Regisztráció Blogot indítok
Adatok
agylízing

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gondolom, a blog olvasói közül többen belefutottak már Kevin Butlerbe, a Sony vicces(nek mondott) kabalafigurájába, aki az elmúlt években eléggé uralta a cég nyugati piacra készített Playstation-reklámjait. (A kampány amúgy elég jól mutatta, hogy a Sony hogyan képzeli el a…..
agylízing 2012.10.08 17:17:59
@flamer: Azért nem látod, mert utólag kiszedték a reklámból. A fenti cikkben megtalálod az eredeti és a módosított változatot.
..
agylízing 2012.07.07 13:20:33
@kilobike: Nem minden jacuzzi Jacuzzi márkájú, sőt létezik műanyag fakanál. Ilyen a kőművesdekoltázs vagy akár a teniszkönyök is. Az írásra használt toll sem tollból készül már. ;)
Avagy, már bőszen dolgozik a support az error37 és egyéb nyalánkságok orvoslásán :)..
agylízing 2012.06.21 13:09:46
@DeadMan: Holnap Raid teszt lesz a Pandafosban. Na ott kapnak majd agyvérzést a júzerek, akiknek még megvan a WoW Annual Pass. Én 80 óra D3 játék után több haverommal lemondtam, mert a munkahelyem is elég Inferno, és nem kell még egy másik meló is mellé. Azóta boldog ember vagyok, és inkább türelmesen várok a GW2-re. Úgyis nyár van, csak GW2 béta hétvégéken van tele a TS3 szerver.

/2 glhf bb
Jaco Pastoriusnak, a Weather Report 1987-ben 36 évesen elhunyt basszusgitárosának életéről és zenei munkásságáról készít dokumentumfilmet Robert Trujillo, a Metallica tagja. A szintén basszusgitáros Trujillo nagy példaképei között tartja számon Pastoriust (ő látható a fenti…..
agylízing 2012.05.30 07:54:58
@Ebben a blogban jelenleg nem kommentezhetsz.: Te biztosan tudod, de sokan nem, hogy 1986-ban ellopták ezt a zenetörténelmi hangszert, ami aztán 20 év után bukkant fel egy kereskedőnél, akitől Trujillo segítségével jogi úton szerezte vissza a Pastorius család. Ha jól tudom, ez volt az egyetlen, amivel Pastorius felvételeket készített, de gyakorlásra nem használta, mert az általa használt húrok tönkretették volna a fogólapot.

Pastorius egy felülmúlhatatlan zseni, akit a mai napig minden idők legkiemelkedőbb basszusgitárosaként emlegetnek még a legjobbak is. Rövid, az egész könnyűzenét meghatározó pályafutásáról, tragikus véget ért életéről sajnos/szerencsére van mit mesélni. Ő nem csak a Weather Report basszusgitárosa volt, hanem a modern basszusgitározás teremtő atyja. Pont.

Még mielőtt "megvádolnának", nem vagyok zenész, csak tisztában vagyok azzal, hogy mit művelt ez az ember a hangszerrel, amikor még a többi zenész álmodni sem mert arról, hogy mindaz lehetséges. Akinek füle van, az úgyis hallja.
A Missouri államban található Kansas city egyik általános iskolájának süldő tanonca, Clara Lazen, egy kivételesen elmélyült szabadfoglalkozás keretében - állítólag  a véletlennek köszönhetően - felfedezett egy új molekulát, amely történetesen valós gyakorlati értékkel…..
agylízing 2012.02.05 13:20:16
@Normális: A potasszium (helyesen kálium) nevű "rejtélyes" elem is gyakran hallható pl. szinkronos filmekben. Olyankor mindig agyvérzést kapok, pedig közöm sincs a kémiához. Javaslom, hogy a szódiumozó, potassziumozó fordítások készítőinek vegyük el szörtifikétjüket és preferáljuk inkább azokat, akik properül szpíkelnek angolul és hángérien.
Nem fogjátok elhinni: Kim Dotcom, a Megaupload pár napja letartóztatott és 60 év börtönnel fenyegetett alapító-fővezére. Illetve hát nem feltétlenül a legjobb, de ő gyűjtötte a legtöbb pontot és ő érte el a legtöbb killt. Vagyis mocskosul jól játszik, és valószínűleg…..
agylízing 2012.01.29 12:15:43
@Ironfist: "Az ott látszik, hogy konzolon játszik, és ott, hogy eltaláljanak bármit is, még a legskillesebbek is, sajnos csúnyán aimbotra van szükség - és nem csak szükség van rá, de van is."

