Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tsík sanya

147 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Leginkább kis csodának nevezhetjük a Pesterzsébeten elindult Kerületünk Könyvkirálya (KKK) pályázatot. A programot szervezők és a közreműködők a legjobb gyerekkönyveket keresik a gyerekek véleményei és szavazatai alapján. A program főszervezőjével és bonyolítójával Simon…..
Cerkabella Kiadó Állatkórház Körhinta Labirintó Tatu és Patu fura masinái Ütött az óra – Risto Rapper Vihar Csimota Kiadó A londoni mackók Babazseb Emberke színe Friss tinta! Kerub Lenka Leon és a…..
Szabó-Tasi Katalin mesél (Fotó: Tiszai András) Tekintve, hogy elsősorban a Papírszínház blog rendszeres olvasói, illetve vélhetően azok olvassák nagyobb arányban ezt az írást, akik már ismerik ezt a csodálatos alkotmányt és a benne rejlő lehetőségeket, nem az eszközről,…..
Az idén 10 éves Csimota Könyvkiadószeretettel várja az alábbi dedikálásokra az Ünnepi KönyvhétenBudapest, Vörösmarty tér, 118. pavilon   2013. június 8. szombat szombat, 11.00-12.00 Maros Krisztina: Egy pöttyös nap (Papírszínház) szombat, 12.00-13.00 a Vörösmarty…..
Domonyi Rita, a Tündérbodár szerzője Kérlek, hogy pár szóban mutatkozz be az olvasóknak, például mióta kezdtél el írni? Dramaturgként régóta foglalkozok szövegekkel, forgatókönyvekkel, de a saját történeteimet körülbelül 5 éve kezdtem el írni. Az egyik barátnőm…..
Tündérbodár és legjobb barátja, Devevér, úgy határoznak, hogy ezen a nyáron nem hajlandóak unatkozni. Ezért idén több héten át tartó fesztivált szerveznek, ami felbolygatja az erdő életét. Szórakoztató kisregény 6 éves kortól.Hamarosan belelapozó és interjú a…..
CsimotaBlog A Palkóról írják 2013.05.05 19:01:02
A 2013. április 19-i bemutató óta már jó pár cikk született a Palkóról, ezekből szemezgetünk most. Győri Hanna a Pagony oldalán Nem mindennapi hősök címmel írt a Palkóról. "A Palkó Lenka párdarabja: azt meséli el, hogy kicsoda Palkó, az elálló fülű, szemüveges,…..
2013. április 19-én tartottuk a Palkó bemutatóját a Két Egér Könyvesboltban. A Kis Könyves Éjen a Tolerancia-sorozat legújabb darabjáról Szegedi Katalinnal a könyv egyik szerkesztője Tsík Sándor beszélgetett. A rövid beszélgetés a Palkó születéséről, a könyvben szereplő…..
2013. február 22-23-án Udine városában jártam, ahol a Magic-projekt (http://www.magicudine.it) és a .lab grafikus iskola (http://www.csg-fvg.it/) meghívásának keretében, az olasz-magyar kulturális évad alkalmából vendégművészként tarthattam előadást. Pénteken Szulyovszky…..
2013. április 13-án szombaton Bababörzét szerveztek a Táncsics Mihály Művelődési Házban, Soroksáron. A program mellé meghívták Kontha Nelli színészt, hogy meséljen a gyerekeknek egy külön teremben. A Méhkirálynő, A brémai muzsikusok után a legújabb Egy pöttyös nap című…..
Szeretettel meghívunk Szegedi Katalin PALKÓ című könyvének bemutatójára, egyben a könyvhöz készült illusztrációk kiállításának megnyitójára 2013. április 19-én pénteken 18:30-ra a Két Egér Könyvesboltba. Szegedi Katalinnal Tsík Sándor beszélget, majd…..
Tom Schamp budapesti utazása közben a Két Egér Könyvesboltban vett részt egy beszélgetésen Sándor Csilla és Wittmann Ildikó társaságában, majd utána este 9-ig folyamatosan dedikált (pontosabban mindenkinek külön rajzolt). Érdemes elolvasni Tom könyveiről a legfrissebb cikket a…..
A gyermekirodalom és az olvasás népszerűsítését tűzte zászlójára a Nemzetközi Gyermekkönyvnaphoz kapcsolódó rendezvény Sopronban. A program szombaton egész nap várta az érdeklődőket a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. és partnerei szervezésében a Liszt központban. A…..
Larsson Marika Van Svédországban egy kiadó, Felis Förlag a neve és Larsson Marika a vezetője, a Csimota Kiadótól idén már a második könyvet jelentetik meg a Lenka után a Palkót. Marika, kérlek pár szóban mutatkozz be az olvasóknak, mit érdemes tudni rólad, például hogyan lesz…..
Szegedi Katalin Szegedi Katalin legújabb munkája, a Lenka ikerkönyve, a Palkó 2013 tavaszán jelenik meg a Könyvfesztiválra. Egyetértesz az ikerkönyv meghatározással, azaz mennyire volt tudatos számodra, hogy nem a Lenka folytatását írtad meg, hanem Palkó szemszögéből mutatod be a…..
A Csimota Kiadó Tolerancia-sorozatában újabb két könyv jelenik meg 2013 tavaszán. A Nóra, a gondolatolvasó, egy olyan kislányról szól, aki egy varázspálca segítségével mindenki gondolatát kitalálja. A könyvet Szabó T. Anna fordította. Nóra, a gondolatolvasó Szegedi…..
A kórházban minden héten egyszer Papírszínházzal mesélünk a gyerkőcöknek, utána pedig rajzolunk. Eddig legnagyobb sikere a Szusinak volt, mi is imádjuk, olyan gyönyörűek a képei! Jövő héten a Violetta és Rigolettót tervezzük, már megszereztük hozzá a zenét is! Varga…..
Interjú helyett: Bárdos Zsuzsa, a Babazseb fordítója a könyvről A Babazseb egy kengurupár története, akiket azzal vert meg a sors, hogy nem lehet gyerekük. Barátaik segítségével mégis sikerül túljutniuk ezen a megpróbáltatáson, amelyről kezdetben úgy tűnt, tönkreteszi az…..
Emlékeim szerint legutoljára 2008-ban volt hivatalos bemutatója a Papírszínház-meséknek, akkor a Mozgásjavító Általános Iskolában mutattuk be az első hat Kamishibai-mesénket, azóta eltelt 5 év, és a most bemutatott 3 újjal együtt a 16. mesénél állunk. A helyszín miatt…..