Regisztráció Blogot indítok
Adatok
orasmester (törölt)

0 bejegyzést írt és 101 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jó, eddig is sejtettük, meg ha józan ésszel belegondolunk, érthető is, hogy amikor a VV lakóit kieresztik a ketrecből oda, ahol nincsen minden nyilvános vécé bekamerázval, azaz a nagyvilágba, akkor az események nem feltétlenül úgy kerülnek rögzítésre, ahogy spontán történtek…..
orasmester (törölt) 2011.01.18 21:48:38
@aqswdefr2011: már le is szedték :)
Mostantól, ha bármelyik kanadai rádió játszani akarja a Dire Straits Money For Nothing című slágerét, csak bizonyos feltételek mellett teheti. Egész pontosan a faggot szót kell eltüntetni a 26 éves szerzeményből, amit a homoszexuális emberekre szoktak használni az angol nyelvben.…..
orasmester (törölt) 2011.01.15 21:02:21
@layo: " ha és amennyiben"=ha ha
orasmester (törölt) 2011.01.15 22:20:32
@az újdonság garázsa: nálunk itt pöstön használjuk, oszt messze vagyok még a 80tól, de egyszer majd leszek
Vastagbőr Önként és dalolva 2011.01.14 09:01:00
Megérte feltenni a kérdést múlt héten, tegnap végre megtudtuk Tarlós Istvántól, hogy mi az igazság az Alstom-szerződéssel.Nagyon durva. Olyasmi, amire nem is gondoltunk, mert normális embernek nem jut ilyen az eszébe.Ahogy Tarlós fogalmazott: "Én is kis híján leestem a…..
orasmester (törölt) 2011.01.14 13:34:03
@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: na a magadfajtát kéne szó szerint kiverni ebből az országból. meg a jó büdös kurvaanyátokat is, akik ilyen mentalitással rendelkező férgeket szartak ki.

elég volt ebből a landeszmanni eszméket idéző köcsögmentalitásból! fogj kezet kovács merjünkkicsiklenni lacival, oszt használjátok ki a schengeniszerződés nyújtotta előnyöket.

az ilyenek miatt tartunk ma ott, hogy az eredetileg cigányos 'dögöjjönmegaszomszídteheneis' viccből magyarokra vonatkoztatva lett szállóige.

"Aki vonatot szeretne építeni, ajánlom neki a PIKO termékeit meg egy kalapácsot. "
azzal a kalapáccsal olyan kis cafatokra kéne kloffolni téged, hogy egy PIKO vonattal is deportálni lehessen :DDD

ha már nem jutott nekünk egy mózes, aki addig kóvályogna velünk a sivatagban, amíg a szolgelelkű szegmens el nem hullik...

így van apám,neked van igazad. semmire sem vagyunk jók, semmit sem tudunk megcsinálni, kussban dolgozzunk a multinak, oszt az éhbérből még vásárolhatunk is tőle. mi magyarok csak és kizárólag erre vagyunk alkalmasak. mindig minden körülmények között.

valakik nagyon ezt akarják itt belenevelni az emberekbe.
orasmester (törölt) 2011.01.14 13:37:20
@Virág et.: "A bírói függetlenség alapvető minden európai országban."

te még hiszel a mesékben? eddig csak nézőként jártál a bíróságon, igaz? az is a katalin bírónő című műsor lehetett :D

bírói függetlenség :) mint a BVM-ÉPELEM ügyben.