Te kevered a szezont a fazonnal. Konzolon van beépített aim assist, ami miatt könnyebb célozni. PC-n szoktak aim bottal csalni, mert anélkül pontosan kellene célozni. Egyébként az egész MW sorozat emiatt egy kalap szar multiban.
New Yorkban az autó nem érték. Egyszerű használati eszköz, amelynek velejárója, hogy sérül, karcolódik. Ép lökhárítót itt nem látsz, vagy ha mégis, akkor azt vagy egy vadiúj autón, vagy azokén, akik minden parkolásnál lefedik a lököst kimondottan erre kapható…..
agylízing 2011.12.10 13:14:39
@Kompli: A parkoló kocsi tolatólámpája villogott, az tükröződött vissza. Nézd vissza, és láthatod, hogy amint elmegy, azonnal "elalszanak" a lámpák.
hogyvolt VV4 - 4x120 és 4x121 2011.04.17 17:45:00
Mióta megkezdődött a Vacsoracsata hete, Bombadil Toma barátom jár az eszemben. Több okból kifolyólag. Például azért, mert voltam már a kuktája. Megetettünk úgy százötven embert. Újragondolt ludaskásával és rozé kacsamellel. Büszke vagyok rád, egyszer sem kellett veled…..
agylízing 2011.04.17 22:39:49
@Atok: Köszi a magvas idézeteket! Te vagy a mai nap embere a szememben. Ne tudd meg, milyen jókedvre derítettél ezzel!

A második post a legjobb. Láttam már agysebészektől magvas gondolatokat, de ez mindent vitt. Az elsőt meg nem tudom elhinni, hogy ember írta. ;)
agylízing 2011.04.18 00:09:38
@Atok: Mondtak érdekeseket. Győzike pl. leorvosozta Lacit. Igen a doktor mint titulus értelmezése hasonlóan megerőlteti bizonyos emberek szellemi erőforrásait, mint ahogy a százalék fogalmával sincsenek egyes szavazók tisztában.
agylízing 2011.04.18 00:18:21
@genevieve: Pedig azt hittem, szerinte az elegáns, aki hímzett zakóban, rojtosra koptatott farmerben, drága ködvágó cipőben flangál a kamerák előtt. :) Köszi az infót, de mégis valahogy az az érzésem, Győzike orvosnak hisz minden doktort. A feleségem pont belebeszélt, amikor Győzike magyarázott, ezért nem hallhattam, pontosan miért orvosozik olyan bőszen.
hogyvolt VV4 - 4x98 és 4x99 2011.03.26 10:15:00
Bízom benne, hogy minden hogyvoltkatona magához tért a tegnap esti Torkosborz-Hollandia labdarúgó mérkőzés után, én nyertem egy üveg cídert, tippelni tudni kell. Meg focizni is, ugye. Nagy nap ez a mai, ez az utolsó kétszámjegyű poszt, a dupla foskilences elnevezésért nem engem…..
agylízing 2011.03.26 23:00:30
@redhaven: "mondjuk én falramászok a lassan beszélő emberektől."

