Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kapitányság

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Múlt héten hirdette ki az amerikai Tévéakadémia a 2012-es Emmy-jelöltek névsorát, és mint minden évben, most is akadt számos olyan hiányzó, aki vagy ami (már ha sorozatepizódokról beszélünk) simán megérdemelte volna a jelölést, és kerültek be olyan nevek is a végső kalapba,…..
Új MÁV blog Tolvajok a vonaton 2011.12.05 19:00:00
A gyorsbeküldőn kaptuk az alábbi panaszt,  mely többek között arról szól, hogy a kora reggeli vonatokat rendszeresen megszállják a két-három fős csoportok, s az alvó embereket kizsebelik és otthagyják a szerelvényt még indulás előtt. Igazából mi sem értjük, hogy…..
Új MÁV blog 22-es csapdája 2011.11.12 14:24:00
Attila megtapasztalta a MÁV rugalmatlanságát, hiszen úgy járt, mint a viccbeli nyuszika, akit végül is azért vertek meg, mert nem volta rajta sapka. Attilát persze nem verték meg, csak azon akadtak fenn a kalauzok, hogy Ő Hajdúnánás-Vásártér megállóban szállt fel, míg a bérlete…..
Név nélküli olvasónknak nagyon tele van a hócipője, hiszen a rossz utazásszervezésen kívül az utasok érdekeit figyelmen kívül hagyó menetirányítókból is elege van. Az nem elég, hogy egy gázolás miatt a legutóbb ő és jó néhány utastársa a sötétben botladozott vissza a…..
Kapitányság 2011.11.03 20:48:29
@lyken: Nem azt mondom, hogyha pl Bp-n belül történik ez, akkor nyílván leszállok a vonatról és keresek valamilyen más hazajutási lehetőséget.
Viszont az döbbenetes, hogy felnőtt emberek képesek veszélynek kitenni magukat azáltal, hogy inkább a vasúti pályán gyalogolnak. Melyik a fontosabb, a testi épség, vagy hogy később érek haza?
Kapitányság 2011.11.03 20:52:04
@Adani: "De hol volt itt szó nyílt pályáról?"
Itt: ..."ezért több száz utas nekiindult a sötétben a síneken és a sínek mellett botladozva Ecser állomásra ami kb. másfél-két kilométer távolságban volt."
DePassant régi kommentelőnk, így nyilván egyetértünk vele: a 7,5 óra alatt megtett 290 km-es utazása teljes tragédia. Mondjuk ezt azért, mert átérezzük, milyen 300 km-t vonatozni, s milyen lekésni egy IC-t egy sima személyvonat miatt. Talán még annyit fűznénk hozzá a…..
Máté még az júliusban írta a levelét, ebbe azt mesélte el, hogy az év legmelegebbnek mondott hétvégéjén vonatozott, s köszönhetően részben a Balaton Soundnak, a Flirt vonat teljesen tömve volt. Ez még az egyik dolog, emellett a fő hiba az volt, hogy ötven fokos hőségben…..
Új MÁV blog Macskás kaland 2011.08.13 12:40:00
Dezső küldött egy levelet, melyben felháborodott azon, hogy a nejét rendőrökkel szállíttatták le az IC-ről.  A kedves feleség ugyanis macskával utazott, erre a kalauz 8000 6000 Ft-ra akarta megbüntetni, s mivel ez nem jött össze, így jött a karhatalom. Azon lehet vitatkozni,…..
T. a levelében arról ír, hogy szülei Budapestről Kaposvárra utaztak a 8006-os számú sebesvonattal, melyet Döbröközön feltartóztattak és az utasokat átszállították a késő IC806-os vonatra. A baj ott kezdődött, hogy az IC egy peron nélküli vágányon állt meg, így az…..
F.-né mai levelében is a hétvégi tortúráról ír, s az ő történetében is van minden: ordibáló vasutas, tömött motorvonat, ájuldozó nyugdíjasok, bömbölő gyerekek... Ráadásul a késésben lévő vonatra várakozóknak bemondta a hangosbemondó, hogy a beérkező vonatokra…..
