Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zyrobs

0 bejegyzést írt és 280 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha a semmi közepén veszünk házat, akkor biztosak lehetünk benne, hogy túl sok szolgáltató között nem válogathatunk majd. Így volt ez olvasónk esetében is, aki nyugodtak volt, hiszen a környéken mindenhol van UPC, pont náluk ne lehetne? Pont. Update: kivizsgálta az ügyet a UPC, a levél után a…..
zyrobs 2019.09.24 21:27:42
@killerkaller: postagalamb alapú internetprotokoll valóban létezik:
en.wikipedia.org/wiki/IP_over_Avian_Carriers

Lehet meg kéne próbálni itt is, mert az UPC-nél biztos hogy stabilabb.
Üdv minden régijáték-rajongónak, 2017-ben is itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogy fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Már eléggé benne járunk a januárban, de csak most lett időm előbányászni a tavalyi keresőkifejezések közül a legjobbakat - viszont azt nem akartam, hogy elsikkadjon a dolog, mert egy hétéves hagyományt törtem volna meg (korábbi évek: 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015). Szóval megkésve bár, de törve…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogy fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Legalábbis a Loveantiques.com szerint, ami egy régiségekkel foglalkozó oldal, és elvileg szakértők állítják össze a listáit. Teljesnek semmiképpen nem mondanám a gyűjtésüket, mert bár több platformon is csináltak tízes listát, kizárólag régi konzolokkal foglalkoztak. Az összesített tízes lista így…..
Feltűnt már nektek, hogy a Mortal Kombat széria Rain nevű karaktere bíborszínű ruhát visel, és a háttértörténete szerint egy herceg? Hogy ez nem véletlen, azt már a címben lelőttem: a héten elhunyt Prince Purple Rain című dala ihlette a karaktert (amit én énekeltem már Turtle Brainnek is, de már azt…..
zyrobs 2016.04.23 00:28:37
Akinek volt Amigája, annak biztos mond valamit a Shadow of the Beast neve - a platform egyik legjobb (bár baromi nehéz) akciójátéka volt, csodaszép és stílusos grafikával, szuper zenével. Még a CoV-ban is elismerték anno, pedig CoVboyék inkább az agyasabb műfajokat szerették. Na, meg is találtam,…..
zyrobs 2016.04.02 21:32:34
Ha hétfő, akkor Vakondok 4-werkfilm. (Tudjátok, ez az a dokumentumfilm, ami a magyar videojáték-fejlesztés hőskorát fogja feldolgozni, és aminek rendezőjével nemrég beszélgettünk). Az eheti interjúalany ellentmondásos figura: Vámosi Zsolt, a Philos Laboratories alapítója, akinek neve pár éve egy…..
zyrobs 2016.02.15 23:06:56
@Flankerr: Dehogynem. Sufniforditások már évtizedek óta léteznek. Én is készítettem már. Persze nem mindegyik teljes vagy hibátlan, és van amely hónapokig esetleg évekig készül, de rengeteg olyan rajongó van, aki "csak úgy" megcsinálja.
zyrobs 2016.02.16 01:30:11
@Luppy: Nem konkrétan erről a játékról beszéltem (nem ismerem), hanem úgy általánosságban. Hex editor nélkül hogyan keresed meg hogy a játék melyik fájlban tárolja a szövegeket?
Illetve ha valamit módosítani kell a kódban, hogy pl. kezelje a kétbyteos karaktereket, azt hogyan teszed bele?
Hatéves hagyomány folytatódik, idén is csokorba gyűjtöttem a legjobb tavalyi keresőkifejezéseket (korábbi évek: 2010, 2011, 2012, 2013, 2014). Sajnos a Google Analytics pár éve bevezette, hogy egy csomó keresőszót nem ad ki, és emiatt soha nem volt olyan keresőszóínség, mint most. A blog 2015-ös…..
Csodálatos hírt tálalt ma az Escapist (illetve a VentureBeat): az egyik legnagyobb onlinepornó-oldal, a Pornhub statisztikái szerint mérhetően - nagyjából 10 százalékkal - csökkent az oldal forgalma november 10-én, amikor a Fallout 4 megjelent. Beszédes a görbe: először hajnali…..
Emlékeztek még a Kara című techdemóra, amit több mint három éve publikált a Quantic Dream, és váltig állították, hogy nem egy készülő játékból van, csak megmutatják - akkor még PS3-on -, hogy mit tud a játékmotorjuk? Nagyon hangulatos videó volt, amiben összeraktak egy…..
zyrobs 2015.11.05 18:31:08
@Felsmukk: majdnem helyes. Detroitból a Robotzsaru jön.
Videojátékokból ugyebár nem sok jó film készült eddig, lehetne sorolni a bűnöket a Mario-filmtől az Uwe Boll-életműig, még a legjobb adaptációk is elég megosztók (pl. a két Tomb Raider). Lehet, hogy egy animációs film szépít majd: a héten kijött a Ratchet & Clank…..
Gondolom, nem én vagyok az egyetlen a blog olvasói közül, aki Bud Spencer és Terence Hill filmjein nőtt fel. Csak a Puffin lekvár ad erőt és mindent legyűrő akaratot. Pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt. Páncélautó nem, páncélautó igen. És még sorolhatnám. Szóval…..
Megtöröm a blog nyári szünetét egy Heti retróval, ugyanis éppen San Franciscóban vagyok munkaúton, és ha már így alakult, megnéztem a Musée Mécanique nevű kiállítást, ahol több mint kétszáz, többnyire működöképes régi játék és/vagy szórakoztató vásári…..
Elnézést az altesti kontentért, de van az a wtf-faktor, amiért kitesszük a 18-as karikát. Arról már írtunk korábban, hogy a SimCity vagy éppen a Soulcalibur V infantilisabb játékosai hogyan próbálnak péniszt csinálni a játékban, ezúttal azonban egy olyan programról lesz szó,…..
Nem vagyok régihardver-gyűjtő, de azért elég komoly gondot okoz, hogy a tévé alatt hogyan helyezzem el a konzoljaimat, és hogy melyiknek legyen fix helye a tévé véges számú kimenetén. Gondolom, annál ez még nagyobb gond, akinél tucatszám állnak otthon a különböző…..
zyrobs 2015.05.20 21:04:11
@BobaFett: hátránya meg az hogy átlag PC tizenöt évvel ezelőtt megoldotta ugyanezt, manapság meg már lehet kapni sokkal kisseb PC-ket, sokkal profibb emulátorral.
Ma van az új Avengers-film premierje itthon, ennek apropóján kicsit körülnéztem a szuperhősös videojátékok között, és összeszedtem a - szerintem - legjobbakat. Nem meglepő módon főleg az unalomig ismert Superman-Batman-X-Men vonalon voltak játékok, kevés kiadó vállalt be saját…..
Minap nyílt, és május 10-ig megtekinthető még a Ludwig Múzeumban a no pain no game című kiállítás, amin a /////////fur//// nevű kortársművész-duó (így, 9 perjellel az elején és 4-gyel a végén, ne kérdezzétek, miért), azaz Volker Morawe és Tilman Reiff installációi…..
Persze, nincs olyan, hogy 10 legjobb C64-játék. Minden idők egyik legnépszerűbb személyi számítógépére több tízezer játék jelent meg fénykorában, és a platform rajongói ma is aktívak, az elmúlt években olyan játékok születtek, mint a Prince of Persia C64-verziója vagy akár…..