Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tony Swing

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
bpm 163 A dal a 12 ütemes blues körre épülő rock and roll dalok prototípusa. Eredetileg a blues shouter, Big Joe Turner dala volt, ám igazi sikerre Bill Haley vitte. Turner verziója 1954 februárjában jelent meg és elérte az első helyet az r&b listán, ám a pop chart-on nem…..
bpm 100 Dodget mestere volt az instrumentális középtempós shuffle daloknak. A „Slow Walk” mellett az olyan slágerek, mint a „Honky Tonk”, vagy a „Ram-Bunk-Shush” országszerte hallhatóak voltak a zenegépekből, és mindenki imádta őket. Slow Backbeat…..
bpm 150 Az 1948-ban Wynonie Harris blues énekesek által rögzített „Good Rockin Tonight” című dalban Clarence ”Bobby” Donaldson remekül demonstrálja a folyamatos backbeat és kettő-négy lüktetésű groovra épülő kíséretet, valamint jó példa a gospel…..
bpm 130 A korai R&B soha sehol nem szólt olyan koszosan és karcosan, mint Chicago-ban az 50-es években. Az olyan előadók, mint Muddy Waters, Sonny Boy Williamson, and Howlin' Wolf mind feljöttek Chicagoba délről, és az itt hallott Louis Jordan féle swing alapú jump blues, valamint az…..
Az eredetileg Cidy Lou néven futó dalt Buddy Holly dobosának Jerry Allison-nak javaslatára keresztelte Peggy Sue-ra. Allison egy teljesen rendhagyó megoldást használ a dalban, csak tizenhatodokat játszik a pergődobon (leengedett húrral) és a tamokon kiosztogatva, néha visszhangot hallani…..
bpm 224 Vidám, spirituális, soul érzetű, határozott – még ha ezek közül a kifejezések közül nem is mindegyik létezett az ’50-es években, mind jól jellemzi azt a nagyszerű hangzást, ami New Orleans-ból indult az R&B korai időszakában. Egyesíti az európai, afrikai…..
Chuck Berry slágerei közül az egyik legismertebb, 8. helyezést ért el a pop listán, bár a bevezető része mindenki számára ismert, a riff hangról hangra az 1946-os „Ain’t That Just Like A Woman” című Louise Jordan dal riffje. Ez volt az első olyan sláger, amit Barry…..
A dal Jerry Lee Lewis előadásában vált ismertté. Ő volt az egyik legdinamikusabb és legbotrányosabb előadó, aki ötvözte a boogie-t, az r&b-t, és a gospelt, kialakítva ezzel egyéni, nyers, izgalmas stílusát. A vallásos iskolából elbocsátották, mert az „ördög…..
bpm 98 A dal egyike az első Cash szerzeményeknek, mely akkor született, amikor a légierőnél szolgált Németországban. Megírásákor nagy hatással volt Cash-re az 1951-es „Inside the Walls of Folsom Prison” című film, valamint Gordon Jenkins 1953-as Seven Dreams albumának…..
1955 – bpm 167 A dal az első olyan sláger volt amiben hallható a pop, a country és az R&B, valamint a Sun Records kiadványok közül az első, amit Sam Phillips produceri munkájának köszönhetően több millió példányban adtak el. A dalt a felvétel után két héttel kiadták,…..
Két fontos zenekarvezetőt kell megemlíteni, akik nagyban meghatározták a jump blues kialakulását, ők nem mások, mint Lucky Millinder és Cab Calloway. Akárcsak Lionel Hampton, Millinder is alkalmazzta a tapsot, mint ritmikai eszközt, pl: a „Who Threw The Whiskey In The Wall”…..