Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DreamerX

0 bejegyzést írt és 315 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az orvosigazgató még csak arra sem vette a fáradtságot, hogy kivizsgálja az esetet. Sajnos hiába próbáltam egyéb fórumokon panaszt tenni, mindenhonnan elutasítottak.  2013-ban 02.25-én hívtam fel először az Auróra utca rendelőintézetet, azért, mert a nyakamon lévő apró…..
DreamerX 2013.05.29 14:55:43
@platelet: Nem, de ott nem adnak időpontot. AZ időpontadás arra való lenne, hogy a beteget akkorra rendeljük oda, amikor sorra is fog kerülni. De az eü. dolgozók nagy részének nincsen akkora IQ-ja, hogy ezt felfogja.
Úgy érzem, ennyivel tartozom a bátyámnak, aki halála előtt megjárta a poklok poklát, értelmetlen szenvedéseknek és megaláztatásoknak kitéve.     Kedves Olvasó, tisztelt Cím!   Nagyon sokat gondolkoztam, kihez is forduljak ezzel a (rém)történettel: a…..
DreamerX 2013.05.29 14:52:55
@Dr.laikus PhD:
Te most tényleg úgy véled az az egészségügy megfelelő vagy ideális állapota, hogy ha valaki betegként bekerül egy kórházba, akkor 24 órában melléje költözik egy családtagja nehogy az eü. dolgozók kinyírják az illetőt?
Tényleg úgy gondoljátok, hogy ennek így kell lennie, és semmit az ég világon nem kell tenni ellene?
Milyen emberek vagytok ti, mégis? A gyomrom felfordul ettől.

