Regisztráció Blogot indítok
Adatok
coni

0 bejegyzést írt és 134 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most megmondjuk Rezsidémon-űzés 2013.09.28 16:50:00
    A rezsicsökkentés melletti teljes kiállást is deklaráló politikai nyilatkozatot fogadott el a Fidesz kongresszusa szombaton: dokumentumban rögzítették, hogy a baloldal sem hozhatja vissza a rezsidémont, és hogy a sátánnak ez ellen a szörnyű teremtménye ellen állandó…..
Svédország érdekes egy hely, politikusai nem különben képesek sajátos ötletekkel előállni (bár ugye a magyarokat ebben is nehéz felülmúlni, de ezt most hagyjuk). A legújabb megdöbbentő javaslatot a parlament szocialistákból és feministákból álló pártja, a Baloldali Párt…..
A Homár nem akarta elhinni, hogy ilyen létezik, de aztán megtalálta az E.on oldalán (alul). Évente egyszer lehet az elszámolás módját átalánydíjasról bediktálósra váltani: Szóval az úgy kezdődött, hogy volt egy lakás nullás fogyasztassál és átalánydíjakkal, majd…..
Csak nyugodtan, kedves, a NER-rezsim műhelytitkaira hajtó szivárogtatók, ha megtesztek pár elemi óvintézkedést, akkor lebukni igen nehéz. Magyarországon nemigen van példa rá,  hogy a közérdekűen botrányos ügyet feltárót sikeresen leleplezték volna. A hatalom is jól…..
Nehezen vitatható, hogy a Bajnai-féle bagázs jó szakemberekből áll és a tegnap valamicskét konkretizált gazdasági program alapelemeibe sem lehet nagyon belekötni. Öröm, hogy Oszkó és Chikán mellett végre Jaksity is felbukkant, ő eddig csak a vég nélküli siránkozással, az…..
coni 2013.02.20 09:52:07
@Balt: Ez a magyar. A nyugdíjasok 14%-a akkor is kérné a 13. havi nyugdíjat, ha államcsőd lenne az ára.

A 2. adókulcs, csak egy bizonyos határ feletti részre lenne érvényes, 400E Forintig csak a kevesebb adót kell fizetni.
Leginkább azokat fogja érinteni akiknek több százezer forinttal magasabb a jövedelmük, mint 400E.

Konkrétan 600Milliárdot vettek el a kis jövedelműektől, akik a magas infláció miatt már alapvető létszükségleteiket is nehezen tudják kielégíteni. Nem egy tanár, orvos stb.. közülük.

Ugyanakkor havi több milliót keresők is megkapják a családi támogatásokat.
Nos, mi van hát itt -- két és fél éves tömény jogfelforgató, jövedelemátrendező, gazdaságszűkítő, intézményromboló... tenyérbemászó, korrupt, hazug kormányzati politika után, alig egy évvel a választások előtt? Vastag Fidesz-előny. Az elementáris elkeseredésnek és…..
coni 2013.02.02 09:01:39
@mahet:
Ha hosszútávon terveznének nem a bíróság, ügyészség kipucolásával kezdtek volna, szerintem.