Kapitányság 2011.07.12 23:26:39
@Bence004: Hm...akkor mostmár végképp nem tudom elképzelni ezt az egész esetet amit a posztoló leírt.:D
Új MÁV blog Jegykiadás panasz 2010.11.22 08:00:00
Tisztelt Ügyfélszolgálat!A 2010. november 20-án a meneterend szerint Dunavarsányból 04:46-kor induló 3729-es számú járatukon történt esettel kapcsolatban szeretnék panaszt tenni.A vonatra Dunavarsány megállóhelyen szálltam fel. Mivel ekkor az állomáson nincsen jegykiadás, a…..
Felvetődött korábban, hogy miért nincs poszt: nos, ez egyszerű, nem jön túl sok levél. Amint van valami, általában ki szoktam rakni, de ha nincs mit (illetve nem olyan minőségű), akkor nem lesz poszt. Ha van is, akkor az kizárólag hétköznapokon kerül ki. Nagy örömök…..
Kapitányság 2010.11.04 19:24:14
@pbence: "pl. START Klub kártya 50%-os kedvezménye, hétvégi 26 éven aluli 33%-os kedvezmény, stb" ...és van még a 20%-os kedvezmény és kb ennyi:D
Szerintem egyébként meg van gond a jegyárakkal, főleg a teljesárú jegyet tartom irreálisan magasnak egy átlagjövedelemhez viszonyítva.
De valóban, nem ez volt a postoló legfőbb problémája.
Tisztelt Blogolvasók!A mai MÁV-os élményemet szeretném elmesélni ugyanis meggyőződésem, hogy tanulságos minden utas és olvasó számára. A legelején hangsúlyozom, hogy valóban trükköztem a bérlettel és jár nekem büntetés de az egész eljárás több, mint vérlázító.…..
Biztosan lesznek olyanok, akiknek nem fog tetszeni ezt a poszt ilyen-olyan okok miatt, azonban nagyon tanulságos töténet.Százhalombattai lakos vagyok,gyakorta utazom vonattal BKSZ bérlettel.Tegnap este hazafelé utaztam a Déli Pályaudvartól,így -mivel a BKSZ bérlet csak…..
Kapitányság 2010.10.10 00:00:22
@pbence: Létezik mégegy ilyen cég aki azért ad fegyelmit a dolgozójának mert rendesen végzi a munkáját?? Hihetetlen.... (Az utazási kultúrát Magyarországon meg sztem ne is emlegessük... Alapkultúrája nincs meg az emberek nagyrészének, nemhogy utazási...)
Kapitányság 2010.10.10 00:05:14
@VJV Man: Abszolút egyetértek.
Kapitányság 2010.10.11 11:18:41
@Varjúdombi mesék: "Ezek után persze nem született döntés,a kalauz oda-vissza rohangált,de még az a kettő se vett jegyet." --> na itt szúrta el a jv. Ne rohangáljon oda vissza. Vagy vesznek ott rögtön jegyet, vagy nem. Ha nem, akkor jöhet a rendőrség. Budafok-Belvárosig símán el lehetett volna ezt intézni, ha addig nem veszik meg a jegyet, akkor beszólni a közeli rendőrörsre.Sztem legalábbis ezt kellett volna tennie.
"Jah és persze a vasút következetesen asszisztál ehhez,szépen végignézi a kalauz,az állomásfőnök,hogy felszállnak" --> azért mert nem tehetnek mást. Egy forgalmista v. állomásfőnök nem mehet oda a felszálló utasokhoz elkérni a jegyeiket, ehhez nincs joga. Egy forgalmistának amúgysem ez a feladata. Szvsz egy peronzár lenne a legjobb megolás. (Akár Ercsibe is)
Az írás valóságtartalmát nem tudtam ellenőrizni, elsőre kicsit furcsának tűnik a dolog, de majd megmondjátok ti, van-e ilyen.Tisztelt Illetékes Úr/Hölgy!Már több, mint másfél évtizede járok fel vidékről Budapestre dolgozni és néhány évig a volán járatait részesítettem…..
Kapitányság 2010.09.03 20:07:44
@Tyky8: Felsőgödön sztem gépi jegykiadás van, mert egy időben gépesítették a 3 Gödöt, ha jól tudom kb 2-3 éve. De ha hagyományos pénztár is lenne, akkor is ha elfogy az előre gyártott jegy (ami elég ritka)akkor a pénztárosnak űrjegyen kell kiállítani a menetjegyet, szal a csaj sztorija sztem erősen kamuillatú :P