A sávszélességgel van gondja. Kb. olyan lassan is gondolkodik. Ha nagyon töri a fejét, még a száját is elfelejti kinyitni beszéd közben.
agylízing 2011.03.26 23:21:01
@redhaven: Tudom, hogy nem Erzsókra gondoltál. Bélára értettem amit írtam. ;)
Tom érdekes problémával jött be. Micrájának az egyik akkusaruján szép nagy virágzás jelent meg. Mivel Motordoki pont itt volt a szerkesztőségben, csípőből mondta a választ: meleg szódát rá! Sőt, ez még a rézről az oxidációt is eltávolítja. A kicsapódás egyébként az…..
  „We all live every day in virtual environments, defined by our ideas” (Michael Crichton)  Soha nem látott aprólékossággal kidolgozott, az ideális szépségbe minden kockában belehaló animációs filmet készített Alex Roman. A madridi CGI-grafikusművész létező,…..
agylízing 2011.03.23 00:46:26
@gloire:
Szerintem félreértetted a verkfilmet. A kompozitálás folyamatát mutatja be, azaz pont azt bizonyítja, hogy minden képkocka renderelt 3D. Az égbolt kamerával felvett animációját egy gömbre feszítette és több passt renderelt, amit aztán kompozitált. Ezt minden 3D filmben így csinálják. A kartotékról sem kamerával felvett videót forgatott, hanem modellezte a fiókokat, textúrázta az általa előkészített UV mapre, több passban renderelte saját kameramozgással, animált mélységélességgel, és azt kompozitálta. Az hogy teljesen más környezetben felvett videót vagy fotót használ valaki, amit aztán a forrásanyagtól teljesen más módon, saját kamerabeállítással újraképeztet szoftveresen, teljesen elfogadott és mindenki által alkalmazott eljárás. Ettől még teljes egészében CG, azaz computer generated az animáció minden képkockája, mert pl. az eget sem abból a szögből filmezték, ami a végleges filmben látható.
A Való Világ hétvégi párbaja előtt azon morfondíroztam, hogy vajon mi a fenéért kell a villalakóknak felkészülniük a párbajra? Egészen pontosan milyen felkészülést igényel az, hogy ott üljön a zember egy székben, és nézzen maga elé báván, meg kis szívecskéket rajzoljon a…..
agylízing 2011.02.14 13:08:16
Nagyon egyszerű manipulálni a szavazókat, mivel a szavazóközönség túlnyomó többsége olyan egyszerű, mint a faék, akárcsak a suttyó, sumák, "mélyen érintett, mindenkit szeretek, senkit sem bántok, szív diadala" Bécigyerek.

Előkészítették az egészet egy hűtlenségi váddal, majd leengedték a tilót a "büntetéssel". Olivért szépen, tudatosan belehúzták a hűtlen, agresszív férfi kategóriájába, ami előre látható módon a legkevésbé vált szimpatikussá a szavazóközönség javát adó naiv tizenévesek, valamint zaklatott háziasszonyok számára. Az élő műsorban már faék, műmájer Béci sem tudta elrontani a dolgot a vágatlan suttyóságaival, mivel a szavazatarányokon nem lehetett változtatni. A párbajban már csak az volt a hab a tortán, hogy a csatorna nyíltan kommunikálta azt, amit korábban manipulációval készítettek elő.

Olivér a párbaj előtt láthatóan ráébredt arra, hogy mind a büntetéssel, mind pedig a korábbi Anikó-ügy kommunikációjával csőbe húzták. Enikő üzenetéből rájött, hogyan láttatták őt a kintiekkel, ezért menni akart, mert tudta, hogy nem maradhat tovább.

Az egyik legárulkodóbb pillanat a párbaj során az volt szerintem, amikor Olivér számon kérte a produkciótól, hogy miért Anikóval mondatják a kortesbeszédet, amire Liluék válaszából egyértelműen kiderült, hogy nem csak őt, hanem a nézőket is teljesen hülyének nézik. Jobb is hogy kiszavaztatták, mert annyit nem ér az egész fos, hogy bármilyen szinten is tönkretegye miatta magát.

Béci bevonulása egyenesen nevetséges cirkuszi mutatvány volt a pórnép számára is, de legalább tudta, kiknek kell produkálnia magát. Az meg hogy állítása szerint nem tudta, ki az a Milo, azt erősítette meg bennem, hogy még ha meg is nyeretik vele a fődíjat, ugyanolyan tehetségtelen senki marad, mint amilyen a műsor előtt volt. Még szerencse, hogy freestyle címszó alatt nem kezdett el megint kínrímeket farigcsálni, mint az műsor elején, amikor szóhoz jutott, bár tudom, hogy az sem tette volna őt szánalmassá azok szemében, akik nem látják meg benne a senkiházi suttyót.

Innentől kezdve a csatornának nagyon meg kell küzdenie, hogy ez a műsor bárki számára is nézhető legyen, de gondolom, most majd kihúzzák szexszel a végéig.
IDDQD Eladó egy konténer 2011.02.08 11:07:00
22500 ausztrál dollár, vagyis 4,5 millió forint az ára (az első menetben nem volt rá jelentkező az Ebayen), plusz egy ekkora csomag postaköltsége Ausztráliából. Így néz ki:                            A cuccot a…..
Nézek ki aranyvasárnap az ablakomon a kertbe, és a teremtés egyetemességén, a lét hiábavalóságán, továbbá a diós bejgli metszetének és a spirálgalaxisoknak az alaktani hasonlóságán merengek. Szabadidőm eltöltését a felületes szemlélő semmittevésként, a beavatott taoista…..
agylízing 2011.01.28 00:24:02
@Rebca: Tudod, az írott szónak is megvan a varázsa, ha az ember érti azt. Feltéve persze, hogy az olvasó az anyanyelvét nem netes fórumokon igyekezett elsajátítani, ahol az angol nyelvből ismert "nah" tagadószó tévesen, divatból felváltotta a magyar na vagy no indulatszavakat.

