet gyújt a fényledér sugarakban,míg a Nap ott fenn,s a Föld itt…..
Carol Ann Duffy „The Bees” című kötetéről - Írta: Landorhegyi Zoltán - Szerkesztette: Szinay Balázs (Comitatus Folyóirat, 2011. október 15.)„Minden egyes költeménye felér egy kreatív angol leckével, mely a nyelv született ismerőit is próbára teszi” –…..
Gavallér-csapda Megtorpanások 2011.11.07 21:24:00
Napok óta böngészem a helyi ingyenlapokat - a Metrot, a Brent & Kilburn Times-t és a London Evening Standard-et - témát keresve. Megtorpantam Angyalka, s ezt észre is vehetted tavasz óta! Ha ennyi idő alatt nem lehet, akkor valamit nagyon jól csinálhattam. Mert szólni, nem szóltál…..
Hangulata van a napsütésnek, végre ahogy körbefonja a város házait, s bejárja a tájat, megmosolyogja az útmenti fákat, s amint a tereket barangolja át. Mit barangolja, hisz körbe rohan! Az ember ilyenkor dilemmával küszködik: kinn is lenne, hogy habzsolja a tavaszt, s tömje a bőre…..
Aesthetica Universitas Ami kimaradt 2011.04.11 22:00:00
Az Univerzum csendje nem az a csend. Igazán nem is sejthetjük, mennyire nem. Mikor világok lelik egymást a végtelenben, mikor életek s a fizika máig fel nem tárt törvényeinek engedelmeskedő, élettelennek tűnő, gigászi elemek, no meg a mikrokozmosz találkoznak, s tehetik ezt…..
Nem dúlt valami túl nagy szócsata a háznál, míg reggeliztünk. Jeanie csendesen mosolyogva járkált körülöttünk, időnként elrakott egy-egy tányért, evőeszközt, beletette a mosogatógépbe, aztán el-elhúzódott a konyhájába, míg mi magyarok, Voyával megtárgyalhattunk mindent…..
Gavallér-csapda Holnap reggelek 2011.03.03 23:29:00
 Csak kicsit bánom, hogy nem vagyokreggeli önmagam nappalokon átSztromatolitok közt fáradtan bátorlennék a múló múlt, mit felzabála láthatár, hova hálni jár a Napod lennék, fénygyűrűs gyűrt alakMinap, mikor láttalak, összefeküdteklábaink, s nyolctagú forróságon…..
n o v e l l a - Írta: Landorhegyi Zoltán                – Negyven felett már ki merik mondani a nők is… – billentyűzte fel a terminálra a lányarcú Boniff-RA28, és finom vonalú, hosszú ujjaival félrehúzta kissé…..
Gavallér-csapda Hagyjatok! 2011.02.19 16:57:00
Akarom a táncot,csak értem őrüljön a lány,látni mindig, minden percbeneszem vesztve nap nap utánAkarom, ha bús is ez a tánc,ha kell, hát láncra verve,brummogva, bőszen énekelve,istenverte keringőkben epekedveAkarom a kötelet,de kezembe tollat adjatok!A tengerek felett lebegjek,csak…..
Gavallér-csapda Óbudai utcák 2011.02.15 16:53:00
Hol is kezdjem? Kutyasétáltatás közben annyi mindenre nem figyel az ember, miközben annyi minden az eszébe jut.Igen, persze. Először is hogy, "hogy kerülök én ide?". És persze, "ki ez a kutya a póráz végén?". Jó, majd egyszer bemutatom Pucit. Ő egyébként egy…..
Gavallér-csapda Napomiglan 010 2011.01.30 08:27:00
Le merném fogadni, hogy időnként mindenkinek vannak olyan pillanatai, mikor valamit nagyon nagyon megkíván. Természetesen valami jó ételre gondolok, és ne szóljanak ezek a sorok várandós kismamákról vagy aszkéta múltamból. Azok az esetek majdhogynem a folyamatos kívánásról…..