Ha valakiben van egy kis empátia, akkor az már hülye? Azt már lehet gyalázni, hogy nem éri el az IQ-ja ezt vagy azt a szintet? Mért? Aki együttérez másokkal (és tényleg együttérez, nem csak begépeli ide a megfelelő karaktersort mint ti), az már idióta?
Hogy nem süllyedtek ilyenkor a föld alá!
Időnként felmerül a kérdés, hogy ha annyira sok hülyeséget követnek el a közlekedők, akkor a probléma esetleg az oktatásban (is) lehet. Már 15 évvel ezelőtt is (amikor én vizsgáztam) oda kellett figyelni, ismerősök ajánlását kérni, hogy kihez, milyen oktatóhoz kerüljünk,…..
DreamerX 2013.04.24 21:49:17
@tundrazuzmo: Ettől még ha meghúzzák az illetőt, akkor kötelező újabb órákat vennie, és azért pénzt kiadni. Akár vezet közben stikában, akár nem.
Már a második napja zajlanak az elsősök beíratása, így természetesen máris újabb részletek látnak napvilágot ebből a sikertörténetből. Míg tavaly 100 195 elsős iratkozott be, idén a megváltozott jogszabályok miatt a becslések szerint kb. 20%-kal több. A területileg…..
DreamerX 2013.04.09 21:41:34
@Schmitt Pali: Nem, mert a következő évfolyamnak is ugyanazok lesznek korhatárdátumai. Szóval oda is kerülnek bele olyan gyerekek, akik egy évvel hamarabb mennek. Egyetlen évfolyam lesz túltelítve, aztán a többi meg teljesen ugyanolyan lesz, mint az eddigiek. Ezzel az egyetlen évfolyammal szúrnak csak ki. Ez aztán végigzubog az általános iskolán, mint a cunami.
Kedves olvtársak, mint azt megszoktátok, ez a blog nem kíván versenyezni a közéleti, politikai témákkal foglalkozó szakblogokkal.  Ezt hosszú távon így is szeretném tartani, de néha néha azért csak felbukkan valami, aminek van kihatása a magyar e-könyvekre is.  Megjelent…..
DreamerX 2013.03.31 09:38:25
@Dworkyll: Igen, ezen a kalózkiadásos dolgon elég sokan kiakadtak már felénk is. Mondjuk, amikor megérkeztek a példányok a könyvtárba pár hónapja, már akkor levettem a kinézetükből, hogy olyan túl nagy gondot nem fordítottak a szakmaiságra.
Még egy másik érdekesség: tavaly volt szerencsém kézbe venni, és beleltározni pár olyan könyvet, amiken a megjelenési dátum már 2013 volt. Kérdezték is a kollégák, hogy vajon hol rejtegeti a kiadó a dugi időgépét. :)
DreamerX 2013.04.03 15:29:10
@Sususa: Hát lehet, hogy törvényileg fizetnie kéne, de azért a valóságban nem lennék benne olyan biztos. :)
Ami a díj elosztását illeti, ugyanez van a többi ilyen jogdíjjal is.
Mellesleg egy-egy könyv hasznából a szerzők sem látnak sokat. És ha egy kiadó (itt főleg a külföldi jó nevű kiadókra gondolok) ráérez arra, hogy egyes szerzők a tudományos karrierjük érdekében rá vannak kényszerülve a megjelenésre, akkor néha még ők fizethetnek azért, hogy aztán a kiadók kiadják, és jó pénzért eladják a művüket.
Mellesleg meg megy az oltás arról, hogy csak a nyomtatott irodalom (akár szép, akár tudományos) a "jó" irodalom.
Évekbe tellett és én is téptem a számat érte rendesen, hogy pl. a magyar sci-fi díjra (Zsoldos Péter díj) lehessen pályázni elektronikus kiadvánnyal is. A végén az volt a nyerő érv, hogy ciki, ha a sci-fi életben akarják játszani a konzervatívat.
Rengeteg átgondolatlanság van ezekben a kérdésekben, és mindenki csak a maga oldalát nézi.
Persze az első történetben a posztoló ismert személy. Megteheti, hogy posztol a Facebookon.De célravezetőbb lenne, ha a betegjogi képviselő közvetítésével az orvos tudatába is bekerülne ez. Terjedt az a hír a napokban, hogy egy siket lány mellől az audiológiai vizsgálaton…..
DreamerX 2013.03.27 13:48:41
@Helia: Ez egy általánosítás. De ha így van, akkor meg méginkább helytelen volt tőle ezt megtagadni.
A napokban olvashattunk arról, hogy az ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének oktatóinak névtábláit felmatricázták nem túl barátságos és antiszemita tartalmú cimkékkel. Nyilván nem szép dolog, mondhatnánk felháborító, bár egy ilyenfajta antiszemita…..
DreamerX 2013.03.18 09:45:35
@Fedor: Ez pontosan így van, és nem csak ezen a blogon, hanem mindenhol. A kommentelők nagy része csak azért ír, hogy a saját frusztrációját kiélje valaki máson, következmények nélkül. Mert ugye következmények nincsenek, itt büntetlenül lehet elkövetni bármit, egy kisebbség, egyéb közösség megsértését és egyéni sértegetést is. Ezek a kommentek pedig szinte teljesen ellehetetlenítik az értelmes párbeszédet. A bloggazdák pedig azt írják, hogy tehetetlenek. Ebben én nem vagyok annyira biztos. De ugye minden szitkozódó is növeli a forgalmukat, és nekik ez a fontos. :S
A  Fent és Lent nem pártszócső, így néha ütköznek az álláspontjaink.  A hallgatói szerződés is ilyen téma, ezért ahelyett hogy  kinyilatkoztatnánk, lehet más a párbeszéd alapon mindkét érvrendszer nevében megszólalunk. Ez az írás a hallgatói szerződés…..
Szegregáció, lelkivizsgálat, üresen álló önkormányzati lakások, óvodahiány – sokan sokféle problémát felvetettek már az ingatlanukat elvesztett devizahiteleseknek épített ócsai Patyomkin-falu kapcsán. Jöjjenek most a be nem tartott építési követelmények, a…..
Tom Hanks, az amerikaiak egyik bálványa, a jófiú, akit minden lányos anya a mai napig szívesen fogadna vőjének, megbocsáthatatlan bűnt követett el. Azt mondta, basszameg, ráadásul nem otthon, a hülye macskájának, amikor az már hatodjára szart oda az alom elé, nem, hanem a…..
DreamerX 2012.10.20 22:08:36
@vitaygeorgina:
Jam, igen. Csak éppen Amerika az, ahol mindenkire azt az erkölcsi normát erőltetik rá, hogy a szex minden formája káros és tiltott, de a gyilkolás az rendben van.
A 3 és fél éves kislányomat a gyerekorvos küldte be a Heim Pál korházba, a hasmenéstől és hányástól kiszáradást észlelt. Tisztelt Praxis blog! A 3 és fél éves kislányomat a gyerekorvos küldte be a Heim Pál korházba, a hasmenéstől és hányástól kiszáradást észlelt.…..
DreamerX 2012.10.09 11:30:03
@karcsibácsi:
Ebben az esetben meg mért vették fel? Itatni a gyereket otthon is lehet. A gyerek ott volt 24 órán keresztül úgy, hogy semmi olyasmi nem történt vele, amitől meggyógyulhatott volna. A kórház semmi olyat nem tett a gyerekért ez idő alatt ami a konkrét gyógyulást szolgálta volna.
Mért nem hisz a háziorvosnak, aki ismeri a gyereket? Ő beküldte azzal, hogy a gyerek ellátása már nem oldható meg otthon, és neki lett igaza, mert a gyereknek tényleg kellett az infúzió, anélkül nem lett jobban. Az, hogy még 24 óráig lehetett aszalni anélkül is, de közben folyamatosan romlott az állapota (hisz ha nem romlott volna, akkor nem adnak neki infúziót végül), azt jelenti, hogy a körzeti orvos látta jól a problémát.