Nekem úgy tűnik, inkább egy gyors újraosztásban érdekeltek az államosításon keresztül (hiszen nem erre, hanem az emberek "jólétére" költenének így választások előtt ha hosszú távon és nem gyorsan akarnák lerabolni az országot).
Az államosítás minden ésszerűséget és szakmaiságot nélkülöz, az áralkuk hiányáról nem beszélve (lsd EON). Minden lépésükről az süt, hogy nagyon sürgős a dolog.
Bár az Európai Unióhoz való csatlakozástól sokan fellendülést és jóléti országot vártak, a magyar gazdaság az elmúlt 10 évben, leginkább belső okok miatt, gyakorlatilag egy helyben toporgott. Ha igazán korrektek akarunk lenni, akkor a magyar gazdaság sajátos problémáit…..
A Fidesz a választójog határokon túlra terjesztésével új frontot nyitott a választási csatározásokban. A külhoni magyarok fontosabb emberek lettek, legalábbis a nagy meccs napjáig. Mesterházy Attila is felhúzta a fejére a legvastagabb bőrt amit az MSZP székházban talált, és…..
coni 2013.01.26 09:11:45
@Physim31419:
Sajnálatra méltó, hogy a határon túli magyarok azt hiszik, bármelyik politikai párt barátságból és nem szavazatszerzési célból közeledik hozzájuk.
Ugyanakkor az a tény, hogy 4 millió ember él a létminimum alatt ma Mo-on, és számuk rohamosan nő de milliárdok mennek a határon túlra szavazat szerzési céllal, jogosan háborítja fel azokat a Mo-i magyarokat akiknek se munka-, se megélhetési lehetőségük nincs már.
Lázár János a Munkástanácsok örömére nekiment a svájci bankoknak az adókerülő betétek ügyében. Svájc válasza az ultimátumszerűen kért együttműködésre: nem.  (A szakértők is úgy látják, hogy nemigen vagy inkább nem.) Aligha volt kérdéses, hogy a felelet valami…..
coni 2013.01.20 22:15:40
@dr. Trebitsch:
Az, hogy valaki után nyomoznak vagy valakivel szemben már bírósági ítélet van érvényben, nagyon különböző két dolog.
Pontról pontra utána lehet nézni, hogy a bank- policy konkrétan milyen bűncselekményeket sorol Svaájban ebbe a kategóriába. Az adócsalást pl. nem. Bírósági ítélet nélkül nem foglalkoznak az üggyel.
Svájcnak megvannak a saját törvényei, ott még nem a fidesz változtatgatja két naponta.
coni 2013.01.21 09:40:45
@dr. Trebitsch: Természetes az, hogy Svájc csak abban az esetben adja ki a számlatulajdonos nevét ha bizonyítottan bűncselekményt követett el valaki, az csak úgy lehetséges, hogy
1. felmerül valaki ellen a hazájában a gyanú
2. lefolytatják ellene az eljárást
3. bizonyítják hogy valóban bűnös
4. elkezdik keresni, hogy hol lehet a bűncselekményből származó pénz
5. felveszik a kapcsolatot a svájci hatósággal, az pedig a bankokkal
6. megtalálják (esetleg) a bűncselekményből származó pénzt az elkövető nevén egy svájci bankban
7. ez esetben köteles a bank a teljes adatszolgáltatásra

Szerintem van aki egy mondatból egy mondatból is megérti, hogy ez másképpen nem működhet.
Túl sok a diplomás? Túl kevés a fóka? Az Európai Unió támogatja a mobilitást és a diplomások számának emelését, a legtöbb tagállam sokkal többet fektet a felsőoktatásba, mint mi. Magyarország is hasonló kötelezettségeket vállalt, a mostani intézkedések viszont mintha ezzel…..
Hallál. Hallál. Halláál. Megfogtog dőgleni. A röhögéstől. Hasfaltartó öv és heresérvkötő legyen szorosra húzva mielőtt elolvassátok EZT. Én szóltam. Szóval az van Feleim, hogy a bayeritisz - vagy magyarhirlapitisz - súlyosabb betegség, mint az éccbe oltott ebóla. Ha elkapod…..
coni 2013.01.23 09:59:36
@Ocsetacsang Szencsukó Maculi:

