Regisztráció Blogot indítok
Adatok
elgord

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mariann küldött be szerkesztőségünkbe egy nagyon szép és tanulságos levélfolyamot, mely egy jól ismert és mára már elavultnak számító trükkre hívja fel a figyelmet. Bár többször volt már róla szó, azért minden valószínűség szerint mindig akad olyan, aki felül és utal.…..
elgord 2012.03.29 22:27:19
Én egy féláron hirdetett Ford Galaxy után érdeklődtem és szinte szó szerint azt a levelet kaptam, mint fent olvasható:

Kedves Vásárló!

Kaptam meg az e-mailben az autó eladás. Vagyok üzletember Észak-Írország és ez az autó volt a tulajdonában bátyám, aki mérnök volt a Magyarország, de sajnos meghalt 2 hónappal ezelott miatt motorbaleset, és most az autó az én tulajdonom.
Az autó olyan, mint az új, kiváló állapotban, balesetmentes, nem karcolások, és jelenleg regisztrált Magyarország. A kormánykerék bal oldalán, és az autó érvényes lemezek száma és matricát Magyarország. Az autó jön az összes szükséges dokumentumot a regisztráció, akkor egyértelmu címet, és jegyezzék be a neved bármikor gond nélkül.
Nem tudok jönni az autó Magyarország, mert mint mondtam vagyok üzletember, és az egyetlen módja annak, hogy lezárja az üzletet, hogy használja a cég,''S.T.D'' a honlap:
www.s-t-d.ch.st
Én fizeti az összes költséget szállítási Észak-Írország a helyszínre, és még 5 nap ellenorzést, mielott úgy dönt, hogy vásárol az autó vagy sem.
Ha érdekel beszélhetünk az Ft 1'950'000, akkor tárgyalható, ha készen állsz egy gyors egyeztetés.
Ha vásárolni az autót, kérjük, válaszoljon nekem a teljes nevét és címét, hogy az adásvételi szerzodést a neved, és hogy az összes szállítási dokumentumot. Fizetni az adókat a hajózás.
Várom az e-mail, ha érdekel a vásárlóero az autó, hogy képes pontos tájékoztatást adni a következo lépéseket, amelyek szükségesek az lezárni a tranzakciót.

Köszönöm!

Bernhard Wolf

Nyilván gyanús volt a dolog, de hát reménykedik a dolgozó, így egy levélváltás után aztán pontosította a nagyon hivatalos hajózási céget:
www.std-europe.ch.st

Na most az a vicc, hogy rákerestem a gugliban az S.T.D.-re de csak ezt a fórumot olvasva értettem meg, hogy miért jut eszébe valakinek ezzel a rövidítéssel hajózási társaságot bejegyeztetni. Nigériában gondolom ez a leggyakoribb 3 betűs angol rövidítés :)