A gyermek kórházi tartózkodására már nem jár táppénz a szülőnek. De a kórház természetesnek veszi, és utasításba adja, hogy a szülő itassa gyakran a gyereket, ergo nekik nincs vele dolguk, de ágyat és bevételt jelent, és kaptak egy ápolószemélyzetet, aki még ezért nekik fizet is. Isteni, tényleg!

Ami meg a fizetést illeti, ha nem járt volna vele étkezés, akkor mért hangsúlyozták volna ki, hogy már nem kap ilyet?
DreamerX 2012.10.09 11:55:31
@karcsibácsi:
És az, hogy kvázi 12 óránként ránéz egy orvos, mennyiben garantálja, hogy a vizsgálat után 2/4/6 órával nem lesz vele valami baj? Mert ott van a kórházban? Tapasztalatból tudom, hogy a kötelező vizsgálatokon kívül a kutya rá nem néz a betegekre a legtöbb helyen. Ja, persze, itt volt egy állandó ápolószemélyzet anyuka formájában, aki figyelt a gyerekre. Csakhogy ő otthon is figyelt volna.

Anno én eltöltöttem négy "gyönyörű" hetet a kórházban szülés előtt hármat, szülés után egyet. Azon kívül, hogy reggel megmérték a testhőmérsékletemet, és volt NST vizsgálat, az ég világon semmit nem tettek velem. Hét végén a többiekkel sem, csupán létszám ellenőrzési feladatokat láttak jóformán. ÉS én már akkor is azon gondolkodtam, hogy
- ha nincs semmi gond (mert nekem állandóan ezt mondogatták), akkor mért tartanak benn
- ha meg tényleg baj van, akkor mért nem csinálnak valamit?