jobb, ha mielőbb elfelejted azokat a fogalmakat, hogy jogállam, jogegyenlőség, bírói függetlenség, tisztességes eljáráshoz való jog stb stb
orasmester (törölt) 2011.01.14 14:46:58
@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: nem olvasok olyat, az a magadfajták szellemi színvonalán állóknak ad enni :)
A Nagy Elszámoltatás elérte a filozófusokat is! Uramisten, már ők is?! Nagyon örvendetes, hogy Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos letúrt a legaljára, de mi nem igazán a filozófus-mutyikra vagyunk kíváncsiak ... semmi más nincs már? 8 hónap alatt a Nagy Elszámoltatás…..
orasmester (törölt) 2011.01.14 00:27:23
@flugi_: igazat az apád faszát. különben is, rensbörg húzzon hálivúdba, nagy sztár lehetne. ő meg heller pl maszk és smink nélkül játszhatnának a majmok bolygójában. ott aztán mondhatna nagy igazságokat...
de csak, ha benne van a forgatókönyvben.
orasmester (törölt) 2011.01.14 00:53:41
@flugi_: haverod dobta be a nevét. milyen környezetben? én nem írtam róla semmit, max viccesnek találtam, hogy valaki pont őt dobja be a diskurzusba, mint nem zsidót :)

úgy az egész nem igaz.

"Valóban óriási a társadalmi támogatottsága"
sajnos nem az. ha az lenne, akkor nem tudnának hazudozni.

az én világképem nem egyszerűsített, és semmiféle zsidó-nem zsidó dualitás nem jellemző rá. ez csak a ti demagógiátok, hogy elég ilyen üres frázisokat puffogtatni, és akkor nem kell érdemben megválaszolni a felmerülő kérdéseket.

pont erről beszéltem korábban: ti zsidók azt hiszitek bármit megtehettek gátlástalanul, és ehhez elég csak nácizni. megszoktátok, hogy mindent el lehet érni nácizással, mert aki beszól, az máris utólagosan szolgáltat okot a megelőlegezett telipofával való nácizásra.

ebben a cikkben zsidók lettek megnevezve. olyan tolvaj zsidók, akik eddig dőzsöltek, mert magukat meg egymást kikiáltva értelmiségnek szophatták az állam faszát. aztán amikor le akarják vágni őket az állami lófaszról, akkor persze náci mindenki, az egész világ.

ha egy zsidó nácizik, akkor vagy lopott, vagy lopni készül. vagy egy másik tolvajzsidót akar védelmezni. már előre náciznak, hogy ha őt bármikor elő akarják venni, az csakis antiszemita indokból lehetséges.

meyer lanskyt és tasnádit is csak a szemét antiszemiták rágalmazták meg. zsidó csak jó ember lehet, zsidók soha nem használják fel a származásukat és az ahhoz kapcsolódó, jól ismert társadalmi mechanizmusokat.
Azt írja az Index, hogy "A magyar külügyminisztérium karácsony után megjelent, a külföldnek szóló angol nyelvű hírlevelében a médiatörvényt magyarázva még azt állítja, hogy a blogokat semmiképpen nem kell regisztrálni az NMHH-nál. A szöveg név szerint említi…..
orasmester (törölt) 2011.01.07 03:19:41
@dark future: persze persze. az mindent elmond, hogy nem a szanyis,maszopos,szadeszos,ömv-s sztori van nálad címlapon, hanem a 'rohadtmásikoldaligengszter'.

miért gengszter? nem gengszter, hanem gazdag :) te mi a lófaszt csinálnál annyi miliárddal, akkora befolyással, mint ami neki van? ahogy nézlek, asszem sokkal köcsögebb lennél :) denem csak te, hanem legtöbbünk.

amúgy konkrétan össze sem mérhető az, ami a felvételeken hallható, azzal, amit szanyiról meg a kormánypártokról hallunk, de mégis az előbbiről megy a diskurzus, és legrosszabb esetben is max odáig mentek el, hogy jól van, egyforma mindkettő.

az egyik olyasmit követett el, amiért ha kínában, ruszkiknál, az USA egyik számára szerencsétlenebb államában kerülne bíróság elé, akkor szomorú vége lenne, de ti azon vagytok fennakadva, amikről csányi meg tóth beszélnek, pedig azt egy átlagember leszarja, tisztában van vele, sőt vmennyire azonosul is vele, mert u.ezt csinálnánk mi is, sőt ugyanezt tesszük mi is csak nagyon kicsiben.

dehogynem te is. megnézed a csajod sms-ét? kémkedsz baszod. ha valaki basz(tat)ná, annak el akarnád törni a kezét? te agresszív állat. stb stb...

