Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mokevar

120 bejegyzést írt és 306 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ma virágot szór holnap közönye fog majd megfeszíteni..
- Fiam, már nagyon régóta ígérgeted nekik, hogy visszamész – mondta az apa és belekortyolt méreg erős kávéjába. - Igazad van, de tudod, kicsit félek, mi lesz, ha visszamegyek- kavargatta lesütött szemmel kihűlt kávéját a fiú, aztán egy húzásra behörpintette és grimaszolt. Keserű volt. - Sok idő…..
Fáradt volt. Már alig látta a monitort, de nem volt más választása. Be kellett fejeznie, amire az irodában már nem volt idő. És még valamiért. A fejvadász délben hívta, hogy megkapta az állást. Az állást, amire mindig vágyott. Amiért mérnöknek ment húsz évvel korábban. Tudta, hogy az e-mail-jei…..
Józsi egy hónapja töltötte be az ötvenhatot. Nem volt nagy ünneplés, csak a szűk családdal ittak meg egy üveg Törley-t. Szigorúan édeset, a száraz, savanyú borokat meg kell hagyni a sznob gazdagoknak. Ez volt Józsi mondása, ha a nagy ritkán nem sör vagy rövid került az asztalra.  Józsi lassan…..
Halál egy fárasztó nap után ült kikopott karosszékében és bloody mary-t iszogatott. - Jó, hogy dupla adag vodkát töltöttem bele – állapította meg, miután belekóstolt a méregerős italba. - Az az utolsó pillanatban jött repülőgép szerencsétlenség már nem hiányzott. És pont a legnagyobb Boeing!…..
Az ágyam szélén ültem még álmosan törölgettem gyűrött héjú szemem, lábammal meg a papucsom után matattam. Nem volt sehol.  A gaz máskor békésen szundít az ágy lábánál, most meg felváltva ugrált a padlón. Jobb, bal, jobb bal. Épp mintha futóedzésre melegítene be. Gyanús volt. Ahogy az is hogy az…..
Kortárs (B)irodalom Hőhaiku 2017.06.26 16:17:45
miért nem mersz már megváltást keresni a szökőkútban mondd?  ..
alkony után, ne félj Iván, eljön hamar a hajnal megint..
Kortárs (B)irodalom Borhaiku 2017.06.21 13:45:39
napforró csókra hűs pohár ad enyhet míg olvad az aszfalt                     kép forrása: pinterest.com..
Ha a redbull szárnyakat, akkor a Swimathon uszonyokat ad. A hétvégén a balatoni edzőtáborban nyomtam és az alábbi életigazságokra jöttem rá: - Lehet törött ujjal úszni (mellékhatások és kockázatok tekintetére majd visszatérünk) - 2-es viharjelzésnél is be lehet menni a vízbe, bár a túlélési…..
Pénteken, hála a csütörtöki kánikulásból fakadó félkómámnak és a német autótervezők 15 évvel ezelőtti modelleknél még érzett precíziós megszállotságának megtehettem, amit sokan szeretnének, de eddig még kevesen mertek: Bemutattam a középső ujjam az Magyar Egészségügynek. Na, kivételesen nem…..
keresztre feszít minden napunk baja de megvált a hajnal   a megváltásért nem kell sorban állni majd nagyszombat reggel   boldogok azok kiknek Megváltója nem pénztárcában él  ..
Hálával töltött, óévi szívdesszertem, fogadd el kérlek!..
Piros muskátlit ültettünk bele. Mindig pirosat. Mert az olyan vidám. Meg anyám kedvenc színe. És a vörös csillag is piros bizonyos megvilágításban, annak pedig van némi köze a facipőhöz. A facipőhöz, ami gyerekkoromban virágkaspónak használtunk és jól bírta. Ahogy a hosszú gyalogutat is hazafelé,…..
Nekem a szemed a szerem, a hangod, a lépted, szívom létednek összes halk neszét, mondd hogy lehet, hogy nem veszti eszét mind ki lényedből csak egy kortyot is ihat?   .      ..
Hatvan éve fáj már ronggyá nyűtt lelkeink szabadságvágya...
Kortárs (B)irodalom Szerelmem 2016.10.23 17:39:10
Megkeseredett, lelkemben rejtegetett édes szellemkép...
Üres vagyok, hideg és néma, pedig úgy lennék a szerelem háza újra. Szemem ablakában ragyogna a boldogság fénye, csontkalitkája rácsain édes sanzonokat dobolna szívem, s a hideg, őszi, szürkületben, ha hazatérnél, melegedhetnél a lelkemben égő tűz mellett, Kedvesem...
Kortárs (B)irodalom Nem lenni 2016.08.28 17:18:37
Szilánkokra tört lelkem üvegcserepei fölé hajolok, s látom: hogy néz át fejem felett üveges szemekkel, a pókerarcú közöny...
Megromlottak lelkemben a szavak, nem telnek a lapok. Ülök s csak nézem a budai hegyeket, messze vannak, én meg boldogtalan vagyok. S a penészes szavak a lelkemben fájnak nagyon, úgy szív tájékon balra. Vagy a lelkem fáj? Nem tagadom, elég fájós fajta. Olyan művész kivitel. Színes, szagos,…..
A vágy nem nő cserépben, semmilyen zárt helyen, mert a vágy egy vadvirág, csak szabadban terem. Ott virít,hol méhek szállnak, illatozó kehlyébe, pajzán szellő játszadozik, s ő is hajlik kedvére. Ha cserépbe ültetgeted, locsolgatod, őrzöd, a vágy fonnyad, lekonyul,s majd ellopja az ördög.  ..
Ahogy ott feküdt, elhagyottan, mégis méltósága teljében a szemétdomb tetején, nem tudtam elmenni mellette. Éreztem, hogy néz. A lábaim nem vittek tovább, megálltam és visszanéztem. Megborzongtam. Valóban ő lenne? Itt? A kőbányai gettó legmélyén? Olyan valószínűtlen, mint az életben minden, ami…..
Kocsis B. József, a barátainak csak Melós Jocó már második napja élt sárgára fóliázott autójában. Többnyire a kényelmesen berendezett vezetőülésben hallgatta a rádiót, s mikor melegebb órák voltak, szunyókált is kicsit a hátsó ülésen egy leterített pokrócon. Nehogy az álmában néha elcsöppenő…..
Százharmic hektó, jó, magyar lőre, szlovák cukorral ízesre lőve, igyuk? Hamis a mosoly, a fogsor, a gulyás, de hogy a bor is hamis, nem épp jó fogás, igyátok! Keserű életre iszik a magyar, nyilván, ha keserű, édeset akar, felejteni gyosran, mélyen és örökre, milliónyi alkesz az árokban…..
Harmincas bige volt Emő, remélte negyvenre benő, a feje lágyéka, férfinak játéka, nem lesz, mert vele az erő.   Negyvenes pasi volt Zoltán, merengett apai voltán, ha folyton legózok, tuti begolyózok, szombaton rég más is volt ám.          ..