És a végén kiderült, hogy tényleg baj volt végig, és a gyerek bármelyik pillanatban meghalhatott volna az alatt a három hét alatt.
Én azóta roppant mód allergiás vagyok a megőrzés típusú kórházi ottfogásokra, mert az ég világon semmit nem old meg, csak a kórházat fedezi, hogy "ők megtették, amit kellett".
Egy gyerekkel nem lehet így bánni, főleg nem egy sérült, vérző fejű gyerekkel. És egy anyával sem. Tisztelt Praxis!   A 4 éves kisfiam a múlt héten itthon játszott, amikor nagyon szerencsétlenül beverte a fejét a dohányzóasztal sarkába. Én éppen a konyhában voltam, de…..
DreamerX 2012.10.07 20:53:57
@csutkababa:
Szóval ti ebből az irományból azt következtetitek ki, hogy aki agyrázkódást szenved, az mind el is ájul? Szövegértés egyes! Istenem, ha legalább értően olvasni tudnának!
Sosem fogom megérteni, hogyan történhetett meg az, hogy egy orvos próbált rábeszélni az abortuszra. Kedves Praxis olvasók!   Az utóbbi időben rendszeresen olvasom a blogot és most én is elmesélem a történetemet. A finoman szólva is bunkó nőgyógyászos eset kapcsán jutott…..
DreamerX 2012.10.06 21:27:40
@mirx: Hát ez az "ücsörgök otthon" ... na ez az,a min azért felmegy bennem a pumpa. Nekem két gyerekem van, és 20 hónap van közöttük. Az elsővel sem volt könnyű, de a második megszületése utáni hónapokról gyakorlatilag nincsenek ép emlékeim, mert végkimerülésben támolyogtam végig őket. Baromira nem egyszerű feladat ellátni egy gyermek felügyeletét, ápolását, nevelését a többi teendő mellett. Ha egy ilyen kicsi van rád bízva, még ha fizikailag nem is terhel meg a napi teendők sora (bár úgy is gyakran megterhel), akkor is az egy állandó készenlét, és nem napi 8, hanem napi 24 órában, és nem heti 5 napon, hanem 7 napon. A kisgyerek nevelése nem üdülés. Aki ezt hiszi, az valószínűleg még soha nem próbálta, vagy egy teljesen problémamentes gyereket osztott neki a sors, meg segítő kezeket maga köré.
A magyar álláskeresők harmada gondolja magáról, hogy túlképzett, miközben a munkaadók szerint 40 százalékuk inkább alulképzett. Persze az is lehet, hogy e két halmaznak nincs közös része, de ez sajnos kevéssé valószínű. Sokkal inkább tűnhet úgy, hogy ismét egy szokásos…..
2005-ben született a fiam, a SOTE I. sz Baross utcai klinikáján. Soha életemben olyan szerencsétlennek, bénának és kiszolgáltatottnak nem éreztem magam, mint a terhesgondozás alatt. Tisztelt Praxis!   Igyekszem röviden. 2005-ben született a fiam, a SOTE I. sz Baross…..
DreamerX 2012.09.17 17:49:35
@Dr.laikus PhD:
Nem okolták a vérveszteséget, csak közölték. Én arra emlékszem, hogy amikor lenéztem a lányomra, akkor egy hatalmas vértócsában feküdt.
DreamerX 2012.09.17 18:24:30
@Dr.laikus PhD:
Meg fogom nézni.
DreamerX 2012.09.17 21:57:32
@Iskierka:

Én még kamaszkoromban olvastam egy orvosnő könyvét, aki Afrikában dolgozott a törzsi területeken. És noha az félig útikönyv, félig ilyen népszokásgyűjtemény is volt, volt benne egy szülésleírás, aminek egy kitétele nagyon megragadt bennem. Ő írta le, hogy nem szabad erőltetni a nyomást, mert a túl sok ingertől a méhszáj bedagadhat, és ez nehezítheti a szülést, és a gyereknek sem jó, amikor fejjel előre akar kibújni, hogy szinte folyamatosan oda van préselve a feje. Nem emlékszem természetesen a pontos szövegre, de ez volt a lényege. Én ezt akkor nagyon megjegyeztem, azóta is mindig eszembe jut.
Ezen kívül saját tapasztalatból tudom, hogy akár egy-két centi elmozdulás egyik vagy másik oldalra, a nyomás szögének megváltozása miatt többszörösen hatékonyabbá teszi az erőfeszítést, csak a nőnek éreznie kell, merre érdemes moccannia. Én éreztem, és ez volt a szerencse, amikor elakadt a gyerek. Mert biza több fájási perióduson keresztül a feje kinn volt, a többi része meg benn, de amint odébb tudtam mozdulni, azonnal, alig pár másodperces nyomással kibukkant a válla is.
Több, mint két esztendeje utazom rendszeresen a MÁV-al. Nem szeretném sem a járatot, sem a gyakoriságot, sem a nevemet megadni. Mondjuk azt, hogy Ibolyának hívnak és egy vidéki városból utazom, mégpedig úgy, hogy normál személyvonatot és IC-t is használok.Összességében…..
A legnagyobb baj az volt, hogy meg sem próbáltak vele kommunikálni, meg sem próbálták elfogadni, hogy attól, hogy Apa vak, még nem értelmi fogyatékos, és nem értették, hogy ha így kezelik, az megalázó a számára.   Kedves Praxis blog!   Írtam már ide egy pozitív…..
DreamerX 2012.09.06 10:41:43
@zellerlevél: Nem kell ehhez idősnek lenni, elég ha az ember gyermeket vár. Saját tapasztalat. :D