40milliárddal én sem szarral gurítanék, és nem is gurít azzal sehol senki, akinek ennyi pénze van.

a veres fiúk is állítólag verettek meg embereket, oszt akkor hol voltál? a haveri kutyákkal mi van? csányi hibája, hogy neki egy bűnöző jutott, nem egy őt lebuktatni akaró újságíró :)

szal ezeken kiakadni ebben az országban...vicc. eddig még ígyebb volt. az, amit szanyiról hallunk, na az kiakasztó, de arról egy szavatok nincs. csak a gonoszzorbánsátánésbarátikörejujjvégeademokráciának. hogy mernek ezek a gecik csak negyed annyit, mint amazok. hallatlan.

meg elhárítani szanyit és az ömv-t?na az az igazi hazaárulás, mert tibor@co csak egy kis labantzos működőtőke-injekciót akart ennek a "kurva országnak", de a szemét fidesz ezt is elvette tőlünk.

én azt is el tudom képzelni, hogy az ömv jóhiszeműen át is adta a pénzt, de orbán ellopta azt. abból ment a depressziókampány a népszavazáskor. különösen galád, hogy az álmainkat ellopva, a jövőnket -amit az ömv biztosíthatott volna- felélve finanszírozta mindezt.
sőt, a petykó és a kontrát lánynak is ebből fussa fizetésre.
most mit gondolhatnak az osztrákok rólunk? a korábbi kormány megvesztegetésére szánt pénzüket ellopja a későbbi miniszterelnök.balkán.barna eső!!! rettegjünk!!:D
orasmester (törölt) 2011.01.07 03:26:34
@dark future: khérlhek. nhem his thutham, hohgy szhintén fhelshőházi vhahgy khérlhek.
nhekünk mhár cshak a habsbhurg ohtto meg a gyhörhgy mharadthak mhehg nhagyphályásohknak, a thöbbhit ah nhácikh és a khomeinisták mheggyhilkolthák vhahgy ehlüldözthék khérlhek.

azért mert valakinek nem többszáz éves arisztokrata családja van, még nem lesz sültpraszt.
orasmester (törölt) 2011.01.07 03:35:35
@dark future: ennyit írtam, és ennyi? :D
most mi a baj? nem hiszed, hogy a gonosz zorbán ellopta a szanyi és társai megvesztegetésére szánt osztrák pénzt, egyben jövőnk zálogát?

pedig tök életszerű. csak azért nem ismerték fel a törpét, mert ürgebőrbe volt varrva. megragadt a lóvét és eltűnt egy patkánylyukban. próbálták kiönteni, de csak az ürgebőrt meg a zorbán névre szóló kölcsönzői számlát találták meg az NBH emberei.

én így hallottam, és eddig még nem merült fel olyan mozzanat, ami miatt kételkednem kéne :)
Szeptember 11 a barátság napja. Az arab-magyar barátságé. Soha jobb időpontot a barátkozásra, mint ezt a napot. A Jobbik persze nem provokál, tőlük távol esik a gondolatnak még a csírája is.Pedig, ha Novák Elődben is felmerül az ízléstelenség és provokáció gondolata,…..
orasmester (törölt) 2010.09.09 23:43:15
@Fabius: különben lerajzolsz, vagy mi te szerencsétlen hülye...

majd azért siránkozok két mohó darwin díjas zsoldos után, mert éppen magyarok? lófaszt. neked lehet, hogy el lehet adni őket, hősi halottaknak, meg a haza védelmezőinek, de a valóságban pénzért ártatlanokat gyilkolók, vagy azok cinkosai.

