Regisztráció Blogot indítok
Adatok
morc

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hosszú percekig töprengtünk, hogy mit lehet fűzni egy ilyen felvételhez. Talán csak annyit, hogy reméljük, szólnak majd a vadonatúj Rolls-Royce Phantom következő tulajdonosának, hogy ez a Rolls már haladt kilinccsel előre a mezőn. A kisfilm amúgy szépen komponált, és nem…..
Belsőség Utólag se hiszem el 2012.11.25 07:09:21
Túlragozni felesleges: vezettem Toyota 2000 GT-t. Mindjárt megyek, csak görcsöt kapott a karom Aki tudja, mi ez az autó, az azt is tudja, mekkora dolog, ami velem történt. Ő görgessen a poszt végére, van neki ott egy videó. Aki nem, annak álljon itt némi információ, hogy…..
morc 2012.11.26 03:26:53
@Magyar Vitéz: Ez nem használati tárgy - ez műtárgy. Azt meg, hogy mi (vagy ki) a ciki, a szégyenteljes és szomorú, szerintem hagyjuk.
Valódi Sáfrány Gomba a kertből 2012.11.06 08:56:52
Ilyenkor ősz végén nagy várakozással megyek el a kertben lévő fatuskók mellett, vajon az idén is kinőnek a várva várt gombák rajtuk. A nagy szárazság miatt kicsit megkésve de az idén is kinőttek! Ilyen száraz nyár után a gombalelőhelyeket is locsolni kell. A piaci gombás…..
morc 2012.11.09 09:16:01
@meiszner.kati: Én inkább gyűrűs tuskógombának látom. (Második képen nagyon jól láthatóak a gallérok.) Valóban finom gomba, nekem is az egyik kedvencem, de csak alapos főzés után fogyasztható (legalább 20 perc !!!). Ősszel sok helyen tömeges, mázsaszámra lehet gyűjteni, de szakértelem nélkül csak óvatosan, mert a tuskón növő gombák között is van halálosan mérgező faj.
Kilakatolva pöpecre, lefényezve vakítóra, futóművek felújítva, motor, váltó, diffi csekkolva – innentől már csak egy nagyra méretezett legó az egész, egy-két napnyi munkával már készen is lesz, gondolhatta volna bárki a Ponton-projektről a legutóbbi, júliusi poszt…..
Haydn halálának évfordulóján hadd idézzünk az előző posztban említett Csáth Géza könyvből, az írás címe: Haydn.„Haydn muzsikáját gyerekkoromban nem értettem és nem szerettem. Beethovenért, Chopinért, Griegért rajongani tudtam, de bosszankodtam Haydn egyszerűségén,…..
A Művelt Alkoholista Pannon Syrah 2010.05.11 06:45:00
"A syrah az univerzális csábító – milliószám rontja meg, és teszi szeszrabszolgájává a gyökértelen, globális fogyasztót. Sötét, mint az éjszaka, sűrű, mint a tinta, tanninos, mint állat, és a fekete bors vagy a szeder felismeréséhez igazán nem kell…..
morc 2010.05.11 19:21:25
@borharapo: Németh Attila Barnatanya tényleg gyönyörű volt... Nem kóstotam össze a Kreinbacher-félével, pedig érdemes lett volna, nekem ez volt idáig a két legnagyobb syrah-élményem.
Nemrég jelentős kommentviharokat okozott Alföldi Merlot kolléga Takács Lajos-posztja, amelyben kilenc ponttal a legjobb magyar száraz fehérnek minősítette a Hollóvár somlai furmintját. Kilencpontos bor háromezerért? Több se kelletett: már tárcsáztam is délszláv népfelkelő…..
morc 2010.04.07 17:12:29
@csikos: Gyönyörű volt a Laposa 2006-os juhfark (szerintem már nem kapható sehol, de hátha), a 2007-es valamivel gyengébb, de a 2008-as állítólag megint nagyon szép (de hozzá még nem volt szerencsém).