A papír aláíratásával kapcsolatban:
Először is szerintem a posztoló és családja a gondviselő megfogalmazáson akadt fenn, mert - ahogy írja - az apja nincsen gyámság alatt. Igen, fel lehetett volna olvasni, esetleg arra jár a betegjogi képviselő, és ő ugye elvileg a beteg pártján van. Vagy csak elvileg? De sokkal kényelmesebb dolog megvárni a hozzátartozót, és akkor majd ők elolvassák neki, ezzel sem az eü. személyzetnek van munkája. De ha még tényleg nincs is rá idejük, akkor is lehet mondani egy mondatot, hogy mért lenne célszerű megvárnia családot. De nem. Mert ugye a bácsi vak, akkor minek neki bármit is megmagyarázni ...

A tájékoztatásról:
Igen, ez alapvető probléma. A magyar egészségügyben a beteget szinte soha nem tekintik partnernek, mintha előre eldöntenék, hogy nem képes vele megbirkózni, és a nehéz híreket a hozzátartozóknak mondják el. Nem egy idős ember haldoklott úgy a környezetemben, hogy csak a családja tudta, hogy mi baja, és az illető meg nem, vagy csak homályos infokat kapott. Fordítva kéne!
Én nem gondolom hogy egy ember ilyen ellátást érdemel attól , még hogy megöregedett. Hozzá teszem a nagypapám kitüntetést kapott a polgármestertől annak idején, hiszen 50 évig dolgozott a pécsi erőműben kitüntetett szerepkörben Tisztelt Szerkesztőség!   Szeretném a…..
Feltételezem, hogy előfordult már, hogy Önt vagy családtagját is kínozta már fogfájás. El tudja képzelni, hogy ezt kilehet bírni 1-2 napnál tovább? Esetleg egy fél évig? Hogyan magyarázom el a fogyatékos gyerekemnek, hogy nincs megoldás? Tisztelt praxis blog!    Az…..
DreamerX 2012.08.30 12:02:43
@Rotoxis:
Ez egy jó mondás, tényleg!

Akkor például a szülő elmehetne a maszek fogorvoshoz, megcsináltathatná a gyerek fogát, majd amikor az évi adóját kérik tőle, akkor közölhetné az állammal, hogy "Jah, járni járna az adó, csak nem jut! És mért nem? Mert elintéztem valamit helyetted, ami a Te kötelességed lett volna." Ugye ez is teljesen rendben van akkor így? :)
DreamerX 2012.08.31 11:24:11
@sárga nyúl:
Igen, olvastam azt a kommentet is. Érdekes, hogy arra nem csak le a cenzor, úgy tűnik a betegeket, a posztolókat továbbra is lehet gyalázni. :S
Ma ismét ellátogattam az onkológushoz, mert a szerdai randinkon nem tudott minden előzményt felvinni a gépbe, otthagyni viszont nem engedte a kórházi zárójelentést és az egyéb leleteket. Még jó, hogy szeretek kocsikázni. Ha már úgyis ott voltam, igyekeztem további információkat…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
  Kedvenc gyermekvédő szervezetünk, a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete ismét hallat magáról, a téma természetesen most is a nyelvvizsgával nem rendelkező tanulóifjúság kirekesztettsége a diplomások klubjából. A felnőtt emberek szüleit (is) tömörítő…..