semmi keresnivalója nincs ott ezeknek, de ők mentek a pénzért. beszopták, így jártak. én sírok inkább az ártatlanul legyilkolt százezrekért, még akkor is, ha azok nem magyarok...

ha a te családod halna ki, mert véletlenül lebombázzák x rokonod esküvőjét, oszt ezt elintézik a CNN- n egy boccsak, te mit tennél? vajon célpontot látnál minden idegen ország hivatlan zsoldosában?
orasmester (törölt) 2010.09.09 23:48:34
@Tereskov: 4millió vietnamit öltek meg az amerikaiak, de mindig csak az 58ezer gumimaci miatt megy a siránkozás.

csak 91 és 96 között 500ezer 5éven aluli iraki gyerek halt meg az embargó miatt, amit a tudjukkik közé tartozó Madeleine Albright külügyminiszter elintézett annyival, hogy "megérte". aki képes pénzért elszegődni az ilyen érdekek fegyverrel való szolgálatába, azért nem kár, ha lelövik. ha magyar, ha nem magyar...
orasmester (törölt) 2010.09.10 00:09:19
@Fabius: az én gyűlöletemmel? ez jó :)))
vicces vagy kisgyerek a nagyfejű bagoly színdrómád viszont gyógyíthatatlan. olvasgasd kicsit magad, oszt rájössz, mi az a gyűlölet te paraszt.

"kibaszlak innen"
ha másra már nem áll fel :)

@NoMojito:
"Magyar katona sehol sem volt se zsoldos se hívatlan."
nem? gondolom ahmed sah maszud reinkarnációja hívta a hős magyar katonákat,mi? vagy népszavazás volt az afgánok körében, és az igenek győztek abban a kérdésben, hogy behívják-e félelmetes haderőnket.

nem zsoldos? hát kényszerből, parancsra van ott, vagy önként lehetett jelentkezni a 'misszióba' csillió Ft reményében?

amikor 160 ártatlan meghal 1-1 ilyen "véletlenül" lebombázott esküvőnél, köztük gyerekek, amikor iraki gyerekek halnak meg százezer számra, akkor is sírtok? vagy csak a 2 darwin díjas zsoldos miatt szabad és kell, mert ők magyarok?
vajon hány afgánt gyilkoltak le? hány afgán legyilkolásában segédkeztek?

gondolom ti azok a fajták vagytok, akik 56ban a szegény ruszki katonákért sírtatok volna drága szüleitek biztos megtették.
10millió magyart nem lőttek le az afgánok, igaz ők nem is mentek afganisztánba 'harcolni'.

"aki kardot ránt, kard által vész el."
  Tulajdonképpen minden önmagáért beszél, de azért felhívnánk a figyelmet a hastáncosnőkre, az „eredeti arab gyrososra”, a helyszínre, az előadókra és végül, de nem utolsó sorban a szerencsés időpontválasztásra...
Kiváló időzítés, remek plakátok (a kedvencem az esztergomi bazilika és a piramisok montázsa), csodálatos programok, Hegedűs Lóránt, a HAMASZ elnöke (micsoda poén, ha-ha-ha, az atv már le is csapott rá). Vajon mi lesz még? 3 emeletes torta, tetején a World Trade Center…..
orasmester (törölt) 2010.09.09 22:26:49
@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/:

buelahman.files.wordpress.com/2008/07/911column.jpg

a többit hagyjuk...

"Eddig ez a legjobb. Visítok rajtad te szellemi fogyatékos. :D"
nem rajtam, hanem magadon te majom :D
láthatóan lassan :D aham. "data provided by the National Transportation Safety Board in terms of a "Radar Data Impact Speed Study" in which the NTSB concludes 510 knots and 430 knots for United 175 (South Tower) and American 11 (North Tower), respectively."

vitatkozzál akkor az amerikai hatóságokkal.
orasmester (törölt) 2010.09.09 22:32:57
@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/:

www.reachingtruth.com/images/240406thermite1.jpg

itt egy jobb kép :D
izé, mitől van olvadt acélfolyás a gerendán? :)) most mégis megolvadt az acél?

