Regisztráció Blogot indítok
Adatok
osziboszi

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Cogito ergo bumm Az utolsó kanyar 2020.11.14 18:34:43
Azt hiszem, kurvára semmi értelme blogolni. Nem csak nekem, másnak se. De ezt a képet az év utolsó kanyarjáról még itt hagyom, abból baj nem lehet...
Belsőség Életmentő száguldás 2015.05.13 17:55:55
A napokban végigszántotta a netet a budapesti mentősök látványos vonulásáról készült videó. Teljesen joggal, hiszen ügyesen, okosan és bitang gyorsan szeli át fél Budapestet a szirénázó esetkocsi. Én nagyon tudom értékelni az ilyen videókat, kiszámíthatatlan időközönként…..
Cogito ergo bumm A csúcson innen 2014.08.25 21:12:02
De mindjárt túl a csúcson. Osztrák srácok 50 köbcentis kismotorral már kétezer felett, útban a 2509 méteren található Timmelsjoch hágóra, ahonnan Olaszországba mennek tovább. Plusz pont az apuka bevonásáért, aki Willys Jeepben nyomja a kisérő szervizkocsis szerepeét,…..
Belsőség Ha lemaradsz, kimaradsz 2014.08.04 14:28:10
Alig pár nappal a rendezvény előtt kezdenek felpörögni a XI. Belsőség-találkozó körüli dolgok. Ez egy pár hasznos infót tartalmazó posztocska, megelőzendő a sok kérdést. Ja, hogy nem tudod, mi ez? Itt elolvashatod, de röviden csak annyit: ez az a hétvége, ahol együtt…..
osziboszi 2014.08.07 09:58:01
@dailyvicodin: Naná, hogy én is csak a sör miatt aggódom, de egy nyilvános fórumon már még sem akarom azt a látszatot kelteni, hogy ez egy babaszós-hányós happening lesz. :-)))
Kati Aprilia SportCity 200-asa igazán csinos és megkímélt, egyben ő garázsunk egyetlen harminc évnél fiatalabb géperejű járműve. Az új tulajdonos, aki a feleségem, épp csak annyit ment vele, ami ahhoz kellett, hogy a közben bekövetkező apró baleset miatt muszáj legyen…..
osziboszi 2014.02.23 15:43:10
@Szamarkohoges:
Én legömbölyített végű imbuszkulcsot használok oda, az ferdén becsúsztatható a leömlő mellett, és kombinált fogóval megragadva a derékszögben álló végét kis szenvedéssel kitekerhető a csavar. Az utóbbi időben meg szoktam kenni egy kis rézpasztával a menetet, nem gyógyul annyira össze.
De, akkor is elbaltázott egy megoldás. :-)
Megvan az a film, amiben Jurij Orlov felvásárolja a korrupt tábornokok alól az exszovjet katonai raktárak készleteit, majd afrikai polgárháborúk nem kevésbé korrupt, brutális tábornokainak adja el? A Fegyvernepperben a helikoptertől a tankig visznek mindent, az ezernyi Kalasnyikov…..
osziboszi 2014.02.02 17:50:13
@Exploiter: Így van, Zsámbékon is rohad jó pár tonna vas a szabad ég alatt. Még arra sem veszik a fáradtságot, hogy évente egyszer felpumpálják a gumikat, meg levágják a méteres gazt a gépek körül. Szomorú látvány. :-(
De egy jó kis cikk lehetne belőle! :-)
Ez már a tizedik eset.Nyilván ilyenkor ünnepelni kéne, hangzatos címszavakban kommunikálni az eseményt szerte a világba, szponzorokkal, síppal-dobbal, nádi hegedűvel, ahogy illik, ha egy ilyen kerek ünnepet ülünk. De nem. És szerencsére, hogy nem. Mert eddig - az eltelt évek alatt…..