A Kreinbacher 2007-esnél meg csak a 2006-os juhfark tanulmány volt szebb....
Ahogy a 90-es években már ismert borászok-pincészetek többségéről, úgy a Baron von Twickel Szőlőbirtokról is megvan a magam története ismeretségünk korai szakaszából. A hőskorban persze még nem így hívták Szekszárd talán legnagyobb borászatát, amely állami romokon éledt…..
  Egy hétig voltunk távol, minden megtörtént velünk. De az öreg Mercedest elhoztuk a sarkkör alól, és már tett önerőből egy kört Kareszéknál, az utcában. Utólag már el se hisszük az egészet. Vélemények az azonos című írásunkról. A sztori eddig: 1.rész, 2.rész,…..
morc 2010.03.12 17:44:20
Karesz rég volt ennyire lelkes. Tegnap reggel megjött a vezérműlánc a motorhoz, azonnal befűzte, átforgatta kétszer önindítóval, volt rögtön olajnyomás - ezt már az előző posztban megírtam. Egész délelőtt és kora délután az olajteknőt rángatta le a motorról, vizsgálta a…..
Belsőség A film forog tovább 2010.03.07 19:12:00
Azután, hogy találkoztam Domsjőben a csapattal, minden eseményt posztoltak a fiúk, az érzéseinket azonban érthető módon nem lehetett. Elmondani is nehéz, kicsit olyan volt az egész, mintha egy film forogna, amiben lehetetlen módon mi is szereplők vagyunk. Nem volt azonban csapó és a jeleneteket,…..
Belsőség Hasítunk 2010.03.06 14:25:00
Végre beértük Csikósékat, akik legnagyobb megdobbenésünkre pulcsiban ülnek az autóban és kinyitották a pillangóablakot. Történt ugyanis, hogy Karesz végre megszerelte a fűtést, és nem csak ezzel végzett, ha már ott volt, kicsit állított a gyújtáson is, ami ismét borította a terveinket. Hajnali…..
Kozmikus a hideg: mínusz 4 fokban vártam a taxit a Gubacsi úton, ahol a Crazy Mama Music Pubban Tim "Ripper" Owens koncertjét tekintettem meg. Nagy élmény volt - akinek jelent valamit a Judas Priest, az tudja, miről beszélek. Ráadásul teljesen egyedi volt az élmény, mert Ripper egy egészen…..
Belsőség Reggeli összefoglaló 2010.03.05 11:07:00
9:59: A társaság épp most reggelizik a hudiksvalli szállodában, Csikósék eleludtak egy kicsit, de hát ez több mint érthető a tegnapi események fényében. A finn kamionossal történt ütközés után pazar lazacvacsorában volt része a Domsjö Expressz tagjainak, a hudiksvalli magyaroknak és legfőképpen Z.…..
Szépen csorogtunk dél felé, csodásan purrogott a Merci motorja, jöttek egymás után a falvak városok, közeledett az evés hely és ideje. Mi mentünk hátul az Insigniával, Zsolték elöl, hogy lássuk ha van valami baj, ne kelljen tolatgatni. Egyszer csak mögénk került egy tartálykocsi, elég közel volt, az…..
Hétvégén megjelent egy poszt arról, hogy kis híján megőrültem egy vén Merci miatt, ami a sarkkörön épp csak innen lakik, és pár nappal korábban eladó volt az ebay aukciós portálon, konkrétan annak a német oldalán, s ez az eladó szempontjából hiba volt. Szerencsére a kocsinak csak az indulóára volt…..
A szőlő iránti rajongás és a bor szeretete jegyében képviseljük azt a tipikus vállalkozást, amely 40 hektár saját területen gazdálkodik - olvasható a Pántlika Pincészet honlapján. Szerencsére a bor kevésbé suta, mint ez a mondat, így végül sikerült megmagyaráznom magamnak,…..
És természetesen bedöglött. Nem, nem egy dolog, hanem négy. Hiába volt már ötszázas Fiatom, meg a feleségemnek is. És hiába szedtem szét én a Bianchit, hiába szereltem nettóban több hetet az utóbbi pár évben, hiába bontottam már magam széjjel a motorját vagy ötször, ennek…..
morc 2009.09.08 23:06:26
@clubman: Inkább Nagybörzsöny lesz az a Nagymaros... Az is egy fantasztikusan szép kisvasút, bár egy picikét szélesebb a nyomtávja, mint a kemenceinek, de ugyanúgy spagettivastagságú síneken megy, és hatalmas nagy élmény rajta a vonatozás. Magyarország egyetlen most is használt csúcsfordítója is ott található (azaz, amikor az emelkedőt/lejtőt diszkrét Y-ozással győzi le a szerelvény).