Bayer számítógépén. Nem régen írta.
Az év vége  stílusváltást hozott az oktatásirányításban. A kormány immár nemcsak kihirdet, hanem tárgyal is. Ehhez kellett az, hogy a hallgatók tiltakozása komoly politikai tényezővé váljék. Először szerveződött olyan társadalmi mozgalom, amely a közvélemény teljes…..
Valami már megint félresiklott a kormányzati kommunikációban - elfelejtettek szólni Orbán Viktornak, hogy nem kellene nagy hévvel és teljes magabiztossággal eleve vesztesnek tűnő dolog mellett kiállnia. De az is lehet, hogy nem elfelejtettek, hanem nem mertek. Mert ugye a rossz hír…..
coni 2013.01.20 15:04:55
@CSENDES:
Ha valóban többségben lennének az értelmes emberek akkor látnák, hogy ebbe az ámokfutásba még egy év és bele rokkan az ország.
Vis major, - ahogy Vitézy mondotta a hó helyzetre - , ha tényleg nem erre szavaztak az emberek, miért nem zavarják el ha valóban többségben vannak???
Mert nem mérik fel a baj nagyságát.
Az elmúlt két és fél év meghatározó gazdasági folyamata volt a jegybanki függetlenségért folytatott harc. A választási győzelem másnapján Orbán Viktor egyik legelső kijelentés az volt, hogy „az MNB ezentúl nem lehet majd offshore-lovagok szálláshelye”. Ez a harc hamarosan…..
coni 2013.01.16 17:31:44
@J.László:
A jegybank törvénybe foglalt! feladata az infláció kordában tartása, az államcsőd megelőzése.
A mindenkori kormánynak egyszerűbb lenne a jegybankból finanszírozni a költségvetést, de legalábbis élénkíteni a gazdaságot (kamatcsökkentéssel is) és ők pedig ölbe tehetnék a kezüket, csak nyomtatnák a pénzt.

A leírtak szerint kibékíthetetlen érdek ellentét van az aktuális kormány és a jegybank között ezért kell őket szétválasztani, mint az államot és az egyházat, jobb helyeken.
Tekintve, hogy a monetáris tanácsban többségbe kerültek e pártkatonák az MNB már nem tudja teljesíteni törvénybe foglalt feladatát (lsd legutolsó kamatvágás).

Nálunk már nem független a jegybank, de ha pártkatona lesz a jegybank elnök, akkor a saját érdeküknek megfelelően a gazdaságot az MNB devizatartalékból fogja várhatóan élénkíteni, ami több mint rizikós.
Kissé sarkítva..
„Az adófizetők is lázadhatnának a harminc évesen is az ő pénzükön lézengő, ingyenélő egyetemisták ellen” – ez is egy gyakran visszatérő, ám pillanatok alatt megcáfolható gondolat a kormány által szított lejáratókampányból. Az állami finanszírozás nem vehető…..
"Camelot" - hümmögött maga elé a programigazgató. "Camelot!" - sóhajtott fel a filmvásárló nőcske, akiben még élénken élt Richard Gere és Julia Ormond viharos románca az Első lovagban. "Csak egy csöcsös tévésorozat" - vonta meg a vállát a tévéfüggő gyakornok a…..
Úgy tűnik a Magyar Narancs szerkesztőségében kiadták a kilövési engedélyt Schiffer Andrásra. Történt, hogy Schiffer annak a véleményének adott hangot az LMP sajtótájékoztatóján, hogy a Fidesznek ki kellene zárnia Bayer Zsoltot az elhíresült uszító publicisztikája miatt.…..
coni 2013.01.09 15:09:17
@rugoman:
Igen, de Bayer cikke nem a kisebbségről szól ez esetben, hanem csak ennak ürügyén gyűjti a szavazatokat, kihasználva az indulatokat. Ha valaki, akkor Bayer az aki közvetlenül Orbánnak is mondhatná, hogy tarthatatlan a helyzet és magától nem oldódik meg.
Általában egyre több a (z állatias) bűntény és nincs határozott hatósági válasz rá, hanem csak cikkezés.
Proszektúra Bayer Zsolt az állat 2013.01.08 14:23:02
Bayer Zsolt egy állat. Ezt az állítást azt hiszem nem kell különösebben alátámasztanom. A Magyar Hírlap publicistájának sokéves szorgos munkája a bizonyíték arra, hogy a saját definíciója alapján állatnak nevezhessük. Elég kétes értékű életművet tudhat magáénak a…..
Az idén széles spektrumú volt a hasalás, állami és magáncégek egyaránt megmutatták milyen mélységei vannak a pokolnak. Nyilván nem maradhat ki az a politikus, aki akkora nulla, hogy még Magyarországon is képes megbukni, de a listán a helye az egész unortodox gazdaságpolitikának,…..