Gavallér-csapda Novum levél 2010.12.10 23:30:00
Néhány hónapja értesítettük Önt kéziratának felvételéről a novum pro Kiadó illetve a novum pocket Kiadó gyártási programjába. Sajnálatos módon ajánlatunk nem felelt meg elképzeléseinek. Alternatívaként szeretnék most bemutatni Önnek két további lehetőséget:novum eco…..
Gavallér-csapda Chastity Belt 2011.01.28 08:53:00
Állapodjunk meg annyiban, hogy nem szántam ilyen hosszúnak a távollétem. Egészen egyszerűen mégis valahogy bekebeleztek a hétköznapok, és várhatóan jó ideig nem lesz ez máshogy később sem. Mégis valamit ki kellett találnom, mert ahogy Tündérkének is mondtam, néha írnom…..
Áruló a bódulat,Halál a tánc,Süketek fütyülnek megannyi dallamotKábító a hangulat,Csörgő minden lánc,Vakoké e színes világ az ég alattÁrvuló az esti fény,Dübörgő a lépés,Eladom a világot egy hét alattÉrdeme már nincs a létnek,Futok, mert még…..
Landor 2011.01.28 07:45:41
Gavallér-csapda Nem aludtam 2011.01.03 21:33:00
Ilyen álmosan élek a mélyben... És néha úgy érzem már, hogy most évszázadokat tudnék aludni. Hogy visszateljen az idő. És még csak szerelmes sem vagyok, mint szoktam lenni ilyenkorra már. Most épp az sem érdekel. Mert a szerelem legfőbb baja, hogy nagyon is az irgalmára bízzuk…..
Landor 2011.01.28 07:45:07
Idén először nem érdekel egy pillanatra az engem körülvevő világ, az összes álszentsége, a ridegsége, fakósága, minden hibája, s valamennyi bája, ami alszik ma éjjel - remélem, csak reggelig. (Bár az is lehet, pár perc múlva lehiggadok)Idén először köt le a naplóm, mert…..
Gavallér-csapda Elakadva 2010.12.29 01:24:00
az alkalom szült, akár a tolvajt,mert alkalmam volt, s most tolvaj lehetek,ricsaj nélküli éjemből saját álmom rejtemmélyre, meddig húnyt szempillám sem érmegalkuvó lettem, álmom gyilkosajószerével nem mentem semmire, sehovaaz éjt gyújtottam nappallá titkon:csak magamnak akartam a…..
Gavallér-csapda Éji pille-blues 2011.01.23 11:39:00
Írta: Mórotz Krisztina - Blog adaptáció: Landorhegyi Zoltán Az a nap is úgy kezdődött este, mint a többi. A felhők unottan kívántak jó éjszakát egymásnak, a parizer sem változott hirtelen kolbásszá, maradt sápadt guriga. Leefarmer összement a mosásban, és úgy érezte…..
Gavallér-csapda Őszbe árvul 2011.01.02 20:14:26
Sugara kél hajnali, hideg harmatban,Már kínlódik a nap, ha vörösen révedezFényét keresi a korai szikkadatban,Tűz-nyilai fogytán, vállát nem húzza tegezSzenny üli az utcát, pokoli bűzénHaragra kél a szél fútta fergeteg,S egy kapualjban mereng a városba űzvénKinn fuldokol,…..
Én keltem korábban. Este el is felejtettem jobban körülnézni a szobában, így míg alkalmam volt rá, megtettem. A Piffard gyerekek egyik hálójában voltunk. A falon Walt Disney ízléses rajzai - a földön pedig Voya ízléses szakálla - foglaltak helyet. Az utóbbi még mindig…..
Gavallér-csapda e L M ú l t 2011.01.01 14:22:00
Éltemezredekbe múló,páratlan,száraz évetRögnyi földbekönnyeztem,magvaimból kóró éledÖlelésem helye legyél,vágyatlanvérnyisebnyomAmfórákba trioláz a szél síromon...csak az esztendők haldokoltak,s karjaimban éberedtek eltiportak...(Dunaújváros, 2011. január 1. 13:43)..