Csikósnak (mint régi fan), jó szerelést kívánok, és speciel tökéletesen elhiszem, hogy egy porcikája sem kívánta...
        Ha egyetlen magyar borvidéket kellene megneveznünk, ami a kadarkáról eszünkbe jut, legtöbbünk Szekszárdot mondaná, természetesen. A terület és a fajta neve menthetetlenül összeforrt történelmileg; a hazai bortársadalom most is…..
morc 2009.05.20 20:03:35
@dalton1: 2006-os Vida kadarkához volt nemrégiben szerencsém, nagyon szép volt. (Pont annyi teste volt, hogy még jó ivású legyen, de már senki se érezhesse tartalmatlannak vagy üresnek, a primer gyümölcsaromák mellett gusztusos fűszeresség is jelentkezett.)
A Művelt Alkoholista Lefolyóborok 2009.05.07 05:39:00
Van, hogy semmi sem sikerül. Az embert felbosszantják a munkahelyén, hazamegy, és elsózza a vacsorát. Bort bont, de az első korty után lefolyóért kiált. De nem adja fel, újabb palackot dugóz ki – a végeredmény ugyanaz. Amikor a harmadik tételt is legszívesebben elöntené,…..
morc 2009.05.07 16:34:45
@tunderninja: Kb. 40 perc. Menetrendet meg a volan.hu-n megtalálod, de minden óra 10-kor van busz, ezen felül meg sok sűritő járat.
Az olaszrizling olyan nagy reménységem nekem, hogy valahányszor lebőg a furmint, én hátradőlve bazsalygok, mert tudni vélem, hogy nincs minden veszve. Él még fajta e hazán, melynek lesz méltó nagy híre. Mi sem egyszerűbb persze, mint a pénzcsapot megnyitni, és néhány palack árán…..
morc 2009.04.29 13:47:30
@alföldi merlot: A 2006-os olaszrizling kb. 1 évvel ezelőtt és most sem nyűgözött le. Györgykovácsról mindig azt gondoltam, hogy soha nem nyúl mellé, de ezzel a borral valahogy mégis sikerült.

A kb. 1 évvel ezelőtti palack nem volt rossz, de nem volt igazán jó sem, a most vásárolt már hibásnak tűnt: némileg kénesnek (igaz, inkább csak kicsit, mint nagyon), de a legnagyobb baj, hogy teljesen hiányzott belőle az a megfoghatatlan valami, ami miatt annyira szoktam szeretni a Györgykovács-borokat. (Lehet, hogy a most kapható palackok másik hordóból vagy másik palackozásból vannak, és valami hordó- vagy palackozási hiba történt?)

A jó hír, hogy a 2007-esben viszont megtaláltam azt a bizonyos megfoghatatlan valamit. (Ráadásul 3 nap alatt napról napra szépült.)
Azt hiszem, új rovatunk, a Tegnap ittam igazán nem igényli a bevezetéseket, amolyan blogos életformaként irtózik a körítéstől, ellenállhatatlanul gravitál az információk és pontszámok felé, így rá is térnék mindjárt a két borra. Pedig nem is tegnap ittam őket. Tegnap éppen…..