www.youtube.com/watch?v=YnVIogawlmk
ő is egy kontár hozzád képest, mi? :D (a MIT egy lófasz a te szaros iskoládhoz képest :D)
Nincs is annál szebb, mint amikor a hazai médiaposványban egymás oldalát sáros csülökkel dögönyöző résztvevők egymást ekézik a nagy nyilvánosság előtt, és kiabálnak rá mindent a másikra a prosztó műsorkészítéstől a hazudozáson át a konkrét tolvajlásig. Az [origo]…..
orasmester (törölt) 2010.09.08 17:51:26
@sixx: van net, üzeneteket olvashatnak, bemegy hozzájuk x vendég, beszélhetnek anyukával, apukával, házastárssal stb stb.

de ha ez az óriási különbség, akkor megadom magam :D (csak akkor minek hasonlítgatták ezt is meg a VV-t is az első magyar rilitihez, a bárhoz? ott pedig volt ám érintkezés, konkrétan WC-ben szopatásig fajulva :D)

az alapmotívum akkor is u.az: tegyél be x fiatalt egy házba,lakásba,villába, kamerázd őket 0-24-ben, és ebből vágj össze egy műsorra valót. a többi már csak olyan apróság, hogy olajban, vagy zsírban sütsz...
Mindenki emlékszik, mi történt 2006. október 23-án: tüntetések, randalírozás, Fidesz-nagygyűlés, a két tábor összekeverése, majd összeverése rendőrök által, rendőri túlkapások egész sora, szétdúlt város. Ám nehogy azt higgye valaki, hogy mindez kifogott Demszky Gáboron,…..
orasmester (törölt) 2010.09.08 13:46:50
@eszkep: az oké, azzal én is egyetértek, csak az alkotmány szerint semmilyen erkölcsi indok alapján nem lehet megtagadni valakitől a szabad vélemény-nyilvánításhoz való jogot. akármennyire sértő, akármennyire is hányingerkeltő, joga van szólni.
a büntetőjogi korlát a társadalmi béke valós, konkrét veszélyeztetése, egyéb esetekben csak polgári jogi szankciókkal (rágalmazás, jó hírnév megsértése) lehet fellépni az alkotmány 61.§-ában biztosított vélemény-nyilvánítási alapjog ellen.
elméletileg. gyakorlatilag lófasz a picsánkba.

az esetemet meg azért írtam le, hogy ne gondolja azt senki, hogy ez az ország jogállam, és hogy az alkotmányos alapelveknek is bármilyen ereje is van...

jogi szempont? ne vicceljünk már itt kérem. bármelyik ügyésznek vagy rendőrnek teljesen egyértelműnek kellett volna lennie, hogy az a komment, hogy xy-t ki kell végezni/likvidálni kéne, nem lehet semmilyen büntetőjogi eljárás alapja, főleg nem zaklatás miatti eljárásé nem, mert ott ugyebár követelmény, hogy tartósan, rendszeresen, a sértett magánéletébe, annak akarata ellenére, félelemkeltési célzattal behatolva kövessék el...

ha demszky mondjuk olvasná, és épp úgy gondolná, akkor megint írna egy szép levelet, és megindítanák az eljárást z666 ellen. az mind1, hogy a végén felmentik, addig is járhat a rendőrségre feleslegesen, idegeskedhet, elkölthet x pénzt ügyvédre stb stb.
orasmester (törölt) 2010.09.08 14:26:19
@Kicsit Karcos: hamis vád miatt csak akkor indíthatsz eljárást, ha megvádoltak bűncselekménnyel, és a hatóság/bíróság bűncselekmény hiányában szüntette meg az eljárást/mentett fel jogerősen. ha bizonyíthatóság hiányában szüntetik meg, akkor lófasz.

az meg megint más kérdés, hogy ki az a 'valaki'...
orasmester (törölt) 2010.09.08 14:49:03
@eszkep: "Igenis, kellene határt szabni a véleménynyilvánításnak!"
van határa. büntetőjogi korlátja a társadalmi békét konkrétan veszélyeztető uszítás, polgári jogi korlátja a rágalmazás, és a becsületsértés.