„De mi van ha esik, akkor hogy robogózzak?” – ugye önök is hallották már a kérdést gyanútlan laikusoktól. Magyarázhatunk vízhatlan ruháról, meg Tucanókról, de akkor is van valami kifogás. Ez után csak azt kell mondani, vegyél esőköpenyt, cukit, pöttyöset. Naná,…..
„Ha az iparban, mezőgazdaságban, illetve közigazgatásban végzett, felelősségteljes tevékenységünk mellett csak egy parányi szabad időhöz jutunk, kiviharzunk modern lakásunkból, és samponnal, szivacsokkal felszerelve rávetjük magunkat krómtól-lakktól tündöklő…..
Nem úgy van az, hogy az ember becsattog a boltba valami robogóért és mopedért. Ez különösen igaz Oroszországban, ahol a túlélési kényszer félelmetes barkácsösztönöket nevelt a lakosokba. Ez a gép magában hordozza azt, amitől borzongva bújunk meg a monitor mögött, félve,…..
A biztonságos motorozás életet menthet. A felelőtlen száguldozás nem új keletű probléma, úgy tűnik, már negyven évvel ezelőtt is gondot okoztak a nyelező suhancok. Ez az angol baleset-megelőzési kisfilm ugyan elavult már, hisz az irányjelző és visszapillantó tükör manapság…..
osziboszi 2010.12.07 20:13:44
@Oktato: Ja-ja, még én is 87-ben Simson B 50-nel. Három sebesség és ha jó napja volt a gépnek, még 80-nal is ment. Kapkodtam is a fejem, mikor felültem a TDM-re :-)
Gondoltam, hogy eldurrogtatok valami X-aktás szóviccet, ha már a lenti levet az írója Mulder névvel írta alá, esetleg dupla csavarral kaliforgiásat, de inkább nem fárasztalak titeket ilyesmivel pénteken. No de hogy a lényegre térjek: mit gondoltok, mennyire jogos a büntetés és…..
osziboszi 2010.12.04 10:42:25
@prérikutya: Nézd prérikutya, amíg naponta látunk rokiparkolóban rendőrkocsit, olyan rendőrt, aki a villogót bekapcsolva (de szirénát nem) megfordul a dupla záróvonalon, majd majd utána szépen, lassan csorog tovább, vezetés közben mobilozó rendőrt, olyan rendőrautót, amelyik megkülönböztető jelzés nélkül letol az útról, akár városban, akár országúton, mert miután mögém került, én igyekszem betartani a max. sebességet, nehogy megbüntessen, amíg csak a prérin a lakott terület végét jelző tábla tövében mérik a sebességet, de a gyerekeim bölcsődéje, óvodája és iskolája előtt még soha, pedig volna mit, amíg két szabadnapos rendőr szereli be a lézer deaktivátort 140-ért (és persze ki is próbálják a város végén éppen "dolgozó" kollégák segítségével), amíg van esély némi kp. segítségével elintézni kisebb stikliket, addig én sem és senki nem fogja tisztelni a magyar rendőrt. Igaz, hogy nem a rendőr hozza a jogszabályokat, de az rajta múlik, hogy hogyan alkalmazza. Lehet, hogy a lószartipró nem tud mérlegelni adott szituban, de aki odavezényli (szolgálatvezető, kapitány, miniszter), az igen. te is tudod nagyon jól, hogy amiket itt leírtál, avval csak a mundér becsületét próbálod védeni, de ez még a saját szemetekben is hiteltelen. Nem ezen a fórumon kellen visszaszerezni a magyar rendőrség megbecsültségét.
Belsőség Csodálatos multitasking 2010.11.06 10:20:00
Szép magyarul: többfeladatosság. A terminus technicus, melynek kapcsán elsősorban a különféle operációs rendszerek jutnak eszünkbe. Pedig a folyamat idősebb, mint maga az ember, hiszen lényegében majommal közös ősünk (feltéve, ha elfogadjuk Darwin tanait), miközben másik…..