Gratulálok a szerzőnek!
Igen érdekes eset következik, ugyanis egy új csajozási praktikáról rántjuk le a leplet. Használatát csak saját felelősségre javasoljuk, mert a lebukás esélye minden áldozatnál egyre nő. Így járt a következő sztoriban szereplő lány is, aki megismer egy helyes legényt. A srác…..
Egy olvasónk vette észre, hogy a 40 milliós játszma tegnapi adásában volt egy olyan kérdés, amire a lehetséges négy válasz egyike sem igazán adott helyes megoldást. A kérdés az volt, hogy mit készít a tímár, a válaszok között a két egyértelmű marhaság mellett pedig a szűr…..
Embertelen nézettséget produkál az RTL tehetségkutatója, a legutóbbi adást 2,8 millió néző látta, ami nagyon jó adat, ennél jobbat az elmúlt öt évben csak egy Csillag születik adás produkált. Nem csoda tehát, hogy a tévénél úgy döntöttek, addig nyúzzák a rókát, míg…..
agylízing 2010.10.28 00:17:13
@Parasite:
A playback oka nagyon prózai. Nem azért tátognak a fellépők, mert egyébként nem tudnak élő produkcióban énekelni, hanem mert a színpadon nem hallják a saját hangjukat, vagy rosszabb esetben hallják, csak a szemközti falakról visszaverődve, két másodperccel később. Énekeltem már olyan színpadon, ahol nem volt kontroll és SEMMIT sem hallottam a hangomból, de előfordult ilyen már profi világsztárokkal is, aztán mentek fel a netre poénnak és a világ rajtuk röhögött, hogy "Néddmá, nem tud énekelni!!!".

Amiatt az egy fellépő miatt nem fogják külön hangosítani a produkciót, mert az legalább fél óra kiesés lenne, nem beszélve arról, hogy a hangmérnökök a versenyzők fellépései alatt sem boldogultak a helyszínnel. Nem feltételezem, hogy azért nem, mert nem értenek hozzá, bár benne lehet a pakliban az is. Ez egy külön szakma.

Egy rendes koncerten is általában szarul szól az első szám, mert a hangpróba után azalatt lövik be rendesen a cuccot. Célszerű első számnak olyat választani, ami mindegy, hogy szól. Ha valaki csak egy számra ugrik fel a színpadra, kb. lehetetlen élvezhető élő produkciót nyújtani, ezért nem szokták vállalni, viszont kell a reklám és emiatt vállalják a playback-et is akár. Sokszor a zenekar sem fér el a színpadon, akiknek személyenként belőtt, helyhez kötött kontroll kellene, hogy hallják egymást. Tévében a hangosítás külön műfaj, mert egyfelől a helyszínen működő rendszert kell használni, másfelől a sugárzott műsort külön kell keverni úgy hogy otthonról is élvezhető legyen. Teljesen más a kettő. Rendszerint emiatt a kettő közül az egyik szarabbul szól mint a másik.

Ha veszünk egy koncert DVD-t, szinte biztosak lehetünk abban, hogy a hallható sávok közül párat vagy az összeset utólag újrajátszották egy stúdióban, mert használhatatlan lett a helyszíni felvétel.
Miskolc a jelek szerint kemény hely annak, aki önfeledten akar vásárolgatni, akár csak élelmiszert is. KecskeDotyi fél órán belül bement egy Tesco Expresszbe és egy Sparba, az első helyen a kiírthoz képest háromszoros áron akartak eladni neki egy virágot, a másodikon pedig olyan…..
agylízing 2010.10.22 12:08:39
@Csirke72:
"...akik netto 70.000 Ft-ért hajbókolnak és a fruktuáció ezeknél multiknál köztudottan magas"

Feltételezem, azért hajbókolnak ennyiért, mert máshol kevesebbért hajbókolhatnak. Menjen celebnek, ha ez a szakma nem tetszik neki ennyiért! Gonosz vagyok, tudom.