és ez már így is jóval szűkebb, mint mondjuk a brit vagy az amerikai szabályozás, ahol a vélemény-nyilvánítás szent és sérthetetlen.

"Jó példa erre, ez az eset, melyért 3-4 év letöltendőt tartanék méltányosnak egy igazi jogállamban (ui. nem csak az elkövetőnek vannak jogai, hanem a sértettnek is)"
hülye vagy. attól függetlenül, hogy véleményem szerint sickratmannal azt kéne tenni, amit ő javasolt, a kis hülye versikéje nem büntetőjogi kategória.

amúgy az ő esetét is felvetettem a rendőrségen: őt harmadfokon felmentették, ráadásul az csak becsületsértés volt, nem közvádas büntetőjogi eljárás, pedig ő konkrétan felszólított, részletezve az elkövetés módját is, nem pedig feltételes/óhajtó módban fogalmazott meg véleményt/értékítéletet, mint ahogy az én netemet használó ismeretlen személy tette, akkor milyen alapon folyhat ellenem büntetőeljárás?
arnóth sándor ellen folyt büntetőeljárás, mert 'akasztani akart'? vagy kuncze ellen a ciánkapszulázás miatt? esetleg csurka ellen, aki 89ben akasztott volna, "mint a vöcsök"? és a telepre zárni akaró gyurcsány ellen?

nem, mert ez nem bűncselekmény. ha az előjelet tekintve ugyanazon az oldalon is állunk, akkor is azt kell mondja, hogy hülye vagy, ha te 3-4 év letöltendőt követelsz valakinek, mert véleményt nyilvánít. amit te akarsz, az nem demokrácia. attól függetlenül mondom ezt, hogy nálunk is csak papíron létezik az, és én vagyok az élő példa rá, hogy lehet valaki ellen 2010ben koncepciós eljárást folytatni anélkül, hogy bűncselekményt követett volna el. pusztán azért, mert xy-nak nem tetszett egy bizonyos vélemény (amit ráadásul ismeretlen személy fogalmazott meg)

Sólyomnak nem sok érdeme van, de a vélemény-nyilvánítás szabadságának legszélesebb biztosítása mindenképpen a javára írható.

ha nem tetszik xy véleménye, hagyd figyelmen kívül, vagy szállj szembe vele. de hogy 2010ben valakit büntetőeljárással lehessen fenyegetni bármilyen -másnak nem tetsző- ocsmány, hányingerkeltő véleménye is legyen, az nonszensz.

egyébként hol van ma sickratman? sehol. margóra került fialával együtt...
pont úgy, ahogy Sólyom és az AB megírta anno azokban a bizonyos AB határozatokban - ez a megfelelő reakció az ilyen véleményekre, és nem a büntetőjog.
2010-ben egy törvényesen a parlamentbe jutott párt - amely tegyük hozzá Magyarország harmadik legnagyobb politikai ereje -, na, ők sajtótájékoztatót tartottak, ahol a párt EP-képviselője azt az ötletet vetette fel, hogy hozzanak létre közrendvédelmi telepeket. Ez egy olyan kettős…..
orasmester (törölt) 2010.09.02 15:17:03
A cigányok nem akarják janicsárképzőbe adni gyerekeiket
Gyurcsány kijelentései ellen tiltakoznak a roma szervezetek
2006. január 16. 15:30

MNO - Nézõ László
A miniszterelnök egyik korábbi megnyilvánulása miatt tiltakoznak cigány szervezetek – köztük a Lungo Drom –, mivel úgy értékelik, hogy a kormányfő egy konferencián „a felvilágosult abszolutista uralkodók cigányügyi rendelkezéseit felidéző”, a cigányságot sértő kijelentéseket tett.
Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel

Gyurcsány Ferenc egy korábbi konferencián tartott előadásában kifejtette, „hogy a mintegy 700 000 magyarországi mélyszegénnyel a piacgazdaság szempontjából nem lehet mit kezdeni, le kell mondani arról, hogy őket a munkaerőpiacra visszahozzák”. Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke, fideszes országgyűlési képviselő szerint a kormányfő legfeljebb közhasznú munkából történő vegetálást szánja a cigányságnak.
A képviselő felháborítónak tartja a miniszterelnök azon javaslatát is, hogy a legszegényebbek esetében „meg kell szakítani a generációs láncot”, azaz a gyermekek nevelését a családok helyett állami intézményekre kell bízni.
„Ez II. József és Mária Terézia cigányellenes intézkedéseit juttatja eszünkbe, akik hasonlóképpen, a gyermekek szülőktől való elszakításával kívánták jobbágy sorba felemelni a cigányokat” – írta közleményében a Lungo Drom elnöke.

Farkas Flórián úgy látja, a „miniszterelnök kerüli a cigány szót, de a leírásából kitűnik, hogy főképpen rájuk utal”.
A Lungo Drom azt követeli, hogy a mindenkori kormány a generációs lánc megszakítása nélkül nyújtson a jelenleginél sokkal több intézményes segítséget a szegény, és főként a legszegényebb családoknak.

Miféle janicsárképzőt akar Gyurcsány?

„Ön valóban azt javasolja, hogy a legszegényebb emberektől vegyék el a gyerekeket? Azért mert ezek az emberek nem jutnak munkához, el kell venni tőlük a gyerekeket? Miféle janicsárképzőt akar Ön megvalósítani?” – kérdezte Soltész Miklós a Parlamentben december közepén a miniszterelnöktől az üggyel kapcsolatban.

Gyurcsány Ferenc válaszában elmondta, hogy az elmúlt két évben csökkentek a jövedelmi különbségek. Ahol egy váltás fehérnemű gondot jelent, ott sok családban a bentlakásos kollégium jelenti a megoldást. Mint mondta, ő is így tudta elvégezni a középiskolát.

A debreceni cigányok másképp látják

Bocsánatkérést vár a cigányság Gyurcsány Ferenctől a konferencián elhangzott beszéde miatt – jelentette ki Aba-Horváth István, a debreceni Cigány Kisebbségi Önkormányzat (CKÖ) elnöke január első hetében tartott sajtótájékoztatóján.
A cigányok családcentrikusak, éppen ezért érintené őket érzékenyen, ha elvennék tőlük gyermeküket – mondta a CKÖ elnöke. Aba-Horváth állítása szerint Gyurcsány Ferenc előítéletesen fogalmazott, amikor azt mondta, hogy a roma gyerekek családi körben nem, csak bentlakásos intézményben szocializálódnának megfelelően. Véleménye szerint a problémát nem a gyermekek elvételével, hanem azzal lehetne megoldani, ha a kormány munkát adna a nehéz helyzetű roma gyerekek szüleinek. Aba-Horváth István szerint ezt erősíti meg az a felmérés is, amelyet ebben a témában Debrecenben, valamint három környező településen végzett a kisebbségi önkormányzat. A debreceni, hajdúhadházi, hajdúszoboszlói és nyíradonyi cigányok ugyanis teljesen másképp látják a helyzetet, mint Gyurcsány.
„A cigány emberek dolgozni akarnak, kiszámíthatóságot akarnak. Szeretnének a két kezük munkájával méltóságot adni önmaguknak és a családjuknak. Egy cigány ember számára a legmegalázóbb a segély” – mondta a roma vezető, majd felhívta a miniszterelnök figyelmét arra, hogy felelőtlenül, meggondolatlanul ne nyilatkozzon.
(dtv.hu, gondola.hu)