Fluktuáció, nem "fruktuáció".

"Ezért a pénzért örüljenek a vevök, hogy van valaki egyálltalán aki kiszolgálja öket..."

Nem, ennek az áruházak örüljenek, ne a vevők! Leszarom a nyomorát. Aláírta a munkaszerződését, csinálja rendesen!

"Amig nincsen megfelelö fizu, nem lessz morál sem:)"

Lesz. Ne menj oda dolgozni, ahol alulfizetnek! A munkaerőpiac is csak piac. Amiből sok van, az olcsó. Tanuljon másik szakmát vagy értsen nagyon a jelenlegihez! Menjen csak az eladónak, aki rendesen tudja csinálni és akkor magasabb lesz a fizetés, mert nem kell majmokkal versenyeznie!

Elnézést kérek azoktól, akik eladók, pénztárosok, korrekt munkát végeznek és mégis sértő számukra a hozzászólásom.
Az előző svéd-magyaron még csak gumicsizmás parasztok voltunk, legalábbis a meccset felvezető vicces kisfilmekben, ma este viszont a svéd tévések arról adtak tanúbizonyságot, hogy halvány segéd fogalmuk sincs arról, mi történik tőlük délre, vagy egyszerűen csak szarnak az ilyen…..
Kétrészes statisztikát ígértünk a válogatott csodáról. Az első után, de a második előtt historikus áttekintést kínálunk az elmúlt 25 évről. 1983-ban a mostanihoz hasonló hangulatot teremtett az országban Kína 4-3-as legyőzése, onnan indulunk.A dicsőséges Kína-verés azt…..
A szövegértelmezésben mindig fontos a hatásvizsgálat, illetve az olvasó és szöveg közti viszony reflektálása. Na, ez itt megtörténik. Kegyetlen ez a nap, mert mai második sztorinkban is szíveket taposnak laposra, ráadásul olyan kíméletlen módon, ahogy csak a legtökéletesebb…..
agylízing 2008.04.03 18:27:49
OFF: "Egyenlőre" helyett egyelőre! Így helyes, punktum.

Teljesen természetes, hogy egy húszéves (+/-5) fiatal nem támaszkodhat a tapasztalataira abban, hogy vajon kit válasszon párjának, mégha akár rövidebb távú kapcsolatról is van szó. Próbálkozni kell és kész! A hódításhoz elengedhetetlen önbizalom valóban csak évekkel később jelenik meg az ember viselkedésében és "kisugárzásában", ha egyáltalán megjelenik.

Tudom, hogy kiábrándító, de mindenki büdöset szrik, szóval senki sem tökéletes. Nem kell tenni a szépet és a jobbik oldalad mutatni, mert azt még egy majom is megérzi, ha bűzlik valami. Nagyon frusztráló tud lenni, ha mindig csak a pozitív oldalad hazudod oda, miközben drukkolsz, hogy a rossz szokásaid, alkati problémáid senki ne vegye észre.

A legrövidebb út az egyenes. Ha őszinte és természetes vagy, gyorsabban kiderül, hogy létrejön-e/működik-e egy kapcsolat és nem pocsékolod a fiatalságod egy olyan személyre, akire nem érdemes.

Sajnos én is csak 30 felett láttam be igazán a fentieket, amikor a kapcsolatteremtés, ismerkedés sokkal egyszerűbb, mert már mindenki túl van a tapasztalatszerzésen. Furcsa, hogy amire megnősül az ember, addigra válik a nők számára igazán vonzóvá. Fáj is a fejem miatta, de maradjon csak a puszta tudat, mert annak ellenére, hogy imádok flörtölni, szeretem a "szerelmem". :D

Sok sikert mindenkinek!

ui: A nőknek valószínűleg nehezebb a dolguk, mert a férfiak kb. 90%-a béna pöcs, akiknek fogalmuk sincs arról, mik az igazán fontos dolgok a nők számára. A fiúk talán túl sok pornófilmet néznek és azt hiszik, lehet belőlük tanulni. Nem lehet. Ha az ellenkezőjét csinálod, már jó vagy és még a nőnek sem kell megjátszania magát! ;) Persze nem csak a szexről van szó... Sarkítva fogalmaztam, mert ezekről a dolgokról nem lehet ilyen röviden írni.